وقتی که ما محتوایی جدید را روی وبسایت خود بارگزاری میکنیم، باید سعی کنیم این محتوا را از طریق لینک سازی اصولی به بخش های مهم و ارزشمند سایت مرتبط سازیم تا با این کار به اعتبار این صفحات را بالا ببریم.
لینک سازی داخلی یکی از بهترین، کم هزینه ترین و مهم تر از همه کم ریسک ترین روش های سئو سایت بوده که از آن میتوان در کنار محتوای خوب برای بهبود رتبه سایت و مقالات حتی در کلمات کلیدی پر رقابت و دشوار نیز استفاده کرد.
وقتی که ما مقاله ای را روی وبسایت خود بارگزاری میکنیم محتوای ما به صورت خودکار در برخی صفحات انتشار می یابد. به عنوان مثال در صفحه اصلی سایت، محتوای جدید تحت هدینگ هایی مثل «تازه ها»، «آخرین مقالات» و … از این صفحه لینک داخلی دریافت میکند که این موضوع برای ما بسیار ارزشمند و مهم نیز می باشد.
یکی دیگر از فضاهایی که محتوای جدید ما از آن لینک میگیرد صفحه برچسب ها و دسته ها (دروردپرس)، میباشد این صفحات با توجه به مقالاتی که در گذشته تحت تگ هایی خاص در آن منشر شده است، از اهمیت خاصی برای ما برخوردارند.
ن
کته: بسیاری از سایت ها مثل بلاگ کانون کارآفرینی دانشگاه تهران در مقالات خود به صورت خودکار برخی محتواهای مرتبط و پرمخاطب را به کاربر پیشنهاد میدهند. این نیز یکی دیگر از لینک های داخلی است که به صورت خودکار در برخی سایت ها درج میشود.
خلاصه مطلب
طبق آنچه که گفته شد ، هنگام بارگزاری محتوای جدید بر روی سایت، به صورت خودکار بین ۱ الی ۳ لینک داخلی با کیفیت به مطلب جدید ما داده می شود.
اما ضعف این لینک ها چه چیزی میتواند باشد؟ درست است، موقتی بودن این لینک ها
برای همین ما باید به فکر لینک سازی های داخلی باشیم که بتواند به شکل دائمی محتوای ما را تقویت کند تا در کنار این لینک های خودکار، ارزش رتبه مقاله ما را در سرپ بهبود ببخشد.
طبق آمار آنالیتیکس حدود ۸۰٪ از کاربران ما بعد از این محتوا، به مطالعه دو مقاله زیر پرداخته اند:
۱۰ تکنیک سئو تکنیکال که تمام متخصصان سئو باید بدانند
راهنمای جامع بروزرسانی مقالات برای بهبود سئو سایت
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
روش اول لینک سازی داخلی
یکی از رایج ترین روش های لینک سازی داخلی که به رشد مقاله و همچنین صفحات مهم شما کمک میکند، استفاده از کلمات کلیدی اصلی به عنوان انکر تکست (ancher text) میباشد.
برای مثال مقاله ای که در حال حاضر مشغول به مطالعه آن هستید در حوزه آموزش سئو میباشد پس من این مقاله را از طریق کلماتی مثل سئوسایت، آموزش سئو و … باید به لندینگ آموزش سئو سایت آمانج که برای من ارزش بالایی دارد لینک کنم.
این کار دو مزیت مهم برای من دارد:
الف) کاربر با مطالعه مقاله میتواند از طریق این کلمات وارد صفحات هدف و مهم من شده و بخشی از قیف بازاریابی من را طی میکند.
از آنجایی که این صفحات برای من ارزش بالایی دارند، پس من سعی کردم در این صفحات نکات و مطالب مفیدی را مطرح کنم، این قضیه پس از ورود کاربر به لندینگ پیج ها، بهبود تجربه کاربر را در پی خواهد داشت.
ب) برخی افراد فکر میکنند که ما نباید از مقالات جدید به صفحات قدیمی تر لینک بدهیم چرا که محتوای ما در حال حاضر ارزش و جایگاهی ندارد!
این باور تا حد زیادی غلط میباشد چرا که هدف اول ما در بهینه سازی سایت باید کاربر باشد، لینک سازی داخلی از مقالات جدید به بخش های مهم و مرتبط وبسایت تجربه کاربر را بهبود میبخشد.
از طرف دیگر با این روش لینک سازی، صفحات قدیمی بار دیگر توسط خزنده های گوگل ایندکس شده و جدا از بهبود اعتبار این مقالات، تازگی آن ها نیز حفظ میشود.
نکته: شما میتوانید از این کلمات و جمله های کوتاه در قالب انکر تکست برای لینک دهی به مقالات مرتبط نیز استفاده کنید.
روش دوم لینک سازی داخلی
یکی دیگر از رایج ترین و قدرتمندترین روش های لینک سازی داخلی که به بهبود رتبه مقاله شما کمک میکند استفاده از مقالات قدیمی به عنوان مرجعی برای لینک دهی میباشد.
به چه شکل؟
شما مقالات قدیمی و معتبر را که در دسته بندی و موضوع مشابه با مقاله جدید است را باید پیدا کنید و از آن به مقاله جدید لینک بدهید. ( با استفاده از جملات و کلمات مرتبط به عنوان انکر تکست)
گوگل تمام مقالات و صفحات قدیمی شما را قبلا ایندکس کرده و با توجه به کلمات، موضوع و مفهوم محتوا، به شما رتبه ای اختصاص داده است.
خب به چه شکل میتوان بهترین مقالات سایت را پیدا کرد؟
برای مثال من میخواهم به روش دوم برای مقاله ای که در حال مطالعه آن هستید (در حوزه سئو) لینک سازی انجام دهم. برای این کار در گوگل، در مقابل عملگر site: آدرس سایت و در ادامه کلمه کلیدی اصلی خودم را جستجو میکنم.
به تصویر زیر دقت کنید:
با این روش من میتوانم مقالات قدرتمند سایت خودم در حوزه سئو را پیدا کرده و از آن ها به مقاله جدید لینک داخلی بدهم. با این کار علاوه بر دریافت لینک داخلی خوب و باکیفیت، مقالات قدیمی شما نیز به روز رسانی خواهند شد.
جمع بندی و نکات مهم!
با این دو روش شما میتوانید لینک سازی داخلی قدرتمندی داشته و مقالات جدید خود را به خوبی در SERP رشد دهید، در ادامه رعایت نکات زیر میتواند کیفیت کار شما را بهبود ببخشید:
- برای لینک سازی داخلی ۴-۵ لینک کافی میباشد، به هیچ وجه متن خود را مملو از لینک نکنید.
- لینک سازی هدفمند داشته باشید، برای مثال اگر مقالات شما از لحاظ موضوعی به هم مرتبط نیست و یا فکر میکنید کاربر روی آن عبارات کلیک نمیکند، این کار را انجام ندهید.
- حتما مقالات جدید خود را از طریق سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید.
- همین حالا شروع کنید و مقالات جدید خود را ازین به بعد آنالیز کنید.
علی سخا / آمانج آکادمی