// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

گوگل محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی را دوست دارد اگر …

گوگل و تولید محتوا با هوش مصنوعی

اگر من این محتوا را با کمک هوش مصنوعی نوشته باشم، آیا گوگل می‌فهمد؟ آیا گوگل این وبسایت را جریمه می‌کند؟ به بیان دیگر، آیا انتشار محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی (AI -generated content) یا با کمک هوش مصنوعی بر سئو سایت اثر منفی می‌گذارد؟ یعنی مخالف با استانداردهای گوگل است؟

احتمالا اسم ChatGPT به گوشتان خورده است. می‌شود گفت که آن چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی کم و بیش چیزی شبیه به گوگل است. شما می‌توانید هر لحظه که نیاز دارید سوالاتتان را از آن بپرسید. اما یک فرق بزرگ با گوگل دارد: اگر از چت جی پی تی بخواهید که یک بلاگ پست ۱۵۰۰ کلمه‌ای درباره‌ی سئو سایت برای شما بنویسد، از شما اطاعت می‌کند و در یک چشم به هم زدن این کار را انجام می‌دهد. 

 برای گوگل کاربران و نیازهایشان و تجربه‌ای که از تعامل با گوگل و محتواهای گوگل دارند بسیار بسیار مهم است. اما گوگل از کاربران اطاعت نمی‌کند. برعکس، گوگل برای خودش قوانین و اصولی دارد که همه‌ی وبسایت‌ها باید از آن‌ها پیروی کنند. اگر وبسایتی آن قوانین را رعایت نکند، جریمه می‌شود. 

قوانین و استانداردهای گوگل درباره‌ی تولید محتوا با هوش مصنوعی و تولید و انتشار محتوای خودکار (Automation) چه می‌گویند؟ آیا برای گوگل مهم است که چه کسی تولید محتوا می‌کند؟ این محتوا به همه‌ی سوالات مهم درباره‌ی تولید محتوا با هوش مصنوعی برای سئو سایت پاسخ می‌دهد. 

 


 برای هر بحثی که به محتوا در سئو سایت مربوط می‌شود، دانستن یک نکته ضروری است: مخاطب محتواهای گوگل در درجه‌ی اول کاربران هستند و بعد ربات‌های موتورهای جستجو. کارشناس سئو باید کاملا با شیوه‌ی کار ربات‌های خزنده‌ی گوگل و همچنین راه‌های تولید محتوا برای کاربران و ربات‌ها آشنا باشد.

در «بازی برد-برد با ربات های گوگل»‌ و «کاربر یا ربات، مخاطب محتوا کیست؟» مفصل به آن موضوعات پرداخته شده است. 


اثر محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی بر سئو سایت

برای اینکه بفهمیم آیا گوگل محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی را دوست دارد یا نه، باید به این سوال پاسخ دهیم که گوگل در کل چگونه محتواهایی را دوست دارد؟ یعنی محتوایی که گوگل آن را جریمه نمی‌کند، چطور محتوایی است؟ گوگل به این سوال این طور پاسخ داده است:

Google’s ranking systems aim to reward original, high-quality content that demonstrates qualities of what we call E-E-A-T: expertise, experience, authoritativeness, and trustworthiness. Our focus on the quality of content, rather than how content is produced, is a useful guide that has helped us deliver reliable, high quality results to users for years.

هدف سیستم رتبه‌بندی گوگل رتبه‌ دادن به محتوای اصیل و باکیفیت بالاست. محتواهایی که ویژگی‌های تخصص، تجربه، قابل اعتماد بودن و اعتبار را دارند. تمرکز ما بر کیفیت است، نه روشی که محتوا با آن تولید شده است. در تمام این سال‌ها، تمرکز بر کیفیت راهنمای مفیدی برای رساندن نتایجِ باکیفیت بالا و معتبر به کاربرانمان بوده است. 

پس، گوگل به کیفیت محتوا اهمیت می‌دهد. گوگل محتوای بی‌کیفیت، که ویژگی‌های مشخصی را نداشته باشند، جریمه می‌کند- حتی اگر یک انسان آن را نوشته باشد. بنابراین، شیوه‌ی تولید محتوا برای گوگل معیار نیست. کیفیتِ خروجی آن شیوه، محتوای تولید شده، معیار و تعیین‌کننده است. 

 

پاداش گوگل به محتوای باکیفیت و نه شیوه‌ی تولید محتوا

گوگل دلیل محکمی برای انتخاب آن معیار داشته است: محتوای بی‌کیفیت و بی‌ارزش مشکل تازه‌ای برای گوگل نیست و قبل از ورود هوش مصنوعی و ابزارهای تولید محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی نیز این مشکل وجود داشته است. مگر فقط هوش مصنوعی می‌تواند محتوای بی‌کیفیت تولید کند؟ مگر انسان‌ها و کارشناسان تولید محتوا نمی‌توانند محتوای بد بنویسند؟

گوگل از مدت‌ها قبل (۱۰ سال پیش) مبارزه‌ی خود با محتوای بی‌‌کیفیت که هیچ کمکی به کاربر نمی‌کند و کسی آن را تولید کرده که هیچ چیز درباره‌ی موضوع محتوا نمی‌دانسته و فقط تعدادی کلمه را پشت سر هم نوشته، آغاز کرده است. گوگل علاوه بر آپدیت کردن مستمر الگوریتم‌هایش، E-A-T را برای ارزیابی کیفیت محتواها در نظر گرفته است. گوگل حتی آن استاندارد سه‌کلمه‌ای را به‌روز کرد و یک ویژگی دیگر (تجربه) را هم به آن افزود. 

 


«E-A-T در سئو: مبارزه‌ی گوگل با محتوای بی‌کیفیت» را بخوانید تا کاملا با آن ویژگی‌‌های سه‌گانه آشنا شوید.


 

در اینجا، خیلی مختصر به آن استاندارد پرداخته خواهد شد:

  • محتوا باید برای کاربر نوشته شده باشد نه گوگل (موتورهای جستجو)؛
  • محتوایی که برای کاربر نوشته شده است و گوگل به آن رتبه می‌دهد، محتوایی است که نویسنده‌ی آن در موضوع محتوا متخصص (Expertise) است و تجربه (Experience) دارد؛
  • و اطلاعات محتوا و وبسایت قابل اعتماد (Authoritativeness) و معتبر (Trustworthiness) است.

اگر چنین محتوایی با کمک هوش مصنوعی و ابزارها تهیه شده باشد، از نظر گوگل محتوای باکیفیتی است و به آن رتبه می‌دهد. اگر محتوایی آن ویژگی‌ها چهارگانه را نداشته باشد، حتی اگر بدون کمک هوش مصنوعی و ابزار تولید شده باشد؛ برای رتبه داشتن بی‌کیفیت و بی‌ارزش است. 

 

ai content seo

 

AI و کمک به تولید محتوای باکیفیت

پس، می‌شود با ابزارها ازجمله ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی تولید محتوا کرد. آیا این به این معنی است که گوگل در هیچ شرایطی آن محتواها را جریمه نمی‌کند؟ نه. گوگل اعلام کرده است که اگر تولید محتوا با ابزارها (به صورت خودکار) و هوش مصنوعی با هدف دستکاری در رتبه و گول زدن گوگل باشد، سیاست‌های هرزنامه (spam policies) گوگل را نقض کرده است. یعنی از نظر گوگل اسپم است و هیچ ارزشی ندارد و هیچ کمکی به کاربر نمی‌کند.

حقیقت این است که ابزارهای تولید محتوا و هوش مصنوعی ابزارهای کمکی هستند. می‌شود از آن‌ها ایده و اطلاعات (مخصوصا برای محتواهایی که نیاز به قطعه کد دارند) گرفت. همین باعث می‌شود تا در زمان تولید محتوا صرفه‌جویی شود. اما نباید محدودیت‌های ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را فراموش کرد.

 نمی‌شود برای تولید محتوا در همه‌ی موضوعات از آن‌ها استفاده کرد. برای مثال، وبسایت محصولات آرایشی و بهداشتی نمی‌تواند برای نوشتن معرفی محصول یک عطر از هوش مصنوعی کمک بگیرد. چون نیاز است درباره‌ی احساسی که آن عطر در انسان برمی‌انگیزد نیز صحبت شود. 

علاوه بر آن، ChatGPT و ابزارهایی مانند آن برای پاسخ دادن و محتوا نوشتن از محتواهای موجود در فضای نت استفاده می‌کنند. به همین دلیل،  درباره‌ی مهارت‌ها، ترفندها و تجربیات شخصی متخصصین در یک رشته یا حوزه چیزی نمی‌دانند. برای مثال، اگر یک کارشناس سئو بخواهد از تجربه‌ی شخصی‌اش و  راهی که برای استفاده‌ی بهینه‌تر از ابزارهای آنالیز رقبا در سئو سایت پیدا کرده است، بنویسد؛ نمی‌تواند از هیچ ابزاری کمک بگیرد. 

پس، چه باید کرد و چطور می‌شود از ابزارها و هوش مصنوعی در تولید محتوای باکیفیت کمک گرفت؟ گوگل به این سوال هم پاسخ داده است. 

 


بیشتر بخوانید: می‌توانید مقالات سئو محتوا را مطالعه کنید.


توصیه‌های گوگل برای تولید محتوای باکیفیت با کمک هوش مصنوعی

  • برای کاربر و نیازهایش محتوای اصیل و قابل اعتماد تولید کنید؛
  • محتواها باید آن ویژگی‌های چهارگانه (E-E-A-T) را داشته باشند؛
  • حتما ۳ چیز را به کاربران اطلاع دهید: چه کسی (Who) محتوا را نوشته یا تولید کرده، محتوا چطور (How) تولید شده و آیا در تولید آن از ابزار و هوش مصنوعی کمک گرفته شده، و محتوا چرا (Why) تولید شده است.

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱. گوگل با محتوای بی‌کیفیت که برای کاربر تولید نشده است، مشکل دارد نه با هوش مصنوعی و ابزارهای دیگر.

۲. هوش مصنوعی کمک بزرگی به کسانی است که می‌خواهند برای کاربران وبسایتشان بهترین و ارزشمندترین محتوا را تولید و منتشر کنند. 

۳. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی همچنین کمک بزرگی برای وبسایت‌هایی هستند که می‌خواهند با سئو کلاه سیاه و دور زدن استانداردهای گوگل رشد کنند. 

۴. گوگل از همه‌ی راه‌هایی که برای گول زدنش استفاده می‌شود، آگاه است. و تلاش می‌کند تا جلوی آن‌ها را بگیرد. اما مسئله این است که این مبارزه نیاز به زمان دارد. 

۵. مطمئن باشید که برنده‌ی نهایی گوگل است. پس،‌ سئو سایت و تولید محتوا را درست و اصولی یاد بگیرید. و درست و اصولی، با کمک یا بدون کمک AI، برای سئو سایت محتوا تولید کنید و از گوگل رتبه بگیرید. 

۶. آموزش سئو سایت و تولید محتوا زمانی درست و اصولی است که در آن تکنیک‌های سئو سیاه آموزش داده نشود. و سرفصل‌های آن براساس قواعد و استانداردهای گوگل برای سئو سایت تنظیم شده باشد. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *