// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۳ گام برای ساختن پرسونال برند در لینکدین

راه های پرسونال برند در لینکدین

وقتی نام برند بنز را می‌شنوید، چه‌چیز در ذهن شما تداعی می‌شود؟ بنز برای من و شما و بقیه‌ی ساکنان کره‌ی زمین یعنی چه؟ برند بنز برای خودش تصویری ساخته که مساوی است با خاص‌بودن، کیفیت بالا، تکنولوژی برتر و البته لاکچری بودن. درواقع اسم برند مساوی است با تصویری خاص و تداعی مشخص در ذهن افراد و بازار. 

وقتی اسم استیو جابز را می‌شنوید چه‌چیز به ذهن شما می‌آید؟ می‌دانم احتمالا برای خیلی‌ها استیو جابز یعنی اپل، یعنی آیفون و یعنی مکینتاش. اما استیو جابز خیلی بیشتر از این‌هاست. استیو جابز یعنی خلاقیت و تلاش مستمر و اعتقاد راسخ به کیفیتی متفاوت و برتر  درعین زیبایی و خاص‌بودن. استیو جابز خودش برند خودش بود، مستقل از اپل.

البته که مشخص است نه بنز به‌راحتی و یک‌شبه بنز شده و نه استیو جابز فقط با ساختن یک کامپیوتر استیو جابز. درواقع باید گفت که بنزشدن خیلی راحت‌تر از استیو جابزشدن است. یعنی ساختن برند محصول از برند شخصی (Personal Brand) خیلی راحت‌تر است. در پرسونال برندینگ شما باید تصویری از خودتان را برای تداعی در ذهن افراد و بازار بسازید. خود این فرآیندی بسیار زمان‌بر است. 

امروز و با گسترش دنیای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی (مخصوصا اینستاگرام و فیسبوک و لینکدین)، همه به‌دنبال این هستند که برای خودشان برند شخصی بسازند. اما باور کنید پرسونال برندینگ خیلی فراتر از منتشرکردن چند پست جنجالی یا متفاوت در اینستاگرام و یا حتی ۱۰هزار فالوئرداشتن است. در چند مرحله‌ی ساده هم اتفاق نمی‌افتد. اگر کسی به شما گفت در ۶ مرحله‌ی ساده می‌شود برند شخصی داشت باور نکنید. 

باید برای ساختن پرسونال برند استراتژی و برنامه داشت و از شبکه‌های اجتماعی هم کمک گرفت. یکی از شبکه‌های اجتماعی که بسیار به ساختن برند شخصی کمک‌ می‌کند، بی‌شک لینکدین (LinkedIn) است. چرا لینکدین؟ و با چه راه‌ هایی می‌شود برند شخصی ساختن در لینکدین را آغاز کرد و ادامه داد، سوالاتی است که در این مقاله به آن‌ها جواب خواهم داد. 

 

راه های پرسونال برندینگ در لینکدین

 

راه های پرسونال برندینگ در لینکدین

قبل از اینکه به راه ها برسیم بهتر است اول درباره‌ی اینکه پرسونال برندینگ چیست و همچنین چرا لینکداین برای این کار خیلی مهم است و کاربردی کمی حرف بزنیم. 

شما عنوانی شغلی دارید. مثلا، برنامه‌نویس هستید و با شرکتی بسیار معتبر کار می‌کنید. اما برنامه‌نویس‌بودن فلان شرکت یا دیجیتال مارکتر فلان شرکت‌ بودن برند شخصی شما نیست. برند شخصی شما درواقع هویت شغلی (Career Identity) شماست. 

Your career identity is your professional reputation, and it is also known as your “personal brand.” It reflects other people’s opinion of you as a worker, leader, the associations they make when they think about you, and what you do or don’t do well.

هویت شغلی شما اعتبار حرفه‌ای شماست که با عنوان برند شخصی هم از آن یاد می‌شود. هویت شغلی نشان‌دهنده‌ی نظر دیگران است درباره‌ی شما درمقام یک رهبر یا کارمند، چیزهایی که به ذهن آن‌ها تداعی می‌شود وقتی به شما فکر می‌کنند و همچنین کارهایی که خوب یا بد انجام می‌دهید.

 

از تعریف برند شخصی اهمیت لینکدین هم مشخص می‌شود. لینکدین شبکه‌ای اجتماعی است برای اینکه آدم‌های حرفه‌ای را به‌یکدیگر مرتبط کند و به کاربرانش کمک کند تا شغلی را که دوست دارند پیدا کنند. لینکدین در سراسر جهان بیش از ۷۴۰ میلیون کاربر دارد. بنابراین جایی نیست که شما مثل اینستاگرام عکس‌های تولدتان یا دورهمی‌هایتان را به‌اشتراک بگذارید. شبکه‌ای است برای ارتباطات کاری و شغلی و حرفه‌ای. 

پس بهترین جا است برای اینکه شما هویت شغلی و حرفه‌ای‌تان را به دیگران نشان دهید. فرقی نمی‌کند بیل گیتس باشید یا یک افیلیت مارکتر. در لینکداین باید به همکاران، همصنفان و تمام دنیا نشان دهید که چه توانایی‌ها و مهارت‌هایی دارید، چه کارهایی انجام دادید، چه موفقیت‌هایی داشتید، چه علایقی دارید و چه ماموریت‌هایی برای خودتان در زندگی شغلی‌تان درنظر گرفته‌اید.

 

اولین گام: پروفایل 

اولین راه برای پرسونال برندینگ در لینکدین این است که پروفایلی حرفه‌ای داشته باشید. یعنی درباره‌ی عکس پروفایل، کاور تصویر پروفایل، توضیحات و مهارت‌هایی که در پروفایلتان می‌نویسید؛ باید فکر کنید و همه‌ی عکس‌ها و کلمات را بادقت انتخاب کنید. عکس پروفایل شما باید در نور مناسب گرفته شده باشد و صورت شما را کاملا واضح نشان دهد. با کلاه یا عینک آفتابی عکس نیندازید. سلفی برای لینکدین نیست

کاور تصویر پروفایل امکان دیگری است که با آن می‌توانید حرفی درباره‌ی خودتان و شغلتان بزنید. از عکسی مرتبط با حرفه و شغلتان استفاده کنید. اگر با شرکتی معتبر کار می‌کنید، می‌توانید لوگوی آن را نیز در کاور فوتو بگنجانید. اگر تصویری مرتبط و مناسب پیدا نکردید، از تصویری ساده و بدون المان خاص استفاده کنید.

 

Highlight your greatest accomplishments that will be relevant to the clients and/or jobs you want to attract.

 مهم‌ترین موفقیت‌های کاری‌تان را که مرتبط با مشتری‌ها یا شغل‌هایی است که می‌خواهید به‌دست بیاورید برجسته کنید.  

 

 

در بخش About حواستان باشد که با ضمیر اول‌شخص بنویسید. درباره‌ی خودتان و چیزهایی که خیلی خوب انجامش دادید و چالش‌هایی که از پسشان برآمدید بنویسید. خودتان باشید و واقعی بنویسید تا خواننده با شما ارتباط برقرار کند. بخش مهم دیگری که باید برایش وقت بگذارید Professional Experience است. این بخش باید با ضمیر سوم‌شخص نوشته شود. باید ابتدا کارهایی که کردید و بعد نتیجه‌ای که اقدامات شما داشته بنویسید. برای مثال، اگر فریلنسر سئو هستید، بنویسید که وقتی سایتی را تحویل گرفتید رتبه‌اش x بوده و وقتی که سایت را تحویل دادید به رتبه‌ی اول صفحه اول رسیده است. 

 

ساختن برند شخصی در لینکداین

 

دومین گام: حضور و تولید محتوا 

بعد از اینکه برای ساختن پروفایلتان وقت لازم را گذاشتید، نوبت می‌رسد به اینکه حضور خودتان را با محتواهایی که می‌نویسید یا به‌اشتراک می‌گذارید به همه اعلام کنید و خودتان را به کسانی‌که می‌خواهید نشان دهید. اول اینکه برای لینکدین اختصاصی مطلب بنویسید. نیازی نیست حتما مقاله‌های چندهزار کلمه‌ای بنویسید. اگر در موضوعی مرتبط با تخصص و شغلتان حرفی دارید یا تحقیقی انجام دادید یا تجربه‌ای دارید، همان را در چند پاراگراف منتشر کنید.

به این نکته دقت کنید که نوشته‌ها و مطالبتان باید کمک‌کننده و مثبت باشد. شما با این مطالب می‌خواهید به خوانندگان نشان دهید تا چه حد بر کاری که می‌کنید مسلط هستید و چه میزان آگاهی و اطلاعات و تجربه دارید. علاوه‌بر نوشتن برای لینکداین، می‌توانید اگر در سایت یا وبلاگ یا جای دیگری مطلبی مرتبط با تخصصتان نوشتید، بخشی از آن را هم به‌همراه لینکش پست کنید.  

دوم اینکه گروه‌های مرتبط با شغلتان را پیدا کنید و به آن‌ها بپیوندید. در آن‌ها مشارکت فعال داشته باشید. از لایک و کامنت‌گذاشتن برای پست‌های دیگران غافل نشوید. اگر کسی سوالی کرده یا کمکی می‌خواهد، حتما جواب دهید. اگر کارفرمایی صفحه لینکدین دارد و شما علاقه دارید روزی با او کار کنید، حتما با کمک‌گرفتن از لایک و کامنت و share خودتان را به او معرفی کنید.

 

Comment, start threads, pose questions, offer advice – strive to be a useful, active member of a few key groups, rather than a silent lurker in many.

 کامنت بگذارید، رشته پست‌ها و مطالبی را شروع کنید، سوال کنید، پیشنهاد بدهید- تلاش کنید تا عضو فعال و مفید چند گروه مهم باشید، نه خواننده‌ی ساکت پیام‌ها و بحث‌ها. 

 

سومین گام: شبکه‌‌سازی 

تمامی دعوت‌هایی که از طرف افراد هم‌تخصص و هم‌حرفه‌ی خودتان دریافت می‌کنید، بپذیرید. برای کسانی‌که می‌خواهید حتما با آن‌ها ارتباط بگیرید و به‌نوعی خودتان را معرفی کنید و نشان دهید، وقت بگذارید و پیامی کوتاه بنویسید. دعوت خالی از پیام شانس کمتری برای پذیرفته‌شدن دارد. 

آدرس صفحه پروفایلتان (URL) را بهینه کنید. یعنی اسم خودتان را، چیزی که ممکن است در گوگل جستجو شود، حتما در آدرس صفحه بنویسید. اگر آن اسم قبلا استفاده شده یا مشابه با دیگری است، می‌توانید از dash کمک بگیرید یا حتی نام تخصصتان را به اسم خودتان اضافه کنید. مثلا، Sara-Ahmadi-SEO.

صفحه‌ی پروفایلتان را بهینه کنید. لینکدین مثل موتورهای جستجو است. به‌همین‌دلیل، کلماتی که در هر بخش از پروفایلتان می‌نویسید بسیار بسیار مهم هستند. شما می‌خواهید اگر کسی در لینکدین جستجو کرد طراح محصول یا طراح UX، به شما هم برسد و شما را هم ببیند. در بخش مربوط به مهارت‌ها، لینکداین این امکان را به شما داده که تا ۵۰ مهارت اضافه کنید. به مجموعه مهارت‌هایی که می‌خواهید اضافه کنید، خیلی خوب فکر کنید و آن‌ها را آگاهانه و با آینده‌نگری انتخاب کنید. 

 

راه های تقویت برند شخصی در لینکداین

 

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری 

۱. در پرسونال برندینگ، شما برای ساختن تصویری متمایز و مشخص از خودتان تلاش می‌کنید. 

۲. برند شخصی شما بسیار فراتر از عنوان شغلی شماست. درواقع هویت حرفه‌ای شماست. 

۳. اگر دیجیتال مارکتر هستید یا طراح تجربه کاربری، می‌خواهید وقتی همکاری یا مارکتر یا طراح دیگری نام شما را می‌شنود؛ چه‌چیزهایی برایش تداعی شود؟ خلاقیت، تخصص، تعهد کاری، سواد بسیار بالا، پروژ‌ه‌ها و دستاوردهای بزرگ، تحصیلات یا … . همه‌‌ی این‌ها روی هم برند شخصی شما را می‌سازند. 

۴. برند شخصی یک‌شبه و خیلی ساده ساخته نمی‌شود. باید برای ساختن آن برنامه داشته باشید و از هر وسیله‌ی ممکن کمک بگیرید. 

۵. شبکه‌های اجتماعی قطعا بهترین وسایل هستند و از میان آن‌ها لینکدین قوی‌ترین برای پرسونال برندینگ.

۶. علاوه‌بر سه گامی که در این محتوا به شما معرفی شد و در ساختن برند شخصی‌تان در لینکداین بسیار به شما کمک خواهد کرد، از خود لینکدین هم می‌توانید در‌این‌باره بسیار بیشتر بیاموزید

۷. یادتان نرود که لینکدین شما باید رزومه‌ی زنده‌ و به‌روز شما باشد. پس آن را منظم آپدیت کنید و برایش وقت بگذارید. 

 

 

 

 

 

 

برای نوشتن این مطلب از منابع زیر کمک گرفته شده است:

۱. Forbes.com 

۲. Searchenginejournal.com 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

دوره تخصصی کانتنت مارکتینگ

آموزش تخصصی بازاریابی محتوا

حتما در این چند سال عبارت «تولید محتوا» را زیاد شنیده‌اید؛ حتی ممکن است این جملات هم برای شما آشنا باشند:

  • بلاگرهایی که کار تولید محتوا انجام می‌دهند، درآمد بسیار بالایی دارند.
  • شرکت‌های بزرگ در دنیا و حتی در ایران به فکر گسترش تیم محتوای خود هستند تا بتوانند از طریق بازاریابی محتوا فروش خود را بالا ببرند.
  • محتوا پادشاه است.

بازاریابی محتوا از آن دسته موضوعات جذابی است که خیلی‌ها تصور می‌کنند انجام آن هم کار ساده‌ای است. کافی است یک روز را به تولید محتوا یا تدوین برنامه بازاریابی محتوایی اختصاص دهید تا متوجه شوید این کار چقدر ظرافت و پیچیدگی دارد. این روزها بازاریابی محتوایی توانسته در همه صنایع، از کسب‌وکارهای کوچک و خانگی گرفته تا سازمان‌های شناخته‌شده و تخصصی جای خود را پیدا کند. حالا دیگر کسی نمی‌تواند منکر این شود که روش سنتی بازاریابی جای خود را به بازاریابی محتوایی داده است. همه کسب‌وکارها متوجه این موضوع شده‌اند که برای داشتن سهم بازار در فضای کاری بزرگ و کنار رقبای سرسخت، به محتوای منحصربه‌فرد، خلاقانه و جذاب نیاز دارد تا بتواند اعتماد کاربر را به دست آورده و او را متقاعد کند که از میان میلیون‌ها محتوای رنگارنگ، آن را انتخاب کند.
ادامه...

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *