این مقاله را میتوانید در مدت زمان 6 دقیقه مطالعه کنید منتشر شده در تاریخ: شهریور ۵ام, ۱۴۰۲ آخرین بروزرسانی: شهریور ۷ام, ۱۴۰۲
Adobe After Effects همان ابزاری است که به خلاقیت انسانها بال و پر داده است. جلوههای ویژهی فیلمها، انیمیشنها، افکتهای مورد استفاده در انواع ویدئوها، استیکرهای متحرک، گیفها و هزاران چیز دیگر، هنر خلقشده با استفاده از همین نرمافزار است.
در این مقاله به طور مفصل به معرفی نرمافزار Adobe After Effect میپردازیم و راهنماییهای لازم برای شروع کار با آن را ارائه میدهیم.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
Adobe After Effects یک نرمافزار انیمیشن ۲.۵ بعدی است. ادوبی افتر افکتس یک ابزار همهکاره برای ایجاد جلوههای بصری و گرافیکهای متحرک است که طیف گستردهای از ابزارها و قابلیتها را در اختیار کاربران/دیزاینرها قرار میدهد تا ایدههای خلاقانه خود را پیاده کنند. این ابزار معمولاً در فرآیندهای پس از تولید فیلم، تولید محصولات تلویزیونی و ویرایش ویدئو استفاده میشود.
۲.۵ بعدی به تکنیکی اشاره دارد که در یک محیط دوبعدی (2D)، فضای سهبعدی (3D) را مجسم میکند. در حالی که انیمیشن دوبعدی محدود به اجسام متحرک در یک صفحه صاف است، انیمیشن ۲.۵ بعدی به شما این امکان را میدهد که با دستکاری لایههای دوبعدی، عمق و پرسپکتیو اضافه کنید. یعنی میتوانید لایههای دوبعدی را به گونهای قرار دهید، مقیاسبندی کنید، بچرخانید و متحرک کنید که یک محیط سهبعدی را شبیهسازی کنند.
این کار با استفاده از تکنیکهایی مانند انباشتن لایهها (Layer stacking) ، دستکاری دوربین (Camera manipulation) و پیمایش اختلاف منظر (Parallax scrolling) ممکن میشود. با اعمال ویرایشهای مختلف بر روی لایههای جداگانه و تنظیم موقعیت آنها در ترکیببندی، میتوان توهم عمق و حرکت را در یک صحنه دوبعدی ایجاد کرد.
با این حال، ذکر این نکته ضروری است که انیمیشن ۲.۵ بعدی در After Effects انیمیشن سهبعدی واقعی نیست. در واقع یک راهحل است که عمق را در یک محیط ۲ بعدی شبیهسازی میکند و جایگزینی سادهتر و در دسترستر برای انیمیشنهای سهبعدی کامل ارائه میدهد.
این نرمافزار اولین بار توسط شرکت علم و هنر (CoSA) در سال ۱۹۹۳توسعه یافت و بعداً توسط Adobe Systems در سال ۱۹۹۴خریداری شد. از آن زمان، Adobe به توسعه و ارتقاء After Effects ادامه داد و آن را به یکی از پرکاربردترین نرمافزارها در صنعت خلاق جهان تبدیل کرد.
در طول سالها، ادوبی نسخههای متعددی از After Effectsرا منتشر کرده است که با معرفی امکانات جدید، ویژگیهای موجود را بهبود میبخشد. برخی از بهروزرسانیهای قابل توجه افتر افکتس شامل معرفی انیمیشنهای keyframe ، ابزارهای پیشرفته masking و tracking و قابلیتهای سهبعدی (capabilities D3) است.
از طرفی این نرمافزار با سایر نرمافزارهای Adobe مانند Photoshop ،Adobe Premiere Pro و Illustrator یکپارچه شده است. یعنی کاربران میتوانند به راحتی فایلهای دیگر نرمافزارهای ادوبی را به افتر افکتس منتقل کنند.
در سال ۲۰۱۳، Adobe با معرفی Adobe Creative Cloud به یک مدل مبتنی بر اشتراک در فضای ابری روی آورد. یعنی حال ابزار افتر افکتس به کاربران این امکان را میدهد تا از طریق یک طرح اشتراک به نرمافزار دسترسی داشته باشند و بهروزرسانیهای منظم و ویژگیهای جدید را دریافت کنند.
افتر افکتس کاربردهای زیادی در طراحی و ساخت موشن دیزاین، انیمیشن و جلوههای بصری دارد. در مجموعه مقالاتی با عنوان «موشن دیزاین موفق چه مراحلی دارد؟» خیلی کامل و مفصل دربارهی تولید موشن دیزاین و کاربردهای این نرمافزار بحث شده است. به همین دلیل در این مقاله، کاربردهای این نرمافزار در انیمیشنسازی و جلوههای بصری معرفی شده است.
در ادامه ابتدا به تعریف این دو پرداختهایم و سپس نقش Adobe After Effects را در هر یک از آنها تشریح کردهایم:
انیمیشن فرآیند ایجاد توهم حرکت با نمایش یک سری تصاویر ثابت به صورت متوالی است. انیمیشن اغلب برای ایجاد شخصیتها و جهانهایی که در واقعیت وجود ندارند استفاده میشود یا به اشیای بیجان، جان میبخشد. همانطور که احتمالا میدانید، انیمیشن در تولید فیلمهای انیمیشن، نمایشهای تلویزیونی، بازیهای ویدئویی و تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد.
جلوههای بصری (VFX) شامل ادغام فیلمهای اکشن زنده با تصاویر کامپیوتری یا سایر عناصر بصری برای ایجاد صحنههای واقعی یا خارقالعاده است. از جلوههای بصری میتوان برای ایجاد انفجارهای واقعی، موجودات ماوراء طبیعی یا محیطهای ترسناک استفاده کرد که ثبت آنها در دوربین غیرممکن یا خطرناک است. این هنر معمولا در فیلمهای اکشن، فیلمهای علمی تخیلی و فانتزی استفاده میشود.
ادوبی افکتر افکتس بهترین انتخاب برای ویرایش چندین کلیپ ویدیوئی و افزودن موسیقی متن نیست. این نرمافزار در درجه اول برای افزودن جلوههای بصری، ایجاد انیمیشنها و موشن دیزاینها، گرافیکهای حرکتی و بهبود فیلم استفاده میشود.
نرمافزارهای دیگر مانند Premiere Pro، Avid و Final Cut Pro برای ویرایش ویدئو مناسبترند. زیرا میتوانند حجم زیادی از محتوای ویدئویی را مدیریت کنند و به طور خاص برای ویرایش ویدئو طراحی شدهاند.
با این حال، After Effects ابزار ارزشمندی برای فیلمسازان و ویرایشگران ویدئو است. زیرا با افزودن گرافیکهای پشتیبان، به افزایش کیفیت تولید کمک میکند.
با استفاده از افتر افکتس، کاربران و طراحان میتوانند جلوههای بصری، موشن گرافیک و انیمیشنها را ایجاد و دستکاری کنند. همچنین این نرمافزار از ادغام پروژهها با سایر برنامههای Adobe Creative Cloud مانند Adobe Premiere Pro، Photoshop و Illustrator پشتیبانی میکند.
از طرفی After Effects ابزاری بسیار کاربردی در آموزش موشن دیزاین است. به همین سبب، در دوره آموزش موشن دیزاین آکادمی آمانج، این نرمافزار کاملا آموزش داده میشود.
منبع:
فاطمه سلحشور