// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

راهنمای جامع یو ایکس رایتینگ پورتفولیو

راهنمای جامع ساختن یو ایکس رایتینگ پورتفولیو

یو ایکس رایتینگ (UX Writing) بخش بسیار مهمی از طراحی محصول و کامل‌کننده‌ی طراحی UI/UX است. به همین دلیل، چند سالی می‌شود که یک متخصص دیگر به تیم طراحی محصول اضافه شده است: یو ایکس رایتر یا تجربه‌نویس. یوایکس رایترها برای پیوستن به تیم‌های طراحی محصول باید توانایی و مهارت خود را به صاحب محصول/کارفرما نشان دهند. آن‌ها هم درست مانند وب دیزاینرها و طراحان تجربه کاربر به پورتفولیو نیاز دارند. 

چطور باید یک پورتفولیو یو ایکس رایتینگ حرفه‌ای ساخت؟ اگر تجربه‌نویس تازه‌کار است و هنوز روی محصولی کار نکرده، با چه نمونه‌هایی باید برای خودش پورتفولیو بسازد؟ آیا پورتفولیو UX Writing با پورتفولیو طراح محصول فرق می‌کند؟ 

اگر یو ایکس رایتر تازه‌کاری هستید و می‌خواهید مهارت، توانایی و خلاقیت خود را به کارفرمایان نشان دهید، این محتوا را تا آخر بخوانید. پاسخ سؤالات طرح‌شده را می‌گیرید و با اعتماد‌به‌نفس برای خود یک پورتفولیو حرفه‌ای می‌سازید.

 


«نقش کلیدی UX Writing در طراحی محصولات دیجیتال» را بخوانید تا با اهمیت تجربه‌نویسی در طراحی محصول کاملا آشنا شوید. 


 

چطور UX Writing پورتفولیو بسازیم؟

 تجربه‌نویسی تخصص و حرفه‌ای جدید است. به همین دلیل هنوز بسیاری از صاحبان محصول و کارفرمایان با آن آشنا نیستند. اضافه‌کردن یک نفر به تیم طراحی محصول به معنی یک دستمزد اضافه برای پروژه است. پس، از جهتی، پورتفولیو یوایکس رایتر با پورتفولیو طراحی سایت یا دیزاین متفاوت است. در پورتفولیو طراحی سایت نیازی نیست تا اهمیت طراحی سایت به کارفرما نشان داده شود. مهم این است که طراح سایت مهارت‌ها و خلاقیتش را در نمونه‌کارهایش به کارفرما نشان دهد. 

اما در پورتفولیو تجربه‌نویس قبل‌ از هر چیز باید به این سؤالات پاسخ داده شود که چرا محصول به یو ایکس رایتر نیاز دارد و یو ایکس رایتینگ چه چیزهایی به محصول اضافه می‌کند. این تنها چالش یک یو ایکس رایتر تازه‌کار برای ساختن پورتفولیویی حرفه‌ای نیست. همان‌طور که اشاره شد، تجربه‌نویسی بسیار نوپا است و تعداد محصولاتی که متن‌ها کوتاه راهنمای آن براساس اصول یو ایکس رایتینگ و به دست تجربه‌نویس نوشته شده است، بسیار کم است. به عبارت دیگر، تعداد یو ایکس رایترهایی که چندین نمونه‌کار دارند، بسیار کم است. 

حالا و با توجه به این چالش‌ها، UX writer تازه‌کار چطور باید برای خودش پورتفولیو بسازد؟ با استفاده از موارد زیر. در ادامه، راه عملی فائق‌آمدن بر چالش‌های پورتفولیو تجربه‌نویسی گفته شده است. 

 

۱. چطور باید بر چالش نداشتن نمونه‌کار خوب و هدفمند تجربه‌نویسی برای پورتفولیو غلبه کرد؟

خب، اول از همه این را فراموش نکنید که رقبای شما در بازار کار هم نمونه‌کار ندارند. پس، باید برای خودتان نمونه‌کار بسازید. یعنی چه؟ یعنی بروید و محصولات (وبسایت‌‌‌‌ها و اپلیکیشن‌‌های) معروف را پیدا و به دقت بررسی کنید. ایرادات متن‌های تجربه کاربر آن را پیدا و تصحیح کنید.

بهترین تمرین و بهترین نمونه‌کاری که می‌توانید برای خودتان بسازید تا هم اهمیت تجربه‌نویسی در ارتقای محصول و تجربه کاربر آن و هم توانایی و مهارتتان را نشان دهید، رفع ایرادات و بهینه‌کردن محصولات دیجیتال موجود است. 

به تصویر زیر نگاه کنید. شما با خواندن جمله‌ی «شما در دستان امنی هستید!» چه چیزی می‌فهمید؟ آیا این جمله درست و روشن است؟ آیا علامت تعجب در این جمله به درستی استفاده شده است؟ آیا اساسا، علامت تعجب مناسب این جمله است؟ اگر شما یو ایکس رایتر وبسایت ویزا موندیال بودید، چه جمله‌ای را به‌جای این جمله می‌نوشتید؟ 

 

نمونه کار برای پورتفولیو تجربه نویسی

 

در وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف بگردید و راهی برای بهترشدن متن‌های تجربه کاربر (مخصوصا پیغام‌های خطا) آن‌ها پیدا کنید. قبل و بعد محصول را در پورتفولیو خود قرار دهید. 

 

۲. چطور باید مهارت و توانایی در تحقیق برای یوایکس رایتینگ را در پورتفولیو نشان داد؟

تجربه‌نویسی درست مانند طراحی تجربه کاربر و رابط کاربر به تحقیق نیاز دارد. یو ایکس رایتر باید برند و لحن مناسب آن را پیدا کند. بعد باید نیازهای کاربران آن را پیدا کند و برای آنان و به زبان آنان بنویسد. بعد از نوشتن نیز تمام متن‌ها را باید ارزیابی و تست (A/B testing) کرد. همه‌ی این تحقیقات و ارزیابی‌ها به منابع و شرکت‌کننده (کاربران/مشتریان بالقوه‌ی محصول) نیاز دارد.

خب، حالا که تجربه‌نویس در تیم طراحی محصولی نبوده و منابعی هم برای تحقیق ندارد، چطور می‌تواند توانایی‌اش را در انجام‌دادن تحقیق و ارزیابی در مراحل مختلف کار نشان دهد؟

برگردیم به پیشنهاد قبل. یو ایکس رایتر در هر مرحله هر تحقیقی را که برای نوشتن متن جایگزین برای محصول انجام داده است، باید بنویسد. همچنین، اگر تحقیق یا داده‌ یا تست دیگری لازم بوده و او منابعش را نداشته است، آن‌ها را نیز باید در پورتفولیو بنویسد (پیشنهاد دهد). به این ترتیب، کارفرما متوجه می‌شود که تجربه‌نویس متوجه و آگاه بوده که در هر مرحله به چه تحقیق و تستی نیاز است. 

 

۳. چطور می‌شود رایگان UX Writing پورتفولیو آنلاین ساخت؟

بعید است که یوایکس‌ رایترهای تازه‌کار بتوانند هزینه‌ی طراحی، ساخت و نگهداری یک وبسایت را بدهند. پس، باید از جایگزین‌های ساده‌تر و ارزان‌تر استفاده کنند. یادتان باشد که شما به وبسایتی جذاب و پیچیده با چندین صفحه نیازی ندارید. در یک صفحه هم می‌توانید خودتان و مهارت‌هایتان را معرفی کنید. 

با خیال راحت از پورتفولیوسازهای رایگان استفاده کنید. یک جستجوی ساده در گوگل شما را به تعداد زیادی از پورتفولیوسازهای آنلاین می‌رساند. Abobe Portfolio و Portfoliobox دوتا از بهترین ابزارهای رایگان برای ساختن پورتفولیو آنلاین‌اند. 

 

adobe portfolio

 

 

portfoliobox

 

 

۴. چطور باید شخصیت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد یو ایکس رایتر را در پورتفولیو انعکاس داد؟

پورتفولیو فقط برای عرضه‌ی نمونه‌کار نیست. در پورتفولیو باید شخصیت و خلاقیت تجربه‌نویس نیز به نمایش گذاشته شود. بنابراین هر کلمه و متنی که در پورتفولیو می‌نویسید باید آگاهانه و هدفمند باشد. یادتان باشد که شما یک یوایکس رایتر هستید و کارتان استفاده‌ی درست و هدفمند از کلمات است. پس، باید این مهارت را در پوتفولیو خودتان نشان دهید.

باید خودتان را خیلی مختصر، مفید و ساده معرفی کنید. قرار نیست کسی یک صفحه‌ی کامل درباره‌ی شما بخواند. این هم یکی دیگر از مهارت‌های تجربه‌نویس است: مختصر و مفیدنویسی. علاوه‌بر آن، شما داشتن یک مهارت دیگر را هم باید به مخاطبتان نشان دهید. چه مهارتی؟ مهارت انعکاس‌دادن صدا و شخصیت برند در لحن برند.

پورتفولیو شما باید با لحن و زبان خاص خودتان نوشته شده باشد تا شخصیت منحصربه‌فرد شما را انعکاس دهد. به عبارت دیگر، باید برای برند خودتان یک لحن پیدا کنید. به این نکته دقت داشته باشید که همین، متن‌های پورتفولیوی شما،  بهترین و خلاقانه‌ترین نمونه‌کاری شما نیز به‌حساب می‌آید.

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱. ساختن پورتفولیو، مخصوصا برای تازه‌کارها، چالش‌برانگیز است. 

۲. ساختن پورتفولیو یو ایکس رایتینگ بسیار سخت‌تر و چالشی‌تر است چون تخصص و حرفه‌ای جدید به‌حساب می‌آید. 

۳. غلبه‌کردن بر هر چالشی امکان‌پذیر است و راهکارهایی دارد. در راهنمایی که خواندید راهکارهایی برای غلبه بر تمامی چالش‌های نوشتن و ساختن پورتفولیو تجربه‌نویسی گفته شد. 

۴. یادتان باشد که پورتفولیو UX Writing شما درواقع یکی از نمونه‌کارهای شما است. پس، برای طراحی، نوشتن و ساختن آن وقت بگذارید و خیلی خوب و دقیق تحقیق کنید. 

۵. از نشان‌دادن ایرادات وبسایت‌های به‌نام و معروف و پیشنهاد‌دادن به آن‌ها نترسید. شما رایگان تلاش کردید تا محصولشان را بهتر کنید. نتیجه‌ی تحقیقاتی که برای بهبود محصولشان انجام دادید و پیشنهادهایی را که برای برندهای بزرگ دارید در لینکدین با آن‌ها به‌اشتراک بگذارید. 

۶. پورتفولیو خود را مدام به‌روزرسانی کنید. 

۷. تمام نکاتی که در این راهنما آمد به شما کمک می‌کند تا نگرانی کمتری را در این مسیر و برای داشتن یک پورتفولیو یو ایکس رایتینگ حرفه‌ای تجربه کنید چون دقیقا می‌دانید که باید چه کارهایی را انجام دهید.

۸. البته اگر آموزش UX Writing آکادمی آمانج را بگذرانید، مدرس دوره تمام نکات لازم برای ساخت یو ایکس رایتینگ پورتفولیو و ورود به بازار کار را در جلسه‌ی آخر به مهارت‌آموزان آموزش خواهد داد. این دوره آموزشی یک مزیت دیگر هم دارد: پروژه‌محور است. پروژه‌ی این دوره که نوشتن تمام متن‌های یو ایکس یک محصول است، می‌شود اولین نمونه‌کار شما.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *