در اسفندماه سال ۹۸ که بیماری covid-19 در بیشتر نقاط جهان و به خصوص ایران شیوع پیدا کرد بسیاری از کسب و کارها مجبور به تعدیل نیرو، کاهش خدمات حضوری، بستن موقت شرکت و در نهایت روی آوردن به دورکاری یا همان remote work کردند.
در این مدت برخی مشاغل IT برخلاف جریان رو به رکود بازار شروع به رشد کردند. یکی از این مشاغل پربازده سئو و بهینه سازی سایت بود.
از آنجایی که بیشتر مشاغل حوزه IT قابلیت ریموت ورک دارند متخصصان سئو توانستند با استفاده از این فرصت و درخواست بالای شرکت ها برای سئو سایت و گرایش به بازارآنلاین پروژه ها و بالطبع تجربه و درامد خود را به شکل قابل توجهی بهبود ببخشند.
اگر شما به عنوان یک کارشناس سئو در این مودت مشغول انجام پروژه های دورکاری بوده اید و یا از الان قصد دارید این کار را انجام دهید به شما توصیه میکنم این مقاله را با دقت تا انتها دنبال کنید.
در این مقاله من قصد دارم به طور کامل به مزایای فریلنسری سئو، راه اصولی ورود به دورکاری سئو و همچنین بررسی چندین نکته مهم برای گرفتن پروژه بپردازم، پس همراه ما باشید.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
چرا به فریلنسری(سئو) به عنوان یک گزینه جدی نگاه کنیم؟
بدون هیچ مقدمه ای چند مورد از مهم ترین مزایای دورکاری را در ادامه برای شما عنوان خواهم کرد:
آزادی بیشتر
اتلاف زمان کمتر
درامد بهتر
بالانس بهتر کار و زندگی شخصی/ تحصیلی
تجربه منحصربه فرد حضور در پروژه های متنوع
من قبل ازشیوع کووید سابقه کار ریموت نداشتم اما این جریان به من این فرصت را داد تا این شیوه کار را نیز تجربه کنم وحالا هم از طرفداران پروپاقرص دورکاری باشم.
جدا از موارد بالا چندمورد مهم دیگر نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد که در ادامه به توضیح هر یک خواهم پرداخت:
موانع کم برای ورود به بازار کار
برخلاف بسیاری از مشاغل Self employed کارشناسان سئو نیاز به هزینه قابل توجهی برای ایجاد پروژه، قبول پروژه و رهبری تیم ندارند. شما به جز مهارت هایی که باید بلد باشید در نهایت نیاز به چندابزار آنالیز و بررسی سایت مثل ahrefs، moz، semrush، سرویس الکسا سرچ کنسول وگوگل آنالیتیکس خواهید داشت.
به جز دو ابزار آخر که به صورت رایگان ارائه شده اند شما می توانید با صرف هزینه ای حدود ۲۵۰ هزارتومان تمام ابزارهای فوق (وبیشتر از آن) را در اختیار خود داشته باشید. و دیگر هیچ چیز بیشتری نیاز نیست!
زمان کار با خودت!
سیستم کاری ایران سال هاست که برمبنای ۴۴ ساعت کار در هفته تنظیم شده است.
نمی خواهم وارد این موضوع شوم که استاندارد کار در هفته حدود ۷ ساعت از این میزان کم تر است و چه قدر از این زمان مفید سپری میشود و …
وقتی شما به صورت فریلنسری کار میکنید می توانید هرموقع روز با توجه به برنامه زندگی شخصی خودتان زمان کار را تنظیم کنید و این به شما انعطاف قابل توجهی در کار خواهد داد.
جدا از این موضوع شما با یک برنامه ریزی درست میتوانید در ۴۴ ساعت کار بسیار بیشتری نسبت به حضور در شرکت انجام دهید و یا همان میزان کار را در حدود ۳۵ ساعت در هفته تمام کنید.
این یعنی بیش از ۱ روز در هفته در انجام کارهای خود صرفه جویی میکنید و می توانید بقیه هفته را به خودتان بپردازید و با انرژی به سرکار برگردید.موضوعی که من در کار حضوری به ندرت شاهدش بودم!
نکته: شما اگر برای کار خود حدی تعین نکنید آن کار مثل سیاه چاله شما را خواهد بلعید و احتمالا خیلی خیلی دیر به پایان خواهد رسید.
منظور من این است که در کار فریلنس مشخص کردن ساعت کار مثلا( ۱۰ – ۱۵) بسیار مهم است.
شما نباید از صبح پشت سیستم بشینید و تا شب کار را ادامه دهید . در خلال کار به چندین موضوع دیگر هم بپردازید.
مدیریت و مشخص کردن زمان کار از موضوعات بسیار مهمی است که اگر به ان توجه نشود از کار حضوری برای شما فرسایشی تر و خسته کننده تر خواهد شد.
رشد قابل توجه
همه ما میدانیم که کارفرماها حتی اگر رهبر خوبی باشند وقتی شما را ارتقا میدهند که تا پای جان کار کرده باشید، خطا نکرده باشید، برای شرکت مفید بوده باشید و…
موضوعی که در کار فریلنس وجود دارد این است که شما خودتان، خودتان را ارتقاء میدهید. هم ارتقای موقعیت، هم ارتقای سطح کار و هم ارتقای درامد در دستان خود شماست.
کنترل کامل کار
چندبار در پروژه هایی شرکت داشته اید که قلبا با آن موافق نبوده اید؟
چند بار مسئولیت هایی را پذیرفته اید که صرفا برای «همیشه بهترین بودن» حاضر شدید با رئیس خود موافقت کنید؟
اگر وارد کار فریلنسری شده اید باید به شما تبریک بگویم دیگر از این مشکلات نخواهید داشت!
در پروژه های دورکاری این شما هستید که تصمیم میگیرید با چه کسی کار کنید، چه پروژه هایی را بپذیرید، با چه افرادی تیم شوید و …
این یکی از شاخص ترین مزایی بود که کار فریلنس در اختیار من قرار داد.
چطور یک کارشناس سئو freelance شویم؟
فریلنسیگ سئو در ظاهر کار بسیار ساده است، شما سئو یادمیگیرید، در سایت های فریلنسینگ ثبت نام میکنید، پروژه میگیرید و در قبال انجام کار حقوق دریافت میکنید.
اما در دل این سلسله مراتب به ظاهر ساده، چندین و چند نکته بسیار مهم وجود دارد که من قصد دارم ۴ مورد از مهم ترین اصول ورود به دنیای فریلنسری سئو را در ادامه برای شما مطرح کنم.
نت ورک (شبکه سازی) یک اصل مهم
شما به عنوان یک فریلنسر اولین کاری که باید کنید این است که شبکه ارتباطات خود را گسترش دهید .
برای اینکار راه های زیادی پیش روی شماست. از شرکت در وبینارها و سمینارهای مرتبط با کسب و کارتان تا دنبال کردن افراد متخصص در حوزه سئو در شبکه های اجتماعی به خصوص تویئتر و لینکدین.
بازنشر و ارائه مطالب دست اول سئو در اکانت شخصی، تبادل نظر و حمایت از ایونت های سئو و ….
این موضوع یکی از اصلی ترین مواردی است که شما میبایست در شروع کار خود به عنوان یک متخصص حتما به آن توجه کنید تا خلا حضور در شرکت و آشنایی و تعامل با متخصصان چه در حوزه سئو و چه در حوزه های مرتبط مثل دیجیتال مارکتینگ را کاهش دهید.
قیمت گذاری پروژه
معمولا کارشناسان سئو که تازه قصد ورود به بازارکار را دارند و یا به تازگی مشغول دورکاری شده اند در قبول پروژه عجله میکنند.
این عجله به طور عمده موجب قیمت گذاری نادرست پروژه توسط کارشناس می شود. برخی اوقات ممکن است شما قیمت پروژه را بیشتر از حد معمول تخمین زده و برخی اوقات به دلیل هیجان زیاد از پروژه، قیمت آن را به شکل نامعقولی پایین تر از آنچه باید پیشنهاد کنید.
اگر میخواهید پروژه ای قبول کنید به شما توصیه میکنم جدا ازبررسی مسائل فنی حتما در این مورد با متخصصان حوزه سئو مشورت کنید.
وبسایت خود را راه اندازی کنید
من توصیه میکنم یک وب سایت برای نام تجاری خود ایجاد کنید. همانطور که تام هرست در توئیتر خود نوشت: وب سایت شخصی شما رزومه شما در سال ۲۰۲۰ است.
اگر وب سایتی ندارید دیگران چگونه می توانند درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند ؟ نمونه کارهای شما را ببینند و وبلاگ شما را مطالعه کنند؟ و …
نقش خود را پیدا کنید
برخلاف وقتی که شما عضوی از یک مجموعه بودید وصرفا یک پوزیشن شغلی داشتید. با ورود به کار آزاد فریلنسری شما باید جدا از اجرا کننده، ایده پردازو مدیر پروژه هم باشید.
اگر ذاتا آدم منظمی نیستید یا به دلایل مختلف توانایی کنترل کردن و پایبند بودن به چند تسک مختلف را ندارید به شما توصیه میکنم حتما قبل از فریلنسر شذن چهارچوب های خود را مورد بازبینی قرار دهید.
پیشنهاد میکنم بعد از این مقاله حتما محتوای “فریلنسر سئو چه نکاتی را باید بداند؟” را مطالعه کنید.
جمع بندی
در این مقاله که از سری آموزش سئو و Soft skills آکادمی آمانج بود من سعی کردم به صورت جامع به بررسی فریلنسری سئو و مزایا و معایب آن بپردازم و شما را به طور جامع با این موضوع آشنا کنم.
اگر شما قصد دارید وارد حوزه سئو شوید و درادامه به صورت فریلنس کار کنید به شما توصیه میکنم حتما مرحله آموزش را جدی بگیرید و از منابع و کلاس های معتبر استفاده کنید.
اگر این مرحله به درستی طی شود و پس از آن یک دوره کوتاه کارآموزی ضمیمه کار شود شما خواهید توانست پس از آن به عنوان یک کارشناس سئو در سایت های کاریابی رزومه ارسال کرده و با رعایت موارد فوق، راه اندازی وبسایت شخصی، گسترش نت ورک با همکاران و بروزرسانی دائمی دانش خود پروژه های متنوعی را به عهده بگیرید و به صورت تکی یا تیمی نسبت به انجام آن اقدام کنید.