// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

چطور از الگوریتم‌های گوگل جلوتر باشیم؟

به روزرسانی الگوریتم‌های گوگل

در فضای دیجیتال فقط یک حقیقت در مورد الگوریتم های گوگل وجود دارد و آن این است که این الگوریتم‌ها دائما در حال بروزرسانی هستند.
فقط در سال گذشته (۲۰۱۹)، الگوریتم‌های گوگل بیش از ۵۰۰ بار بروزرسانی شدند.
اگرچه برخی از آن‌ها اپدیت‌های مهمی هستند و حواشی زیادی در اینترنت ایجاد می کنند مثل الگوریتم‌های برت، پاندا، پنگوئن و … اما بسیاری از این به روزرسانی ها هیچ وقت سرصدا به پا نمی‌کند.
ما متوجه بیش از نیمی از این به روزرسانی های الگوریتم های گوگل نمی‌شویم، مگر اینکه ترافیک ارگانیک سایتمان به شکل ناگهانی دچار رشد یا ریزش شود، احتمالا بعد از آن به تحقیق خواهیم پرداخت و در نهایت احتمالا به این موضوع پی خواهیم برد که گوگل شبانه الگوریتم خودش را بروزرسانی کرده است!

ما نمی‌توانیم تمام این موارد را تحت کنترل قرار دهیم ولی می‌توانیم با ایجاد یک زیر ساخت سئوسایت مناسب، در برابر طوفان‌های بروزرسانی الگوریتم‌های گوگل جان سالم به در ببریم.
در این مقاله ما به این دو پرسش پاسخ خواهیم داد:
۱ چطور از الگوریتم‌های گوگل باهوش تر عمل کنیم.
۲ چطور ترافیک سایت را با وجود بروزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل حفظ کنیم.

 

۱) اصول اساسی سئو حرف اول را می‌زند؟

قبل از اینکه به بررسی جزییات آنچه که می‌تواند سایت ما را در برابر تغییرات گوگل حفظ کند بپردازیم، درک این مفهوم اساسی بسیار مهم است:
بسیاری از اصول اساسی سئو درسال‌های اخیر تقریبا بدون تغییر مانده و تا حد زیادی تحت تاثیر بروزرسانی‌های گوگل قرار نمی‌گیرد.
منظور من این است که اگر اصول اولیه و اساسی سئو چه در سئو داخلی و چه در سئو خارجی را درست رعایت کرده اید، بروزرسانی های گوگل تاثیر منفی خاصی بر رتبه سایت شما، ترافیک اورگانیک شما و … نمی‌گذارد.
پس در ادامه به بررسی اصول اولیه و مهم سئو که باید رعایت کنید خواهیم پرداخت:

 

۲) سئو کلاه سیاه؟ نه!

اثرات این تکنیک برای تمام وبمسترها مثل روز روشن است
برخی از متخصصان سئو سعی می‌کنند با تکنیک های سئو سیاه الگوریتم‌های گوگل را به بازی بگیرند و برای مدتی از مزایای این روش استفاده کنند
حتی اگر وبمستر و کارشناس سئو موفق به دستکاری در رتبه بندی گوگل شود این موضوع دوام بسیاری نخواهد یافت و حتی ممکن است منجر به پنالتی شدن سایت شما نیز بشود.
همه ما میدانیم بازیابی سایت در این شرایط بسیار سخت خواهد بود.

از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه که معمولا سئوکارها از آن استفاده می‌کنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

۱) به کار بردن زیاد کلید واژه در متن
۲) استفاده از محتوا و ترجمه های ماشینی
۳) ریدایرکت های مخفیانه
۴) تکنیک cloaking
۵) استفاده از صفحات مشابه یا doorway pages
۶) استفاده از سیستم های افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی وابسته
۷) معرفی سایت های اسپم
۹) پنهان کردن متن
۱۰) پنهان کردن لینک
۱۱) استفاده از pbn
۱۲) استفاده از لینک های خریداری شده

 

۳) تولید محتوای با کیفیت؛ همچنان در صدر

هیچ جایگزینی برای محتوای با کیفیت وجود ندارد. بیش تر بروزرسانی‌های گوگل مربوط به تجربه کاربری ضعیف سایت ها می‌باشد. حال اگر شما در وبسایت خودتان محتوای ارزشمند و مفید تولید کنید به احتمال زیاد بدون هیچ مشکلی از پس بروزرسانی الگوریتم های گوگل بر خواهید آمد. یکی از مهم ترین شاخصه‌های محتوای خوب این است که برای مخاطب و برای جلب رضایت مخاطب هدف شما نوشته شود.محتوای نامریوط و یا بی کیفیت تاثیر منفی زیادی روی نرخ تعامل مخاطبان شما با سایت، نرخ پرش، زمان ماندن کاربر در سایت و … میگذارد.
بعد از ارائه الگوریتم برت (bert) توسط گوگل و اپدیت های دائمی آن، اهمیت این موضوع دو چندان شد.

تاثیر محتوا بر الگوریتم های سئو
جان مولر معروف از کارکنان گوگل در این باره میگوید:

بعضی اوقات شما سایت خود را ارتقا میدهید، بعضی وقت ها آنچه مخاطب میخواهد را ارتقا میدهید و برای همین، ما هم بعضی اوقات ما هم الگوریتم های خودمان را ارتقا میدهیم تا قدر شما را بیشتر بدانیم!

 

۴) مسائل فنی (seo technical)

خیلی از اوقات رشد و یا افول یک وبسایت تحت تاثیر مسائل فنی سایت و نکات سئو تکنیکال قرار دارد.
الگوریتم های گوگل ممکن است در جهت بهبود و شناسایی هر چه بهتر این نکات، بروزرسانی شوند و در نتیجه رتبه و ترافیک شما تحت تاثیر این موضوع تغییر کند
از مهم ترین مواردی که در سئو تکنیکال باید رعایت کرد به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

۱) صفحات خطا
۲) ریدایرکت ها
۳) Robot.txt
۴) مشکلات crawlability
۵) سرعت سایت

اگر چه این لیست بسیار مفصل تر است ولی، این موارد جز شاخص ترین اصول سئو تکنیکال است و در بین این موارد نیز مهم ترین عامل سرعت سایت می‌باشد که تاثیر قابل توجهی برتمام ابعاد سایت شما خواهد گذاشت. در حالت ایده آل سرعت بارگزاری صفحات نباید بیشتر از ۱-۲ ثانیه طول بکشد برای بررسی سرعت سایت خودتان در ابتدا از گوگل وبمستر و همچنین از سایت هایی نظیر GTMetrix می‌توانید استفاده کنید. برای بررسی مابقی نکات تکنیکال سایت خودتان هم سایت seoreviewtools بسیار کارآمد و مناسب است.
در کل سعی کنید سئو تکنیکال سایت خودتان را بهبود ببخشید تا در برابر اپدیت الگوریتم های گوگل دچار مشکل نشوید.

 

۵) اطلاعات سایت خود را بروز نگه دارید

توصیه می‌شود اطلاعات سایت خود را با بهره گیری از اخرین اخبار و مقالات حوزه فعالیت خودتان بروز نگه دارید.
حتما از یک تقویم محتوایی استفاده کنید و درتولید و انتشار مقالات خودتان از یک برنامه مشخص استفاده کنید.
در تولید محتوا بی برنامه بودن بزرگترین آسیب را به شما خواهد زد.
بهره گیری از محتوای به روز نه تنها از دید کاربر بلکه از دید گوگل نیز بسیار ارزشمند تلقی خواهد شد و مطمئنا نتایج خوبی برای شما به ارمغان خواهد اورد.

 

تاثیر الگوریتم‌های گوگل بر سئو

۶) بر روی یک تجربه کاربری بی نظیر تمرکز کنید

در آخر ما تمام این فعالیت ها را انجام می‌دهیم تا کاربر آن را بپسندد.
اگر سایت شما تجربه کاربری خوبی در تمام ابعاد ارائه می‌دهد میتوانم به طور قطع بگویم شما در برابر اپدیت های الگوریتم های گوگل دچارهیچ مشکلی نمی‌شوید.
چون این الگوریتم ها روز به روز در جهت نزدیک تر شدن به حس و تجربه کاربر از یک سایت بروز می‌شوند تجربه کاربری یک موضوع بسیار مهم در حوزه سئو می‌باشد و هرچه وبسایت ها تمرکز خود را بر روی ارائه یک محتوای بی نقص و کامل، ایجاد یک محیط کاربر پسند، پرهیز از استفاده پاپ آپ ها و المان های مزاحم و … بگذارند، در این مسیر رشد بیشتری خواهند داشت.

در کل یک تجربه کابری یا همان UX خوب به عوامل زیر بستگی دارد:

۱) کیفیت مطالب منتشر شده
۲) رابط کاربری آسان
۳) سرعت بالای سایت
۴) دارای یک شبکه لینک سازی داخلی مرتبط و مناسب
۵) طراحی کاربر پسند
۶) استفاده استراتژیک از رنگ‌ها و سایر عناصر بصری

 

۷) به کاربران تلفن همراه توجه کنید

طبق گزارشات ارائه شده بیش از ۷۰ درصد جستجوها توسط تلفن های هوشمند انجام می‌شود و گوگل نیز در این جهت چند وقتی است که وضعیت سایت را در ابتدا تحت تلفن همراه بررسی می‌کند سپس به حالت دسکتاپ می‌پردازد. برخی از مهم ترین الگوریتم های گوگل به طور خاص در همین جهت ارائه و بروزرسانی شده اند.
شما از طریق سرچ کنسول خود می‌توانید متوجه شوید سایتتان با تلفن های همراه سازگاری دارد یا خیر و اگر ایرادی دارد آن چیست!

 

۸) چطور وابستگی سایت به ترافیک ارگانیک را کاهش دهیم؟

ترافیک ارگانیکی که از موتور جستجوی گوگل روانه سایت می‌شود، بزرگترین منبع ترافیک برای تمام وبسایت هاست. با این حال نباید ما تمام تمرکزمان را فقط روی همین موضوع بگذاریم.
گرچه با رعایت نکاتی که تا الان مطالعه کردید؛ شما کاملا در برابر الگوریتم های گوگل در امان خواهید بود، اما با این وجود هم، نباید از کاهش وابستگی به ترافیک ارگانیک چشم پوشی کرد.
راه‌کار های مفید برای حل این موضوع شامل موارد زیر هستند:

از شبکه های اجتماعی استفاده کنید و حضور خود را در آن پررنگ کنید تا بتوانید از پتانسیل آن ها نیز استفاده کنید.
اگر ترافیک ارگانیک سایت به هر دلیلی کاهش یافت، ایمیل مارکتینگ می‌تواند برای شما، در حد معجزه عمل کند.
بر روی افزایش نرخ تبدیل خود کار کنید، با دو برابر شدن نرخ تبدیل، درامد شما دو برابر می‌شود.
استفاده از نکات مقاله چطور می‌تواند برای شما مفید باشد.

سخن آخر…

شما هیچ وقت نمی‌توانید الگوریتم های گوگل، بروزرسانی‌ آن‌ها و… را کنترل کنید، با این حال، شما می‌توانید با رعایت بهترین دستورالعمل‌های سئوسایت که به شما آموزش داده شد، سایت خود را در برابر هر عامل خارجی حفظ کنید. البته لازم به ذکر است بحث رعایت ضوابط گوگل و بهینه سازی سایت به شیوه کلاه سفید از موضوعاتی است در منابع کافی و مناسبی در وب فارسی ندارد برای همین ما در جهت پرورش متخصصان و معرفی آن ها بهبه بازار کار در کلاس های آموزش سئو آمانج آکادمی به صورت کامل و پروژه محور به سئوکلاه سفید و تکنینک های سئو خاکستری خواهیم پرداخت.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
علی سخا

علی سخا هستم مدیر واحد خلاقیت آکادمی آمانج علاقه‌مند به دیجیتال مارکتینگ، ماشین لرنینگ و فلسفه اینجا مطالعات و تجربیات خودم در حوزه سئو، مارکتینگ و مدیریت با شما به اشتراک میگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *