گوگل دیسکاور (Google Discover) چیست؟ چرا مهم است؟ چطور کار میکند؟ ظهور گوگل دیسکاور به این معنی است که موتور جستجوی گوگل قرار است شبیه شبکههای اجتماعی شود؟ آیا میشود از گوگل دیسکاور بهنفع سئو سایت استفاده کرد؟ اگر بله، چطور؟
اگر کارشناس سئو سایت باشید و از شما بپرسند که «مهمترین چیز برای موتور جستجوی گوگل چیست؟»، احتمالا پاسخ میدهید: پاسخدادن به سؤالات کاربران با دقیقترین و درستترین و بهروزترین اطلاعات ممکن.
پاسخ شما درست است اما کامل نیست. گوگل دیگر نمیخواهد فقط یک موتور جستجوی پاسخگو باشد. گوگل اهداف بزرگتر و جالبتری دارد و معرفی گوگل دیسکاور دلیل این ادعا است.
گوگل میخواهد مفید، آگاهیبخش، پاسخگو باشد و البته جالب و جذاب.
در این مطلب به سؤالاتی که طرحشده پاسخ میدهم، شما را با گوگل دیسکاور و اهمیت آن برای سئو سایت کاملا آشنا میکنم و ترفندهایی را ارائه میدهم که به کارشناس سئو و تولید محتوای هر سایتی کمک میکند تا از این امکان بیشترین بهره را برای سئو سایت ببرند.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
چطور از گوگل دیسکاور برای سئو سایت کمک بگیریم؟
پیشاز معرفی ترفندها، لازم است کمی دربارهی گوگل دیسکاور و ارتباط آن با سئو سایت صحبت کنم. گوگل دیسکاور برای اولینبار در سال ۲۰۱۷ در گوشیهای موبایل کاربران نمایان شد. در آن زمان نامش Google feed بود. گوگل فید فقط در میان محتواهای وبسایتهای خبری میگشت و جدیدترین اخبار را که به علائق هر کاربر مرتبط میشد، برای او نمایش میداد.
کمتر از یک سال بعد گوگل فید جای خود را به گوگل دیسکاور داد. دیسکاور طراحی و رابط کاربر متفاوتی داشت و دیگر فقط به محتواهای خبری محدود نمیشود و هر نوع محتوایی را از هر وبسایتی ممکن بود به کاربر نشان دهد.
نکتهی مهم این بود که کاربر در گوگل جستجویی نمیکرد تا به آن محتوا برسد. گوگل خودش و بدون جستجوی کاربر و براساس اطلاعات و دادههایی که از رفتار آنلاین هر کاربر جمعآوری شده بود، محتواهایی را که فکر میکرد هر کاربر به آن نیاز دارد و برای او جالب توجه است، به او پیشنهاد میداد.
با شنیدن این خبر دربارهی دیسکاور، دیجیتال مارکترها، کارشناسان تولید محتوا، مدیران و کارشناسان سئو سایت خوشحال و هیجانزده شدند. آنها ابزاری رایگان پیدا کرده بودند که میتوانستند برند و محصولاتش را به کاربران علاقهمند برسانند و ترافیک ارگانیک وبسایت را رشد دهند.
بهعبارتدیگر، گوگل دیسکاور به آنها فرصت میداد تا به تعداد بسیار زیادی از کاربران و مشتریان بالقوه دسترسی پیدا کنند و آنها را به وبسایت بکشانند.
به همین دلیل بود که گوگل دیسکاور برای متخصصان سئو سایت و دیجیتال مارکترها ارزشمند و مهم و تولید محتوا برای گوگل دیسکاور به بخش حیاتی در استراتژی سئو و مارکتینگ وبسایتهای مختلف، مخصوصا وبسایتهای فروشگاهی، تبدیل شد.
گوگل دیسکاور چیست؟
Discover Google فید محتوایی شخصیسازیشدهای است که Google برای کاربران تلفن همراه که اپلیکیشن گوگل یا Chrome را نصب کردهاند، تنظیم میکند و به آنها نمایش میدهد.
دیسکاور در گوشیهای Android یا iOS و تبلتهایی که از برنامه Google یا Chrome استفاده میکنند، وجود دارد. گوگل دیسکاور ویژگی و امکانی مبتنیبر هوش مصنوعی است که کاربران موبایل را در اولویت قرار داده است و به آنها امکان میدهد تا براساس علاقههایی که دارند وبسایتها یا موضوعاتی را دنبال کنند.
علاوهبر آن، هوش مصنوعی دیسکاور تمامی رفتارهای آنلاین هر کاربر و تاریخچهی جستجوی او را بررسی میکند تا او را بهتر بشناسد و براساس آنها حوزهها و موضوعات دوستداشتنی و جذاب برای او را پیدا کند و سپس محتواهای مرتبط را پیشنهاد دهد.
در Google Discover همه نوع محتوا (اخبار، پلاگ پست، ویدئو، عکس و…) دربارهی موضوعات مرتبط با علاقهی هر کاربر ازجمله فناوری و تکنولوژی، ورزش، سیاست، موسیقی، رسانه، بازاریابی و … نمایش داده میشود.
گوگل، دیسکاور را اینطور تعریف میکند:
Discover is a part of Google Search that shows people content related to their interests, based on their Web and App Activity.
دیسکاور بخشی از جستجوی گوگل است که براساس فعالیت کاربران در وب و اپلیکیشن، محتوای مرتبطبا علائقشان را نشان میدهد.
گوگل دیسکاور چطور کار میکند؟
گرچه دیسکاور بخشی از موتور جستجوی گوگل است، جستجومحور نیست. یعنی کاربر نمیرود در گوگل دیسکاور چیزی را جستجو کند. این گوگل و دیسکاور است که محتواهایی را به کاربر پیشنهاد میدهد.
درحقیقت، نیاز کاربر او را وادار به جستجو در گوگل نمیکند، گوگل خودش بهسمت کاربر میرود و محتوایی را که فکر میکند ممکن است او نیاز داشته باشد، عرضه میکند.
دیسکاور شبیه الگوریتم شبکههای اجتماعی کار میکند و براساس تعامل کاربر با پستها، پستها و محتواهای مرتبط را به او نمایش میدهد.
پس، دیسکاور با جستجو و نیاز کاربر کار نمیکند و سؤالمحور نیست. بلکه، سیستمی دارد که با مدلهای یادگیری ماشین (الگوریتمها) تعاملات و رفتارهای گذشته و حال هر کاربر را زیرنظر میگیرد تا او را بشناسد و یاد بگیرد که چه حوزهها و موضوعاتی برای او جالب است.
هدف سیستم و الگوریتمها این است که مرتبطترین محتواها به علائق هر کاربر را از سطح وب جمعآوری کنند و به او نمایش دهند.
تمرکز اصلی Discover بر کاربر است و براساس هر داده و اطلاعاتی که میتواند از شما بهدست بیاورد، ازجمله
- تاریخچه جستجوها (Search history)
- تاریخچه مرورگر (Browser history)
- فعالیت در اپلیکیشنهای مختلف (App activity) و
- جغرافیا (محل زندگی یا کار شما)
علائق (interests) شما را شناسایی میکند و محتواهای مرتبط با آنها را به شما عرضه میکند.
به تصویر زیر نگاه کنید. غیر از این است که صاحب این گوگل دیسکاور به سئو سایت، هوش مصنوعی و برنامهنویسی علاقه دارد و قبلا دربارهی موضوعات مختلف در آن حوزهها جستجو کرده است؟ دیسکاور احتمالا شغل او را هم میداند. شما هم میتوانید حدس بزنید. شاید کارشناس سئو سایت باشد یا یک برنامهنویس.
چرا گوگل دیسکاور بهوجود آمد؟
Discover با استفاده از اطلاعات جمعآوریشده از دادههای کاربر، موتور جستجو را بهسمت «جستجوی بدون سؤال» سوق داده است. درحقیقت، انگار گوگل شناخت علاقه و نیازهای تکتک کاربران را جایگزین شناخت نیازهای کلی کاربران در هر حوزه کرده است.
گوگل مدتها است اعلام کرده است که بهبود تجربه کاربر و خلقکردن تعاملی رضایتبخش برای کاربرانش در اولویت است. اساسا، گوگل فقط بهدنبال بهترکردن تجربه کاربر موتور جستجوی گوگل نیست، بلکه تمرکز بر بهبود تجربه کاربر از مهمترین ترندها و تکنیکهای سئو سایت در سال ۲۰۲۴ است.
البته، همانطورکه searchenginejournal گفته است، دیسکاور خلق تجربهای جدید برای کاربران موبایل است:
Google Discover is a mobile experience that helps users find info they didn’t know they needed.
گوگل دیسکاور تجربه موبایل است که به کاربران کمک میکند تا اطلاعاتی را پیدا کنند که نمیدانستند به آن نیاز دارند.
بهعبارتدیگر، گوگل دیسکاور نشان میدهد که موتور جستجوی گوگل استراتژی خود را تغییر داده است و پیشبینی نیاز کاربران را در دستور کار خود قرار داده است.
این ادعا را تکامل هرروزهی Google Discover ثابت میکند. از سال ۲۰۱۸ تا الان ویژگیهای جدیدی به آن اضافه شده و الگوریتمهایش برای افزایش ارتباط بین محتوایی که روزانه به هر کاربر نشان میدهد و موضوعات جالب برای او، پیشرفت کرده است. توسعهی دیسکاور با استفاده از فناوریهای پیشرفتهی هوش مصنوعی برای درک بهتر الگوهای رفتاری کاربر و پیشبینی نیازهای اطلاعاتیاش با دقت هرچه بیشتر است.
این تغییر استراتژی گوگل هم تجربه کاربر را بهبود میبخشد و هم راه جدیدی را برای ارتباط مؤثر و معنادار با مخاطبان هدف پیش پای کسبوکارها، دیجیتال مارکترها، تولیدکنندگان محتوا و متخصصان سئو میگذارد.
به تصویر زیر نگاه کنید. کسی که عاشق فوتبال است فقط یک کلیک با اخبار و اطلاعاتی که میخواهد فاصله دارد. کافی است گوگل یا کروم را روی گوشیاش باز کند و تمام.
چرا گوگل دیسکاور برای سئو سایت مهم است؟
ترندهای بازاریابی دیجیتال همواره برای کارشناسان سئو سایت و برای تدوین استراتژی سئو مهم و تعیینکننده است. ترندها کارشناسان سئو را راهنمایی میکنند که از کجا و چطور میتوانند ترافیک وبسایت را بیشتر کنند. اساسا، هیچ کسبوکار آنلاینی بدون سئو سایت نمیتواند درست و مؤثر برندینگ کند. چون سئو سایت برای برندینگ لازم است.
آمارها نشان میدهد که تعداد کاربران ایرانی که با موبایل به اینترنت وصل میشوند و از آن استفاده میکنند تا سال ۲۰۲۹، تقریبا به ۹۰میلیون میرسد. راه رسیدن به آن ۹۰میلیون مشتری بالقوه و کشاندن آنها به وبسایت و داشتن کلیکهای آنها از گوگل دیسکاور میگذرد.
این تعداد برای کسبوکارهای آنلاین و متخصصان بازاریابی و سئو به این معنی است که
- اول، باید وبسایت برای کاربران موبایل کاملا بهینه شده باشد و
- دوم، باید محتواهایی تولید کرد که به گوگل دیسکاور راه پیدا کند تا ترافیک ارگانیک وبسایت افزایش یابد.
بنابراین، کار متخصص سئو سختتر از گذشته شده است. تولید محتوا برای دیسکاور یعنی تولید محتوا برای علاقه و سلیقهی تکتک کاربران. آیا چنین چیزی ممکن است؟ اساسا، میشود وبسایت و محتواهایش را برای گوگل دیسکاور هم بهینه کرد؟
بله، میشود. فقط لازم است کارشناس سئو طرز تفکرش را تغییر دهد و علاوهبر رعایت تمام اصول و استاندارهای سئو محتوا، به ترفندهای زیر هم عمل کند.
۹ ترفند استفاده از دیسکاور بهنفع سئو سایت
وبسایت و محتواهای آن را میشود برای گوگل دیسکاور بهینه کرد. کارشناس سئو سایت باید بخشی جداگانه و جدید را در استراتژی سئو به گوگل دیسکاور اختصاص دهد. گوگل دیسکاور تولید محتوای خاص خودش را میخواهد.
کلمات کلیدی و ابزاری مثل KWFinder وجود ندارد که کارشناس سئو با کمک آن بتواند علاقه تکتک کاربران هدف کسبوکار/وبسایت را پیدا و برای آنها تولید محتوا کند.
متخصصان سئو و تیم مارکتینگ هر کسبوکار لازم است براساس ترفندهایی که درادامه آورده شده است، پیش بروند، تولید محتوا و برای رسیدن به دیسکاور تلاش کنند.
البته، توجه به این نکته ضروری است که تمامی استانداردهای سئو سایت همچنان باید رعایت شود؛ یعنی بهعبارتدیگر،
- وبسایت باید موبایل فرست و واکنشگرا و بر پایهی استانداردهای سئو تکنیکال طراحی شده باشد،
- تمامی صفحات، مخصوصا صفحات بلاگ، باید AMP (صفحات موبایلی پرشتاب) باشند،
- تولید محتوا برای نیاز کاربر، برای کلمات کلیدی و رتبهگرفتن در نتایج جستجو گوگل همچنان ادامه یابد و
- تولید محتوای ویژه برای گوگل دیسکاور نیز انجام شود.
۱. بر خود کاربر تمرکز کنید نه سؤالاتش
«این موتور جستجوی شخصیسازیشده» دیگر با کلمات کلیدی و سؤال کاربر سروکار ندارد. خود کاربر، سلیقهاش، شغل، محل زندگی، عادات، برندهایی که از آنها خرید میکند و علائق فردیاش برای دیسکاور در اولویت است.
بنابراین، باید وقت بگذارید و تحقیق کنید و تاجایممکن نهفقط پرسونای مخاطب وبسایت را بیابید، بلکه تلاش کنید تا تکتک کاربران را بیشتر بشناسید.
کارشناس سئو وبسایتهای فروشگاهی ممکن است حتی نیاز داشته باشند تا پرسشنامه تهیه کنند یا از راههای مختلف از تکتک مشتریان سؤالاتی را بپرسند تا موضوعات جالب و دوستداشتنیشان را بیابند.
حوزههای علاقهی کاربران را بیابید و هدف قرار دهید نه کلمات کلیدی را.
باید پاسخ این سؤال کلیدی پیدا شود که «کاربران و مشتریان من چرا به محصولات و خدمات من نیاز دارند و به آنها علاقه نشان میدهند؟».
برای نمونه، طبیعی است که مشتریان فروشگاه آنلاین لوازم کوهنوردی و کمپینگ چون به طبیعتگردی، طبیعت، کوه، جاهای بکر، هیجان یا ورزش علاقه دارند؛ به لوازم کوهنوردی نیاز دارند و میخرند.
پس، کارشناس سئو این وبسایت باید برای کوه یا فعالیتهای و ورزشهای هیجانانگیز (دقت کنید، نه کلمه کلیدی کوه یا کلمه کلیدی هیجان) تولید محتوا کند.
۲. Entityها را دریابید
کوه، طبیعت، طبیعتگردی، جاهای بکر و ورزشهای هیجانانگیز کلمه کلیدی نیستند، هرکدام یک Entity یا موجودیت مستقلاند. هر موضوعی را که درنظر بگیرید، به مجموعهای از موضوعات و مفاهیم دیگر مرتبط است. درست مثل نمونهای که ذکر شد.
لوازم کوهنوردی به کوهنوردی، کوهنورد، طبیعتگردی، کوه و خیلی موضوعات، مفاهیم و چیزهای مستقل دیگر مرتبط است. برای تولید محتوا برای گوگل دیسکاور باید Entityهایی را که بین علاقههای کاربران و محصولات و خدمات شما مشترک است، پیدا و برای آنها محتوا تولید کنید.
موضوعات و مفاهیم مرتبط معمولا عبارت است از:
- تفریحات و سرگرمیها،
- فعالیتها،
- آدمها (سیاستمداران، سلبریتیها، ورزشکاران، مدلها و …)،
- مکانها،
- رویدادها،
- محصولات،
- غذاها.
برای کسانی که لوازم کوهنوردی میخرند احتمالا موضوعات و محتواهایی که دربارهی کوهنوردان بزرگ جهان است یا به اخبار رویدادهایی که در ارتباط با صعود یا فتحکردن قلههای معروف جهان برگزار میشود یا تغذیهی مناسب برای کوهنوردان میپردازد، جالب است و خواندنی.
(منبع اینفوگرافی: https://www.searchenginejournal.com/google-discover/361142/)
همچنین، برای یافتن چیزهای مستقل و مرتبط به یک موضوع میشود از ابزارها کمک گرفت. entityexplorer از بهترین ابزارها برای این کار است. کافی است موضوع یا یک کلمه کلیدی را به آن بدهید تا تمام کلمات، مفاهیم و موضوعات مرتبط به آن را بهشکل mind map تحویل دهد.
(منبع تصویر: https://www.searchenginejournal.com/google-discover/361142/)
۳. روی ترندها موجسواری کنید
وبسایت در هر حوزهای که فعال باشد، میتوانید از ترندها و موضوعات داغ مرتبط برای تولید محتوا استفاده کنید. به گوگل دیسکاور بهچشم یک روزنامه نگاه کنید. باید در آن از مهمترین اخبار و اتفاق دنیا در هر حوزهای مطلبی نوشته شده باشد.
باید دربارهی هر ترندی که به یکی از Entityهای شناساییشده مربوط میشود، محتوایی تولید کنید تا بتوانید از آن جریان بهنفع وبسایت و کسبوکار استفاده کنید.
برای نمونه، بازی همستر کامبت تلگرام را درنظر بگیرید. برای چند روز در ایران همهجا حرف از این بازی بود. همان چند روز فرصتی طلایی برای وبسایتهایی بود که در حوزه رمزارزها و تریدینگ فعالیت میکنند تا با تولید محتوا دربارهی همستر به گوگل دیسکاور کاربران علاقهمند برسند.
۴. محتوای جذاب و کنجکاوکننده با عناوین گیرا تولید کنید
تولید محتوا برای دیسکاور با تولید محتوا برای بلاگ وبسایت فرق مهم دیگری هم دارد: در پستهای بلاگ مهم این است که پاسخ سؤالات کاربران دربارهی موضوعی مشخص (کلمه یا عبارت کلیدی که جستجو میشود) کامل و جامع داده شود. محتوا باید آگاهیبخش باشد و بهروز.
اما محتواهایی که برای دیسکاور تولید میشود اول از همه باید جذاب باشد. قرار نیست در محتواهای دیسکاور به سؤالات کاربر پاسخ داده شود. چون او سؤالی نپرسیده که آن محتوا پاسخش باشد.
هدف محتواهای دیسکاور آگاهیبخشی هم نیست. دیسکاور قرار است چیزهای جالبی را بهاطلاع کاربر برساند. جنس محتواهای دیسکاور از جنس محتواهای خبری است. محتواهای دیسکاور باید کنجکاوکننده باشد تا کاربر را وادار کند دربارهی محصول یا خدمتی جستجو کند یا روی لینکی کلیک کند.
به همین دلیل است که عناوین محتواهایی که برای دیسکاور تولید میشوند باید بسیار جذاب و گیرا باشند تا کاربر ترغیب شود روی مطلب شما کلیک کند، نه دیگر مطالبی که در دیسکاور او ظاهر شده است.
۵. محتوای باکیفیت و مرتبط و مفید تولید کنید
محتواهای دیسکاور باید جالب و جذاب باشند، اما نه بیکیفیت و نامربوط. درست است که گوگل دیسکاور مانند موتور جستجوی گوگل کار نمیکند. اما به استانداردهای گوگل کاملا وفادار است.
دیسکاور محتواهای بیکیفیت را که هیچ ارزشی برای کاربر ندارند و مفید نیستند یا نامعتبر و غلطاند، در دیسکاور نمایش نمیدهد. محتواهایی که برای گوگل دیسکاور تولید میشود نیز باید معیارهای چهارگانهی E-E-A-T را داشته باشد.
یعنی وبسایتی که لوازم کوهنوردی میفروشد نمیتواند برای رسیدنبه دیسکاور، محتوای صرفا جذابی تولید کند که در آن به غلط ادعا شود کوهنوردی انواع بیماریها را درمان میکند یا برای بیماران دیابتی خوب است و عنوانش را هم بگذارد «کوهنوردی درمان همهی دردها».
محتوایی که برای دیسکاور تولید میشود باید هم مرتبط با یک Entity باشد و هم حوزه کاری کسبوکار یا وبسایتی که به آن لینک داده میشود. علاوهبر آن، باید اطلاعات و خبرهای مفید و درستی را دربارهی یک موضوع مشخص (مثلا بازی همستر) به کاربر بدهد.
۶. فقط عکسهای بزرگ و بسیار باکیفیت را قرار دهید
در فید دیسکاور کاربر یک عنوان میبیند، یک عکس، نام وبسایت و یک عدد (مطلب چند ساعت یا روز پیش منتشر شده است) را. در بیشتر مواقع، او از روی عنوان و عکس تصمیم میگیرد که روی محتوا کلیک کند یا نه. بنابراین، عکسهای جذاب و بزرگ و بسیار باکیفیت برای محتواهای دیسکاور ضروری است.
درحقیقت، بهترین راه برای تقویت محتوا در Discover استفاده از تصاویر بزرگ و باکیفیت است که حداقل ۱۲۰۰ پیکسل عرض داشته باشند و با اینطور تنظیم شده باشند: max-image-preview:large.
بهتر است از لوگوی وبسایت یا کسبوکار برای عکسهای دیسکاور استفاده نکنید.
به عکسها در فید دیسکاور زیر دقت کنید. عکس محتوای دوم هم باکیفیت است و هم بسیار مرتبطبا عنوان محتوا که این است: آدمهایی که دوست صمیمی ندارند معمولا این رفتارها را بیشتر از خود نشان میدهند (بدون اینکه متوجه باشند).
۷. صادق باشید
در محتواهایی که برای دیسکاور تولید میکنید دروغ نگویید، بزرگنمایی نکنید یا جنجال درست نکنید. اتفاقا درست برعکس چیزی که بهنظر میرسد، گوگل دیسکاور اصلا از اغراق و جنجالآفرینی خوشش نمیآید.
دیسکاور ترندها را دوست دارد، اما نه برای اینکه جنجالی است. چون کاربران به موضوعات روز توجه میکنند و میخواهند بیشتر دربارهی آنها بدانند.
بنابراین، از حاشیه و اخبار و مطالب زرد دوری کنید. توجه کاربران را در دیسکاور با خلاقیت جلب کنید نه اغراق و درغ. اگر گوگل تشخیص دهد که وبسایت شما اخبار جعلی منتشر میکند، قطعا جریمه میشوید.
۸. محتوای ویدئویی تولید کنید
ویدئوها در Google Discover بسیار نمایش داده میشود. گوگل به محتواهای بصری علاقه دارد و در سالهای اخیر در نتایج جستجو نیز این علاقه را نشان داده است. در دیسکاور، مانند نتایج جستجو، ویدئوهای یوتیوب نمایش داده میشود.
کانال یوتیوب کسبوکار یا وبسایت را تقویت کنید. برای موضوعات و مفاهیم مستقل و مرتبط، ویدئوهای جذاب و مفید تولید کنید. البته، یادتان باشد که ویدئوهای یوتیوب نیز باید سئو شوند.
در محتوای «زیر و بم سئو یوتیوب را یاد بگیرید» تمام نکات لازم برای تولید محتوای ویدئویی و سئوی آن ذکر شده است.
۹. سریع باشید
گوگل دیسکاور کموبیش شبیه یک روزنامه است. اگر میخواهید از پتانسیل دیسکاور بهنفع سئو سایت استفاده کنید، باید سریع تولید محتوا کنید. این مطلب مخصوصا دربارهی بهرهبرداری از ترندها صادق است.
ترندها برای مدت زمان کوتاهی توجه کاربران را جلب میکنند و خیلی زود جای خود را به ترندهای دیگر میدهند. البته، این نکته را بهیاد داشته باشید که نباید کیفیت را فدای سرعت کنید.
لازم هم نیست که برای همهی ترندهای مرتبط محتوا تولید کنید. اگر بتوانید از چند ترند هم بهخوبی بهرهبرداری کنید، ترافیک قابلتوجهی را از دیسکاور برای وبسایت میگیرید.
جمعبندی و نتیجهگیری
گوگل دیسکاور بخشی از موتور جستجوی گوگل و تجربهای ویژه برای کاربران موبایل است. سیستم دیسکاور مبتنیبر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی است.
الگوریتمهای گوگل دیسکاور آموزش دیدهاند که هر کاربر را بشناسند، رفتارهای آنلاین و تاریخچه جستجوهایش را زیر نظر بگیرند و حوزهها و موضوعاتی را که برای او جذاب و دوستداشتنی است، بیابند. هدف سیستم این است که محتواهایی را که حدس میزند برای کاربر جالب است و ممکن است به اطلاعات آن نیاز داشته باشد، به او پیشنهاد دهد.
گوگل دیسکاور کاری به کلمات کلیدی ندارد و کاربر چیزی را در آن جستجو نمیکند. دیسکاور شبیهبه اینستاگرام عمل میکند و براساس تعاملات و واکنشهای هر کاربر به محتواهای مختلف، چیزهایی را به او عرضه میکند.
گوگل میخواهد تجربه کاربرش را ارتقا دهد و جستجوی بدون سؤال را به امکانات خود اضافه کند. درحقیقت، گوگل میخواهد نیازهای هر کاربر را پیشبینی و او را از جستجوکردن بینیاز کند.
تعداد کاربران موبایل در سراسر جهان و ایران زیاد است و هرروز نیز بیشتر میشود. ازطریق دیسکاور است که هر وبسایت میتواند خودش را ارزان و آسان به آن کاربران برساند و توجهشان را جلب کند.
تولید محتوا برای گوگل دیسکاور ویژگیهای خاصی دارد. ممکن است کارشناس سئو سایت بتواند با تحقیق و خلاقیت و شناسایی درست پسندها و نیازهای کاربرانش محتواهایی تولید کند که هم در دیسکاور ظاهر شوند و هم در نتایج جستجو رتبه بگیرند.
انواع محتوا (بلاگ پست، خبر، ویدئو، بررسی محصول، محتوای همیشهسبز و …) میتوانند به فید دیسکاور راه یابند. مهمترین شرطش این است که محتواهای باکیفیت، مفید، درست، معتبر، جذاب و بهروزی باشند.
موفقیت متخصص سئو در گرفتن ترافیک از گوگل دیسکاور به این بستگی دارد که علاوهبر رعایت استانداردهای ذکرشده، موضوعات و مفاهیم مستقلی (Entity) را که به حوزه کاری وبسایت مربوطاند و کاربران نیز به آنها علاقه نشان میدهند، پیدا و دربارهی آنها تولید محتوا کند.
البته، این نکتهی مهم فراموش نشود که کارشناس سئو سایتی که آموزش سئو را گذرانده باشد و بر اصول آن مسلط باشد، میتواند از گوگل دیسکاور بیشترین استفاده را ببرد.