آیا تابهحال برایتان پیش آمده که برای شرکتی رزومه بفرستید و منتظر تماس باشید اما هیچ تماسی با شما گرفته نشود؟
شما تنها نیستید. رزومهای که به شرکت ارسال میشود، با دهها یا شاید صدها رزومه دیگر در رقابت است. به طور متوسط کارفرمایان یا مدیران هر رزومه را حدود هفت ثانیه مرور میکنند و در همین هفت ثانیه تصمیم میگیرند آیا این شخص مناسب شرکت و مسئولیتهای توسعهدهنده جاوا اسکریپت و طراحی سایت هست یا نه.
در نتیجه توجه به نکاتی که باید در یک رزومه رعایت شود تا کارفرما را شیفته همکاری با برنامهنویس جاوا اسکریپت کند، بسیار مهم است. در این مقاله، به بررسی نکاتی که هر توسعهدهنده جاوا اسکریپتی باید در نگارش رزومه جاوا اسکریپت رعایت کند، پرداخته شده است.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
نکات مهم در رزومه جاوا اسکریپت
۱. قالب رزومه
قبل از هر چیز، باید تصمیم بگیرید که رزومه به چه شکلی باشد. بسیاری از افراد از قالب زمانی یا Chronological Format استفاده میکنند. به این معنا که جدیدترین تجربیات کاری ابتدای رزومه و تجربیات قدیمیتر بعد از آن قرار میگیرند. اگر تجربه حرفهای کمتری به عنوان یک توسعهدهنده جاوا اسکریپت دارید، بهتر است از یک قالب کارکردی یا Functional Format استفاده کنید. این نوع رزومه بیشتر بر مهارتها و دستاوردهای شما تأکید میکند.
از یک فونت معمولی و خوانا برای متن رزومه استفاده کنید. همچنین تلاش کنید فاصله بین خطوط متن را طوری تنظیم کنید که رزومه به یک یا نهایتا دو صفحه محدود شود.
۲. اطلاعات تماس
در بالای رزومه، محلی برای نوشتن اطلاعات تماس در نظر بگیرید. این اطلاعات ممکن است در وسط یا سمت راست قرار بگیرد. در این بخش، نام، شماره تلفن، ایمیل کاری و شهری را که در آن زندگی میکنید، بنویسید. اگر وبسایت حرفهای، پورتفولیو یا نمونهکار دارید، لینک آن را نیز در اطلاعات تماس قرار دهید.
۳. استفاده از کلمات کلیدی
کلمات کلیدی در رزومه بسیار مهماند. چون کمک میکند موتورهای جستجو و مصاحبهکنندگان شغلی به راحتی رزومه شما را پیدا کنند و فرصتهای بیشتری برای مصاحبه به شما ارائه دهند. برای یافتن این کلمات کلیدی، از راههای زیر استفاده کنید:
- مشخصات آگهی شغلی: معمولاً در آگهیهای شغلی مشخصاتی از مهارتها یا تجربیات مورد نیاز برای شغل مشخص میشود. از این مشخصات به عنوان کلمات کلیدی استفاده کنید. برای مثال، اگر در آگهی نوشته شده باشد که نیاز به “توانایی کار با ریاکت” داریم، عبارت “توانایی کار با ریاکت” را به عنوان یک کلمه کلیدی در رزومهتان قرار دهید.
- جستجوی آنلاین: به جستجوی کلمات متداولی که برای توسعه دهندگان جاوا اسکریپت استفاده میشود، در منابع آنلاین مانند وبسایتهای معتبر و انجمنها بپردازید.
- مشورت با افراد دیگر: با دوستان یا افرادی که در حوزه برنامهنویسی فعالاند، صحبت کنید. آنها ممکن است کلمات کلیدی معمول در این حرفه را به شما معرفی کنند.
۴. درباره من
بعد از قسمت اطلاعات تماس، خلاصهای از فعالیت حرفهای خود را اضافه کنید. در بخش درباره من هم باید از کلمات و عبارات کلیدی مرتبط با شغل مورد نظرتان استفاده کنید. محتوای این بخش در دو تا سه جملهی مختصر نوشته و در آن، بهترین مهارتها و تواناییهای مرتبط و همچنین علاقه و اشتیاق شخص جویای کار به آن شغل خاص را نشان داده میشود. در یک کلام، کارفرما با مطالعه این قسمت متوجه میشود آیا شما برای شغل مناسباید یا خیر.
۵. شرح تجربیات شغلی
اگر در رزومه از قالب زمانی استفاده میکنید، بخش تجربیات شغلی خود را بعد از اطلاعات تماس اضافه کنید. در این بخش، باید در مورد تجربیات شغلی گذشته خود توضیح دهید. برای هر یک از موقعیتهای کاری یا حرفهای گذشته خود، عنوان شغلی، بازه زمانی که در آنجا کار کردهاید، نام و مکان شرکت را وارد کنید.
در هر تجربه کاری، وظایف و دستاوردهای خود را لیست کنید. همچنین، بهتر است در صورت اشاره به اختصارات و اصطلاحات تخصصی، آنها را به صورت کامل توضیح دهید تا مدیر استخدامی بتواند اصطلاحات تخصصی را درک کند.
اگر سوابق کاری زیادی دارید، فقط تجربیات کاری را اضافه کنید که بیشترین ارتباط با توسعه دهنده جاوا اسکریپت دارند.
بیشتر بخوانید: “سوالات مصاحبه کاری جاوا اسکریپت (مخصوص برنامهنویسان حرفهای)“
۶. درج مهارتها
اگر مبتدی هستید و تجربه کاری زیادی ندارید، بهتر است از قالب کارکردی استفاده کنید. به این صورت که بخش مهارتهای خود را بلافاصله پس از بخش درباره من قرار دهید. اما اگر از قالب زمانی استفاده میکنید، بخش مهارتها را بعد از بخش تجربیات کاری قرار دهید.
در این بخش، باید لیستی از مهارتهای خود را ارائه دهید. این مهارتها به دو دسته تقسیم میشوند: مهارتهای سخت و مهارتهای نرم.
در عنوان بعدی مقاله، به مهارتهای سخت و نرم مهمی که یک توسعه دهنده جاوا اسکریپت باید باید آنها را داشته باشد و در رزومه ذکر کند، اشاره شده است.
۷. بخش تحصیلات
بخش تحصیلات را در قسمت آخر رزومه قرار دهید. در این بخش، اطلاعات مرتبط با تحصیلات و دورههای آموزشی را که شرکت کردهاید، وارد کنید.
- ابتدا، عنوان دقیق رشته تحصیلی یا دوره آموزشی که شرکت کردهاید بنویسید؛ مثلاً “لیسانس علوم کامپیوتر” یا “گواهی دوره توسعه وب جاوا اسکریپت“.
- سپس نوع مدرک یا گواهی که دریافت کردهاید، مشخص کنید؛ مثل “کارشناسی” یا “گواهی پایان دوره”.
- در آخر هم نام مؤسسه یا دانشگاهی را که در آن تحصیل کردهاید، ذکر کنید.
۸. ویرایش رزومه
قبل از ارسال رزومه، محتوای آن را مرور کنید و مطمئن شوید که رزومه تواناییهای اصلی شما را به وضوح منعکس میکند. از نبود هر گونه خطا مانند اشتباهات املایی یا غلطهای دستوری اطمینان حاصل کنید. همچنین میتوانید از یک دوست یا همکار بخواهید که رزومه را بررسی کند.
مهارتهای سخت و نرم در رزومه جاوا اسکریپت
توسعه دهندگان جاوا اسکریپت معمولاً دارای مهارتهای سخت و نرم هستند که به آنها در انجام وظایف شغلی کمک میکند. در زیر تعدادی از مهارتهایی که باید در رزومه خود بیاورید، آمده است:
۱. مهارتهای فنی
توسعه دهندگان جاوا اسکریپت باید دانش عمیقی از تکنیکها، کدها، برنامهها و ابزارهای جاوا اسکریپت داشته باشند. یک توسعهدهنده JS باید در کار با سایر ابزارها و سیستمهای مرتبط از جمله پایگاهداده، سرورهای برنامهنویسی و ابزارهای اشکالزدایی نیز مهارت داشته باشد. مهارتهای فنی که باید در رزومه جاوا اسکریپت وجود داشته باشند، عبارتاند از:
- HTML،
- Net. ،
- CSS،
- چارچوبها و کتابخانههای Front-end،
- تکنولوژیهای سمت سرور (Back-end)،
- برنامهنویسی ناهمگام (Asynchronous programming)،
- تکنیکهای مدیریت حافظه.
بیشتر بخوانید: “مهمترین مهارتها برای برنامهنویسان وب و اپلیکیشن“
۲. بهروز بودن
صنعت فناوری همیشه در حال تکامل است. توسعهدهندگان جاوا اسکریپت باید از آخرین پیشرفتها و روندهای جدید در زمینه جاوا اسکریپت، طراحی وبسایت، تجربه کاربری، کدنویسی و موضوعات مرتبط دیگر آگاه باشند .بهترین راه برای بهروز بودن، حضور در سمینار و وبینارها، عضویت در خبرنامههای تخصصی و ایجاد شبکهای گسترده از همکاران است.
برای بهروز بودن شما، آکادمی آمانج وبینارهای آموزشی جاوا اسکریپت را هم برگزار میکند.
وبینار “تایپ اسکریپت؛ یک پله بالاتر” را از دست ندهید.
۳. مهارت ارتباطی
مهارتهای ارتباطی برای برنامهنویسان جاوا اسکریپت بسیار حیاتی است. برنامهنویسان نیاز به اشتراک اطلاعات، ایدهپردازی مشترک و همکاری با بخشهای مختلف شرکت دارند. همچنین، تعامل با مشتریان نیز بخشی از وظایف آنهاست. مهارتهای ارتباطی در تبیین مسائل فنی به دیگران بهطوری که برای همهی افراد قابل درک باشد و در نهایت به موفقیت پروژه کمک کند، تعیینکننده است.
۴. انطباقپذیری
توسعهدهنده جاوا اسکریپت باید انعطافپذیر باشد و بتواند وظایف و اولویتهای خود را بر اساس شرایط و چالشهای فعلی تطبیق دهد.
۵. مشارکت در کار تیمی
توسعه دهندگان جاوا اسکریپت معمولاً به صورت نزدیک با تیم طراحان وب، طراحی و توسعه محصول و حتی بازاریابی کار میکنند. آنها باید بدانند چگونه با اعضای تیمهای دیگر همکاری و مذاکره کنند.
۶. توانایی حل مسئله
توانایی تفکر انتقادی و حل مسئله به توسعهدهندگان کمک میکند تا مشکلات کدنویسی یا چالشها را رفع کنند و دادهها و اطلاعات جدید را تجزیه و تحلیل کنند.
۷. تفکر خلاق
توانایی تفکر خلاقانه، در مرحله برنامهریزی و تعیین استراتژی طراحی وبسایت مهرات بسیار مهمی است. توسعه دهنده JS هنگام توسعه و برنامهنویسی وبسایت، باید تجربه کاربر و اصول زیباییشناسی را نیز در نظر بگیرد. تفکر خلاق به توسعهدهندگان جاوا اسکریپت کمک میکند تا وبسایتها و برنامههای منحصربهفردی ایجاد کنند که علاوه بر زیبایی، عملکرد عالی داشته باشند.
۸. توجه به جزئیات
در فرآیند کدنویسی، حتی جزئیات کوچک در هر خط بر نتیجه نهایی کار تأثیر میگذارند.
بیشتر بخوانید: “رزومه نویسی حرفه ای برای ورود به بازار کار“
کلام آخر
رزومه، کلیدی برای گشایش درهای موفقیت و فرصتهای شغلی عالی است. در این مقاله، به نکات مهم در نگارش رزومه جاوا اسکریپت و مهارتهای مرتبط با آن پرداخته شد.
همانطور که دیدید، رزومه جاوا اسکریپت فقط برای نمایش مهارتهای برنامهنویسی و فنی نیست. مهارتهای نرم که در این مقاله به آنها اشاره شد هم بخش مهمی در رزومه جاوا اسکریپت محسوب میشود که بسیاری از توسعهدهندگان و برنامهنویسان JS به آن بیتوجهاند.
فراموش نکنید شما هنگام تهیه رزومه جاوا اسکریپت، علاوه بر برنامهنویس، یک داستانسرا نیز هستید. این داستان، داستان دانش، تواناییها و دورههای آموزش جاوا اسکریپت است که شرکت کردهاید و باید به بهترین شکل ممکن در رزومه نمایش دهید.