// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۴ تکنیک سئو برای رشد ترافیک ارگانیک وبسایت

معرفی ۴ تکنیک سئو برای رشد ترافیک ارگانیک سایت

چه کنیم که وبسایت ما را مشتریان بالقوه زودتر از بقیه ببینند و نام برند ما زودتر به گوش همه‌ی آن‌ها برسد؟ آیا نمی‌شود فقط با تکیه‌بر  تبلیغات آنلاین، اینفلوئنسر مارکتینگ و اینستاگرام مارکتینگ در این زمینه موفق شویم و به آن هدف برسیم؟ آیا هزینه‌کردن برای سئو وبسایت واقعا ضروری است؟ چرا باید برای تولید محتوا‌ی سئوشده هزینه کرد وقتی می‌شود خیلی راحت و ارزان با ابزارهای هوش مصنوعی برای وبسایت محتوا نوشت؟

یافتن پاسخ درست و قابل‌اطمینان برای سؤالات طرح‌شده و هزاران سؤال مرتبط و مشابه دیگر برای موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین و کارشناسان و مدیران سئو سایت حیاتی است.  دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو وبسایت پیوسته تغییر و ادعاهای مختلف و گاه ضدونقیضی در آن سروصدا به‌پا می‌کند. عده‌ای از مرگ سئو خبر می‌دهند و عده‌ای دیگر از کمرنگ‌شدن اهمیت و نقش آن در سودآوری برای فروشگاه‌های آنلاین. 

اگر صاحب کسب‌وکار آنلاین هستید و شک دارید که باید برای سئو وبسایت و استخدام کارشناس سئو هزینه کنید یا اگر کارشناس سئو تازه‌کاری هستید که به‌دنبال راه‌های مطمئن و کم‌هزینه برای رشد ترافیک ارگانیک وبسایت می‌گردید، این مطلب را تا انتها بخوانید. درادامه، پاسخ سؤالات طرح‌شده و ۴ تکنیک سئو برای رشد ترافیک ارگانیک هر وبسایتی را توضیح می‌دهیم. 

تکنیک های سئویی برای رشد ترافیک ارگانیک وبسایت

پیش‌از معرفی آن ۴ تکنیک، بهتر است درباره اهمیت سئو سایت برای وبسایت‌های مختلف، مخصوصا وبسایت‌های فروشگاهی، کمی صحبت کنیم. اگر صاحب کسب‌وکاری هستید یا می‌خواهید کسب‌وکاری آنلاین راه‌اندازی کنید؛ باید به این نکته توجه کنید که برای موفقیت در جهان امروز و آینده داشتن وبسایتی که ویژگی‌های مشخصی دارد، برای کسب‌وکار/برند شما حیاتی است. 

شما و رقبایتان در دنیای تجارت الکترونیک (Ecommerce) فعالیت می‌کنید. در این دنیا مشتری برای خرید چیزی که می‌خواهد در گوگل دنبالش می‌گردد یا برندی را جستجو می‌کند. اگر وبسایت داشته باشید اما وبسایت و تک‌تک صفحات و محتواهای آن برای موتورهای جستجو (که مهم‌ترینشان گوگل است) بهینه نشده باشد، یعنی وبسایت شما سئو نشده است و مشتری‌ها شما را پیدا نمی‌کنند که بخواهند محصولتان را بخرند. 

 

سئو سایت یا بهینه‌سازی وبسایت برای موتورهای جستجو مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه برای دیده‌شدن کسب‌وکار و محصولات یک برند در اینترنت است.

هزینه‌کردن برای تبلیغات آنلاین و آفلاین برای هر برندی مقطعی کاربران را جذب وبسایت می‌کند و سودآور است. اما سئو سایت همیشه و در بلند‌مدت نام یک‌ کسب‌وکار و محصولات آن را، قبل‌از نام و محصولات رقبا، جلوی چشم مشتری می‌گذارد و آن‌ها را به وبسایت می‌کشاند.  این دقیقا همان چیزی است که به آن ترافیک ارگانیک یک وبسایت گفته می‌شود.

هرچه ترافیک ارگانیگ یک وبسایت یا تعداد کاربران/بازدید‌کنندگانی که ازطریق کلیک روی لینک وبسایت شما که تبلیغاتی نیست و در میان نتایجِ نمایش‌داده‌شده در گوگل آمده، وارد وبسایت می‌شوند بیشتر باشد؛ گوگل بیشتر به آن کسب‌وکار اعتماد می‌کند و جایگاه بهتری را در نتایج جستجو‌ها به آن اختصاص می‌دهد. 

جذب ترافیک ارگانیک بیشتر برای یک وبسایت اصلا کار آسانی نیست و یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین چالش‌های کارشناسان سئو سایت محسوب می‌شود. همان‌طور که اشاره شد، هزینه برای لینک‌های تبلیغاتی موقتی به رشد ترافیک سایت کمک می‌کند. اما تکنیک‌های سئو که درادامه معرفی می‌شود، کم‌هزینه‌تر و پیوسته ترافیک ارگانیک وبسایت را بیشتر می‌کند. 

 


اگر کسب‌وکار آنلاین دارید و می‌خواهید بیشتر درباره سئو وبسایت فروشگاهی و تأثیر مستقیمش بر فروش بدانید، «Ecommerce SEO: فروشگاه اینترنتی شما در خط اول گوگل!» را بخوانید. 


 

۱. استراتژی سئو سایت رقبای اصلی‌تان را مدام بررسی کنید

بهینه‌کردن وبسایت براساس استراتژی سئو سایت انجام می‌شود. این استراتژی بخش‌های مختلفی دارد و شامل برنامه‌ریزی برای یافتن کلمات کلیدی، تولید محتوا، لینک‌سازی داخلی و خارجی و … می‌شود. درحقیقت، هیچ کارشناس سئو سایتی بدون تدوین استراتژی سئو نمی‌تواند موفق عمل کند.

 

بهترین راه برای تدوین و بهبود استراتژی سئو هر وبسایتی زیرنظرگرفتن و بررسی دائم استراتژی سئو سایت رقبای اصلی آن وبسایت است.  

بنابراین، کارشناسان سئو نباید فکر کنند که فقط یک‌بار استراتژی تدوین می‌کنند و دیگر با آن کاری ندارند. اگر به اهداف تعیین‌شده نمی‌رسند، باید در استراتژی چیده‌شده تجدیدنظر کنند. 

تولید محتوای رقبا را بررسی کنید. ببینید برای چه موضوعات و برای کدام کلمات کلیدی تولید محتوا می‌کنند. واکنش کاربران به محتواهای تولیدشده را بررسی کنید. البته، یادتان باشد که قرار نیست از رقبا تقلید کنید. باید از آن‌ها ایده بگیرید تا بتوانید استراتژی سئو دقیق‌تری را تدوین کنید و اشتباهات آنان را تکرار نکنید. 

۲. محتواهای قدیمی وبسایت را رها نکنید

محتواهایی که اصولی و سئوشده تولید و در بلاگ یا مجله وبسایت منتشر شدند، تا مدت‌ها می‌توانند بازدید‌کننده (مشتری بالقوه) برای وبسایت بیاورند. سرمایه‌گذاری برای تولید‌محتوای اصولی و سئوشده چیزی نیست جز سرمایه‌گذاری برای رشد ترافیک ارگانیک وبسایت. بنابراین، هم باید بر تولید محتوا تمرکز کرد و هم به‌روزنگه‌داشتن تک‌تک محتواهای تولید‌شده. 

هیچ محتوایی را رها نکنید. برنامه‌ریزی دقیق برای بازبینی منظم محتواهای قدیمی، به‌روزکردن یا حذف اطلاعاتی که دیگر درست یا مربوط نیست؛ باید بخشی از استراتژی سئو سایت و تولیدمحتوای هر کارشناس سئویی باشد. 

۳. از قسمت «People Also Ask» گوگل کمک بگیرید

برای گوگل مهم است که بهترین و دقیق‌ترین و به‌روزترین پاسخ را به سؤال کاربران بدهد. به‌همین‌دلیل، مفاهیم،  موضوعات و سؤالات مرتبط به کلمه یا عبارت جستجوشده و مفاهیم، موضوعات و سؤالاتی که کاربران دیگر درارتباط با آن جستجو کردند نیز در هر بار جستجوی چیزی در گوگل نمایش داده می‌شود. 

به دو نمونه‌‌ی زیر نگاه کنید. اگر سؤال «سئو چیست؟»‌ را به انگلیسی در گوگل جستجو کنید، گوگل با چنین صفحه‌ نتایجی به شما پاسخ می‌دهد. 

paa section example 2

 

و اگر سؤال «ارگانیک سرچ چیست؟» را جستجو کنید، صفحه‌ای با ساختار زیر به شما نمایش داده می‌شود. در هر دو، بلافاصله بعد از اولین لینک، قسمتی با عنوان «People Also Ask or PAA» قرار دارد که مهم‌ترین سؤالات مربوط‌به سؤال پرسیده‌شده در آن لیست شده است. 

 

people also ask example

 

نکته‌ی مهم درباره این بخش این است که وقتی روی هر سؤال کلیک شود، پاسخ مختصر آن به‌همراه لینک به وبسایتی که به سؤال پاسخ داده، باز می‌شود. 

 

نمونه‌ای از قسمت «people also ask» گوگل

 

مطالعه سؤالات و محتوای وبسایت‌هایی که در این قسمت آمده است، کمک می‌کند تا

  • برای تولید محتوا ایده بگیرید، 
  • نیازهای کاربران را بهتر بشناسید و 
  • وبسایت‌های رقیب را شناسایی کنید. 

البته، گوگل برای همه‌ی سؤالات جستجوشده این قسمت را نمایش نمی‌دهد. بهترین جایگزین درصورت نمایش‌ داده نشدن این قسمت، Related searches است. اگر در گوگل سؤال «سئو سایت چیست؟» را جستجو کنید، PAA نمایش داده نمی‌شود ولی به‌جای آن در انتهای صفحه قسمت جستجوهای مرتبط قرار گرفته است.

نمونه‌ای از قسمت related searches در گوگل


کارشناس سئو نمی‌تواند بدون کمک‌گرفتن از ابزارهای مختلف وبسایت و فعالیت وبسایت‌های رقیب را درست و دقیق بررسی کند. البته، تعداد این ابزارها زیاد است و انتخاب از میان آن‌ها برای کارشناسان سئو شاید کمی سخت باشد. «۳تا از بهترین ابزارهای آنالیز رقبا در سئو (۲۰۲۳)» را بخوانید تا با بهترین ابزارهای موجود برای آنالیز رقبا آشنا شوید. 


۴. تاجای ممکن تجربه کاربر وبسایت را بهبود دهید

وبسایتی که نتواند تجربه کاربر (User Experience or UX) رضایت‌بخشی را به کاربران خود بدهد، نمی‌تواند اعتماد موتورهای جستجو و گوگل را جلب کند. برای گوگل رضایت کاربران مهم است و تجربه کاربر خوب مهم‌ترین عاملی است که رضایت کاربران از تعامل با وبسایت را فراهم می‌کند.

اگر محتوای وبسایت سریع و کامل بارگذاری نشود، اگر کاربر نتواند چیزی را که می‌خواهد در آن پیدا کند، اگر وبسایت واکنش‌گرا (Responsive) طراحی نشده باشد و کاربرانی که با موبایل یا تبلت واردش می‌شوند نتوانند عکس‌ها و محتواها را کامل و در اندازه‌ی متناسب‌با سایز صفحه‌نمایش دستگاهشان ببینند، وبسایت رضایت و اعتماد کاربران و گوگل را ازدست می‌دهد. 

 

فراموش نکنید که اهمیت تجربه کاربر در سئو سایت هرروز بیشتر می‌شود. 

به همین دلیل است که Core Web Vitals از مهم‌ترین معیارهای سئو سایت محسوب می‌شود. آن مجموعه معیار برای ارزیابی تجربه کاربر وبسایت در اولین تعامل کاربر با آن است. اگر می‌خواهید بیشتر با آن معیارها و شیوه بهینه‌کردن وبسایت برای آن‌ها آشنا شوید، حتما راهنمای گوگل را بخوانید. 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این محتوا ۴ تکنیک سئو را برای رشد ترافیک ارگانیک وبسایت معرفی کردیم. استفاده از این تکنیک‌ها در بلند‌مدت مطمئن‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از تبلیغات است. شناخت و تحلیل فعالیت رقبا، به‌روز‌کردن محتواهای قدیمی وبسایت، سرمایه‌گذاری بر بهبود تجربه کاربر وبسایت و کمک‌گرفتن از سرنخ‌هایی که گوگل درباره نیاز کاربران و جستجوهای مرتبطشان درقالب People Also Ask و Related searches دراختیار کارشناسان سئو قرار می‌دهد؛ تکنیک‌هایی است که انجام‌دادنشان رشد مداوم ترافیک ارگانیک هر وبسایتی را تضمین می‌کند. 


اگر صاحب کسب‌وکار کوچکی هستید و می‌خواهید وبسایت هم داشته باشید و نمی‌توانید برای استخدام کارشناس سئو هزینه کنید، دوره جامع آموزش سئو سایت و تولید محتوا آکادمی آمانج را بگذرانید. همه‌چیز درباره سئو اصولی سایت و تکنیک‌های رشد ترافیک ارگانیک وبسایت در این دوره‌ی کاربردی و پروژه‌محور آموزش داده می‌شود.


 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *