// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

بازار کار PHP در ایران و جهان (۲۰۲۲)

بازار کار و درآمد php در ایران و جهان

چرا باید زبان برنامه‌نویسی PHP را یاد گرفت؟ چه‌چیز پی اچ پی را در دنیای برنامه‌نویسی مهم و متمایز می‌کند؟ بازارکار PHP در ایران و جهان چگونه است؟ درآمد کسی‌که بر زبان برنامه‌نویسی php مسلط است چه‌قدر است؟ برنامه‌نویس پی اچ پی باید چه مهارت‌هایی داشته باشد؟ اگر کسی قصد دارد مهاجرت کند، آیا یادگرفتن زبان PHP انتخاب خوبی است؟ 

زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف هستند و هرکدام ویژگی‌‌های خاص خود را دارند. بعضی زبان‌های برنامه‌نویسی تخصصی هستند و جز در موارد مشخصی کاربرد ندارند. کسی‌که می‌خواهد وارد دنیای برنامه‌نویسی شود، باید مشخص کند کدام زبان یا زبان‌ها را می‌خواهد یاد بگیرد و چرا؟

زبان برنامه‌نویسی PHP از زبان‌های بسیار قوی و مهم در برنامه‌نویسی است. اما اینکه آیا پی اچ پی زبانی است مناسب برای همه‌ی کسانی‌که می‌خواهند حرفه‌ای وارد برنامه‌نویسی شوند و از آن کسب درآمد کنند، به پاسخ سوالاتی که در بالا طرح شد بستگی دارد. مهم نیست تحصیلات شما چیست و چرا می‌خواهید درباره‌ی بازارکار و درآمد برنامه‌نویس PHP در ایران و جهان بدانید، این مقاله شما را راهنمایی می‌کند و اطلاعاتی را که برای تصمیم‌گیری به آن نیاز دارید، دراختیارتان می‌گذارد. 

 

بازار کار و درآمد PHP در ایران و جهان

قبل‌از اینکه درباره‌ی بازارکار و درآمد برنامه‌نویس PHP صحبت کنم، بهتر است خیلی کوتاه آن را معرفی کنم و بگویم چرا زبان مهمی است. زبان PHP زبانی است متن باز و سمت سرور و چند‌منظوره. اولین کاربرد زبان PHP برای توسعه‌ی بک اند سایت‌هاست. تمامی کدهای PHP در سرور پردازش می‌شوند. این زبان یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن را برای توسعه‌ی سایت گزینه‌ی بسیار مناسبی می‌کند و آن این است که می‌شود کدهای PHP را در درون کدهای HTML قرار داد یا نوشت و هردو کد بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شوند. (داخل در تگ body قطعه‌کد html زیر می‌بینید که کد PHP نوشته شده است.)

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Example</title>
    </head>
    <body>

        <?php
            echo "Hi, I'm a PHP script!";
        ?>

    </body>
</html>

 

اما باید اضافه کنم که تنها کاربرد PHP برای توسعه بک اند سایت نیست. درست است که PHP به‌عنوان یک زبان سمت سرور شناخته می‌شود، با زبان PHP می‌شود کارهای دیگری هم انجام داد. اگر برنامه‌نویس خیلی خوب به PHP مسلط باشد، می‌تواند با‌استفاده‌از PHP-GTK (که یک extension برای PHP است) اپلیکیشن‌های دسکتاپ هم طراحی کند. یعنی این‌طور نیست که اصلا نشود با PHP رابط کاربری، Graphical User Interfaces (GUIs)، و درکل چیزهایی را که مربوط‌به سمت کاربر است طراحی کرد. 

البته این حقیقت را نمی‌شود نادیده گرفت که کاربردهای PHP درمقایسه با زبان قدرتمندی مثل پایتون بسیار کمتر است. اما همچنان زبان سمت سرور تقریبا ۸۰٪ از وبسایت‌های دنیا (ازجمله فیسبوک، ویکی‌پدیا و سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس و جوملا) PHP است و این یعنی برای کسی‌که این زبان را می‌داند کار هست.

 


PHP زبانی است که می‌شود آن را سریع یاد گرفت. یعنی آن‌قدرها زبان سختی نیست. PHP فریمورک‌های بسیار خوبی دارد که کار کدنویسی را برای برنامه‌نویس راحت‌تر و سریع‌تر می‌کند. اگر می‌خواهید بیشتر با فریمورک‌های PHP آشنا شوید، «بهترین فریم ورک‌های PHP برای طراحی سایت (راهنمای جامع)» را بخوانید. 


 

بازارکار و درآمد برنامه‌ نویس PHP در جهان

این نکته را باید درنظر گرفت که دردنیای پرازرقابت امروز، کسب‌وکارها نیروی کاری را می‌خواهند که بامهارت باشد. یعنی برای برنامه‌نویس دانستن فقط PHP کافی نیست. اگر کسی می‌خواهد به‌عنوان برنامه‌نویس بک اند یا Backend Engineer کار کند،‌ علاوه‌‌بر تسلط‌ بر زبان PHP، باید با فریمورک‌های بک اند و دیتابیس‌ها هم آشنایی کامل و خوبی داشته باشد. برنامه‌نویس بک اند مسئول هرچیزی است که به سرور و سمت سرور سایت مربوط می‌شود. متوسط حقوق سالانه‌ی یک برنامه‌نویس بک اند در آمریکا ۱۳۴هزار دلار، در انگلستان ۶۸هزار پوند و در آلمان ۷۹هزار یورو است. اگر عنوان شغلی Backend Engineer را در سایت indeed جستجو کنید، به ۲۱هزار فرصت شغلی می‌رسید. 

 

فرصت شغلی بسیار خوب دیگری که برای برنامه‌نویس PHP وجود دارد، کارکردن به‌عنوان Full Stack Developer است. Full Stack Developer برنامه‌نویسی است که هم می‌تواند کدنویسی‌های سمت کاربر و هم سمت سرور را انجام دهد. پس، برنامه‌نویس به مهارت‌های بیشتری نیاز دارد و علاوه‌بر تسلط‌بر PHP & HTML، حداقل باید بر زبان‌های مهم سمت سرور مثل CSS & JavaScript و همچنین کار با دیتابیس‌ نیز مسلط باشد. حقوق سالانه‌ی فول استک دولوپر در آمریکا ۱۰۸هزار دلار، در انگلستان ۵۶هزار پوند و در آلمان ۶۳هزار یورو است. اگر Full Stack Developer را در indeed جستجو کنید، به ۲۸هزار فرصت شغلی می‌رسید. 

 

حقوق فول استک دولوپر در انگلستان

 

درنهایت، اگر برنامه‌نویس PHP فقط بر PHP مسلط است، بازهم برای او موقعیت شغلی و درآمد خوب وجود دارد. حقوق سالانه‌ی PHP Developer در آمریکا ۱۰۸‌هزار دلار، در انگلستان ۴۰هزار پوند و در آلمان ۶۰هزار یورو است. تعداد فرصت‌های شغلی برای برنامه‌نویس PHP در سایت indeed نیز ۹هزار است. 

 

بازار کار و درآمد برنامه‌ نویس PHP در ایران

خبر خوب برای کسانی‌که می‌خواهد در بازارکار ایران کار کنند این است که تعداد فرصت‌‌های شغلی برای برنامه‌نویس بک اند و برنامه‌نویس ارشد بک اند قابل‌توجه است. در جابینجا تعداد ۱۷۸۳ فرصت شغلی برای برنامه‌نویس بک اند ثبت شده است. البته برنامه‌نویس باید توجه کند که کارفرما در آگهی خود تسلط‌ بر چه مهارت‌ها و چندسال سابقه‌کار را خواسته است.

پایه‌ی حقوق برنامه‌نویس بک اند از ۱۰میلیون تومان و برنامه‌نویس ارشد بک اند از ۲۰میلیون تومان است. بازهم خبر خوب این است که تعداد فرصت‌های شغلی برای برنامه‌نویس PHP نزدیک به ۲هزار موقعیت شغلی در جابینجاست. حقوق پایه‌ی برنامه‌نویس PHP از ۱۰ تا ۱۵میلیون تومان محاسبه می‌شود.  متاسفانه، فرصت‌های شغلی برای برنامه‌نویس فول استک خیلی کمتر‌از دو شغل قبلی است ولی حقوق پایه‌ی آن بیشتر و  از ۲۰ تا ۲۴میلیون تومان درنظر گرفته شده است.

 

برای اینکه با مهارت‌ها و سابقه‌کاری که کارفرمای ایرانی ممکن است از برنامه‌نویس PHP بخواهد آشنا شوید، به تصویر زیر دقت کنید. 

 

فرصت های شغلی برای برنامه نویس پی اچ پی در ایران

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱. شاید به‌نظر برسد که یادگیری زبان PHP سخت است و بازار کار برنامه‌نویسی PHP هم به‌خوبی دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی نیست. اما حقیقت این است که هنوز PHP حرف اول را برای توسعه‌ی بک اند سایت‌ها می‌زند.

۲. کسی‌که می‌خواهد PHP یاد بگیرد باید بداند که لازم است مهارت‌های دیگری را نیز بیاموزد.

۳.  مهارت ‌ها و سابقه‌کار یک برنامه‌نویس است که حقوق او را در هرجای دنیا که می‌خواهد کار کند،‌ مشخص می‌کند. 

۴. خیلی‌از کسانی‌که PHP یاد می‌گیرند، توسعه‌دهندگان فرانت اندی هستند که می‌خواهند فول استک دولوپر شوند. 

۵. قرار نیست کسی‌که می‌خواهد وارد دنیای برنامه‌نویسی و طراحی سایت شود حتما با PHP شروع کند. ولی اگر علاقه‌مند می‌خواهد خیلی حرفه‌ای به طراحی و توسعه‌‌ی انواع سایت مشغول شود، چاره‌ای ندارد جزاینکه PHP را هم بداند. 

۶. همان‌طور که گفتم یادگیری PHP آسان‌تر از چیزی است که به‌نظر می‌رسد و منابع آموزشی آنلاین و رایگان زیادی هم برای کمک‌گرفتن وجود دارد (مثلا w3schools). البته، بهتر است اول دوره آموزش PHP را گذراند و بعد برای تمرین و تسلط بیشتر از منابع آنلاین استفاده کرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *