// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO): واقعیت انکارناپذیر دنیای سئو

گری هت سئو

ترکیب دو رنگ سیاه و سفید می‌شود خاکستری. (بله، می‌دانم این توضیح واضحات است و همه می‌دانند.) در دنیای سئو سایت این رنگ (خاکستری) مفهوم خاص خودش را دارد و فقط یک رنگ معمولی نیست. در دنیای مجازی ترکیب تکنیک‌های سئو کلاه سفید و سیاه می‌شود تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری (Grey Hat SEO). و بی‌شک سئو کلاه خاکستری بحث‌انگیزترین و چالشی‌ترین نوع سئو سایت است. سئو کلاه خاکستری نه مجاز است و نه غیرمجاز. ممکن است موتورهای جستجو سایتی را به‌خاطر سئو کلاه خاکستری جریمه کنند و یا با لبخند از کنار آن عبور کنند!

سئو کلاه خاکستری چیست؟ چرا کارشناس سئو باید همان‌طور که درباره‌‌ی سئو سیاه و سفید می‌داند،‌ درباره‌ی سئو کلاه خاکستری هم بداند؟ کدام تکنیک‌ها برای سئو سایت خاکستری محسوب می‌شوند؟ و آخرین سوال بسیار مهم: چرا سئو کلاه خاکستری مهم است استفاده می‌شود؟ 

این مقاله درباره‌ی سئو کلاه خاکستری است و به سوالات طرح‌شده درباره‌‌ی این نوع سئو سایت پاسخ می‌دهد. قبل‌از خواندن درباره‌ی سئو خاکستری، بهتر است تصویر خیلی روشنی از دو نوع دیگر سئو سایت، سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه، داشته باشید. هما‌ن‌طور که درابتدای این مقاله اشاره شد، سئو کلاه خاکستری حد وسط در سئو سایت و چیزی است میان سیاه و سفید.

 

grey hat seo

 

سئو کلاه خاکستری چیست؟

برای موتورهای جستجو سئو سایت یعنی سئو کلاه سفید. سایتی که با سئو سفید پیش می‌رود هیچ‌کدام از دستورالعمل‌ها و استانداردهای موتورهای جستجو را زیر پا نمی‌گذارد. سئو سیاه مشخص است که نقطه‌ی مقابل آن است. در سئو سیاه برخلاف تمامی دستورالعمل‌های موتورهای جستجو عمل می‌شود. موتورهای جستجو تکنیک‌های سیاه را جریمه می‌کنند. مشکلی که درباره‌ی سئو سفید وجود دارد این است که به‌نتیجه‌رسیدن آن زمان‌ می‌برد. پس سوال عملی و کاربردی که پیش می‌آید این است:  آیا می‌شود راهی را برای بهینه‌کردن سایت پیدا کرد که سریع‌تر از سئو سفید باشد و جریمه‌ هم نداشته باشد؟ 

بله، پاسخ سوال سئو کلاه خاکستری است. درباره‌ی سئو کلاه خاکستری و تکنیک‌هایش اختلاف‌نظر زیاد است. موتورهای جستجو رسما چیزی درباره‌ی این نوع از سئو نگفته‌‌اند. اما طبیعی است که ازنظر موتورهای جستجو سئو خاکستری نیز درست و اصولی نیست. در سئو خاکستری تکنیک‌های سئو سایت طبیعی و مطابق‌با دستورالعمل‌های موتورهای جستجو استفاده نمی‌شوند. اما شیوه‌ی پیاده‌سازی تکنیک‌ها به‌گونه‌ای است که موتورهای جستجو متوجه چیزی نشوند و سایت جریمه نشود. 

هدف اساسی در سئو خاکستری این نیست که الگوریتم‌های موتورهای جستجو گمراه شوند یا گول بخورند. هدف از سئو کلاه خاکستری سرعت‌بخشیدن به روند سئو سایت است. بسیاری‌از کارشناسان سئو از سئو سفید و  کلاه خاکستری باهم استفاده می‌کنند. 

سئو کلاه خاکستری استفاده‌از تکنیک‌های سئو سایت است به‌طوری‌که روند سئو‌شدن سایت، بدون خطر جدی جریمه‌شدن، سریع‌تر شود. 

 

 

چرا سئو کلاه خاکستری؟

خب،‌ اساسا چه نیازی هست به سئو کلاه خاکستری؟ سایت‌ها براساس دستورالعمل‌ موتورهای جستجو پیش بروند و رتبه بگیرند و تمام. درست است که سئو سفید زمان‌بر است ولی بالاخره که سایت رتبه می‌گیرد. همان‌طورکه اشاره شد، مشکل بزرگ سئو سفید این است که رتبه‌رگفتن بارعایت‌کردن تمامی دستورات موتورهای جستجو کاری بسیار زمان‌بر است. همه‌ی سایت‌‌ها، مخصوصا سایت‌های فروشگاهی،‌ خیلی وقت و زمان ندارند. 

رقابت میان کسب‌وکارها و سایت‌ها بسیار تنگاتنگ است. و اگر کسی بخواهد منتظر سئو سفید بنشیند، از رقبایش جا می‌ماند. به‌زبان‌دیگر، جا‌ماندن از رقبا یعنی فروش کمتر و سود کمتر و ناشناخته‌ماندن. این‌ها کابوس هر کسب‌وکاری است. امروزه برای اغلب کسب‌وکارها، مخصوصا کسب‌وکارهای دیجیتال، مارکتینگ بدون سئو سایت امکان‌پذیر نیست. سئو سایت حتی برای برندینگ موفق و آگاهی از برند کسب‌وکارهای مختلف نیز لازم و ضروری است. 

پس، رسیدن به صفحه‌ی اول نتایج موتورهای جستجو (مخصوصا گوگل که محبوب‌ترین موتور جستجو است)، از اهداف مهم اغلب کسب‌وکارهاست. سئو کلاه خاکستری به‌وجود آمد تا راهی باشد برای اینکه سایت بدون خطر جدی جریمه‌شدن، سریع‌تر در موتورهای جستجو رتبه بگیرد. اما دقت کنید وجود سئو خاکستری به‌معنی نادیده‌گرفتن سئو کلاه سفید نیست و قرار است این نوع از سئو درکنار روند طبیعی سئو سایت انجام شود. 

 

کدام تکنیک‌ ها تکنیک‌ های سئو کلاه خاکستری هستند؟

درکل، سئو سایت مجموعه‌ای از تکنیک‌هاست. سئو سایت اصول و باید‌ها و نبایدهایی دارد. آن‌چیزی که سئو را به سیاه یا خاکستری تبدیل می‌کند، شیوه‌ی انجام‌دادن تکنیک‌های سئو سایت است. قبل‌از توضیح‌دادن بیشتر درباره‌ی تکنیک‌های سئو خاکستری این نکته را باید بگویم که کارشناس سئو سایتی که می‌خواهد از روش‌های خاکستری برای کمک به بهینه‌شدن رتبه‌‌ی سایت استفاده کند،‌ باید 

تمامی دستورالعمل‌های مربوط به تکنیکال سئو و لینک‌سازی داخلی (On-page SEO) را کاملا سفید پیاده‌سازی کرده باشد. درغیر این‌صورت سئو خاکستری کمک چندانی نمی‌کند. برای مثال، وقتی سرعت سایت پایین است یا سایت امنیت ندارد، کاری از دست تکنیک‌های کلاه خاکستری هم بر نمی‌آید.

 

۱. لینک سازی خارجی خاکستری 

اگر برای لینک‌سازی خارجی به‌طور انبوه از سایت‌های بااعتبار پایین و نامرتبط لینک خریداری شود، لینک‌سازی سیاه است و جریمه دارد. حال سوال پیش می‌آید که لینک‌سازی خارجی خاکستری چطور است؟ برای موتورهای جستجو مهم این است که لینک‌های خارجی طبیعی باشند. لینک‌سازی خارجی خاکستری طبیعی‌تر است و در آن لینک‌های انبود خریداری نمی‌شود.

به‌جای تکنیک‌های سیاه، کارشناس سئو و یا تیم سئو سایت مطالب مرتبط با موضوع کاری و محتوایی سایت را در سایت‌ها و وبلاگ‌های دیگر پیدا می‌کنند و در بخش کامنت آن به سایت خودشان لینک می‌دهند. در سئو کلاه خاکستری اگر قرار باشد لینکی خریداری شود؛ لینک‌های دائمی، از سایت‌های مرتبط و معتبر و درتعداد محدود خریداری می‌شود.

بعضی معتقد هستند که استفاده‌ی محتاطانه از شبکه‌ی پی بی ان برای بک‌لینک‌ساختن نیز تکنیک سئو خاکستری است. اما این را باید بگویم که گوگل، مثل دیگر موتورهای جستجو، به این شبکه‌ها مشکوک می‌شود و آن‌ها را زیرنظر می‌گیرد. احتمال جریمه‌شدن این نوع بک‌لینک‌ها بسیار بسیار زیاد است. این تکنیک به سئو سیاه بیشتر نزدیک است تا به سئو خاکستری!

 

۲.  محتوای کپی‌شده و Automating Content 

ازنظر موتورهای جستجو و در دستورالعمل‌های گوگل تمامی محتواهای سایت باید ویژگی‌هایی داشته باشد. محتوا باید باکیفیت باشد و برای کاربر سایت تولید شود. محتوا باید به سوال و نیازهای کاربر جواب بدهد. دریک‌کلام، موتورهای جستجو محتوایی را که فقط برای رتبه‌آوردن تولید شده و تعدادی کلمه کلیدی در آن به‌کار رفته است، سفید نمی‌دانند. 

در سئو خاکستری تولیدمحتوا بیشتر باهدف رتبه‌آوردن انجام می‌شود. یعنی در تولیدمحتوا اولویت با جلب‌نظر موتورهای جستجو و الگوریتم‌هاست و نه جلب‌نظر کاربر. کارشناس سئو محتوا را از جای دیگری کپی می‌کند. تغییراتی روی آن می‌دهد تا الگوریتم‌ها نفهمند که محتوا دست‌اول نیست. کلمات کلیدی را براساس چگالی آن در محتوا تکرار می‌کند و بعد آن را در سایت منتشر می‌کند. در سئو خاکستری، ممکن است به‌جای اینکه محتوا را کارشناس تولید‌ کند، هوش مصنوعی این کار را انجام دهد و حتی انتشار محتواها نیز خودکار شود. 

در سئو خاکستری، کارهای دیگری هم با محتوا انجام می‌شود که درواقع برای ساختن بک‌لینک‌ است و نه برطرف‌کردن نیاز کاربر. کارهایی مانند:

  •  ساختن چندین وبلاگ و منتشرکردن مطالب کپی‌شده از جاهای مختلف و لینک‌دادن به سایت اصلی و 
  • پول‌دادن به سایت‌هایی که ریویو (تجربه استفاده از محصول یا رتبه‌بندی سایت‌‌ها در یک موضوع مشخص) را منتشر می‌کنند برای انتشار ریویو مثبت و لینک‌دادن به سایت اصلی.

 

۳. خریدن دامنه‌های قدیمی و منقضی‌شده 

همه‌ی دامنه‌ها و همه‌ی سایت‌ها تاابد فعال نمی‌مانند. بعضی‌از دامنه‌های منقضی‌شده و غیرفعال اعتبار بسیار بالایی دارند. در سئو خاکستری، کارشناس سئو دامنه‌ی منقضی‌شده با اعتبار بالا را می‌خرد و بااستفاده از ریدایرکت ۳۰۱، اعتبار آن دامنه را به دامنه‌ی سایت خودش منتقل می‌کند.  کارشناس سئو ممکن است از مطالب قدیمی دامنه‌های منقضی‌شده هم به‌نفع سایت خودش استفاده کند. یعنی محتواهای قدیمی را تغییر دهد و همه‌ی آن‌‌ها را دوباره و در سایت اصلی یا بلاگ‌های مربوط به آن منتشر کند. درواقع، در سئو خاکستری تولیدمحتوا به‌معنای واقعی کلمه خیلی کم اتفاق می‌افتد. بحث این است که از محتواهای دیگران استفاده شود تا در وقت و هزینه هم صرفه‌جویی شده باشد.

 

۴. ساختن چندین حساب کاربری در هر شبکه‌ی اجتماعی 

شبکه‌های اجتماعی و سوشال سیگنال در سئو سایت اهمیت دارند. اهمیت آن‌ها در این است که به موتورهای جستجو نشان می‌دهند کاربران با حساب کاربری کسب‌وکاری (سایتی) تعامل دارند. این تعامل‌داشتن نشان‌دهنده‌ی اعتماد کاربران به آن حساب کاربری است. علاوه‌بر‌این، شبکه‌های اجتماعی جایی است که کاربران به سایت لینک می‌دهند (یعنی جایی است برای ساختن بک‌لینک برای سایت). در سئو کلاه خاکستری، کارشناس سئو در هر شبکه‌ی اجتماعی چندین حساب کاربری می‌سازد تا به سایت اصلی لینک دهند. کارشناس حتی ممکن است برای بالارفتن تعامل شبکه‌های اجتماعی‌ فالوئر بخرد یا از ترفندهای دیگری استفاده کند. هرکاری که غیرطبیعی سبب شود تا سوشال سیگنال بالا رود، سفید محسوب نمی‌شود.

 

آیا موتورهای جستجو سئو خاکستری را جریمه می‌‌کنند؟

بله، موتورهای جستجو اگر متوجه کاری غیرطبیعی درجریان سئو سایت شوند، آن را جریمه می‌کنند. نکته اینجاست که سئو کلاه خاکستری آن‌قدر غیرطبیعی، انجام نمی‌شود که موتورهای جستجو بلافاصله متوجه آن شوند. اما اصلا نباید این تصور پیش بیاید که موتورهای جستجو هرگز متوجه آن نمی‌شوند. خطر جریمه‌شدن سئو کلاه خاکستری همیشه وجود دارد. 

همان‌طور که من و شما می‌دانیم سئو کلاه خاکستری چیست و چگونه انجام می‌شود، موتورهای جستجو هم می‌دانند. به‌همین‌دلیل است که الگوریتم‌های آن‌ها منظم آپدیت می‌شود. به‌همین‌دلیل است که آن‌ها تلاش می‌کنند تا هوشمندانه‌تر و سریع‌تر رفتار کنند تا زمانی فرابرسد که سئو کلاه سفید تنها انتخاب برای بهینه‌سازی سایت‌ها باشد. 

سئو کلاه خاکستری، به‌رغم تمامی ریسک‌ها و اختلاف‌نظرها که درباره‌ی آن وجود دارد، انجام می‌شود. سوال مهمی که برای هر کارشناس سئو سایتی پیش می‌آید این است که خب چه باید کرد؟

 

بالاخره باید از تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری استفاده کرد یا نه؟ 

هر کارشناس سئو سایتی وقتی قرار است سایتی را بهینه کند، باید استراتژی سئو را مشخص کند. شاید کارفرما و صاحب پروژه از او بهترین نتایج را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بخواهند. بهتر است ازابتداری کار، کارشناس سئو درباره‌ی انواع سئو سایت و خطرات هرکدام برای صاحبان پروژه کاملا توضیح دهد. این تصمیمی است که کارشناس سئو به‌تنهایی نمی‌تواند و نباید بگیرد. اگر کارفرما سئو خاکستری را می‌خواهد، قطعا در کوتاه‌مدت نتایج خوبی به‌دست خواهد آمد. اما پایدار و ماندگارماندن آن نتایج قطعی نیست.

 

هیچ‌چیز در دنیای سئو سایت جز سئو کلاه سفید ماندنی و مطمئن نیست و نخواهد بود. 

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

۱. آیا سئو خاکستری کاری اصولی و اخلاقی است؟ خیر

۲. آیا سئو کلاه خاکستری انجام می‌شود و بعضی آن را درکنار سئو سفید برای رتبه‌گرفتن سایت لازم و ضروری می‌دانند؟ بله!

۳. آیا کارشناس سئو باید از تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری استفاده کند؟ خیر!‌ هیچ بایدی وجود ندارد. اگر کارشناس سئو و صاحب پروژه نتایج ماندگار می‌خواهند، سئو خاکستری انتخاب مطمئنی نیست. 

۴. آیا سئو خاکستری تکنیک‌های دیگری هم دارد؟ بله. درواقع، می‌شود راهی برای خاکستری‌کردن بیشتر تکنیک‌های سئو پیدا کرد! خاکستری‌بودن تکنیکی نسبی است و به‌نسبت سئو کلاه سفید و سیاه تعریف و ارزیابی می‌شود. تکنیک‌هایی که در این مقاله معرفی شد، خاکستری روشن‌اند.

۵. آیا لازم است در آموزش سئو تکنیک‌های کلاه خاکستری هم  آموزش داده شود؟ بله. کارشناس سئو باید با انواع سئو سایت آشنا باشد. 

 

 

برای نوشتن این مقاله از اطلاعات منابع زیر کمک گرفته شده است:

۱. searchenginejournal.com 

۲. seochatter.com 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *