امروزه کسب و کارهای آنلاین روز به روز در حال افزایش هستند و مشاغل محلی به در حال حرکت به سمتی هستند که در فضای اینترنت رشد کنند و به محدوده بزرگتری از مشتریان خدمات ارائه دهند. اولین قدم برای جهانی شدن و ورود کسب و کارها به دنیای اینترنت، ساخت یک وب سایت مناسب است که محصولات و خدمات آن کسب و کار را به کاربران معرفی کند و کاربران زیادی بتوانند از سایت دیدن کنند و از محصولات و محتوای آن استفاده کنند.
یکی از مفاهیمی که در طراحی سایت با آن رو به رو خواهید شد، مفهوم هاست و دامنه است. اگرچه این دو مفهوم بسیار به هم نزدیک و مرتبطند، اما تفاوت های اساسی دارند. بسیاری از افراد این دو مفهوم را به اشتباه یکی می دانند. در این مقاله ما به توضیح هرکدام خواهیم پرداخت و تفاوت اساسی آن ها را بیان خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید : “۱۰ دلیل مهم برای داشتن وبسایت“
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
هاست چیست؟
میزبانی وب یا Web hosting سرویسی است که سایت یا وب اپلیکیشن شما را برای سایر کابران در اینترنت قابل دسترس می کند. هنگامی که شما در یک سرویس هاست ثبت نام می کنید، در واقع مقداری از فضای سرور فیزیکی را اجاره می کنید که می توانید تمام فایل ها ومحتوای وب سایت مانند کدهای HTML ،CSS، تصاویر و پایگاه داده را در آن ذخیره کنید تا برای کاربران به صورت آنلاین قابل مشاهده باشد.
سرور چیست؟
سرور یک کامپیوتر فیزیکی است که بدون هیچ گونه اختلالی کار می کند تا وب سایت شما همیشه برای هر کسی که می خواهد آن را ببیند در دسترس باشد. به عبارت دیگر، سرور به رایانه ای گفته می شود که سایر کاربران وب را از هرجای دنیا به سایت شما متصل می کند.
بیشتر بخوانید : “راهنمای جامع انتخاب سرور مناسب”
چرا به هاست نیاز دارید؟
اکنون که می دانید هاست چیست، بیایید به صحبت در مورد اینکه چرا داشتن هاست بسیار مهم است، و مزایای آن بپردازیم.
اول از همه، خدمات هاست به شما پشتیبانی فنی می دهند تا وب سایت خود را فعال نگه دارید. آن ها همچنین به بارگذاری سریع و کامل وب سایت شما کمک می کنند و از سایت شما پشتیبانی می کنند.
به طور خلاصه، آن ها این اطمینان را به شما خواهند داد که وب سایت تا حد امکان “آپتایم” باشد. آپتایم (Uptime) عددی است که به صورت درصدی نمایش داده می شود و مدت زمانی که هاست با موفقیت کار می کند را نشان می دهد. هاست انتخابی شما باید حداکثر آپتایم ممکن را تا ١۰۰٪ داشته باشید. برای درک بهتر اهمیت این موضوع، جالب است بدانید که در سال ٢٠١۳، آمازون فقط ۴۰ دقیقه آفلاین شد. این شرکت تنها در آن زمان پنج میلیون دلار ضرر کرد.
شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست در بعضی موارد، به شما کمک می کنند تا به طور خودکار نرم افزار جدید را به روز کنید و نصب کنید.
این شرکت ها همچنین خدمات بک آپ گیری از داده ها و وب سایت شما را ارائه می دهد. این بدان معنی است که، حتی اگر سایت شما هک شود یا خراب شود، شما می توانید وب سایت خود را به سرعت بازیابی کنید بدون اینکه اطلاعات زیادی از دست بدهید.
خدمات هاستینگ علاوه بر کمک به اطمینان از اینکه وب سایت شما تا حد امکان از زمان به روز است، امنیت عالی را نیز ارائه می دهند. همچنین سایت شما را برای شناسایی ویروس ها اسکن می کنند، به شما در شناسایی فعالیت های مشکوک کمک می کنند و حتی آدرس های IP خاصی را مسدود می کنند. به یاد داشته باشید، خدمات هاست نیز دارای بسیاری از ویژگی ها و افزونه های اضافی است که می توانید از بین آن ها انتخاب کنید. این به شما این امکان را می دهد تا وب سایت خود را در مدیریت داده ها سفارشی کنید.
هاست چگونه کار می کند؟
وقتی تصمیم به راه اندازی یک وب سایت جدید گرفتید، باید یک ارائه دهنده هاست پیدا کنید که فضای سرور شما را تأمین کند. بعد از خرید هاست، تمام فایل ها و پایگاه داده های شما در سرور ذخیره می شود. هر زمان کسی نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ کند، هاست شما، تمام فایل های لازم برای ارائه آن درخواست را انتقال می دهد.
شما باید یک برنامه هاست متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید. در حقیقت، این کار مشابه اجاره ی مسکن است و از آن جایی که سرور به طور مداوم کار کند، باید به طور منظم اجاره را پرداخت کنید.
بیایید از یک تشبیه ساده استفاده کنیم: انتخاب هاست مناسب مانند این است که شما برای شرکت خود به دنبال یک واحد تجاری مناسب هستید. برای خرید یک واحد تجاری شما به این نکات توجه می کنید:
• فضای این واحد متناسب با نیاز شما هست؟
• آیا قرار است در آینده واحد خود را گسترش دهید یا خیر؟
• آیا افراد زیادی به واحد شما رفت و آمد خواهند کرد؟
• آیا کل ساختمان را می خواهید اجاره کنید یا بخشی از آن را؟
• دسترسی به اتاق های مختلف چگونه است؟
• این واحد تجاری شاملی چه امکاناتی است؟ (برای مثال تخته وایت بورد، اینترنت پرسرعت و…)
این ملاحظات نیازهای شما را تعیین می کند و به شما کمک می کند تا انتخاب کنید کدام نوع دفتر مناسب شماست. بیایید این فرایند انتخاب را با تصمیم گیری در مورد مناسب بودن میزبانی وب مقایسه کنیم. اما قبل از آن نیاز است تا با انواع هاست آشنا شویم.
انواع هاست
بیشتر ارائه دهندگان هاست، انواع مختلفی از هاست را ارائه می دهند تا بتوانند نیازهای مشتریان مختلف را تأمین کنند. شما با هر نوع وب سایتی از یک وبلاگ شخصی گرفته تا یک وب سایت تجاری بزرگ، می توانید از گزینه های مختلفی که وجود دارد، هاست مناسب خود را انتخاب کنید:
• هاست اشتراکی (Shared hosting)
• هاست نیمه اختصاصی یا مجازی VPS (Virtual Private Server)
• هاست ابری (Cloud hosting)
• هاست وردپرس (WordPress hosting)
• هاست اختصاصی (Dedicated hosting)
هاست اشتراکی
این نوع هاست رایج ترین نوع هاست است و یک راه حل عالی برای اکثر مشاغل کوچک و وبلاگ های شخصی است. با این هاست، شما یک سرور را با سایر سرویس گیرندگان سهیم می شوید. در واقع وب سایت هایی که در یک سرور مشترک می شوند، تمام منابع آن مانند حافظه، قدرت محاسبات، فضای دیسک و سایر موارد را به صورت مشترک استفاده می کنند.
مزایا:
• کم هزینه، عالی برای وب سایت های تجاری کوچک آنلاین
• نیازی به دانش فنی خاصی ندارد.
• گزینه های سرور از قبل پیکربندی شده
• هزینه تعمیر و نگه داری کم
معایب:
• کنترل کمی بر تنظیمات سرور خواهید داشت.
• با افزایش ترافیک در وب سایت های دیگر می تواند سرعت وب سایت شما کاهش می یابد.
هاست VPS
وقتی از یک هاست VPS یا هاست مجازی استفاده می کنید، هنوز یک سرور را با سایر کاربران سهیم شده اید. با این حال، به شما یک پارتیشن کاملاً جداگانه در آن سرور برای شما اختصاص داده شده است. این بدان معناست که شما یک فضای اختصاصی سرور و مقدار ذخیره شده ای از منابع و حافظه دریافت می کنید. هاست VPS می تواند برای مشاغل متوسط بسیار مناسب باشد.
مزایا:
• فضای اختصاصی سرور
• افزایش ترافیک در وب سایت های دیگر تاثیری در عملکرد شما ندارد.
• دسترسی به تنظیمات سرور
معایب:
• گران تر از انواع هاست اشتراکی
• دانش فنی و مدیریت سرور یک امر ضروری است.
هاست ابری
هاست ابری در حال حاضر از مطمئن ترین انواع هاست در بازار است. با هاست ابری، پرونده ها و منابع شما در مجموعه ای از سرورها ذخیره می شود، نه فقط یک سرور. وقتی یکی از سرورهای ابری مشغول باشد یا با مشکلی رو به رو شود، ترافیک شما به طور خودکار به سرور دیگری هدایت می شود. در نتیجه سایت شما با کاهش سرعت مواجه نخواهد شد که این برای وبسایت های با ترافیک بالا بسیار عالی است.
مزایا:
• امنیت اطلاعات از مشکلات فیزیکی سرور
• بک آپ گیری منظم
• از منابع به طور بهینه استفاده می کند.
• پایداری بیشتر و عملکرد بهتر
معایب:
• قیمت نسبتا گران
• بدون اتصال به اینترنت امکان دسترسی به داده های خود را ندارید.
• خطر هک شدن اطلاعات
هاست وردپرس
هاست وردپرس نوع خاصی از هاست اشتراکی است که برای دارندگان سایت وردپرس ایجاد شده است. سرور این هاست، به طور خاص برای وردپرس پیکربندی شده است و سایت شما دارای پلاگین های از پیش نصب شده برای کارهای مهم مانند ذخیره سازی و امنیت است.
به دلیل پیکربندی بسیار بهینه شده، سایت شما بسیار سریع تر بارگذاری و با مشکلات کمتری کار مواجه خواهد شد.
مزایا:
• کم هزینه و مبتدی پسند
• نصب وردپرس با یک کلیک
• عملکرد خوب برای سایت های وردپرسی
• افزونه ها و تم های وردپرس از پیش نصب شده
معایب:
• فقط برای سایت های وردپرسی توصیه می شود.
• اگر بخواهید بیش از یک وب سایت را در سرور خود قرار دهید، می تواند مشکل ساز شود.
هاست اختصاصی
هاست اختصاصی به این معنی است که شما سرور فیزیکی خود را دارید که فقط به وب سایت شما اختصاص داده شده است. بنابراین ، در مورد نحوه مدیریت وب سایت خود دستتان باز خواهد بود. شما می توانید سرور خود را به دلخواه پیکربندی کنید، سیستم عامل و نرم افزاری را که می خواهید استفاده کنید، انتخاب کنید و کل محیط هاست را با توجه به نیاز خود تنظیم کنید. معمولاً این کار بیشتر به سمت مشاغل بزرگ آنلاین که با ترافیک زیاد سرو کار دارند، معطوف می شود.
مزایا:
• کنترل کامل بر پیکربندی سرور
• قابلیت اطمینان و اطمینان بالا
• دسترسی کامل به سرور
معایب:
• گران قیمت، بیشتر به سمت مشاغل بزرگتر گرایش دارد.
• دانش فنی و مدیریت سرور یک امر ضروری است.
چگونه هاست مناسب را انتخاب کنیم؟
انتخاب یک ارائه دهنده خدمات هاست مناسب و قابل اعتماد گام مهمی در طراحی سایت است، به ویژه اگر در حال راه اندازی یک وب سایت تجاری هستید. شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست، نه تنها سایت شما را به دنیای اینترنت متصل می کنند، بلکه خدمات مربوط به مدیریت این سرورها و نرم افزارها، پشتیبانی، پهنای باند، سرعت و غیره را نیز ارائه می دهند. برای انتخاب هاست مناسب باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
سرعت
سرعت سایت می تواند تجربه کاربر را تحت تأثیر قرار دهد. حدود ۴٠٪ بازدیدکنندگان انتظار دارند که وب سایت در کمتر از سه ثانیه بارگذاری شود و اگر مدت زمان طولانی تری از آن باشد سایت را ترک می کنند.
حتماً شرکت های هاستی را انتخاب کنید که سرورهای سریعی ارائه می دهند و این می تواند سرعت وب سایت شما را افزایش دهد.
همچنین سعی کنید به دنبال ارائه دهندگان خدمات هاست با آدرس های مرکز داده نزدیک به بازدیدکنندگان خود باشید، زیرا این امر به بارگذاری سریع تر صفحات وب سایت شما برای آن ها کمک می کند. برای اندازه گیری میزان تأثیر مسافت بر سرعت بارگذاری،می توانید از ابزارهایی مانند GCP Ping استفاده کنید.
پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی سایت
وب سایت ها با استفاده از زبان های برنامه نویسی طراحی می شوند. نوع زبان برنامه نویسی پشتیبانی شده بسته به سیستم عامل ها یا انواع سرورهایی که یک شرکت هاست از آنها استفاده می کند، متفاوت است.
به عنوان مثال، یک هاست مبتنی بر ویندوز ممکن است از ASP ، Active PERL ، PHP ، Python ، SSI ، Apache Tomcat و برخی دیگر پشتیبانی کند.
یک هاست مبتنی بر Linux ممکن است از زبان های مشابه مانند PHP پشتیبانی کند، اما ممکن است از JAVA ، ASP یا JSP یا م مولفه های خاص مربوط به ویندوز پشتیبانی نکند.
زبانی که سایت شما با آن ساخته می شود را تعیین کنید و مطمئن شوید که این زبان توسط هاست پشتیبانی می شود.
مقیاس پذیری
مقیاس پذیری یک مورد اساسی است که شما باید هنگام انتخاب ارائه دهنده هاست در نظر بگیرید. شما با رشد کسب و کار خود، با افزایش ترافیک سایت، خریدها و… مواجه خواهید شد. همچنین با گذشت زمان خواهید فهمید که ممکن است برای حفظ همان سطح خدمات یا ارائه خدمات جدید به مشتریان خود، به ویژگی ها و قابلیت های جدیدی نیاز باشد.
مهم است که بدانید شرکت هاستی که شما انتخاب می کنید قادر به مقیاس گذاری برای تجارت شما است. در اینجا مواردی است که شما باید هنگام مقایسه برنامه های میزبانی و شرکت های میزبانی وب در نظر بگیرید: تنوع در برنامه های هاست ارائه شده – حافظه – پهنای باند
کارایی
یک هاست قابل اعتماد انتخاب کنید که دارای تضمین زمان آپتایم (Uptime) باشد. بسیاری از شرکت های هاست آپتایم ٩٩/٩٪ را گزارش می کنند. یعنی این سرورها در ٩٩/٩٪ مواقع با موفقیت کار می کنند.
امنیت
دارندگان سایت باید هاستی را انتخاب کنند که ویژگی های امنیتی لازم را برای ایمن نگه داشتن وب سایت هایشان فراهم کند. به خاطر داشته باشید که ابزارهای امنیتی مورد نیاز نیز به نوع وب سایت شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر سایتی در وردپرس ایجاد کنید، داشتن یک ابزار پیش گیری از هرزنامه برای حذف نظرات ناخواسته در صفحه، مفید خواهد بود.
اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده خدمات هاست، برای محافظت از داده ها و اطلاعات شخصی بازدیدکنندگان، گواهینامه های SSL را ارائه می دهد.
افزونه ها
گاهی اوقات یک وب سایت برای بهبود عملکرد خود به ابزار یا خدمات اضافی نیاز دارد. بنابراین، هاستی را انتخاب کنید که طیف وسیعی از افزونه ها مانند نرم افزار آنتی ویروس، حساب های ایمیل، شبکه های تحویل محتوا (CDN) یا پهنای باند و فضای ذخیره سازی اضافی را ارائه دهد.
پشتیبانی
برای مبتدیانی که هیچ تجربه توسعه وب ندارند، ارائه دهندگان خدمات هاست با پشتیبانی ٧/٢۴ را انتخاب کنید. این به صاحبان وب سایت اجازه می دهد تا در صورت بروز مشکل فنی از متخصصان کمک بگیرند. یک شرکت هاست همچنین باید یک پایگاه دانش گسترده یا وبلاگ آموزشی برای کمک به کاربران در یادگیری موضوعات مختلف مرتبط با وب ارائه دهد.
هزینه
به یاد داشته باشید که هاست سایت یک هزینه مداوم است، بنابراین صرف وقت برای تحقیق در مورد سرویسی که بهترین ارزش را برای پول شما دارد، ضروری است. اگر هنوز درباره خرید سرویس هاست مطمئن نیستید، سعی کنید هاستی را پیدا کنید که دارای ضمانت بازگشت پول باشد. به شما این امکان را می دهد که اگر از سرویس ناراضی هستید، درخواست بازپرداخت کنید.
دامین چیست؟
نام دامنه در واقع همان آدرس وب سایت شماست که افراد برای دیدن وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت شما یک خانه باشد، نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود.
توضیح دقیق تر:
اینترنت یک شبکه عظیم است که کامپیوترها از طریق شبکه جهانی به یکدیگر متصل می شوند. هر رایانه ای در این شبکه می تواند با رایانه های دیگر ارتباط برقرار کند. برای شناسایی آن ها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده شده است. این آدرس شامل رشته ای از اعداد است که یک رایانه خاص را در اینترنت شناسایی می کند. یک آدرس IP معمولی به این شکل است:
66.249.66.1
اما به خاطر سپردن یک آدرس IP بسیار دشوار است. تصور کنید برای بازدید از وب سایت های مورد علاقه خود مجبور باشید این اعداد را استفاده کنید. قطعا کار سختی خواهد بود. نام دامنه ها برای حل این مشکل اختراع شد.
اکنون اگر می خواهید از وب سایتی بازدید کنید، نیازی به وارد کردن یک رشته طولانی از اعداد نیست. در عوض، می توانید با تایپ یک نام دامنه در نوار آدرس مرورگر خود، که به راحتی به خاطر سپرده می شود، از آن دیدن کنید. به عنوان مثال amanjacademy.com
تفاوت هاست و دامنه
دامین و هاست دو چیز متفاوت هستند. با این حال، بسیار به هم نزدیکند. شما برای ایجاد وب سایت به هر دو، یعنی دامین و هاست نیاز دارید. یعنی شما نمی توانید وب سایت خود را بدون هیچ یک از آن ها ایجاد کنید.
اگر نام دامنه مانند آدرس فیزیکی شما باشد، هاست مانند ساختمان فیزیکی و محتویات ذخیره شده در آن است.
نام دامنه یک مفهوم کاملا دیجیتالی است و درواقع آدرسی است که کاربران با تایپ کردن آن در نوار آدرس مرورگر خود، به سایت شما متصل می شوند.
اما هاست کمی متفاوت است زیرا به سرور فیزیکی نیاز دارد که در جایی در جهان واقع شده و به اینترنت متصل است. در اصل مانند یک هارد دیسک کامپیوتر است که همه فایل ها و پایگاه های داده وب سایت شما را ذخیره می کند.
تفاوت های اصلی بین دامنه و هاست در این است که هاست محلی است که فایل های وب سایت شما به صورت فیزیکی ذخیره می شود، در حالی که دامنه، آدرس محل ذخیره سازی آن است.
سیستم نام دامنه (DNS) چیست؟
برای درک چگونگی عملکرد دامنه، باید درباره DNS بدانید. سیستم نام دامنه (DNS) یک فرایند فنی است که طی آن نام های دامنه (example.com) به آدرس پروتکل اینترنت مربوطه (IP) آن ها (208.109.80.196) ترجمه می شود. همان طور که قبلاً اشاره کردیم، هر وب سایت دارای یک رشته پیچیده از اعداد و حروف است که به عنوان آدرس IP شناخته می شوند و رایانه ها از آن ها برای ارائه آدرس وب به یک کاربر نهایی استفاده می کنند.
در حالی که انسان از کلمات، حروف و اعداد برای پیمایش به یک وب سایت خاص استفاده می کند، اینترنت از آدرس های IP برای شناسایی موقعیت صفحه وب استفاده می کند. در واقع DNS، پایگاه داده ای از نام دامنه و آدرس IP آن ها است.
هنگامی که نام دامنه یا URL موردنظر خود را تایپ می کنید، DNS در پشت صحنه آدرس IP صحیح سایت را پیدا می کند و سپس شما را به وب سایت متصل می کند.
دامنه چگونه کار می کند؟
هنگامی که نام دامنه ای را در مرورگر خود وارد می کنید، ابتدا درخواست خود را به شبکه جهانی سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می دهند ارسال می کند.
سپس این سرورها به دنبال سرورهای نام مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورهای نامی ارسال می کنند.
به عنوان مثال، اگر وب سایت شما در شرکت هاست X میزبانی شود، اطلاعات سرور نام آن به این صورت خواهد بود:
ns1.X.com
ns2.X.com
این سرورهای نام رایانه هایی هستند که توسط شرکت هاست شما مدیریت می شوند. هاست شما درخواستتان را به رایانه ای که وب سایت شما در آن ذخیره شده است ارسال می کند.
این رایانه وب سرور نامیده می شود. سپس وب سرور صفحه وب و اطلاعات مربوط به آن را دریافت می کند و سرانجام، این داده ها را به مرورگر ارسال می کند.
برای درک بهتر این فرآیند به تصویر زیر توجه کنید:
نام دامنه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
نام دامنه از ٢ قسمت تشکیل شده است:
١. SLD (Second Level Domain) : منظور از SLD، آن بخش از نام دامنه شماست که قابل سفارشی سازی است و خودتان بر اساس موضوع و محتوای سایت، و یا حوزه کسب و کار و نام برند، انتخاب می کنید.
مثال: amanjacademy.com
٢. TLD (Top Level Domain) : دامنه سطح بالا یا TLD، در انتهای نام دامنه، پس از نقطه، قرار می گیرد که به عنوان پسوند دامنه نیز شناخته می شود. پسوند دامنه می تواند “com”، “.biz”، “.net”، “.org”، “.gov.” و… باشد. اما “com.” محبوب ترین و شناخته شده ترین است.
مثال: amanjacademy.com
انواع TLD
Generic-Top-Level Domain (gTLD)
gTLD رایج ترین نوع TLD مورد استفاده هستند و نمونه هایی از gTLD شامل com ،.net ،.org. و edu. هستند. هدف gTLD ها نشان دادن هدف یک وب سایت است. مانند استفاده تجاری “com.” یا اهداف آموزشی “edu.”.
Country-code top-level domain (ccTLD)
نام های دامنه می توانند از ccTLD برای نشان دادن کشوری که آن وب سایت در آن ثبت شده استفاده کنند. به عنوان مثال ir. برای ایران.
Sponsored top-level domain (sTLD)
sTLD با حمایت مالی دسته ای از TLD است که دارای یک حامی مالی است که نماینده جامعه خاصی است که توسط پسوند دامنه ارائه می شود. به عنوان مثال edu. برای سازمان های مرتبط با آموزش ، gov. برای ادارات دولتی.
سایر انواع نام دامنه
اگرچه دسته بندی نام دامنه فوق الذکر بیشترین تعداد را دارند، اما انواع دیگری نیز وجود دارد که حتما با آن ها رو به رو شده اید.
دامنه های سطح سوم (Third-Level Domains)
این دامنه ها مستقیماً در زیر نام دامنه سطح بالا قرار دارد. ما در اینجا نمی خواهیم خیلی فنی به موضوع نگاه کنیم زیرا نشان دادن آن با مثال آسان تر است.
به عنوان مثال ، شرکت های انگلیسی گاهی اوقات به جای “com.” از “co.uk.” استفاده می کنند. دامنه سطح دوم دیگر “gov.uk.” است که اغلب توسط موسسات دولتی استفاده می شود و “ac.uk.” که توسط موسسات دانشگاهی و دانشگاه ها استفاده می شود.
زیردامنه ها (Subdomains)
زیر دامنه ها برای ایجاد تقسیم بندی در سایت استفاده می شوند. وب مسترها برای ایجاد یک زیر دامنه که به طور موثر به یک فهرست خاص در سرور اشاره کند نیازی به خرید نام دامنه اضافی برای ندارند. در عوض، آن ها می توانند برای این کار از زیردامنه ها استفاده کنند.
به عنوان مثال، فیس بوک از developers.facebook.com برای تهیه اطلاعات خاص برای توسعه دهندگان وب و اپلیکیشن که می خواهند از API فیس بوک استفاده کنند، استفاده می کند. یک مثال عالی دیگر، support.google.com است.
تفاوت بین نام دامنه و URL چیست؟
اگرچه ممکن است تقریباً یکسان به نظر برسند، اما نام دامنه و URL، ٢چیز متفاوت است. نام دامنه، نام واقعی وب سایت مانند “amanjacademy.com” است، در حالی که URL کل مسیر یک وب سایت است که شما را به صفحه خاصی هدایت می کند. اساساً، آدرس اینترنتی کامل آدرس اینترنتی است که برای مکان یابی یک صفحه خاص استفاده می شود و شامل نام دامنه است. مانند “https://amanjacademy.com/webdesign/online“
آدرس اینترنتی URL (Uniform Resource Locator) به مرورگر شما دستور می دهد با استفاده از یک پروتکل خاص مانند “http” یا “https”، به کجا برود. سپس آخرین قسمت URL ، مرورگر شما را هدایت می کند که به کدام صفحه از وب سایت بروید ، مانند صفحه دوره های آموزشی.
چگونه نام دامنه مناسب با سایت انتخاب کنیم؟
برای انتخاب نام دامنه متناسب با سایت خود نیاز به خلاقیت زیادی دارید. یافتن نام دامنه خوبی که قبلاً ثبت نشده باشد دشوار است. با توجه به تعداد زیاد وب سایت های موجود در اینترنت، بیشتر اسامی که با آن ها روبرو می شوید مخصوصاً در فضای com. احتمالاً قبلاً گرفته شده است.
با این وجود، یافتن نامی که منحصر به فرد باشد و با نام تجاری شما مطابقت داشته باشد بسیار مهم است. نام دامنه باید به راحتی به خاطر سپرده شود. شما می توانید از اسم خاص برند خود برای سایت های بزرگ تجاری، یا نام خود در سایت های شخصی استفاده کنید. همچنین، نامی که هدف وب سایت شما را نشان دهد نیز گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
سعی کنید قبل از جستجوی نام دامنه، کلمات کلیدی مناسب برای وب سایتتان را بررسی کنید. اگر بتوانید نام دامنه ای را پیدا کنید که شامل این کلمه کلیدی باشد بسیار عالی است. همچنین می توانید بسیاری از ابزارهای آنلاین که نام دامنه متناسب با کلمه کلیدی شما ارائه می دهند، ایده بگیرید.
بیشتر بخوانید : “۱۵ ابزار بی نظیر برای بررسی و انتخاب نام دامنه در سال ۲۰۲۱“
چگونه دامنه را ثبت کنیم؟
هنگامی که نام دامنه خود را انتخاب کردید، باید آن را ثبت و به نام خود کنید. ثبت کننده دامنه شرکتی است که از طریق ICANN (متعهد بین المللی برای نام ها و شماره های اختصاص یافته) برای فروش ثبت نام دامنه معتبر است.
پس از ثبت دامنه به نام خود، شما صاحب آن نام دامنه برای مدت اعتبار ثبت نام هستید (پیش فرض یک سال است) و می توانید یک وب سایت راه اندازی کنید، آن را به شخص دیگری بفروشید و یا از آن برای آدرس ایمیل سفارشی استفاده کنید. شرکت های ثبت کننده های معتبر زیادی در دسترس هستند.
اغلب، شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست وب سایت، به عنوان ثبت کننده نام دامنه هم کار می کنند. آن ها علاوه بر خدمات معمول هاست، ثبت نام دامنه را به عنوان یک سرویس اضافی به صورت رایگان یا پولی ارائه می دهند.
مواردی که هنگام انتخاب شرکت ثبت نام دامنه باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
• هزینه نام دامنه از یک ثبت کننده با ثبت کننده دیگر متفاوت است.
• آیا می خواهید یک نام دامنه از میزبان وب خود بخرید؟
• آیا ثبت کننده نام دامنه پشتیبانی با کیفیت بالا را ارائه می دهد؟
• آیا ثبت کننده خدمات اضافی مانند یادآوری ایمیل برای تمدید ارائه می دهد؟
• آیا ثبت کننده دامنه به شما حریم خصوصی WHOIS رایگان می دهد؟
به طور معمول ، هر کسی می تواند صاحب یک نام دامنه را جستجو کند، اما حریم خصوصی WHOIS به شما امکان می دهد اطلاعات خود را در پشت یک سرویس پروکسی پنهان کنید.
کلام آخر
در این آموزش، ما به هر آنچه که باید در مورد هاست و نام دامنه و نحوه کار با آن ها بدانید، اشاره کردیم.
همان طور که مطالعه کردید، موفقیت وب سایت شما تا حد زیادی به یافتن ارائه دهنده خدمات هاست معتبر و مناسب با نیازهای سایت شما بستگی دارد. ما در این مقاله سعی کردیم تمام مفاهیم، تعاریف و اصطلاحاتی را که شما برای خرید هاست ممکن است به آن ها بربخورید را توضیح دهیم. همچنین به تفاوت میان دامنه و هاست که به اشتباه، عنوان یک مفهوم در نظر گرفته می شوند، پرداختیم. علاوه بر این نام دامنه مناسب با موضوع و محتوای سایت شما نیز بسیار در موفقیت وب سایت شما تاثیر دارد. امیدوارم این مقاله به شما در درک نحوه عملکرد وب سایت ها، هاست، نام دامنه و ارتباط آن ها با یک دیگر کمک کرده باشد.
دوره غیرحضوری طراحی و برنامه نویسی وبسایت
آموزش طراحی وبسایت به شیوه تخصصی و کاربردی با وردپرس
امروزه در هر زمینه ای دقت کنیم متوجه ورود اینترنت و تاثیر آن خواهیم شد. تعداد بسیار زیادی کسب و کار موفق دربستر اینترنت شکل گرفته است که یکی از مبانی اصلی این کسب کارها داشتن یک وبسایت کارا و موثر است. اگر کسب و کارها هرچه سریع تر نتوانند وارد اینترنت شوند قطعا محکوم به شکست خواهند بود در نتیجه امروزه داشتن یک وبسایت اینترنتی یکی از نیاز های اصلی هر کسب وکار و فعالیتی است. شما دو انتخاب پیش رو دارید، یا اینکه طراحی وبسایت خود را به دست دیگر افراد بسپارید و یا خودتان مطابق با نیازتان وبسایت دلخواهتان را طراحی و آماده کنید.
اکنون زمان آن است که شما وارد این دنیای جدید شوید. مرحله مرحله یک وبسایت را بشناسید و یادبگیرید چگونه میتوان یک وبسایت را طراحی کرد. حتی فراتر، یادبگیرید چگونه به عنوان یک متخصص حرفه ای طراحی وبسایت در بازار فعالیت کنید و از درآمد بالای این حرفه بهره مند شوید.
ادامه...