این مقاله را میتوانید در مدت زمان 7 دقیقه مطالعه کنید منتشر شده در تاریخ: خرداد ۲۵ام, ۱۴۰۱ آخرین بروزرسانی: آذر ۵ام, ۱۴۰۱
چرا لینکدین مارکتینگ (LinkedIn Marketing)؟ چرا بازاریابی در لینکدین وقتی اینستاگرام هست؟ چون کسبوکار رقیب شما در لینکدین بازاریابی میکند، شما هم باید در سوشال مدیا مارکتینگ خود برای لینکدین جایی باز کنید؟ اگر بله، چطور میشود بازاریابی موفقی در لینکدین داشت؟
در جهانی زندگی و کار میکنیم که سوشال مدیا بخش مهمی از زندگی و کار بیشتر ساکنان این کرهی خاکی شده است. برای خیلی از آدمها شبکههای اجتماعی جایی است که در آن لحظات خوش و ناخوششان را بایکدیگر قسمت میکنند. آدمها در شبکههای اجتماعی برای خودشان همزبان و دوست پیدا میکنند. درواقع، کسانیکه حرف مشترک و دغدغههای مشترک دارند، همدیگر را پیدا میکنند و میشوند یک کامیونیتی.
کسبوکارها برای تبلیغات چه میخواهند از این بهتر؟ مگر دیجیتال مارکتینگ هدفی جز این دارد که در فضای مجازی پیام کسبوکار را به مخاطب خاص آن کسبوکار برساند؟ دقیقا بههمیندلیل است که سوشال مدیا مارکتینگ به شاخهای مستقلاز دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است. چون شبکههای اجتماعی، مخصوصا شبکههای اجتماعی باتعداد کاربران زیاد در سراسر جهان، ابزارهای مارکتینگ بسیار بسیار قوی و کارآمدی هستند. لینکدین هم در دستهی همان شبکههای اجتماعی بسیار پرطرفدار در جهان قرار دارد. پس، دیجیتال مارکتر نمیتواند و نباید از بازاریابی در لینکدین غافل شود.
در این مقاله خیلی مختصر به سوالاتی که درابتدا طرح شد پاسخ میدهم و مفصل دربارهی نکات وشیوههایی که با آنها میشود لینکدین مارکتینگ موفق و حرفهای داشت، بحث میکنم.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
وقتی از یک شبکهی اجتماعی برای رسیدن به اهداف مشخصی برای مارکتینگ و افزایش فروش استفاده میشود، درواقع ازطریق آن شبکهی اجتماعی بازاریابی انجام شده است. بنابراین، زمانیکه کسبوکاری برای رسیدن به موارد زیر ازطریق لینکدین عمل میکند، لینکدین مارکتینگ اتفاق افتاده است:
کسبوکارها و تیم دیجیتال مارکتینگ آنها براساس استراتژیهای مشخصی در سوشال مدیا بازاریابی میکنند. رویآوردن به یک شبکهی اجتماعی و سرمایهگذاری و برنامهریزی برای فعالیت در آن انتخابی حسابشده است. در آن انتخاب، همانطور که اشاره شد، استراتژیهای سوشال مدیا مارکتینگ از تعیینکنندهترین عوامل است. وقتی شبکهای اجتماعی میتواند بستر مناسبی برای عملیکردن استراتژیها باشد، قطعا انتخاب میشود- حتی اگر رقابت بسیار سنگینی در آن شبکهها میان کسبوکارهای رقیب درجریان باشد.
فیسبوک، اینستاگرام و توییتر در جهان ۳ سوشال مدیای اصلی برای مارکتینگ هستند. سوالی که باید به آن پاسخ داد این است که چرا باید لینکدین را به آن فهرست افزود؟ آیا لینکدین بستری مناسب برای عملیکردن استراتژیهای سوشال مدیا مارکتینگ کسبوکارهاست؟ بله! چرا؟
خب فهمیدیم که لینکدین خوب است و نباید فرصت بازاریابیکردن در آن را ازدست داد. سوال مهم این است که چطور باید در این شبکه بازاریابی کرد؟ درواقع، چطور میشود بازاریابی موفقی در لینکدین داشت؟ آیا با همان شیوههای اینستاگرام مارکتینگ یا بازاریابی در فیسبوک میشود در لینکدین هم فعالیت کرد؟ قطعا خیر!
هر شبکهی اجتماعی دنیای خاص و کاربران خاص خودش را دارد. پس، بازاریابی در هر شبکهی اجتماعی زمانی موفق میشود که براساس قواعد و روشهای مخصوصبه آن سوشال مدیا باشد.
برای اینکه در لینکدین مارکتینگ موفق باشید، براساس چک لیست زیر پیش بروید:
اگر شما کسبوکاری کوچک دارید که در مراحل اولیهی رشد است و نمیتوانید برای لینکدین مارکتینگ درستوحسابی وقت و سرمایهی کافی بگذارید، شاید بازاریابی در لینکدین الان انتخاب مناسبی برای شما نباشد. ازطرفدیگر، براساس آمارهای مربوطبه سوشال مدیا در ایران، اینستاگرام پرطرفدارترین سوشال مدیاست. اگر کسبوکار شما خیلی تخصصی نیست (مثلا پخت شیرینیهای خانگی یا فروش شال و روسری)، شما در اینستاگرام فرصتهای بسیار بیشتری برای بازاریابی دارید.
قبلاز هرچیز باید بدانید برای چه اهدافی میخواهید از لینکدین استفاده کنید و همچنین لینکدین در سوشال مدیا استراتژی شما چه سهمی دارد و قرار است چه کاری انجام دهد. زمانیکه لینکدین مارکتینگ جزیی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ کسبوکار است، نیاز است استراتژی بازاریابی در لینکدین نیز کاملا شفاف و همسوبا آن تعریف شود تا معلوم شود
بیشترین دقت را باید در ساختن صفحهی کسبوکار در لینکدین بهخرج داد. همهچیز در پروفایل باید بهینه شده (برای موتورهای جستجو و کاربران) و براساس اهداف بازاریابی کسبوکار در لینکدین نوشته شده باشد. تمام اطلاعات کسبوکار را خیلی دقیق وارد کنید. بهتر است در بخش Company Description از کلمات کلیدی کسبوکار استفاده کنید و آن کسبوکار را خیلی مختصرومفید معرفی کنید. (توصیه میکنم حتما نکاتی را که لینکدین دربارهی ساختن صفحه پیشنهاد کرده است، دنبال کنید و براساس آنها پیش روید.)
یادتان نرود آدرس URL را تغییر دهید و آن اعدادی را که در آدرس وجود دارد پاک کنید. در گوشهی سمت راست پروفایل، گزینهی Edit public profile & URL وجود دارد. بااستفادهاز این امکان، میتوانید آدرس صفحه را بهدلخواه تغییر دهید. مثلا، آدرس صفحهی The Economist در لینکدین این است: https://www.linkedin.com/company/the-economist/ .
کسبوکارها حتی میتوانند دکمهای که کنار دکمهی Follow قرار گرفته است، بهینه و آن را به یک CTA عالی تبدیل کنند. دربخش تنظیمات دکمهها این گزینههای وجود دارد: Contact us, Learn more, Register, Sing up & Visit website. کسبوکارها براساس استراتژی و اهداف خود در لینکدین مارکتینگ یکیاز آنها را انتخاب میکنند. به دو نمونهی زیر دقت کنید.
تفاوت لینکدین پروفایل و صفحهی لینکدین در این است که پروفایل بیشتر جنبهی شخصی دارد و در آن کاربر میتواند افرادی را که میخواهد دنبال کند و آنها نیز او را دنبال کنند. همچنین صاحب پروفایل میتواند با دیگران چت کند. LinkedIn Page آن دو امکان را ندارد و بیشتر برای کسبوکارها و شرکتها مناسب است که فقط دنبالکننده و انتشار محتوا را میخواهند. ولی شاید به دلایلی کسبوکاری هر دو را بخواهد. راههایی که برای پرسونال برندینگ در لینکدین به اشخاص توصیه میشود، برای کسبوکارها هم تاحدودی کاربردی و شدنی است.
تولید محتوای متناسب با لینکدین و انتشار منظم محتوا در لینکدین مارکتینگ حیاتی است.هیچ کسبوکاری در لینکدین موفق نخواهد شد، مگر بابرنامه و خیلی حرفهای در لینکدین و برای لینکدین تولید محتوا کند. باید به تفاوتهای تولیدمحتوا برای شبکههای اجتماعی مختلف توجه داشت، مثلا محتواهای متنی لینکدین درمقایسه با اینستاگرام زبان رسمیتری دارند.
در تولیدمحتوا و انتشار محتوا در لینکدین به نکات زیر توجه داشته باشید:
همهچیز در لینکدین مارکتینگ حولمحور ارتباطبرقرارکردن میگردد. کسبوکار دنبالکننده میخواهد، دنبالکنندهای که بتواند او را به مشتری تبدیل کند. پس، کسبوکار باید برود بهدنبال پیداکردن مشتریان بالقوه در لینکدین. بحثهایی که دربارهی آموزش شبکهسازی در لینکدین وجود دارد، بیشتر برای لینکدین پروفایلها کاربردی است.
بنابراین، کسبوکارها که صفحه دارند و خودشان نمیتوانند به کاربران مستقیما connect شوند، باید بااستفادهاز امکانات دیگری کاربران را متقاعد کنند که لینکدین آنها را دنبال کنند. بهترین فرصت برای اینکه صفحهی کسبوکار، خود را به مخاطبان هدف نشان دهد کمکگرفتن از
کسبوکارها ممکن است از ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی در سوشال مدیا مارکتینگ خود، ازجمله برای لینکدین مارکتینگ، استفاده کنند. غالب این ابزارهای رایگان نیستند، اما میشود برنامههای محدود و رایگانی را در بعضی ابزارها پیدا کرد. البته، خود لینکدین هم امکاناتی برای بازاریابی در لینکدین دارد که رایگان نیستند (مثلInMail Message).
۱. لینکدین آنقدر کاربر دارد که نمیشود بهراحتی در دیجیتال مارکتینگ از آن غافل شد.
۲. اگر بعداز ارزیابیهای دقیق، کسبوکاری به این نتیجه رسید که باید بازاریابی در لینکدین داشته باشد، باید بداند لینکدین مارکتینگ کاری تخصصی است که اصول و قواعد خودش را و استراتژی خاص خودش را میخواهد.
۳. در لینکدین مارکتینگ باید فعالیت رقبا را نیز بهدقت زیرنظر داشت.
۴. به این نکته هم باید توجه کرد که بازاریابی در لینکدین کاری تیمی است و باید از مشارکت و حمایت کارمندان و همکاران در کسبوکار هم بهره برد.
۵. برای نوشتن این محتوا از توصیههایی که خود لینکدین منتشر کرده استفاده شده است. پیشنهاد میکنم حتما مقالههای ارزشمند LinkedIn Marketing Blog را مطالعه کنید.
۶. پیروی از چک لیستی که در این محتوا ارائه شد تاحد زیادی به کسبوکارها کمک میکند تا بازاریابی موفقی در لینکدین داشته باشند. اما همانطور که گفتم لینکدین مارکتینگ تخصصی و زیرشاخهای مستقل در سوشال مدیا مارکتینگ است. بههمیندلیل، یکی از سرفصلهای آموزش بازاریابی شبکههای اجتماعی را به خود اختصاص داده است.
حتما در این چند سال عبارت «تولید محتوا» را زیاد شنیدهاید؛ حتی ممکن است این جملات هم برای شما آشنا باشند:
بازاریابی محتوا از آن دسته موضوعات جذابی است که خیلیها تصور میکنند انجام آن هم کار سادهای است. کافی است یک روز را به تولید محتوا یا تدوین برنامه بازاریابی محتوایی اختصاص دهید تا متوجه شوید این کار چقدر ظرافت و پیچیدگی دارد.
این روزها بازاریابی محتوایی توانسته در همه صنایع، از کسبوکارهای کوچک و خانگی گرفته تا سازمانهای شناختهشده و تخصصی جای خود را پیدا کند. حالا دیگر کسی نمیتواند منکر این شود که روش سنتی بازاریابی جای خود را به بازاریابی محتوایی داده است. همه کسبوکارها متوجه این موضوع شدهاند که برای داشتن سهم بازار در فضای کاری بزرگ و کنار رقبای سرسخت، به محتوای منحصربهفرد، خلاقانه و جذاب نیاز دارد تا بتواند اعتماد کاربر را به دست آورده و او را متقاعد کند که از میان میلیونها محتوای رنگارنگ، آن را انتخاب کند.
ادامه...
حتما در این چند سال عبارت «تولید محتوا» را زیاد شنیدهاید؛ حتی ممکن است این جملات هم برای شما آشنا باشند:
بازاریابی محتوا از آن دسته موضوعات جذابی است که خیلیها تصور میکنند انجام آن هم کار سادهای است. کافی است یک روز را به تولید محتوا یا تدوین برنامه بازاریابی محتوایی اختصاص دهید تا متوجه شوید این کار چقدر ظرافت و پیچیدگی دارد.
این روزها بازاریابی محتوایی توانسته در همه صنایع، از کسبوکارهای کوچک و خانگی گرفته تا سازمانهای شناختهشده و تخصصی جای خود را پیدا کند. حالا دیگر کسی نمیتواند منکر این شود که روش سنتی بازاریابی جای خود را به بازاریابی محتوایی داده است. همه کسبوکارها متوجه این موضوع شدهاند که برای داشتن سهم بازار در فضای کاری بزرگ و کنار رقبای سرسخت، به محتوای منحصربهفرد، خلاقانه و جذاب نیاز دارد تا بتواند اعتماد کاربر را به دست آورده و او را متقاعد کند که از میان میلیونها محتوای رنگارنگ، آن را انتخاب کند.
ادامه...
مهدیه اسماعیلی