// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

راهنمای توییتر مارکتینگ برای کارآفرینان و کسب‌وکارهای کوچک

توییتر مارکتینگ چیست

زوج جوانی هستید که در یکی از مناطق کرج رستوران باز کردید، کسب‌وکار کوچکی برای خودتان. تازه کار را شروع کردید و نمی‌توانید برای تبلیغات هزینه کنید. چه راه‌هایی دارید برای اینکه خودتان برای خودتان بازاریابی کنید؟ قطعا می‌روید سراغ دیجیتال مارکتینگ. البته،‌ آن بخش‌ از دیجیتال مارکتینگ که خودتان می‌توانید انجامش دهید، یعنی سوشال مدیا مارکتینگ.

برای رستوارن صفحه‌ی اینستاگرام درست می‌کنید. عکس می‌گذارید و دربار‌ه‌ی خدماتتان می‌گویید. اما خب می‌دانید بدون اینفلوئنسر مارکتینگ یا تبلیغات در سوشال مدیا هم رشدکردن کار سخت و زمان‌بری است. شما نیاز دارید کاری کنید تا مردم شما را بشناسند، به شما اعتماد کنند و شما را به دیگران معرفی کنند. چه می‌کنید؟ می‌روید سراغ توییتر مارکتینگ و خودتان برای خودتان کمپین راه می‌اندازید. 

می‌دانید مردمی که نذر داشتند و در ماه‌های محرم و صفر در خانه‌هایشان مراسم برگزار می‌کردند، به‌ خاطر کرونا مراسمی برگزار نمی‌کنند و دنبال جایی می‌گردند که نذرشان را برایشان ادا کند. بعضی‌ها هم هستند که وقت ندارند. حالا شما می‌آیید و در توییتر اعلام می‌کنید که رستوارن شما غذای نذری قبول می‌کند. غذا را می‌پزد و در میان نیازمندان پخش می‌کند و برای شما هم از همه‌ی مراحل کار عکس و فیلم می‌فرستد. 

چند نفر در توییتر به رستوارن شما اعتماد می‌کنند و نذری سفارش می‌دهند. بعد هم عکس‌ها را با نام رستوارن شما به اشتراک می‌گذارند. جریانی که می‌خواستید شروع می‌شود. شما دیده می‌شوید. بعد در همان توییتر می‌آیند از شما می‌پرسند که برای شرکت‌ها هم غذا می‌پزید؟ بعد کسی مثل من که توییتر ندارد هم درباره‌ی شما می‌شنود و به شما اعتماد می‌کند و سفارش می‌‌دهد. 

این محتوا درباره‌ی توییتر مارکتینگ است. و به شما کمک می‌کند تا از قدرت توییتر به نفع کسب‌وکار یا محصول خودتان استفاده کنید. 

 

نمونه ای برای توییتر مارکتینگ

 

 

توییتر مارکتینگ (Twitter Marketing) چیست؟

توییتر مارکتینگ یا بازاریابی در شبکه‌ی اجتماعی توییتر نیز مانند اینستاگرام مارکتینگ و لینکدین مارکتینگ است. توییتر مارکتینگ یعنی استفاده‌ی هدفمند کسب‌وکاری از توییتر برای بازاریابی و فروش (بالابردن آگاهی از برند، تقویت و توزیع محتوا، بالابردن ترافیک سایت و …). البته، توییتر مثل اینستاگرام انتخاب همه‌‌ی کسب‌وکارها برای بازاریابی نیست.

هر کسب‌وکار برای دیجیتال مارکتینگ و سوشال مدیا مارکتینگ خود استراتژی دارد. در همان استراتژی مشخص می‌کند که می‌خواهد در کدام سوشال مدیا فعالیت کند. درکل، راز موفقیت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی این است که کسب‌وکارها و صاحبان محصول به این نکته توجه داشته باشند که هر شبکه اجتماعی دنیای خاص خودش،‌ مخاطبان خاص خودش و همچنین تولید محتوای خاص خودش را دارد. 

توییتر ابزار قدرتمندی برای بازاریابی است چون

  • رایگان است؛
  • می‌شود به آن مثل یک موتور جستجو (هشتگ‌ها) نگاه کرد که کاربران/ مشتریان را به برند و کسب‌وکار می‌رساند؛
  • در موتور جستجوی توییتر می‌شود کمپین‌‌ها و فعالیت‌های افراد و رقبا را نیز زیر نظر گرفت؛
  •  این امکان وجود دارد که با کاربران/مشتریان ارتباط مستقیم برقرار کرد، بحث و تبادل‌نظر راه انداخت و نظرات آن‌ها را شنید؛
  • آخرین اطلاعات یا به‌روزرسانی‌ها یا اطلاعیه درباره‌ی محصولات را بسیار مختصر و مفید به مشتریان رساند و حتی پشتیبانی و خدمات پس از فروش را در همان توییتر انجام داد.

کدام کسب‌وکار و چطور باید از امکانات توییتر برای بازاریابی بهره ببرد؟ این دو سوال مهمی است که برای توییتر مارکتینگ و قبل از هر کار دیگری باید به آن‌ها جواب داد. یعنی اول باید برای بازاریابی در توییتر استراتژی داشت. 

 


اگر می‌خواهید بدانید در استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکار لازم است به چه چیزهایی توجه کنید، «مهم‌ترین استراتژی‌‌های سوشال مدیا مارکتینگ در سال ۲۰۲۲» را بخوانید. 


 

استراتژی توییتر مارکتینگ

چطور باید در توئیتر بازاریابی کرد؟ با تدوین استراتژی توییتر مارکتینگ. برای تدوین آن تیم دیجیتال مارکتینگ هر کسب‌‌وکاری، با توجه به استراتژی کلان دیجیتال مارکتینگ خود، باید به سوالات زیر پاسخ دهد:

  •  چرا توییتر مارکتینگ؟ آیا مخاطبان کسب‌وکار (مشتریان) از کاربران توییتر هستند؟ اگر دیجیتال مارکتر در ایران فعالیت می‌کند، می‌داند که تعداد کاربران توییتر در مقایسه با اینستاگرام بسیار بسیار کم‌اند. لازم است مارکتر با ترندهای سوشال مدیا در کشورش پیش رود.
  • هدف از توییتر مارکتینگ چیست که نمی‌شود با اینستاگرام یا لینکدین مارکتینگ به آن رسید؟ به یاد داشته باشید که محتوای وایرال تولیدکردن هدف توییتر مارکتینگ نیست. 
  • آیا رقبای اصلی شما در توییتر فعال‌اند؟ اگر بله، چه می‌کنند و برای رسیدن به چه اهدافی از توییتر استفاده می‌کنند؟ آیا برای رسیدن به آن اهداف موفق بودند؟ 
  • آیا کسب‌وکار منابع مالی و انسانی لازم برای توییتر مارکتینگ را دارد؟ چه‌قدر می‌خواهد به بازاریابی در توییتر و تبلیغات در توییتر اختصاص دهد؟ در توییتر نیز مثل دیگر شبکه‌های اجتماعی باید منظم تولید محتوا کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن به کاربران پاسخ داد. پس، داشتن نیروی انسانی کافی تعیین‌کننده است.
  • آیا کسب‌وکار قبلا در توییتر بازاریابی کرده است یا نه؟ اگر بله، چه نتیجه‌ای گرفته و چرا آن را متوقف کرده؟، چه اشتباهاتی داشته است و چه‌چیزی باید عوض شود؟.

به سوالات بالا باید پاسخ‌‌های داده‌ محور داده شود. کسب‌وکارها در عصر بازاریابی داده‌ محور فعالیت می‌کنند، یعنی تمامی تصمیمات براساس داده‌های جمع‌آوری شده و تحلیل آن‌ها گرفته می‌شود. اگر پس از مطالعه و بررسی داده‌ها، تیم دیجیتال مارکتینگ کسب‌وکار تصمیم گرفت در توییتر نیز بازاریابی کند، بهتر است برای موفقیت با قوانین زیر پیش رفت. 

 

۳ قانون برای بازاریابی در توییتر موفق

برای ساختن حساب کاربری در توییتر به چه نکاتی باید دقت کرد؟ چطور باید در توییتر تولید محتوا کرد؟ از هشگ‌های توییتر چطور باید استفاده کرد؟ چطور می‌شود در توییتر جریان ساخت؟ ۳ قانونی که در ادامه معرفی می‌شوند، پاسخی است به آن سوالات و خیلی کوتاه بایدها و نبایدهای توییتر مارکتینگ را به شما می‌گوید. 

 

۱. حساب کاربری توییتر را برای معرفی مختصر و مفید کسب‌وکار و راهنمایی کاربر بسازید

در توییتر همه‌چیز باید مختصر و مفید باشد. فقط لازم است اطلاعات ضروری را به کاربر داد. بهتر است نام حساب کاربری، کاور صفحه و تصویر پروفایل نام کسب‌وکار و لوگو و شعار آن باشد. همین‌ها برای کاربر کافی است. بگذارید کاربر لوگو، نام و شعار کسب‌وکار شما را کاملا شفاف و واضح ببیند.

فرصت دیگر برند برای معرفی خودش در حساب کاربری، Bio است که باید در  ۱۶۰ کلمه نوشته شده باشد. به تصاویر زیر نگاه کنید و ببیند بی بی سی و زومیت چطور برای معرفی کامل خود به کاربران توییتر از آن ۱۶۰ کلمه استفاده کردند. در حساب کاربری توییتر این امکان وجود دارد که آدرس وبسایت (این یعنی جذب بازدیدکننده برای سایت)، مکان کسب‌وکار و همچنین تاریخ پیوستن به توییتر را اضافه کرد. 

 

اسکرین شات از بایو حساب کاربری زومیت

 

 

نمونه ای برای قوانین توییتر مارکتینگ موفق

 

 

۲. با صدای منحصر به فرد، کوتاه و متنوع تولید محتوا کنید

تولید محتوا برای توییتر مارکتینگ کم‌‌وبیش شبیه به تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی دیگر است: تولید و انتشار محتوا باید منظم باشد، محتوا باید جذاب و درگیرکننده باشد، محتوا باید متنوع (عکس،‌ فیلم، موشن گرافیک، اینفوگرافی و …) و متناسب‌ با نیاز کاربر و اهداف کسب‌وکار باشد. این نکته را هم باید اضافه کرد که در توییتر لازم است کسب‌وکار لحن و صدای مخصوص به خودش را داشته باشد. (به نظرم سلطان مختصر و مفید تولید محتوا کردن خود جناب توییتر است.)

 

تولید محتوا برای توییتر مارکتینگ

 

تلاش کنید صادقانه و اصیل تولید محتوا کنید. شاید خلاقیت برای تولید محتوای توییتر به اندازه‌ی اینستاگرام مهم نباشد. برای کاربر توییتر ارزش‌آفرینی و دغدغه‌داشتن مهم‌تر است. از هشتگ‌های متناسب و مرتبط با حوزه‌ی فعالیت کسب‌وکار کمک بگیرید. اگر ممکن است یک هشتگ خاص (مثلا نام برند یا نام یکی از محصولات معروف برند یا نام رویداد مهمی که به برند شما مربوط می‌شود) برای کسب‌وکار خود داشته باشید.

 

هشتگ ها در بازاریابی در توییتر

 

با کمک آن هشتگ خاص است که در کمپین‌های تبلیغاتی کاربران می‌توانند برای برند تولید محتوا (UGC) کنند. بهترین نمونه برای این مورد کاری است که اپل در توییتر برای رویداد رونمایی از آیفون ۱۴ کرد. هشتگ مخصوص این رویداد AppleEvent# بود. کافی است آن هشتگ را در توییتر جستجو کنید تا ببینید کاربران چه محتواهایی برای اپل تولید کردند. 

توییتر موضوعات (هشتگ‌های) ترند را اعلام می‌کند، در ستون سمت راست صفحه. آن‌ها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر هشتگی یا موضوعی به کسب‌وکار یا برند شما مربوط است، برای آن تولید محتوا و توییت کنید. از تولید محتوای هماهنگ با ترندها غافل نشوید چون می‌توانید از آن‌ محتواها به پست‌های بلاگ سایت یا اینستاگرام یا لینکدین کسب‌وکار لینک دهید.

 

کاربر توییتر فقط ضروری‌ترین اطلاعات را می‌خواهد، در کم‌ترین و دقیق‌ترین کلمات و البته گاهی همراه با کمی طنز و شوخی. این قانون طلایی تولید محتوا برای توییتر است.

 

۳. از همه‌ی امکانات توییتر برای بازاریابی به نفع خود و درگیر کردن مخاطب استفاده کنید

توییتر هم مانند دیگر شبکه‌‌های اجتماعی خود را تبدیل به ابزاری برای بازاریابی کرده است. این وظیفه‌ی دیجیتال مارکتر و تیم مارکتینگ است که همه‌ی ابزارها و امکانات توییتر را به خدمت بگیرند تا استراتژی توییتر مارکتینگ کسب‌وکار و اهدافش در توییتر محقق شوند. از مهم‌ترین امکانات توییتر برای جذب، ارتباط برقرار کردن با مخاطب و بالابردن ترافیک سایت کسب‌وکار موارد زیر است (من اشاره‌ای به بحث Twitter Ads نمی‌‌کنم و فقط امکانات رایگان توییتر برای بازاریابی را بررسی می‌کنم.):

 

Twitter List

هیچ فرصتی را برای ساختن کامیونیتی در توییتر از دست ندهید. ساختن لیست راهی است برای منظم‌کردن و طبقه‌بندی‌کردن توییت‌ها. هر حساب کاربری (حتی اشخاص) می‌تواند برای خودش لیست درست کند. لیست برای کسب‌وکار فرصتی است تا حساب‌های کاربری دیگران را (مثلا اینفلوئنسرها و اشخاص مهم در حوزه‌ی کاری کسب‌وکار، حساب‌ کارمندان کسب‌وکار و …) که شبیه به هم هستند در یک دسته قرار دهد. هر کس لیست را باز کند، فقط توییت‌های حساب‌های کاربری آن لیست را می‌بیند. 

نگاهی بیندازید به لیست حساب کاربری توییتر. (اگر آن دایره را که سه نقطه داخلش هست و در کنار دکمه‌ی سیاه Follow قرار گرفته باز کنید، سومین گزینه View Lists و چهارمین View Moments است.) اگر کاربر بخواهد حساب‌هایی را که درباره‌ی تبلیغات در توییتر توییت می‌کنند پیدا کند، کافی است اولین گروه در لیست را باز کند. 

 

توییتر لیست

 

 

Twitter Moments

لیست برای دسته‌بندی‌کردن حساب‌های کاربری بود و Moments برای گروه‌بندی‌کردن توییت‌های منتخب و ویژه یا توییت‌هایی است که همه درباره‌ی یک موضوع هستند. ببینید گوگل برای دسته‌بندی‌کردن توییت‌ها چطور عمل کرده است. 

 

twitter moments

 

 

Twitter Poll

کسب‌وکار به بهانه‌های مختلف می‌تواند از کاربرانش نظرخواهی کند. از آن جا‌هایی که در توییتر مارکتینگ خلاقیت بسیار نقش دارد، همین‌جاست. با نظرسنجی هم می‌شود داده‌ جمع‌آوری کرد و هم کاربران را با حساب‌ کاربری درگیر کرد. ببینید گوگل چطور از این امکان استفاده کرده است. 

 

Twitter Chat

چت در توییتر همان کارکردهای لایو در اینستاگرام را دارد. و راهی است برای ارتباط مستقیم با کاربران/مشتریان و شنیدن از آن‌‌ها. کسب‌وکار باید چت‌های رقبا و موضوعاتی که آن‌ها برای گفتگو انتخاب می‌کنند و بازخوردهای کاربران را به دقت زیر نظر داشته باشد. چت‌های توییتر در اتاق‌هایی به نام Spaces برگزار می‌شود.

البته، حساب‌های کاربری که بیش از ۶۰۰ دنبال‌کننده دارند، می‌توانند میزبان چت باشند. برای میزبانی چت باید موضوع، هشتگ و تاریخ و زمان برگزاری را از قبل مشخص و در توییتر، سایت یا دیگر شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد. اگر چت مهمان دارد یا شخص معروفی قرار است آن را میزبانی کند، این موضوع هم باید اعلام شود. چت‌ها فرصت مناسبی برای راه‌انداختن بحث‌های تخصصی با اینفلوئنسرها و صاحب‌نظران در یک حوزه است. 

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱. توییتر مثل اینستاگرام و لینکدین ابزاری است برای دیجیتال مارکتینگ. اما ممکن است بازاریابی در توییتر برای هر کسب‌وکاری و در هر کشوری مناسب نباشد. 

۲. اگر تیم دیجیتال مارکتینگ کسب‌وکاری به این نتیجه رسید که باید در توییتر نیز فعالیت داشته باشد، لازم است کسب‌وکار استراتژی توییتر مارکتینگ تدوین کند تا هدفمند، متناسب با کاربران توییتر و فضای خاص توییتر در آن شبکه‌ی اجتماعی حضور داشته باشد.

۳. در توییتر همه‌چیز مختصر و مفید است و گاهی با نمک و با مزه. رعایت اختصار در توییتر فرصت مناسبی است برای بازاریابی محتوا که در سایت کسب‌وکار منتشر شده است و همچنین بالا بردن ترافیک سایت

۴. هشتگ‌ها در توییتر مارکتینگ بسیار کمک‌کننده‌اند. دیجیتال مارکتر باید از آن‌ها، مخصوصا هشتگ‌های ترند، هوشمندانه بهره ببرد. فقط به یاد داشته باشید که در استفاده از هشتگ‌ها نباید افراط کرد.

۵. مهم نیست با چه هدفی می‌خواهید در توییتر بازاریابی کنید؛ حتی اگر برای پرسونال برندینگ در توییتر حضور دارید، از قوانینی که در این محتوا معرفی شد، کمک بگیرید. خودتان باشید و صادقانه تولید محتوا کنید. کاربران توییتر پیش‌بینی‌ناپذیرند.

۶. همه‌ چیز در سوشال مدیا مارکتینگ باید تحلیل شود. به همین دلیل، توییتر ابزار تحلیل (Analytics) دارد. در آموزش بازاریابی شبکه‌های اجتماعی هم تحلیل داده آموزش داده می‌شود و هم توییتر مارکتینگ. 

۷. بلاگ بازاریابی توییتر   را حتما بخوانید. محتواهای مفیدی درباره‌ی بازاریابی در توییتر دارد که به مارکتر کمک می‌کند. 

۸. آن تیک آبی کنار عکس پروفایل نشانه‌ی اعتماد توییتر است. و در جلب نظر کاربران بی‌تاثیر نیست. برای گرفتن آن تیک آبی توییتر شرایطی تعیین کرده است. اگر صاحب حساب کاربری درخواست دهد و آن شرایط را داشته باشد، تیک آبی را می‌گیرد. بد نیست کسب‌وکارها شانسشان را امتحان کنند و اگر شد، آن تیک آبی را بگیرند. 

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *