// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

اخلاق حرفه ای در محیط کار ( راهنمای جامع)

اخلاق حرفه ای در کار

یکی از مسائل مهم جوامع بشری موضوع اخلاق حرفه‌ای (Business Ethics) است. متأسفانه در کشور ما در محیط کار به اخلاق حرفه‌ای توجهی نمی‌شود. در غرب سکولار، در دانش‌های مربوط به مدیریت و سازمان، بخش مشخصی به اسم اخلاق حرفه‌ای ایجاد شده، اما در کشور ما و در سطوح مدیریتی، هنوز به اخلاق حرفه ای توجهی نشده است و آموزش های مدرنی همسو با آن برای مدیران ارائه نشده است.

در جامعه‌ی ما نیاز است تا خصوصیات اخلاق حرفه‌ای مانند دلبستگی به کار، مشارکت و اعتماد، ایجاد همکاری و ارتباط با یکدیگر و … تعریف شود و برای رسیدن به آن فرهنگ‌سازی کنند. امروزه بیشتر کشورها در جهان صنعتی به این درک رسیده‌اند که بی‌توجهی به ویژگی‌های اخلاقی و نادیده گرفتن مسئولیت و تعهدات اجتماعی، باعث از بین رفتن سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌شوند.

به همین دلیل، بسیاری از شرکت‌های موفق برای تدوین اصول اخلاقی به این باور رسیده‌اند که باید در سازمان‌ها فرهنگ اخلاقی شکل بگیرد و کارکنان آن را رعایت کنند؛ از این رو تصمیم گرفتند تا تحقیقات درباره‌ی اخلاق حرفه‌ای را جدی بگیرند. در دنیای مدرن، اخلاق کاری یک ویژگی ارزشمند است و کارفرمایان و رهبران برجسته در صنایع مختلف به دنبال آن هستند. نمایش ارزش های مرتبط با اخلاق حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید برای موقعیت های شغلی بهتری اقدام کنید و با گروه های بزرگ تر و ارزشمندتری همکاری کنید.
کارکنان با اخلاق حرفه ای عالی معمولا برای پروژه های بزرگ تر و مهم تر انتخاب می شوند چراکه آن ها اعتماد به نفس، نظم، ارتباط و در نهایت مدیریت بیشتری در ارتباط با پروژه و سایر اعضای تیم دارند و در نهایت قابل اعتمادترند.

 

اصول اخلاق کاری

 

 

اخلاق حرفه ای چیست؟

اخلاق کاری یا حرفه ای مجموعه ای از اصول اخلاقی است که ما میبایست در کار خود آن را رعایت کنیم.
اساسا اخلاق کاری می تواند احساسی باشد که شما نسبت به شغل حرفه‌ی خود دارید که در این صورت نگرش و رفتار شما را شکل می دهد. اخلاق کاری همچنین وابسته به کیفیت انجام کار و مسئولیت های مرتبط با آن است. کسانی که اخلاق کاری قوی دارند برای موفقیت حرفه ای خود ارزش بالایی قائل هستند. آن ها اصول اخلاقی را در هر جایگاهی در کار خود جاری می کنند. اگر اخلاق کاری قوی دارید، به اهمیت شغل خود اعتقاد دارید و معمولاً احساس می کنید که شرکت در پروژه های گوناگون و دست و پنجه نرم کردن با چالش های مختلف برای رشد و پیشرفت شما لازم است.

 

نمونه هایی از مهم ترین مهارت های اخلاق کاری

۱) قابل اطمینان بودن

کارکنان و کارفرمایان با اخلاق کاری عالی، بسیار قابل اعتماد هستند. می توانید انتظار داشته باشید که این افراد به موقع در جلسات حضور موثر داشته باشند. آن ها زمان بندی و ددلاین ها را رعایت می کنند و در نهایت کار با کیفیتی ارائه می کنند. یک همکار یا رهبر قابل اعتماد می تواند از ما یک هم تیمی عالی بسازد.

 

۲) تعهد

بخشی از اخلاق حرفه ای، تعهد به خود و تعهد به کار است. افراد متعهد می دانند چطور باید بر وظایف خود تمرکز کنند. افراد متعهد معولا در شرکت ها حضوری بلند مدت دارد و همچنین در این بازه زمانی در سمت های مختلفی مشغول به فعالیت خواهند بود و در مراتب مدیریتی ظاهر خواهند شد.

 

۳) نظم

نظم و انضباط بخش مهمی از نشان دادن اخلاق حرفه ای خوب است. کارکنان با نظم و انضباط نسبت به شغل، قاطعیت و تعهد بالایی دارد. آن ها تلاش می کنند تا انتظارات را برآورده یا فراتر از آن عمل کنند و به دنبال فرصت هایی برای یادگیری مهارت های جدید و بهبود عملکرد هستند.

 

۴) صداقت، شفافیت و صراحت

صداقت جلوه‌ای از یک شخصیت اخلاقی در زندگی شخصی و حرفه ای است، این مهم، بر فضیلت‌ها و ویژگی‌های مثبتی از جمله راستگویی، راستی در عمل، وفاداری، صراحت در ارتباطات و… دلالت دارد. این ویژگی برای کارفرمایان و همکاران اهمیت بسیاری دارد و می‌تواند موجب جلب اعتماد، بهبود موقعیت شغلی و مسئولیت های مهم تر برای شما شود.

 

۵) بهره وری

اخلاق کاری قوی به معنای بهره وری فوق العاده است. کارکنان مولد اغلب خروجی بهتری نسبت به همتایان خود دارند. آن ها پروژه ها را زود به پایان می رسانند و بیش از حداقل مورد انتظار نسبت به کار تعهد دارند.

 

۶) مشارکت و کار تیمی

مشارکت و کار تیمی یکی از مهم ترین بخش های اخلاق حرفه ای است. توانایی کار تیمی صرف نظر از پیشه و عنوان کاری، در رسیدن به موفقیت شغلی امری حیاتی است. کار مؤثر با مشتری‌ها، همکاران، کارمندان، مدیران و دیگر اشخاص در محیط کار به شما در به ‌سرانجام‌ رساندن امور، در کنار ایجاد محیطی لذت‌بخش برای خودتان و دیگران کمک خواهد کرد. سازمانی که بر کارتیمی تکیه دارد؛ معمولا دارای محیط کاری سلامت، با عملکرد بالاست.

 

۷) مسئولیت پذیری

نشان دادن اخلاق حرفه ای قوی مستلزم احساس مسئولیت بالاست. کسانی که دارای شاخصه مسئولیت پذیری قوی هستند، خود را در قبال اعمال خود مسئول می دانند. آن ها در صورت وقوع مشکل در مسیر انجام پروژه، مسئولیت کار را تماما می پذیرند و همچنین برای رفع مشکلات پیش قدم می شوند.

 

۸) امانت داری

حفاظت از اسرار و امانت داری، به معنای احترام به مجموعه ای از قوانین و پیمان هاست که اجازه انتشار اطلاعاتی را به شما می دهند تا در طول دوران کاری و بر حسب اعتماد، اطلاعات حرفه ای (از سوی سازمان یا همکاران) با شما در میان گذاشته شود.

 

پرورش اخلاق کاری

 

 

چطور اخلاق حرفه ای را در خود پرورش دهیم؟

شما می توانید با انجام دقیق و با تمرکز وظایف خود در زمان کار، مهارت های اخلاقی کاری قابل توجهی از خود نشان دهید.
مهم ترین نکات بهبود اخلاق کاری:

۱)  سفیر شرکت باشید

در ارتباطات حرفه ای و شخصی نگرش مثبتی نسبت به شرکت داشته باشید. به دنبال راه هایی برای پیشرفت کسب و کار باشید، حتی اگر خارج از محدوده شغلی شما هستند. 

۲)  مسئولیت های حرفه ای را در اولویت قرار دهید

در زمان کار، حضور موثر خود را حفظ کنید، در جلسات به موقع حاضر شوید. سعی کنید قرارهای شخصی را در زمانی بگذارید تا تداخلی با برنامه کاری شما نداشته باشد و فقط هنگام صرف ناهار با تلفن همراه خود تماس شخصی بگیرید.

۳) توسعه فردی

به طور مستقل به دنبال راه هایی برای بهبود عملکرد شغلی مانند شرکت در کلاس های مختلف، مطالعه کتاب، گوش دادن به پادکست و شرکت در سمینارها و وبینارهای مختلف، باشید.

۴)  بر کارهای خود نظارت کنید

کارهای خود را از نظر کیفیت و ثبات دوبار بررسی کرده اید، ارائه دهید. زمان خود را به درستی مدیریت کنید تا بتوانید پروژه ها را تکمیل کرده و به هر کار زمان و توجه لازم را اختصاص دهید.

۵) به دیگران احترام بگذارید

با دیگران در محیط کار مودبانه صحبت کنید. تعاملات خود را حرفه ای نگه دارید و به اصول و شخصیت دیگران احترام بگذارید. بحث احترام، تایید یا رد نظر یا عقاید دیگران موضوع دیگری است که در این بخش مجال بحث در مورد آن نیست اما شما همواره میبایست سیاست رفتاری خود را در برابر دیگران بر مبنای احترام قرار دهید.

 

راه های برجسته کردن مهارت‌های اخلاقی حرفه‌ای

نشان دادن ویژگی های اخلاق کاری خوب می تواند در بهبود عملکرد شما در هر شغلی که هستید کمک کند. کارفرمایان هنگام استخدام یا ارتقا کارکنان علاوه بر مهارت های حرفه ای به دنبال مهارت های نرم و ارزش های اخلاقی آن ها هستند.

 

مهارت های اخلاق حرفه ای در مصاحبه شغلی

مصاحبه بهترین فرصت برای نشان دادن اخلاق کاری شماست. شما می توانید ارزش های اساسی مرتبط با اخلاق حرفه ای را در طول فرایند مصاحبه به نمایش بگذارید:

  • قبل از زمان مصاحبه حاضر شوید.
  • لباس رسمی و حرفه ای بپوشید.
  • تماس چشمی و زبان بدن را رعایت کنید.
  • با مصاحبه کننده محترمانه صحبت کنید.
  • به سوالات صادقانه پاسخ دهید.
  • تمایل خود را برای کار طولانی مدت برای انجام کار ذکر کنید.

 

بهترین دوره های آموزش اخلاق حرفه ای

آموزش مهارت نرم آکادمی آمانج
unethical-decision-making
responsible-management
business-ethics
business-ethics-online-courses

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
علی سخا

علی سخا هستم مدیر واحد خلاقیت آکادمی آمانج علاقه‌مند به دیجیتال مارکتینگ، ماشین لرنینگ و فلسفه اینجا مطالعات و تجربیات خودم در حوزه سئو، مارکتینگ و مدیریت با شما به اشتراک میگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *