// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

Time to Interactive (TTI) یک معیار «پیشرفت» عملکرد وب غیراستاندارد است که به عنوان نقطه زمانی که آخرین Long Task تمام شده تعریف شده است.

TTI یا مدت زمان تعامل و تاثیر آن بر سئو سایت (به همراه روش بهینه سازی)

TTI یا مدت زمان تعامل

تقریبا تمام کارشناسان سئو با ابزارهای آنالیز سئو سایت نظیر Google Lighthouse آشنایی دارند. این وبسایت پس از آپدیت هسته مرکزی گوگل معروف به core web vitals در پنج می سال ۲۰۲۰ میلادی، اقدام به اپدیت معیارهای خود پس از حدود ۱۰ سال نمود و در این بین علاوه بر معرفی معیارهای اصلی هسته گوگل همچون؛ FCP، LCP و CLS معیارهای مهم دیگری همچون TTI یا زمان تعاملی را نیز به عنوان یکی از سنجه‌های مهم وبسایت که نیاز به بهینه‌سازی دارد را در وبسایت خود معرفی کرد.

در این مقاله که راهنمای جامعی بر معرفی، تحلیل و روش اندازه گیری TTI می‌باشد، من سعی می‌کنم به طور کامل به این معیار مهم پرداخته و از زوایای مختلف به بررسی آن بپردازم.

 

Time to Interactive (TTI)چیست؟

Time to Interactive (TTI) یا زمان تعامل، معیاری عملکردی است که  به سنجش مدت زمانی که یک صفحه به تعاملات کاربر پاسخ می‌دهد، می‌پردازد. در اصل این معیار نشان‌دهنده آن است که وبسایت به چقدر زمان برای پردازش ورودی و درخواست‌های کاربر نیاز دارد. TTI به نوعی مکمل مشخصه دیگری به اسم Speed Index است، این معیار با تمرکز بر سرعت نمایش محتوا از نظر بصری، به نوعی تجربه کاربر را مورد بررسی قرار می‌دهد. اما ما نیاز داریم علاوه بر دیده شدن محتوای خود، تعامل با آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

 

تفاوت TTI با Speed Index

روش‌های زیادی برای تعیین زمان بارگذاری صفحات وجود دارد، بسیازی از این روش‌ها مثل Time to first byte به هیچ وجه دقیق نیستند چرا که جاوا اسکریپت یک سایت ممکن است از قبل بارگیری شده باشد ولی هنوز آماده پردازش درخواست کاربر نباشد. به همین دلیل از Time to interactive برای لحظه‌ای که وبسایت دقیقا در دسترس کاربر است و از speed index برای درنظر گرفتن عناصر قابل مشاهده بارگیری شده در صفحه استفاده می‌شود.

درست مثل نرخ پرش یا Bounce Rate که در کنار Time on site معنا پیدا می‌کند، TTI نیز باید با Speed Index بررسی شود تا نتایج آن  قابل تجزیه و تحلیل باشد. مدت زمان تعامل پذیری یکی از شش معیار مهمی است که در نسخه پنجم speed insight و همچنین در بخش performance گوگل لایت هاوس گزارش می‌شود.

 

منابع استفاده شده برای اندازه‌گیری TTI

۱) متریک FCP

۲) جاوا اسکریپت و همچنین پرکلیک‌ترین المان‌های سایت که در دسترس کاربر می‌گیرند.

۳) مدت زمان پاسخ سایت به کاربر

 

Time to Interactive چه چیزی را اندازه‌گیری می‌کند؟

TTI در اصل مدت زمانی که یک صفحه برای پاسخ و تعامل به کاربر نیاز دارد را اندازه‌گیری می‌کند یعنی مدت زمانی بین FCP و آخرین المان نمایش داده شده. در این بین TTI زمانی را نشان خواهد داد که وبسایت شما قادر است به درخواست کاربر تحت هر شرایطی پاسخ دهد.

 

TTI یا مدت زمان تعامل

 

به عنوان مثال، همه ما شرایطی را تجربه کرده‌ایم که المان‌های یک وبسایت به سرعت قابل مشاهده هستند ولی وقتی می‌خواهیم روی آن‌ها کلیک کنیم، اتفاقی نمی‌افتد. این سناریوها بیشتر توسط اسکریپت‌های third party ایجاد شده و موجب جلوگیری از نمایش محتوای درخواستی خواهند شد. این موضوع ممکن است بازدید کنندگان شما را ناامید کرده و نرخ خروج سایت شما را افزایش دهد. از این رو بهینه سازی TTI برای بهبود تجربه کاربری وب سایت، به ویژه در دستگاه‌های تلفن همراه، از اهمیت بالایی برخوردار است، 

 

معیار TTI حدود ۱۵ درصد از کل امتیاز عملکرد وبسایت شما را به خود اختصاص می‌دهد که این موضوع بیانگر اهمیت نسبتاً بالای آن است. 

 

بهینه‌سازی TTI

  • پیش‌بارگذاری (preload) درخواست‌های اصلی و مهم
  • کاهش حجم فایل های JavaScript
  • کاهش زمان اجرای JavaScript
  • حذف فایل‌های JavaScript بدون استفاده
  • کاهش تعداد درخواست‌ها
  • بهینه سازی FCP (اثر مستقیم بر TTI)

 

امتیاز بهینه برای سنجش TTI

 

Color codingTTI (second)
green(fast)0-3.8
orange(moderate)3.9-7.3
red(slow)over 7.3

 

 

نکته مهم: باید گفت که بهینه سازی  TTI بیش از کیفیت فنی سرور، به نوع کدنویسی سایت بستگی دارد. ولی باید به این نکته توجه داشت که TTI تقریبا بین FCP و  main-thread مورد سنجش قرار می‌گیرد، پس هر چی این معیار را بهینه‌تر کنید طبیعتا زمان TTI شما کاهش پیدا خواهد کرد.

 

جمع بندی 

در این محتوا که از سری مقالات آموزش سئو آکادمی آمانج خدمت شما ارائه شد من به معرفی یکی از مهم ترین معیارهای GTmetrix و گوگل لایت هاوس به اسم  Time to interactive پرداختم. همانطور که مفصل در مورد آن بحث شد، این معیار مدت زمانی که سایت شما به درخواست کابر (تعاملات کاربر) پاسخ می‌دهد را اندازه‌گیری می‌کند. بهینه‌سازی TTI باعث بهبود امتیاز Performance، افزایش سرعت سایت و همچنین بهبود تجربه کاربری سایت شما خواهد شد.

 

منبع: در نگارش این مقالات web.dev ،GTmetrix و en.ryte استفاده شده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
علی سخا

علی سخا هستم مدیر واحد خلاقیت آکادمی آمانج علاقه‌مند به دیجیتال مارکتینگ، ماشین لرنینگ و فلسفه اینجا مطالعات و تجربیات خودم در حوزه سئو، مارکتینگ و مدیریت با شما به اشتراک میگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *