// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۱۱تا از مهم‌ ترین و کاربردی‌ ترین افزونه‌ های وردپرس [۲۰۲۴]

wordpress plugins 2024

مهم‌ترین و کاربردی‌ترین افزونه‌ ها یا پلاگین‌ های وردپرس کدام افزونه‌ها هستند؟ کارشناسان سئو سایت چگونه باید ازبین هزاران افزونه وردپرس کاربردی‌ترینشان را برای افزودن به وبسایت وردپرسی انتخاب کنند؟ اساسا چرا افزونه‌های وردپرس در سئو سایت نقش دارند و به آن کمک می‌کنند؟ 

دوستی دارم که کارشناس سئو است. مدت‌هاست این کار را انجام می‌دهد. خاطرات جالبی هم دارد. شاید باور نکنید که موفق‌ترین سایت فروشگاهی که سئو کرده برای شرکت سازنده‌ی انواع کابینت‌ است. اگر در گوگل سرچ کنید خرید کابینت، بی‌شک در صفحه‌ی اول، سایت آن شرکت هم وجود دارد. 

دوستم می‌گفت «فروش کابینت‌های آن کسب‌وکار چندین برابر شده و صاحبش هم عاشق سئو». اما تصور صاحب آن کسب‌وکار و شاید خیلی از کسب‌وکارهای مشابه از اول درباره‌ی سایت‌داشتن و سئوی آن این‌قدر مثبت نبوده. همان آقای کابینت‌ساز هم فکر می‌کرده طراحی و ساختن سایت هزینه‌ی بسیار هنگفتی دارد.

بخشی از این تصور درست است. بالاخره طراحی و ساخت و حفظ و نگه‌داری سایت هزینه‌بر است. اما نکته اینجاست که اول، این هزینه‌‌ها برای گسترش کسب‌وکارها در این زمانه‌ی رونق کسب‌وکارهای دیجیتال و آنلاین هم ضروری است و هم سودآور. یعنی توجیه منطقی دارد. مشاوره‌های روان‌شناسی هم دیگر آنلاین شده‌اند. برای خودشان سایت دارند و تولید محتوا می‌کنند و البته مشتری هم جذب می‌کنند.

دوم، می‌شود با هزینه‌ی معقولی وب‌سایت داشت و آن را سئو هم کرد. (CMS (Content Management System به کمک کسب‌وکارها آمدند و کار را راحت‌تر کردند. باور کنید نیازی نیست یک سایت را از صفر بسازید، WordPress (که پرطرفدارترین سی ام اس دنیاست) نصف راه را برای شما رفته و تازه برای حفظ امنیت، افزایش سرعت و بهبود عملکرد و کمک به سئو وب‌سایت وردپرسی نیز افزونه‌های (Plugins) کاربردی زیادی دارد. 

احتمالا برایتان سؤال پیش آمده این وردپرس یا Content Management System که این‌همه خوب است دقیقا چیست؟ حالا که این‌همه‌ پلاگین مفید و کارراه‌بنداز دارد، نصب کدامشان ضروری‌تر است؟ در این مقاله به این دو سؤال و سؤالات طرح‌شده در ابتدا پاسخ می‌‌دهم و تازه ۱۱تا از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین پلاگین‌های سایت‌های وردپرسی را معرفی می‌کنم.

wordpress plugins

WordPress و مهم‌ترین افزونه‌های آن 

A CMS, short for content management system, is a software application that allows users to build and manage a website without having to code it from scratch, or know how to code at all.

 سیستم مدیریت محتوا نرم‌افزاری کاربردی است که به کاربر امکان می‌دهد سایت را بسازد و مدیریت کند بدون‌اینکه آن را از صفر کدنویسی کرده باشد یا اساسا کدنویسی بلد باشد.

بنابراین یک سایت کلا ممکن است روی یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا (WordPress, Drupal, Joomla , …) ساخته شود. این سیستم‌ها به شما امکان نوشتن، انتشار و ویرایش محتواها را می‌دهد. همچنین، کاربر می‌تواند دیزاین و ترکیب سایت را هم با استفاده از template‌های آماده تغییر دهد.

همان‌طور که گفتیم وردپرس معروف‌ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیاست (سایت‌هایی مانند TIME.com ، TED.com،‌ New York Post.com و  National Post.com همگی وردپرسی هستند). ۴۰٪ از اینترنت را سایت‌های وردپرسی از آن خود کردند.  اما چرا وردپرس تا این اندازه محبوب است (هم سایت خبری وردپرسی وجود دارد، هم سایت فروشگاهی وردپرسی و هم سایت محتوایی وردپرسی)؟ 

  • وردپرس open-source است (یعنی اگر بخواهید می‌توانید کدنویسی‌های اولیه‌ را تغییر دهید. اساسا وردپرس امکان کدنویسی را هم به شما می‌دهد). 
  • وردپرس بیش از ۸هزار قالب و پوسته‌‌ی مختلف دارد. 
  • وردپرس بیش از ۵۲هزار افزونه دارد. افزونه‌هایی که به بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو، حفظ امنیت سایت و ارتقای تجربه کاربری آن کمک می‌کنند.

wordpress statistic

۱۱ تا از مهم‌ ترین و کاربردی‌ ترین افزونه‌ های وردپرس در سال ۲۰۲۴

Plugins are apps you can use with WordPress. They allow you to add new features to your site.

 افزونه‌ها اپ‌هایی هستند که می‌شود در وردپرس از آن‌ها استفاده کرد. این افزونه‌ها امکانات و ویژگی‌های جدیدی را به سایت شما اضافه می‌کنند.

آیا می‌شود همه‌ی آن ۵۲‌هزار پلاگین را روی سایت وردپرسی نصب کرد. قطعا خیر! هرکدام از آن پلاگین‌ها کارکرد خاصی دارند. و همه‌ی افزونه‌های وردپرس هم رایگان نیستند. پس صاحبان سایت‌های وردپرسی باید از میان افزونه‌ها انتخاب کنند. می‌شود پلاگین‌های وردپرس را به دو دسته‌ی کلی تقسیم کرد: 

  • پلاگین‌های ضروری برای همه‌ی سایت‌های وردپرسی فارغ از اینکه وب‌سایت برای چه کسب‌وکاری است و چه نوع محتوایی در آن منتشر می‌شود. پلاگین‌هایی که مناسب همه‌ی سایت‌های وردپرسی هستند. افزونه‌های امنیتی در این دسته قرار می‌گیرند. 
  • پلاگین‌هایی که کارکرد خاصی دارند و صاحب هر سایت براساس نیاز و ضرورت سایت خودش تصمیم می‌گیرد که آن‌ها را  نصب کند. اما قطعا برای همه‌ی سایت‌های وردپرسی ضروری و مناسب نیستند.

اگر سایت وردپرسی دارید، این ۱۱ افزونه‌ی ضروری و مهم و کاربردی و رایگان را باید نصب کنید.

اولین پلاگین: Jetpack by WordPress

این افزونه بیش از ۴ میلیون نصب فعال داشته است. Jetpack افزونه‌ای است که هم ابزارهایی برای ارتقای امنیت سایت دارد و هم برای دیزاین سایت. علاوه‌براین، امکاناتی به سایت شما اضافه می‌کند که اشتراک‌گذاری لینک‌های سایت در شبکه‌های اجتماعی را آسان‌تر می‌کند. این افزونه امکان جمع‌آوری داده‌ها (آمار) مربوط به سایت را هم دارد.

کار با آن آسان است. در Dashboard ابزارهایی که دراختیار شما می‌گذارد نشان داده شده و در Setting می‌توانید هر ابزار را آن‌طور که می‌خواهید تنظیم کنید. ابزارهای پیشرفته‌تری را، که البته پولی هستند، می‌شود به این افزونه اضافه کرد. ابزارهای مربوط به سئو، کنترل اسپم‌ها و همچنین بک‌آپ روزانه را باید خریداری کرد (خوشبختانه خیلی گران نیستند).  

اسکرین شات از صفحه اصلی پلاگین jetpack وردپرس

دومین پلاگین: WP Super Cache

سرعت،‌ سرعت، سرعت! اگر همه‌ی اصول و قوانین سئو را رعایت کرده‌ باشید و بهترین محتواهای عالم را داشته باشید، اما سرعت سایت شما پایین باشد و کاربر را معطل کند و درنتیجه او مجبور شود سایت را ترک کند؛ هیچ شانسی برای رتبه‌آوردن ندارید. پلاگین‌های کش یکی از روش‌های افزایش سرعت سایت وردپرسی هستند. و باور کنید سایت وردپرسی شما بالاخره باید یکی از این پلاگین‌های کش را داشته باشد.

کش یعنی ذخیره‌کردن آنلاین اطلاعات در جایی. آن‌جا معمولا در مرورگر شماست. مروگر اطلاعات سایت‌هایی را که شما قبلا دیده‌اید ذخیره می‌کند تا وقتی دوباره به آن سر می‌زنید، نیاز نباشد همه‌ی اطلاعات را دریافت و پردازش کند. WP Super Cache می‌آید و صفحاتی استاتیک از سایت شما درست می‌کند تا هربار تمام کدهای PHP دوباره پردازش نشوند. این پلاگین این امکان را دارد تا برای کاربرانی که از موبایل استفاده می‌کنند هم کش سایت را انجام دهد.

کار با WP Super Cache  آسان است و کافی است Caching را On کنید. البته که می‌توانید تنظیمات بیشتری را هم انجام دهید. 

اسکرین شات از صفحه افزونه wp super cache وردپرس

سومین پلاگین: Google XML Sitemaps

هر سایتی به ‌هزاران دلیل باید سایت‌مپ داشته باشد. مهم‌ترین دلایل هم به سئوی سایت برمی‌گردد. سایت‌مپ گشتن موتورهای جست‌وجو در سایت ما را آسان می‌کند. البته نقشه‌سایت ساختن و به‌روز نگه‌داشتن آن کار زمان‌بری است. به‌همین‌دلیل باید از این افزونه مهم و کاربردی وردپرس کمک گرفت.

این پلاگین نه‌تنها نقشه‌ی سایت شما را درست می‌کند؛ آن را به‌روز نگه می‌دارد و هر صفحه و محتوای جدید را خودکار به آن اضافه می‌کند و به موتورهای جست‌وجو هم اعلام می‌کند. نقشه‌سایت‌هایی که با Google XML Sitemaps ساخته می‌شوند فقط با موتور جست‌وجوی گوگل سازگار نیست، با موتورهای جست‌وجوی دیگری مثل Yahoo و Bing هم سازگار است.

google xml sitemap wordpress plugin

چهارمین پلاگین: Smush Image Compression and Optimization

عکس، عکس‌‌های بسیار باکیفیت، قطعا بخشی از هر وب‌سایت جذابی است. برای بعضی سایت‌ها، مثلا فروشگاهی‌ها، عکس‌ها برای جذابیت‌های بصری استفاده نمی‌شوند فقط؛ آن‌ها بخشی از محتوای سایت هم هستند. اما مشکلی وجود دارد: عکس‌های باکیفیت سایت را سنگین می‌کند و روی سرعت تاثیر می گذارد. به همین دلیل است که افزونه‌هایی که حجم عکس‌ها را کم می‌کنند از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین افزونه‌های وردپرس محسوب می‌شوند. 

کش سایت به‌تنهایی کمک نمی‌کند. فشرده‌کردن هر عکس هم پیش از قراردادن آن در سایت کار سخت و زمان‌بریست (مخصوصا اگر تعداد عکس‌ها زیاد باشد). پس به پلاگینی نیاز است که به‌صورت اتوماتیک هم عکس‌ها را فشرده کند هم بهینه و بر کیفیت آن‌ها هم اثری نگذارد. این دقیقا کاری است که Smush انجام می‌دهد. 

در تنظیمات این افزونه مطمئن شوید که گزینه‌ی Automatic smushing فعال شده است. این پلاگین نسخه‌ی پیشرفته‌تری هم دارد که البته رایگان نیست. 

اسکرین شات از صفحه پلاگین smush وردپرس

پنجمین پلاگین: WPForms

در هر سایتی فرم تماس وجود دارد. این فرم مهم است. چون ممکن است تنها را تماس کاربر با شما باشد. بنابراین، باید کاربرپسند باشد. این پلاگین مهم و کاربردی وردپرس به شما امکان می‌‌دهد هم از فرم‌های نمونه استفاده کنید و هم بتوانید آن‌ها (فیلدهای فرم) را ویرایش کنید. کار ویرایش فیلدها هم راحت است. چون رابط کاربری این پلاگین بسیار کاربردی طراحی شده است.

مثلا، فرم نمونه‌ای که انتخاب کرده‌اید این بخش‌ها را دارد: نام، نام‌خانوادگی، ایمیل، و محلی برای نوشتن پیام. شما می‌خواهید فیلد شماره تماس را هم به آن اضافه کنید. این کار را به‌راحتی و با Drag and Drop فیلدی که می‌خواهید می‌توانید انجام دهید. شما می‌توانید هر تعداد که فرم بخواهید با این افزونه بسازید. 

فرم‌های سا‌خته‌شده اتوماتیک با استایل سایت شما متناسب می‌شوند و Mobile-freindly هم هستند. علاوه‌براین، WPForms این امکان را به شما می‌دهد که پیغامی را که برای تایید ارسال پیام به کاربر نمایش داده می‌شود نیز ویرایش کنید. 

پلاگین‌های وردپرس

ششمین پلاگین: Yoast SEO

بی‌شک نام این افزونه‌ی کاربردی و مهم وردپرس را کارشناسان سئو سایت شنیده‌اند، افزونه‌ای با بیش از ۵ میلیون نصب فعال که موفقیت در دنیای پیچیده‌ی سئوی سایت را برای شما آسان‌تر می‌کند. البته کار این افزونه آسان‌ترکردن نیمی از دنیای سئو است یعنی On-page SEO. این پلاگین به شما امکان می‌دهد قابل‌قبول‌بودن یا نبودن هر صفحه (محتوا) را براساس استانداردهای سئوی داخلی ( مانند خوانایی، رعایت‌شدن چگالی کلمات کلیدی هر محتوا، وضعیت لینک‌های داخلی و خارجی) چک کنید. 

این پلاگین پیشنهاداتی هم برای بهبود خوانایی و بهینه‌شدن محتواها دراختیار شما می‌گذارد. علاوه‌براین‌ها، به شما امکان می‌دهد توضیحات متای (Meta Description) بهینه‌ و مناسبی (ازنظر تعداد کلمات) هم برای هر محتوا بنویسید. Yoast برای راحت‌ترشدن کار از رنگ‌ها استفاده می‌کند. قرمز برای مشکلات است، نارنجی برای مواردی است که باید اصلاح شوند و سبز نشانه‌ی است برای نتیجه‌ی قابل‌قبول.

اسکرین شات از صفحه خانه وبسایت yoast که امکانات این پلاگین را نشان می‌دهد

هفتمین پلاگین: MonsterInsights

کدام صفحات و محتواهای سایت شما کاربر بیشتری را برایتان جذب کرده؟ کدام صفحات را کاربران سریع‌تر ترک کردند و در آن خریدی اتفاق نیفتاده است؟ چرا؟ ترافیک سایت شما در یک نگاه چطور است؟ دانستن پاسخ این سؤالات برای کارشناس سئوی سایت و تیم تجربه کاربری سایت‌ها، مخصوصا برای سئوی سایت‌های فروشگاهی ، بسیار بسیار حیاتی است. 

Google Analytics است که به شما پاسخ می‌دهد. حال تصور کنید پاسخ این سؤالات را بتوانید در همان سایت وردپرسی خودتان داشته باشید. MonsterInsights همین کار را می‌کند: امکان اضافه‌ و مدیریت‌کردن داده‌های گوگل آنالتیکس به Dashboard وردپرس. این پلاگین Google Analytics for WordPress نام داشته و  متعلق به Yoast بوده است. 

بعد از نصب این افزونه باید آن را به اکانت گوگل (یعنی همانی که به آنالتیکس هم متصل است) وصل کنید. بعد، در بخش Tracking می‌توانید به داده‌هایی که برای بهبود عملکرد سایتتان ضروری و حیاتی هستند دسترسی داشته باشید.

اسکرین شات از صفحه اصلی افزونه monsterinsights

هشتمین پلاگین: Woocommerce 

این افزونه مهم و کاربردی برای ساختن وبسایت‌های فروشگاهی با وردپرس ضروری است و لازم نیست روی همه‌ی وب‌سایت‌های وردپرسی نصب شود. کار برای سایت‌‌های فروشگاهی وردپرسی با این پلاگین بسیار بسیار آسان می‌شود. تقریبا تمامی قسمت‌های سایت فروشگاهی را با این پلاگین، که open-source است، می‌توانید تنظیم و مدیریت کنید.

با این افزونه حتی نیاز نیست نگران دیزاین وب‌سایت فروشگاهی خود باشید. چون تقریبا برای هر کسب‌وکاری مجموعه‌ای از themeهای رایگان و پولی طراحی شده است. مهم هم نیست که کسب‌وکار بزرگی باشید یا نه (استارتاپی باشید با چند محصول یا چند صد کالا)، این پلاگین برای هر نوع کسب‌وکاری امکانات و ویژگی‌هایی مفید و مناسبی دارد.

علاوه‌بر تنظیم دسته‌بندی محصولات و صفحات معرفی هر محصول، با Woocommerce می‌شود نوع و شیوه‌ی پرداخت (خرید) را هم مشخص کرد. Marketing Hub امکان دیگری از این پلاگین است که با استفاده از آن می‌توانید فعالیت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ سایت خود را زیر نظر داشته باشید.

نصب افزونه‌های وردپرس

نهمین پلاگین: Solid Security

وقتی ۴۰ درصد سایت‌های نت وردپرسی هستند، طبیعی است که هدف حمله‌ی هکرها هم قرار می‌گیرند. وبسایت وردپرسی شما علاوه‌بر رعایت پروتکل‌های امنیتی Server-side و نکات مهم برای تامین امنیت وبسایت‌های وردپرسی، باید از افزونه‌های امنیتی وردپرس هم کمک بگیرد تا حفره‌های امنیتی مخصوص به وردپرس برای شما دردسرساز نشود.

خوشبختانه، وردپرس پلاگین‌های امنیتی زیادی دارد. Solid Security (که نام قبلی آن iThemes Security بوده است) افزونه‌ی امنیتی تقریبا جامعی است که بعد از نصب‌شدن، تمام وبسایت را اسکن می‌کند، مشکلات امنیتی و نقطه‌ضعف‌ها را می‌یابد و اقدامات لازم امنیتی را انجام می‌دهد. 

solid security افزونه امنیتی وردپرس

دهمین پلاگین: Akismet Anti-Spam

متاسفانه اسپم‌ها همه‌جا هستند و باید با آن‌ها مبارزه کرد. از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دردسرهای وبسایت‌های وردپرسی کامنت‌های اسپم است. مشکل اینجا است که بیشتر این کامنت‌ها آن‌قدر واقعی به‌نظر می‌رسند که هرکس را ممکن است به اشتباه بیندازد تا آن‌ها را برای نمایش در وبسایت تایید کند. وقتی تعداد کامنت‌ها زیاد است کار سخت‌تر هم می‌شود.

این پلاگین مهم و کاربردی وردپرس درمیان صاحبان سایت‌های وردپرسی، توسعه‌دهندگان وبسایت‌های وردپرسی و کارشناسان سئو بسیار محبوب است و تا‌به‌حال بیش از ۵ میلیون نصب فعال داشته است.

وقتی این پلاگین را نصب کنید، خودش تمامی کامنت‌ها و فرم‌های تماس دریافت‌شده را چک می‌کند و آن‌هایی را که مشکوک هستند یا پاک می‌کند یا اگر بخواهید در پوشه‌ی اسپم ذخیره می‌کند. تنها کاری که باید پس از نصب Akismet انجام دهید،‌ گرفتن کلید API از این افزونه است.

akismet

یازدهمین پلاگین: AI Engine

AI Engine از جدیدترین و کاربردی‌ترین افزونه‌های هوش مصنوعی وردپرس است که به شما امکان می‌دهد تا ابزارها و عملکردهای مختلف هوش مصنوعی را در وبسایت ادغام کنید. این پلاگین مستقیما امکانات هوش مصنوعی را به وبسایت اضافه نمی‌کند بلکه مانند پلی برای اتصال وبسایت به ابزارهای هوش مصنوعی خارجی مانند OpenAI عمل می‌کند.

افزونه AI Engine برای تولید محتوا با ابزارهای هوش مصنوعی،‌ ساختن چت‌بات‌ها و فرم‌ها و بهینه‌سازی سئو به شما کمک می‌کند. این افزونه قابلیت سفارشی‌سازی دارد و می‌شود آن را مطابق‌با الگوها و نیازهای خاص هر وبسایت تنظیم کرد. برای استفاده از پتانسیل کامل این افزونه به یک کلید API از ارائه‌دهنده خدمات هوش مصنوعی (مانند OpenAI) نیاز است.

پلاگین AI Engine دو نسخه دارد:

  • رایگان و محدود 
  • پولی و پیشرفته 

ai engine wordpress plugin

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱.نصب افزونه‌های وردپرس کار سختی نیست. این افزونه‌ها راهنمای نصب مرحله‌به‌مرحله دارند. نکته درباره‌ی آپدیت آن‌هاست. قبل از آپدیت‌کردن افزونه‌ها مطمئن شوید که آپدیت‌های جدید با نسخه‌ی وردپرس سایت شما سازگار باشند. درغیراین‌صورت، ممکن است تمامی تنظیمات سایت شما را به‌هم بخو.

۲. همه‌ی افزونه‌های رایگان نسخه‌ی پیشرفته‌تری هم دارند که پولی است. اما نگران نباشید، امکانات نسخه‌‌های رایگان کافی است و  خیلی خوب از پس نیازهای ضروری سایت وردپرسی برمی‌آید.

۳. همان‌طور که گفتیم تعداد افزونه‌‌ها زیاد است و شما باید از میان آن‌ها باتوجه به نیازهای سایت و کسب‌وکارتان و ویژگی‌ها و امکانات هر افزونه درمقایسه با موارد مشابه‌اش انتخاب کنید. کار با افزونه‌ها هم در بیشتر موارد سخت نیست. اما انتخاب افزونه‌(های) بهینه‌سازی مناسب برای سایت شما و بیشترین استفاده را از امکانات آن داشتن شاید کار کمی پیچیده‌ای باشد. به‌همین‌دلیل، معرفی و کار با این افزونه‌ها بخشی از آموزش سئو است.

 

برای نوشتن این مطلب از منابع زیر استفاده شده است:

۱. neilpatel.com 

۲. mediatemple.net 

۳. blog.hubspot.com 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *