Site icon آکادمی آمانج

راهنمای جامع E-E-A-T گوگل و تاثیر آن بر سئو سایت (۲۰۲۴)

E-E-A-T و E-A-T

E-E-A-T چیست؟ چرا گوگل E-A-T را به E-E-A-T تغییر داد؟ این تغییر چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟ آیا سئو سایت سخت‌تر می‌شود؟ چطور باید وبسایت را برای E-E-A-T بهینه کرد؟ 

گوگل می‌داند که کاربران بعضی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین سؤالاتشان را از آن می‌پرسند. این را هم به‌خوبی می‌داند که باید پاسخ‌های درست و قابل‌‌اعتماد به کاربران بدهد و متاسفانه همه‌ی وبسایت‌ها محتواهای معتبر و قابل‌اعتماد منتشر نمی‌کنند. به همین دلیل است که کیفیت و استاندارد همه‌ی محتواهای منتشرشده در فضای وب یکسان نیست.

اما نگران نباشید و باور کنید خیلی وقت است که گوگل مبارزه را شروع کرده. در این مطلب من می‌خواهم خیال شما را راحت کنم تا بدانید می‌توانید به گوگل و جواب‌هایش، تا حد خیلی زیادی، اطمینان کنید.

گوگل علاوه‌بر اصول و قواعدی که برای سئو محتوا وضع کرده است و وبسایت‌هایی را که با تکنیک‌های کلاه سیاه به صفحه اول می‌رسند، جریمه می‌کند؛ از مجموعه معیارهای دیگری برای مبارزه با محتواهای بی‌کیفیت کمک می‌گیرد. 

در این مطلب شما را با بخشی از این مبارزه یا مفهومی به‌نام E-A-T که مدتی است به E-E-A-T تبدیل شده است، آشنا می‌کنم. اول از اینجا شروع می‌کنم که اصلا این دو مفهوم از کجا آمده‌اند؟ سپس٬ معنای دقیق هرکدام را مشخص می‌کنم. بعد درباره‌ی ارتباطشان با سئو و آینده‌ی سئو حرف می‌زنم و در آخر هم مطالب را جمع‌بندی می‌کنم و می‌گویم که E-E-A-T چه چیزهایی هست و چه چیزهایی نیست.

 

 

از  E-A-T به E-E-A-T

سردرد دارید و یک قرص مسکن می‌خورید. اما خوابتان نمی‌برد. ساعت ۱۲ شب است و می‌خواهید یک قرص دیگر (قرص خواب‌آور) بخورید. نگرانید که مبادا این دو قرص با هم تداخل دارویی داشته باشند. چه می‌کنید؟

به احتمال خیلی زیاد تداخل دارویی آن دو قرص را گوگل می‌کنید. 

از چندنفر از دوستانتان شنیدید که الان وقتِ رمزارز خریدن است. نمی‌دانید از کجا باید بخرید و بهتر است برای شروع چه مقدار بخرید. چه می‌کنید؟ به احتمال خیلی زیاد از گوگل می‌پرسید.

بامبو دارید. نمی‌دانید چرا چندوقتی است که نوک برگ‌هایش زرد شده‌اند. مراقبش بوده‌اید و دیگر نمی‌دانید باید چه کنید. به احتمال زیاد تصمیم می‌گیرید از گوگل بپرسید. 

چرا ما از گوگل می‌پرسیم؟ چون فکر می‌کنیم و مطمئن هستیم که گوگل بهترین و کامل‌ترین پاسخ را به ما می‌دهد. اما از کجا این اطمینان را داریم؟ شاید گوگل جواب اشتباهی به ما بدهد و باعث شود ما دو دارویی را که با هم تداخل دارند بخوریم و راهی بیمارستان شویم. 

تازه، این‌همه اخبار دروغ و اطلاعات غلط در سایت‌های مختلف نوشته شده است. هنوز رئیس‌جمهور سابق آمریکا (دونالد ترامپ) معتقد است در انتخابات تقلب شده و سایت‌های طرفدارش همچنان درباره‌ی تقلب گسترده در انتخابات آمریکا مطلب می‌نویسند. با این وضع چرا باید به گوگل اعتماد کنیم؟

علاوه‌ بر همه‌ی این‌ها٬ می‌دانیم که بعضی از سایت‌ها با استفاده از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه جایگاه اول تا سوم صفحه‌ی نتایج سرچ را برای خود دست‌وپا کردند. این اصلا خبر خوبی نیست. این یعنی گوگل جواب‌های نه‌ چندان درست و حسابی را هم می‌گذارد جلوی روی من و شما.

اما اصلا نگران نباشید. گوگل به‌خوبی از این مشکلات و نگرانی‌ها و نقدها آگاه است. گوگل و مهندسانش هم مثل من و شما به‌خوبی می‌دانند سئو کلاه سیاه چیست. گوگل به‌خوبی می‌داند بعضی جواب‌هایی که به شما می‌دهد تا چه حد حیاتی و مهم هستند و ممکن است سلامتی و جان شما را به خطر بیندازند. 

بر همین اساس و برای رفع‌ آن نگرانی‌ها بود که در سال ۲۰۱۴، در  Google Search Quality Raters به چهارچوب و مفهومی جدید اشاره شد: E-A-T. 

 

E-A-T  در Google Search Quality Rating

اگر بخواهم خیلی خوب این مفهوم را برایتان روشن کنم٬ ناچارم اول درباره‌ی چند موضوع مرتبط حرف بزنم. و چه چیز مرتبط‌تر از فلسفه‌ی وجودی این مفهوم؟

E-A-T از کجا آمده و اصلا چرا آمده٬ چه ضرورت و نیازی سبب شده تا این مفهوم متولد شود؟

همه‌چیز به یکی از برنامه‌های مهم گوگل به‌نام برنامه‌ی ارزیابی کیفیت سرچ گوگل یا Google Search Quality Rating Program برمی‌گردد. برنامه‌ای که گوگل با یک هدف راه‌اندازی کرده است: بهترکردن تجربه‌ی جست‌وجو من و شما و تمام کاربران در گوگل و کمک به ارزیابی نتایج نمایش‌داده‌شده.

Google Search Quality Raters یا ارزیابان کیفیت سرچ گوگل انسان‌هایی از سراسر دنیا هستند که براساس راهنمای گوگل برای ارزیابی کیفیت سرچ در گوگل  (Google Search Quality Evaluator Guidelines) در این برنامه‌ مشارکت دارند و روی پروژه‌های مختلف ارزیابی کار می‌کنند.

برای اولین‌بار و در سال ۲۰۱۳ بود که گوگل این راهنما را برای استفاده‌ی وب‌مسترها منتشر کرد. درواقع گوگل می‌خواست به وب‌مسترها و البته همه‌ی دنیا بگوید که چطور به وب‌سایت‌ها نگاه می‌کند و چه چیزهایی برایش مهم‌اند. یکی از مهم‌ترین ارزیابی‌ها براساس این راهنما ارزیابی صفحات یک وب‌سایت (Page Quality Rating) است.

در این راهنما گوگل به‌روشنی گفته است که کیفیت هر صفحه‌از یک سایت را چه معیارهایی مشخص می‌کند. نکته‌ی جالب این است که این راهنما مدام به‌روز می‌شود و تغییر می‌کند. نکته‌ی بسیار مهم و جالب دیگر درباره‌ی نتیجه‌ی کار این ارزیابان و استفاده‌ای است که گوگل از این نتایج می‌کند.

مهندسان گوگل از نتایج به‌دست‌آمده از این ارزیابی‌ها برای اصلاح‌کردن و ارتقا دادن الگوریتم‌های گوگل بهره می‌برند. پس، هیچ‌کدام از موارد ذکرشده در این راهنما خودشان الگوریتم یا عامل رتبه‌بندی خاصی نیستند و گوگل به سایت‌ها براساس آن‌ها امتیاز نمی‌دهد.

در نسخه‌ی سال ۲۰۱۸ این راهنما بود که گوگل برای اولین‌بار از دو مفهوم جدید و مرتبط به‌نام‌های  E.A.T  و YMYL در ارزیابیِ کیفیت یک صفحه از سایت حرف زد.

در صفحات آغازین همین راهنماست که البته گوگل می‌گوید چرا مفهوم E-A-T خلق شده است:

درنهایت٬ نتایج سرچ باید به مردم کمک کند. این نتایج باید اطلاعات معتبر و قابل‌اطمینان را نمایش دهد نه اینکه مردم را با محتوای گمراه‌کننده گیج کند. نتایج باید آن چیزی را نشان دهد که مردم به دنبالش می‌گشتند و نه اینکه آنان را با محتوای ناراحت‌کننده، آزاردهنده، ناخوشایند یا توهین‌آمیز غافلگیر کند.

بنابراین، مفهوم ( E-A-T (Expertise- Authoritativeness-Trustworthiness خلق شده است تا اصول و معیارهایی را به دست دهد برای ارزیابی‌کردن کیفیت محتوای یک صفحه‌ی وبسایت از نظر تخصص، قابل‌اعتماد‌بودن و اعتبار مضمون محتوا و نویسنده‌ی آن.

مفهوم E-A-T یا الگوریتم E-A-T

همان‌طور که در بالا اشاره شد٬ این مفهوم کوتاه‌ شده‌ی ۳ کلمه‌‌ی بسیار مهم برای گوگل است که  درباره‌ی هرکدام  می‌شود یک دنیا حرف زد. اما قبل از یک دنیا حرف‌زدن درباره‌ی آن ۳ کلمه، باید توضیح کوتاهی درباره‌ی صفحات یا موضوعات (YMYL (Your Money or Your Life بدهیم چون این صفحات به موضوع بحث ما مربوط‌‌اند.

بله، درست خواندید که YMYL نامی است که گوگل برای بعضی صفحات و موضوعات در یک وب‌سایت درنظر گرفته. بدانید و آگاه باشید که YMYL یک الگوریتم نیست.

پس چیزی به‌ نام الگوریتم YMYL یا الگوریتم E-A-T وجود ندارد. کسامی که از الگوریتم E-A-T حرف می‌زنند یا راهنمای گوگل را نخواندند یا خواندند و درست نفهمیدند.

اگر شما در صفحه‌ای از وبسایتتان درباره‌ی موضوعی اطلاعاتی نوشته‌اید که می‌دانید کاربران برپایه‌ی آن اطلاعات تصمیم می‌گیرند و کاری انجام می‌دهند و آن تصمیم یا عمل بر سلامت جسم و روح، اموال و دارایی‌ها یا امنیت‌ خودشان یا گروهی از افراد دیگر تاثیر خواهد گذاشت؛ گوگل این صفحه را YMYL می‌بیند.

دوباره نگاهی به مثال‌هایی که این نوشته را با آن شروع کردیم بیندازید. دو مثال اول (تداخل دارویی و خرید رمزارز) نمونه‌هایی از صفحات و موضوعات YMYL هستند.

در راهنمای گوگل هم مثال‌هایی برای YMYL آمده است:

البته گوگل در آن راهنما ۲ نکته‌ی بسیار مهم درباره‌ی این موضوعات و صفحاتی از وب‌سایت که به این موضوعات اختصاص یافته است گفته:

اول، موضوعات YMYL حصری نیستند و مصادیق گوناگون و متعددی دارند که در هر مورد باید جداگانه درباره‌ی آن‌ها تصمیم گرفت. دوم،

we have very high page quality rating standards for YMYL pages because low quality YMYL pages could potentially negatively  impact a person’s happiness, health, financial stability , or safety

ما استانداردهای بسیار بالایی برای ارزیابی صفحات YMYL داریم. چون صفحات YMYL بی‌کیفیت ممکن است تاثیرات منفی بر شادی، سلامت، امنیت مالی و جانی اشخاص داشته باشند.

چهارچوب E-E-A-T دقیقا به چه‌ ویژ‌گی‌هایی اشاره دارد؟

حالا حدس بزنید که آن استانداردهای بالا یعنی کدام استانداردها؟

بله، درست حدس زدید. مفهوم  E-A-T که در سال ۲۰۲۲، Experience نیز به آن اضافه شد،‌ بخشی از همان استانداردهای بالا هستند. یعنی آن صفحات و محتوایشان باید و باید و باید ۴ ویژگی داشته باشند:

کسی که محتوای آن صفحات را می‌نویسد باید در آن موضوع تخصص و تجربه دست‌اول باشد و آن محتوا باید اطلاعاتی معتبر و قابل‌اطمینان را دراختیار کاربر بگذارد.

البته گوگل نمی‌گوید فقط صفحات YMYL باید آن ۴ ویژگی را رعایت کنند و داشته باشند. مفهوم E-E-A-T و داشتن آن ۴ ویژگی برای ارزیابی تمام صفحات و وب‌سایت‌هایی که هدف مشخصی را دنبال و اطلاعات مشخصی را برای کاربر فراهم می‌کنند؛ باتوجه‌به موضوع صفحه، محتوا و حوزه‌ی فعالیت وب‌سایت درنظرگرفته می‌شود.

اگر صفحات YMYL حد بالایی از آن ۴ ویژگی را به گوگل نشان ندهند، جریمه می‌شوند. پیش‌فرض گوگل برای آن صفحات وجود‌داشتن آن ۴ ویژگی در بالاترین حد ممکن است. تفاوت در اینجاست که ممکن است سخت‌گیری درباره‌ی سایر صفحات و سایت‌ها تا به این حد زیاد نباشد. تفاوت دیگری هم وجود دارد:

معنی و مقدار تخصص٬ قابل‌ اطمینان‌ بودن و اعتبار لازم در موضوعات YMYL و سایر موضوعات.

درادامه، هر ۴ ویژگی جداگانه و مفصل بررسی می‌‌شود. 


گوگل مدام درحال اصلاح استانداردها و معیارهای سئو سایت است. فقط چهارچوب E-A-T نبوده که بعداز گذشت دو سال بهتر شده است، معیارهای کمی سئو سایت نیز به‌مرور‌زمان بهبود می‌یابند. بهترین نمونه برای این بهبود، جایگزینی معیار FID با INP است. بنابراین، گوگل معیارهای کمی و کیفی سئو سایت را مدام بررسی و اصلاح می‌کند. 


۱. Expertise یا تخصص

تخصص یا Expertise مستقیما به شخص نویسنده‌ی محتوا‌ی اصلی یک صفحه برمی‌گردد. دراینجا تخصص یعنی کسی که محتوایی را نوشته باید در موضوع آن محتوا متخصص و کارشناس باشد.

برای مثال، نویسنده‌ی محتوای صفحه‌ای که درباره‌ی تداخل دارویی دو قرص است باید پزشک، پرستار یا داروساز باشد. اگر محتوایی رژیم غذایی خاصی را برای بچه‌ها توصیه می‌کند، نویسنده‌ی آن باید پزشک یا متخصص تغذیه باشد.

دقت کنید که دراینجا منظور گوگل از متخصص و کارشناس کسی است که مدرک دانشگاهی و یا مدرک علمی معتبری دارد. البته این هم ممکن است که نویسنده‌ی محتوای اصلی، مثلا در صفحه‌ی تداخل دارویی، خودش پزشک نباشد؛ اما آن محتوا را یک پزشک یا تیمی از متخصصان تایید کرده باشند.

مثال‌هایی که زدیم همه از صفحات YMYL بود. درباره‌ی سایر موضوعات تکلیف چیست و گوگل چه می‌گوید؟ کسی که درباره‌ی علت زردشدن نوک بامبو‌ها مطلب نوشته و توصیه‌ای کرده هم باید مهندس کشاورزی باشد و کارشناسی ارشد در این رشته از دانشگاه‌های برتر دنیا داشته باشد؟ اینجاست که گوگل بین معنی و مقدار تخصص برای نوشتن موضوعات YMYL و دیگر موضوعات تفاوت قائل می‌شود:

پس اگر کسی که علاقه‌مند به گل‌وگیاه و باغبانی است یا گل‌فروشی دارد محتوایی درباره‌ی علت زرد‌شدن برگ‌های بامبو بنویسد و راهنمایی‌هایی بکند برای درمان‌کردن بامبوهای زردشده، ازنظر گوگل این محتوا ویژگی تخصص را دارد و جریمه‌شدنی هم نیست. تازه گوگل برای این نوع از تخصص هم یک اسمی گذاشته: «تخصص معمولی یا everyday expertise».

۲. Authoritativeness یا قابل‌اعتمادبودن

این ویژگی دیگر مختص نویسنده‌ی محتوا نیست. نویسنده٬ محتوا و وبسایت هر سه باید قابل‌اعتماد باشند. اما این قابل‌اعتمادبودن برای هرکدام یعنی چه؟

نویسنده‌ای قابل‌اعتماد است که علاوه‌بر تخصص، مستقل است. محتوای قابل‌اعتماد اطلاعات درست و به‌روز به شما می‌دهد. و سایت قابل‌اعتماد سایت خوش‌نام و مشهوری در حوزه‌ی کاری خودش است.

بگذارید مثالی بزنم تا این ویژگی (قابل‌اعتمادبودن) برایتان روشن‌تر شود. اگر کسی (افراد عادی٬ پزشکان٬ خبرنگاران٬ سیاست‌مداران و…) سؤالی درباره‌ی کووید ۱۹ داشته باشد٬ به کدام وبسایت اول از همه مراجعه می‌کند؟ وبسایت سازمان بهداشت جهانی و یا وبسایت رسمی وزارت بهداشت کشورش. چرا؟
چون این دو وبسایت قابل‌اعتماد هستند برای همه. همه از سراسر جهان، چه متخصص و چه افراد عادی، می‌دانند نویسندگان محتواها متخصص‌اند و مستقلانه و دقیق نظراتشان را منعکس می‌کنند. محتواها دقیق و به‌روز و درست‌اند و وب‌سایت‌ها برای سازمانی معتبر، مرجع و شناخته‌‌شده در حوزه‌ی بهداشت و سلامت است که اطلاعات غلط منتشر نمی‌کنند.

وقتی وبسایتی در حوزه‌ای مشخص برای شما قابل‌اعتماد است، شما اول از همه به‌سراغ آن می‌روید و غالبا جوابتان را از همان می‌گیرید و دیگر کاری به حرف بقیه‌ی وب‌سایت‌ها ندارید. در سایر موضوعات (که YMYL نیستند) هم اوضاع به همین شکل است.

شما هم قطعا وبسایتی را می‌شناسید که اگر سوالی در حوزه‌ی گل و گیاه و بامبو داشته باشید، اول از همه به آن رجوع می‌کنید. وبسایتی که در حد و اندازه‌ی خودش (مثلا منتشرکردن اطلاعات درباره‌ی نگهداری بامبوها) قابل‌ اعتماد است.

اعتبار هم ویژگی‌ای است که نویسنده، محتوا و وب‌سایت باید داشته باشند. نویسنده‌ی معتبر کسی است که در موضوعی مشخص تخصص و شهرت دارد. کسی است که سایر متخصصان در آن حوزه نیز او را می‌شناسند و به نظراتش اعتماد می‌کنند چون می‌دانند مستقل است و براساس شواهد و مدارک و دلایل حرف می‌زند. کسی است که منابع دست‌ اول و مراجع را در حوزه‌ی کاری خودش می‌شناسد و از آن‌ها استفاده می‌کند.

محتوایی که اعتبار دارد محتوایی است که اطلاعات دقیق، واقعی، درست، علمی، به‌روز و براساس دلایل و مدارک و مراجع به شما می‌دهد. محتوایی که یک متخصص آن را نوشته یا تایید کرده است. محتوایی که دزدی نیست و اصیل است. محتوایی که از به‌ هم‌ چسباندن محتوا‌های دیگران درست نشده.

وبسایت معتبر وبسایتی است که برای کاربرش ارزش قائل است. وبسایتی که اطلاعات دروغ، قدیمی، غیرواقعی، جعلی و دزدی منتشر نمی‌کند. وبسایتی است که همه‌چیز آن شفاف است و همه آن را می‌دانند.

همه می‌دانند صاحب وب‌سایت چه کسی یا کدام سازمان یا گروهی است، آدرسش کجاست و نویسندگانش چه کسانی هستند. چون همه‌چیز در وبسایت نوشته شده است. وبسایتی که اگر به آن ایمیل بزنید، قطعا کسی به شما جواب می‌دهد.

بازهم ناگفته پیداست میزان اعتبار برای سایت‌هایی که با موضوعات YMYL سروکار دارند، باید بالا باشد و بالا بماند. اما مثلا اگر سایت پرورش گل و گیاه فقط یک شماره تلفن داشته باشد و اطلاعات دیگری از خودش و صاحبش ذکر نکرده باشد، خیلی هم به اعتبارش لطمه نمی‌خورد. (بالاخره مهم این است که بامبوی شما نجات پیدا کند.)

به نمونه‌های زیر دقت کنید.

تصویر زیر صفحه «درباره‌ی ما» وبسایت گلفروشی آنلاین را نشان می‌دهد. اطلاعات کسب‌وکار کامل نیست. آدرس و ایمیل مشخصی ندارد و فقط تلفن ثابت نوشته شده است.   

تصویر زیر بخشی از صفحه درباره‌ی ما وبسایت داروکده است. این صفحه کامل است و تمامی اطلاعات لازم درباره‌ی صاحبان داروکده ازجمله مجوز‌های قانونی در آن ذکر شده است. تصویر دوم نیز فوتر وبسایت را نشان می‌دهد که در آن اطلاعات تماس با داروخانه کاملا مشخص است. 

 

۴. Experience یا تجربه

ویژگی چهارم که تقریبا ۲ سال است به این مفهوم اضافه شده است، به این اشاره دارد که نویسنده‌ی محتوا باید درباره‌ی موضوعی که می‌نویسد تجربه شخصی، دست‌اول و واقعی داشته باشد. با افزودن تجربه به آن چهارچوب، گوگل به نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا هشدار می‌دهد که نمی‌توانند درباره‌ی چیزهایی بنویسند که واقعا امتحانش نکردند یا تجربه‌ای درباره‌اش ندارند.

درحقیقت، معیار تجربه مکمل معیار تخصص است و کمک می‌کند تا کاربران به وبسایت و محتواهایش اعتماد کنند. وقتی ما موضوعی را از زبان کسی می‌شنویم که هم متخصص است و دانش کاری را دارد و هم در انجام آن کار تجربه و مهارت دارد، را‌حت‌تر به آن اعتماد می‌کنیم. 

برای نمونه، اگر بخواهید درباره‌ی مقایسه‌ی آیفون ۱۴ و ۱۵ مقاله‌ای را بخوانید، محتوایی را انتخاب می‌کنید که در آن نویسنده تجربه شخصی‌اش از هر دو گوشی را نوشته است یا محتوایی که فقط ویژگی‌های هر یک را فهرست کرده؟ شما به مقاله‌ی اول و تجربه‌ی شخصی و دست‌اول نویسنده‌ی آن بیشتر اعتماد می‌کنید.

نکته‌ی‌ مهم دیگری که به ویژگی تجربه مربوط می‌شود این است که نشان‌دادن این ویژگی به گوگل فقط برای موضوعات YMYL ضروری نیست. 

محتواهای وبسایت‌های فنی، آموزشی، بررسی محصولات، راهنماهای سفر، آشپزی و تکنولوژی نیز لازم است به‌دست کسانی تهیه شود که در هر موضوع تجربه دارند.

به همین دلیل است که بخش تبادل‌نظر در وبسایت‌هایی مانند نی نی سایت، پست‌های شبکه‌های اجتماعی که کاربران در آن از تجربه‌‌های خود از یک رستوران، کافی شاپ،‌ اقامت در یک هتل و … گفته‌اند؛ در چشم گوگل این ویژگی را در سطح بسیار بالایی نشان می‌‌دهد. 

E-E-A-T و تاثیر آن بر سئو 

حالا که فهمیدیم E-A-T چیست و از کجا می‌آید و چرا به E-E-A-T تبدیل شده است، باید به دو سؤال مهم دیگر هم جواب بدهیم:

همان‌طور که گفتیم E-E-A-T الگوریتم نیست تا بر رتبه‌بندی سایت شما تاثیر مستقیم بگذارد و جایگاه آن را بالا و پایین کند. اما بدانید و آگاه باشید که هر روز که می‌گذرد بیشتر بر رتبه‌ و جایگاه سایت شما اثر می‌گذارد و اگر سایت شما تخصص و اعتبار و تجربه را نشان ندهد و قابل‌اطمینان نباشد، قطعا جریمه می‌شود.

اما چرا و چطور؟

اگر یادتان باشد، گفتیم که هدف گوگل از ارزیابی‌ها درنهایت اصلاح و ارتقای الگوریتم‌هاست. این یعنی هدف نهایی گوگل این است که آن الگوریتم‌ها به جایی برسند که بتوانند خودشان E-E-A-T را بسنجند و اندازه بگیرند. شاید الان و تا آینده‌ای نه‌چندان نزدیک کاملا این توانایی را نداشته باشند، اما قطعا و حتما به آن توانایی خواهند رسید.

البته، همین حالا هم گوگل سئوی کلاه سیاه را جریمه می‌کند و بر سئوی کلاه خاکستری هم حساس است. همین حالا هم الگوریتم‌ها را در سنجش صفحات YMYL ارتقا داده، بسیاری از این نوع صفحات را که E-E-A-T پایینی داشتند جریمه کرده است و الگوریتمی به‌نام Helpful content را معرفی کرده. 

پس پاسخ پرسش اول مثبت است. هر سایتی و با هر موضوعی اگر بخواهد جایی درصفحه‌ی اول داشته باشد، باید E-E-A-T بالایی را به گوگل نشان دهد. حالا برویم سراغ پاسخ‌دادن به پرسش دوم.


جالب است که گوگل مبارزه‌اش با محتوای بی‌کیفیت را فقط به افزودن معیار تجربه به چهارچوب E-E-A-T محدود نکرده است. گوگل در سال ۲۰۲۲ و هم‌زمان با بهبود آن چهارچوب، الگوریتم جدیدی را معرفی کرد: الگوریتم Helpful content.

درنتیجه‌ی معرفی این الگوریتم وبسایت‌های زیادی رتبه ازدست دادند. در سال ۲۰۲۴ گوگل اعلام کرد که بررسی محتوای مفید به آپدیت هسته مرکزی اضافه شده است. 

الگوریتم Helpful content مفید و به‌روزبودن محتواهای وبسایت را برای کاربران ارزیابی می‌کند و اگر وبسایتی به اطلاعاتی که به کاربران عرضه می‌کند اهمیت ندهد، جریمه می‌شود. 


چطور سایت خود را برای چهارچوب E-E-A-T بهینه کنیم؟

نمونه وبسایتی که برای E-E-A-T بهینه شده است

اگر به زبان انگلیسی درباره‌ی تداخل دارویی در گوگل جستجو کنید، در خط اول نتایج، وبسایت Drugs.com را می‌بینید. 

اگر به فوتر این وبسایت نگاه کنید، می‌بینید که شرح کاملی از هدف و موضوع وبسایت در آن نوشته شده است. نکته‌ی مهم دیگر این است که  لینک به صفحه‌ی «سیاست‌ و شیوه کار شورای سردبیران (Editorial policy)» نیز در فوتر گنجانده شده است.

اگر روی آن لینک کلیک کنید، به صفحه‌ای می‌روید که شرح کاملی از اهداف و شیوه‌ی کار وبسایت در آن نوشته شده است و تمامی سردبیران و تصمیم‌گیران نیز کاملا معرفی شده‌اند. 

سوالات پرتکرار درباره‌ی E-E-A-T

۱. E-E-A-T چیست؟

E-E-A-T مخفف Experience، Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است و مفهومی است که گوگل برای ارزیابی کیفیت محتوا استفاده می‌کند.

۲. آیا E-E-A-T از عوامل رتبه‌بندی مستقیم وبسایت‌ها است؟

نه، عامل رتبه‌بندی مستقیم نیست، اما به Google کمک می‌کند کیفیت نتایج جستجو را در سطح جهانی ارزیابی کند و ارتقا دهد. 

۳. چگونه می‌توانم E-E-A-T را بهبود بخشم؟

با نشان‌دادن تخصص، اعتبار و تجربه نویسندگان و تولید‌کنندگان وبسایت و تلاش برای تولید محتوایی که اعتماد کاربر را جلب می‌کند.

۴. سیگنال‌های E-E-A-T در سطح برند چیست؟

سیگنال‌های هستند که از ارزیابی کل وبسایت یک برند به‌دست می‌آید. 

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل