// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۳ نکته مهم و کاربردی درباره‌ی قرارداد سئو (+ نمونه قرارداد)

قرارداد سئو

قرارداد سئو سایت چگونه تنظیم می‌شود؟ کارشناس سئو به چه نکاتی پیش از عقد قرارداد باید توجه کند؟در متن قرارداد چه مواردی حتما باید ذکر شود و چرا؟ اساسا چرا قرارداد سئو وبسایت مهم است؟

کارشناس سئو فقط نباید درباره‌ی سئو On-page  یا Off-page  بداند. بلکه مسائلی که مربوط به بازارکار و ارتباط با کارفرماست هم بسیار مهم هستند. کارشناس سئو دربرابر کارفرما به انجام کار مشخصی متعهد می‌شود و دستمزد مشخصی هم می‌گیرد. او باید بداند چطور رابطه‌ی مالی و کاری خود را با کارفرما که ممکن است یک شرکت بزرگ باشد تنظیم کند.  

قرارداد سئو (SEO Contract) در همه‌جای دنیا برای تنظیم این رابطه، درست مانند هر رابطه‌ی دیگری بین کارمند و کارفرما، استفاده می‌شود و ویژگی‌های خاص خودش را دارد. چه کارشناس سئو فریلنس باشید چه برای شرکتی کار کنید، باید با قرارداد سئو به‌خوبی آشنا باشید. این قرارداد درباره‌ی کار شماست و مستقیما به چیزی که قرار است به کارفرما تحویل دهید ربط پیدا می‌کند. 

در این مقاله، مهم‌ترین و کاربردی‌ترین نکاتی که کارشناسان سئو در قراردادشان باید به آن توجه کنند ذکر شده است. در قسمت پایانی مقاله نیز نمونه‌ای از قرارداد سئو گذاشته شده که می‌توانید دانلود و مطالعه کنید.  

 

نکات کاربردی در قرارداد سئو برای کارشناس سئو

 

قرارداد سئو وبسایت و نکات مهم و کاربردی در تنظیم آن 

شاید وقتی نام سئو سایت به‌گوش کسی می‌خورد، رابطه‌ای با دو طرف یعنی کارشناس سئو و موتور جستجو به ذهن بیاید. اما درواقع در این رابطه طرف دیگری هم وجود دارد: صاحب سایت یا کارفرما. صاحب سایت با کارشناس رابطه‌ی حقوقی و مالی دارد و کاری با موتور جستجو ندارد. کارفرما فقط نتیجه را از کارشناس می‌خواهد. فقط درصورتی که کارشناس سئو بخواهد سایتی را که متعلق به خودش است سئو کند، دیگر بحث کارفرما مطرح نمی‌شود. 

وقتی به کارشناس سئو پروژه‌ای پیشنهاد می‌شود، او باید آن را بررسی کند. خواسته‌های کارفرما را بشنود و بعد از انجام مذاکرات مقدماتی، براساس مواردی که بر سر آن توافق شده است قرارداد مکتوب نوشته و امضا شود. قرارداد سئو می‌شود پایه‌ی رابطه‌ی شفاف و اصولی کارشناس و صاحب سایت. درنهایت، کارشناس سئو باید آن چیزی را به صاحب سایت تحویل دهد که در قرارداد نوشته شده است. به‌همین‌دلیل، قرارداد سئو باید دقیق و کامل تنظیم شود تا مشکل و اختلافی پیش نیاید. نکاتی که درادامه خواهم گفت به کارشناس سئو کمک می‌کند تا بتواند قرارداد محکم و خوبی با کارفرما ببندد. 

 

۱. پروپوزال سئو سایت به‌ اندازه‌ی قرارداد سئو مهم است

کارفرما چیزی از سئو سایت و موتور جستجو  و آپدیت‌های گوگل نمی‌داند. او همچنین چیزی از سختی کلمات کلیدی و فاکتورهای اثرگذار بر سئو سایت نمی‌داند. او فقط می‌خواهد سایتش برسد به خط اول و سود کند. او سئو را برای سود‌کردن و فروش‌ بیشتر می‌خواهد. پس مهم‌ترین وظیفه‌ی کارشناس سئو قبل‌از قراردادبستن این است که کارفرما را  تاحدی آگاه کند. کارشناس این کار را با پروپوزال سئو سایت انجام می‌دهد. یعنی سایت، کلمات کلیدی و رقبا را بررسی می‌کند. مدت زمان انجام پروژه یا همان سئوشدن سایت در کلمات کلیدی هدف کارفرما و کارهایی را که باید انجام شود می‌نویسد و به کارفرما ارائه می‌دهد. آن پروپوزال بخشی جدایی‌ناپذیر از قرارداد است. کارشناس سئو باید برای نوشتن پروپوزال خیلی وقت بگذارد. 

 

۲. قرارداد سئو وبسایت باید واقع‌بینانه باشد 

کارفرما از شما می‌خواهد که کلمات کلیدی مشخصی را (هدف) به خط اول برسانید. اما شاید کلمات کلیدی او آن‌قدر سخت و پررقابت باشد که نشود آن‌ها را به خط اول رساند. شاید هم بشود ولی خیلی هزینه‌بر و زمان‌بر باشد. بنابراین، کارشناس سئو باید به‌دقت کلمات کلیدی کارفرما را بررسی کند و میزان سختی آن‌ها را مشخص کند. در پروپوزال حتما باید کلمات کلیدی به سه دسته‌ی سخت، متوسط و آسان تقسیم شوند. شرایط و بازه‌ی زمانی برای سئوشدن هر دسته هم باید جداگانه مشخص شود.

مثلا، اگر کارفرمای شما کارخانه تولید کابینت چوبی دارد و کلمه کلیدی هدف او خرید کابینت چوبی است؛ شما اول باید ببینید کارخانه‌ی دیگری هم فروش آنلاین (سایت) دارد یا نه. اگر کارفرمای شما تنها تولید‌کننده‌ای است که سایت دارد، کار شما آسان است چون رقیبی وجود ندارد. اما تصور کنید اگر کلمه کلیدی کارفرما کلمه‌ای مثل خرید موبایل باشد، شما کار بسیار سختی در پیش دارید چون باید رقیبی مثل دیجی کالا را پشت سر بگذارید. 

 

۳. هزینه‌هایی که کارفرما باید بپردازد حتما باید در قرارداد سئو ذکر شود

سئو هزینه‌بر است. هزینه‌‌های مختلفی هم دارد: طراحی سایت و سرعت سایت باید بهینه شوند؛ سایت باید هاست خیلی خوب و مطمئنی داشته باشد؛ سایت باید امن باشد؛ شاید لازم باشد برای بعضی کلمات کلیدی رپورتاژ آگهی رفت و … . هرچه کلمات کلیدی سخت‌تر باشد، بیشتر باید هزینه برای تبلیغات درنظر گرفت. کارشناس سئو باید دقت کند که در قرارداد علاوه‌براینکه در قسمت وظایف کارفرما پرداخت هزینه‌ها با جزئیات قید می‌شود، این عبارت هم قید شود که «پرداخت کلیه‌ی هزینه‌های لازم برای سئو سایت برعهده‌ی کارفرماست». دقت کنید که این هزینه‌ها جدا از دستمزد کارشناس سئو است. اما هزینه‌ی تولیدمحتوا با کارشناس است. یعنی اگر او خودش محتوا تولید نکند و از فرد دیگری بخواهد تا محتوا بنویسد، دستمزد او را خود کارشناس باید بدهد. 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری 

۱. در سئو وبسایت مسائل حقوقی و مالی مهمی هم وجود دارد. کارشناس سئو باید درباره‌ی آن مسائل هم بداند. 

۲. قرارداد سئو سایت باید با دقت و واقع‌بینی نوشته شود، طوری‌که کارشناس سئو ضرر نکند. این مهم است که کارشناس به کارفرما بفهماند که در سئو سایت درنهایت موتورهای جستجو تصمیم‌گیرنده هستند

۳. در قرارداد سئو شیو‌ه‌ای برای حل اختلافات احتمالی، مثل ارجاع به داوری،  باید درنظر گرفته شود.

۴. این موضوع مهم نیز باید در قرارداد ذکر شود که کارشناس سئو به‌خاطر موارد پیش‌بینی‌نشده و خارج از کنترل او مسئولیتی ندارد.

۵. کارشناس سئو ممکن است پس از بررسی‌ها تعدادی کلمه کلیدی به کارفرما پیشنهاد دهد. در قرارداد سئو باید کلمات کلیدی کارفرما از کلمات پیشنهادی کارشناس جدا شود. 

۶. نمونه قرارداد سئو سایت را حتما مطالعه کنید. اگر تازه وارد بازارکار سئو شدید، قبل‌از بستن اولین قراردادتان حتما با مشاور حقوقی مشورت کنید. 

۷. در  آموزش جامع سئو،‌ حتما سرفصلی هم به مباحث مربوط به ورود به بازارکار سئو و قرارداد سئو اختصاص داده شده است. 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *