// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

مقایسه کاتلین و جاوا (بررسی ٨ تفاوت اصلی)

مقایسه کاتلین و جاوا

اگر به توسعه اپلیکیشن اندروید علاقه مند باشید، قطعا یک آشنایی اولیه با کاتلین و جاوا خواهید داشت. در سالیان اخیر، انتخاب جاوا و کاتلین برای برنامه نویسی اندروید به یک بحث داغ میان برنامه نویسان تبدیل شده است. به عقیده بسیاری از برنامه نویسان، جاوا بهترین گزینه برای برنامه نویسی اندروید است زیرا به راحتی در دسترس است. اما، با معرفی زبان برنامه نویسی Kotlin توسط گوگل در سال ٢٠١٧ به عنوان زبان رسمی توسعه اندروید، توجهات به سمت این زبان جدید جلب شد. مطالعه این مقاله، دیدی جامع نسبت به این دو زبان برنامه نویسی به شما خواهد داد تا بتوانید مناسب ترین زبان را برای آموزش برنامه نویسی اندروید انتخاب کنید. پس تا انتها همراه ما باشید.

 

زبان برنامه نویسی جاوا 

زبان برنامه نویسی جاوا در سال ١٩٩۵توسط جیمز گاسلینگ در Sun Microsystems (که در سال ٢٠٠٩ توسط Oracle خریداری شد) توسعه یافت. جاوا یک زبان برنامه نویسی متن باز، همه منظوره و شی گرا است. علاوه بر این، جاوا یک زبان برنامه نویسی استاتیک است  که type checking را در طول زمان کامپایل انجام می دهد. جاوا به عنوان یک زبان چند پلتفرمی، تقریباً روی هر دستگاه و سیستم عامل و سروری کار می کند. علاوه بر این، از آنجایی که در بایت کد کامپایل شده است، می تواند بر روی ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا شود.
اپلیکیشن های معروفی مانند spotify، twitter و LinkedIn به وسیله جاوا ساخته شده اند.

 

مزایای جاوا

  • جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرا است که نوشتن برنامه های ماژولار را برای برنامه نویسان راحت تر می کند.
  • جاوا انعطاف پذیر است. به این معنی که به راحتی از یک سیستم به سیستم دیگر منتقل می شود.
  • جاوا، مستقل از پلتفرم است.
  • جاوا یک زبان چند رشته ای یا Multi-Thread است. این بدان معنا است که اجازه اجرای همزمان چندین بخش از برنامه را می دهد و در واقع بیشترین استفاده را از CPU می کند.

محدودیت های جاوا

  • جاوا حافظه زیادی را مصرف می کند که این ممکن است منجر به افت عملکرد شود.
  • جاوا به جای گرفتن بکاپ از داده ها، فقط بر روی ذخیره سازی آن ها تمرکز دارد.
  • در جاوا هیچ کنترلی بر جمع آوری زباله وجود ندارد زیرا جاوا توابعی مانند ()delete()، free را ارائه نمی دهد.
  • int و char بدون علامت در جاوا پشتیبانی نمی شوند.

 


بیشتر بخوانید: “راهنمای اجمالی جاوا برای اندروید


کاتلین چیست؟

زبان برنامه نویسی kotlin زبان بسیار جوان‌تری نسبت به جاوا است و برای اولین بار در سال ٢٠١۶ معرفی شد. کاتلین یک زبان متن باز است که می‌تواند کد را در بایت کد کامپایل کند و روی ماشین مجازی جاوا (JVM) کار کند. کاتلین مانند جاوا تقریباً روی هر پلتفرمی کار می کند. به علاوه، کتابخانه ها و چارچوب های ساخته شده در جاوا نیز برای استفاده در کاتلین سازگار هستند. کد کاتلین در مقایسه با جاوا آسان تر و خواناتر است به همین دلیل کاتلین احتمال خطا را کاهش می دهد.
Tinder، Netflix، Airbnb، Pinterest و Uber از جمله نمونه هایی هستند که با استفاده از کاتلین نوشته شده اند.

 

مزایای کاتلین

  • کدهای زبان برنامه نویسی کاتلین، مختصرتر و خواناتر از جاوا است.
  • سینتکس های برنامه نویسی کاتلین کاربر پسند و قابل درک است.
  • کاتلین با تقسیم بندی برنامه های بزرگ به لایه های کوچک تر، فرایند برنامه نویسی را ساده تر می کند.
  • کاتلین به توسعه دهندگان کمک می کند تا توابع افزونه یا Extension function را ایجاد کنند.
  • کاتلین یک روش بسیار ساده و خودکار را برای ایجاد کلاس های داده ارائه می دهد.
  • این زبان امکان تبادل و استفاده از اطلاعات جاوا را به روش های مختلف می دهد.
  • نوشتن کد جدید در Kotlin زمان کمتری می برد.

محدودیت های کاتلین

  • اصلی ترین محدودیت کاتلین این است که عملکرد کامپایل کندتری دارد.
  • کاتلین زبان جدیدی است. به همین دلیل بر خلاف جاوا جامعه حمایتی کوچک و محدودی دارد.
  • منابع آموزش برنامه نویسی کاتلین محدو است.

 

چرا زبان برنامه نویسی جاوا با کاتلین مقایسه می شود؟

تا این جا زبان برنامه نویسی جاوا و کاتلین را معرفی کردیم و به چندین ویژگی این دو زبان اشاره کردیم. اکنون شاید این سوال برایتان ایجاد شود که چرا زبان برنامه نویسی جاوا با کاتلین مقایسه می شود؟ همانطور که گفته شد جاوا یک زبان همه منظوره است. زبان برنامه نویسی جاوا سال هاست که یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیاست. در حالی که کاتلین تازه چند سال است که معرفی شده است. با این حال زبان برنامه نویسی کاتلین در توسعه اندروید، جدی ترین رقیب جاوا است.
در سال ٢٠١٧ ، گوگل کاتلین را به عنوان دومین زبان رسمی خود برای توسعه اندروید به رسمیت شناخت. همچنین در سال ٢٠١٩، کاتلین به عنوان زبان برنامه نویسی موفق برای توسعه برنامه های اندروید در گوگل اعلام شد. در نتیجه، می تون گفت زبان برنامه نویسی کاتلین رشد باورنکردنی را تجربه کرده است.

جاوا یا کاتلین

 

تفاوت های کلیدی کاتلین و جاوا

اکنون که ما کمی زمینه داریم، ممکن است تعجب کنید که چگونه رشد کاتلین بر جاوا تأثیر می گذارد. آیا کاتلین جایگزین آن خواهد شد؟ پاسخ به این سادگی نیست. در مورد این موضوع نظرات متفاوت زیادی وجود دارد. برای درک هر دو طرف بحث، اجازه دهید ابتدا نگاهی دقیق به تفاوت آنها بیندازیم.

 

١. خطای Null Pointer Exception

خطای Null Pointer Exceptions در جاوا برای توسعه دهندگان دردسر زیادی را ایجاد می کند. ایده پشت Null Pointer Exceptions این است که کاربران را قادر می سازد تا یک مقدار null را به هر متغیر نسبت دهند. جاوا به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که یک مقدار null را به هر متغیری اختصاص دهند. با این حال، اگر آن ها سعی کنند از یک مرجع شی که دارای مقدار تهی است استفاده کنند، خطای NullPointerException ظاهر می شود.

در مقابل، در Kotlin، به طور پیش فرض نمی توان مقادیر null را به متغیرها یا اشیا نسبت داد. اگر سعی کنیم این کار را انجام دهیم، کد در زمان کامپایل با شکست مواجه می شود. بنابراین، Null Pointer Exceptions در Kotlin وجود ندارد. با این حال، اگر توسعه‌دهنده بخواهد به یک متغیر یک مقدار تهی اختصاص دهد، می‌تواند متغیر مورد نظر را  به ‌عنوان یک متغیر nullable علامت‌گذاری کند. برای این کار از دستور زیر استفاده می شود:

val number: Int? = null

 


بیشتر بخوانید: “خطاهای رایج در زبان برنامه‌نویسی جاوا


٢. گسترش توابع

برخلاف جاوا، Kotlin به توسعه‌ دهنده اجازه می‌دهد تا عملکرد کلاس‌ها را بدون نیاز به ارث بری از یک کلاس گسترش دهد. در جاوا، برای گسترش عملکرد یک کلاس موجود، باید یک کلاس جدید ایجاد کرد و توابع را از کلاس والد به ارث برد.

 

٣. حجم کد

یکی از تفاوت های کلیدی کاتلین و جاوا این است که کاتلین به کد کمتری نیاز دارد. همانطور که گفته شد کاتلین یک زبان بسیار مختصر است. به این معنا که یک برنامه جاوا را می توان با تعداد کمتر کد در کاتلین نوشت. به طور کلی، مختصر بودن کاتلین، نوشتن پروژه‌های بزرگ را قابل مدیریت ‌تر می‌کند. این موضوع احتمال خطا را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

 

۴. کلاس های داده

معمولا در پروژه های بزرگ جاوا از چندین کلاس استفاده می شود که صرفاً برای نگهداری داده ها طراحی شده اند. اگرچه این کلاس‌ها عملکرد بسیار کمی دارند یا اصلاً کارایی ندارند، با این حال یک توسعه ‌دهنده باید کدهای boilerplate زیادی را در جاوا بنویسد.

در مقابل، کاتلین راه ساده ‌تری برای ایجاد کلاس‌ ها برای نگهداری داده‌ ها ارائه می دهد. به این صورت که برنامه نویس با گنجاندن کلمه کلیدی “data”، کلاس را تعریف می کند.

۵. coroutines

از آن جایی که اندروید به طور پیش فرض تک رشته ای است، هر زمان که عملیات طولانی مدت I/O یا CPU را در شبکه راه اندازی شود، رشته مربوطه مسدود می شود. جاوا توانایی ایجاد چندین رشته را فراهم می کند، اما مدیریت آن ها یک کار پیچیده است.

در کاتلین ما می‌توانیم چندین رشته برای اجرای این عملیات فشرده طولانی‌مدت ایجاد کنیم، که در زمان اجرای عملیات فشرده طولانی‌مدت، اجرا را در یک نقطه خاص بدون مسدود کردن رشته‌ها متوقف می‌کند.

 

۶. Type interface

در جاوا باید نوع متغیر را به صراحت مشخص کنیم.

در kotlin نیازی نیست که نوع هر متغیر را به طور صریح مشخص کنیم.

 

٧.  Checked exception

در جاوا Checked exception بررسی می شود که در نهایت منجر به کد قوی با مدیریت خوب خطا می‌شود.

اما در کاتلین ما Checked exception وجود ندارد. بنابراین توسعه دهندگان نیازی به اعلام یا گرفتن استثناها ندارند، که این بسته به توسعه دهنده می تواند مفید یا غیرمفید باشد.

 

٨. برنامه نویسی کاربردی (Functional programming)

زبان برنامه نویسی جاوا تا قبل از java8، از برنامه نویسی کاربردی پشتیبانی نمی کند.

کاتلین ترکیبی از زبان برنامه نویسی رویه ای (procedural programming) و کاربردی است که از روش های مفید بسیاری مانند لامبادا، operator overloading، توابع مرتبه بالا و غیره تشکیل شده است.

 

نتیجه گیری

نظرات متفاوتی در انتخاب زبان مناسب برای برنامه نویسی اندروید وجود دارد. در این مقاله از آکادمی آمانج سعی کردیم به دور از هرگونه پیش داوری، به ویژگی های مثبت و منفی جاوا و کاتلین اشاره کنیم.

آنچه که مشخص است این است که زبان برنامه نویسی کاتلین به سرعت در حال پیشرفت است و هرساله بر تعداد توسعه دهندگان اندروید که از کاتلین استفاده می کنند افزوده می شود. همچنین شرکت ها و سازمان هایی که در جستجوی نیروی متخصص توسعه اندروید با کاتلین هستند در حال افزایش است.

پس می توان نتیجه گرفت آینده توسعه اندروید می تواد به کاتلین بسیار مرتبط باشد.

 

برای تهیه این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

spaceotechnologies.com

hackr.io

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
نگین سعیدی

من نگین سعیدی هستم کارشناس سئو و تولیدمحتوا آکادمی آمانج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *