امروزه اکثر افراد برای یافتن پاسخ سؤالات خود به گوگل مراجعه میکنند و با جستجو در بین وبسایتهای مختلف به دنبال بهترین پاسخ میگردند و به آن اعتماد میکنند.
حال اگر گوگل هنگام ایندکس کردن مطالب و رتبهبندی وبسایتها فقط به موارد معمولی مانند متن، عکس و … توجه کند و مواردی مانند اعتبارسنجی وبسایت و محتوا را در نظر نگیرد و کاربران با توجه به پیج رنک گوگل به وبسایتهایی مانند مالی و پزشکی اعتماد کنند، فریب کلاهبرداری و دروغگویی این وبسایت ها را میخورند و آسیب میبینند.
گوگل در الگوریتمهای خود بیان کرده است که قوانین سختی را اتخاذ کرده و به گونهای با وبسایتها برخورد میکند که گویی از سمت کاربران مامور شده تا آنها را از جوانب مختلف بررسی کند، این امر کمک ویژهای به اعتماد کاربران به گوگل میکند.
یکی از این قوانین و تدابیر ویژه گوگل معیار YMYL است، گوگل این معیار را در سال ۲۰۱۹ عنوان کرد. عملکرد YMYL به گونهای بود که در آن سال بسیاری از وبسایتها دچار نوساناتی شدند و ترافیک و رتبهی آنها به طرز عجیبی دچار تغییرات شد و افت شدیدی داشتند.
شما میتوانید برای ارتقا رتبه وبسایت خود مقاله « ۱۰ فاکتور مهم در رتبه بندی گوگل که نباید نادیده گرفته شود!» را مطالعه کنید.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
YMYLچیست؟
الگوریتم YMYL ناشی از بهروزرسانیهایی است که گوگل چند سال پیش در دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جستجو خود ایجاد کرده است و از آن زمان باعث ایجاد نگرانی برای بازاریابان و سئوکاران شده است.
اول از همه، معیار YMYL مخفف “Your Money or Your Life” به معنای “پول یا زندگی شما” است. همانطور که از نام آن مشخص است، به صفحات یا سایتهایی اشاره میکند که انتظار میرود نوعی معامله پولی در آنها انجام میشود. همچنین میتواند برای طیف گستردهای از وبسایتهایی باشد که محصولات میفروشند یا خدمات یا اطلاعاتی را ارائه میدهند، که اگر محتوای این صفحات به طور نادرست ارائه شوند میتوانند بر شادی، سلامتی، ثبات مالی یا امنیت کاربران تأثیر بگذارند.
چرا YMYL مهم است؟
محتوای YMYL باید در سطح بالایی از دقت و صحت اطلاعات باشند که بتوانند به خوانندهی محتوا کمک کنند و آسیب نزنند. گوگل بر این باور است که صفحاتی که ممکن است تاثیر زیادی بر ذهن و زندگی افراد بگذارند، باید به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. شاید یکی از اصلیترین دلایل بهروزرسانیهایی که در الگوریتم گوگل ایجاد میشود همین باشد؛ گوگل اجازه نمیدهد سایتهایی در رتبه های برتر نتایج جستجو باشند که اهداف صحیحی پشت آنها نیست و به مخاطب آسیب میزنند.
در سپتامبر ۲۰۱۹، گوگل بهروزرسانی الگوریتم خود را انجام داد که منجر به تزلزل در رتبهبندی برای تعداد زیادی از سایتها، بهویژه سایتهایی با تمرکز بر بهداشت، دارو و مراقبتهای بهداشتی شد. این مسئله باعث به وجود آمدن نام غیررسمی “به روزرسانی پزشکی” شد و باعث شد بسیاری از وبسایتها به فکر بهترین روشها ی YMYL برای سئو وب سایت های خود باشند. همچنین ثابت شد که ارائه محتوای با کیفیت و قابل اعتماد در نتایج جستجو یکی از اهداف اصلی گوگل است. گوگل میخواهد اطمینان حاصل کند که جستجوگران فریب محتوایی را نمیخورند که میتواند بر سلامتی آنها تأثیر منفی بگذارد یا به آنها مشاوره بدی دهد. این بدان معنی است که صفحات وب سایت هایی با محتوای YMYL نیاز به ارائه محتوای با کیفیت بالا دارند که میتواند به آنها رتبهبندی بهتر YMYL و سئو را ارائه دهد.
توصیه میکنم مقاله الگوریتم پاندا گوگل چیست؟ که درمورد الگوریتم کنترل کننده کیفیت محتوا است، را مطالعه بفرمایید.
گوگل در وب سایتهای YMYL به دنبال چیست؟
در حال حاضر، گوگل بیش از ۱۰ هزار نفر در سراسر جهان دارد که نتایج جستجو را ارزیابی میکنند، وظیفه این ارزیابی کنندگان کیفیت محتوا این است که مطمئن شوند کاربران گوگل آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا میکنند و میتوانند به آنچه پیدا میکنند اعتماد کنند.
این افراد وقتی به صفحات YMYL برخورد میکنند، آن را ارزیابی میکنند. گرچه رتبهبندی آنها بر اساس معیارهای سایر نتایج نیست؛ همانطور که گفتیم، صفحات YMYL با استاندارد بسیار بالاتری ارزیابی میشوند.
وب سایت هایی با محتوای YMYL
وبسایتهایی با موضوعات اطلاعات پزشکی: وبسایتهایی که در مورد سلامتی ، داروها، بیماریها یا شرایط خاص، بهداشت روان، تغذیه و غیره، مشاوره یا اطلاعاتی ارائه میدهند.
وبسایتهایی با موضوعات اطلاعات حقوقی: وبسایتهایی که مشاوره حقوقی یا اطلاعاتی درباره موضوعاتی مانند طلاق ، حضانت فرزند، ایجاد وصیتنامه، شهروندی و غیره ارائه میدهند.
وبسایتهای مالی: وبسایتهایی که مشاوره مالی یا اطلاعاتی در مورد سرمایه گذاری، مالیات، برنامهریزی مالی، وام، بانک، بیمه و غیره ارائه میدهند. این سبک از صفحات میتوانند بخشی از پیشنهادات رفاه زندگی باشند. وبسایتهای خرید: وبسایتهایی با اطلاعات درباره تحقیق در مورد خرید، خدمات خرید، وبسایتهای تجارت الکترونیکی و غیره.
وبسایتهای مقالات خبری یا صفحات اطلاعات عمومی: صفحات وب شامل اطلاعاتی درباره روندهای محلی، ایالتی/ ملی دولت، سیاستها، مردم و قوانین. خدمات مقابله با حوادث برنامههای دولتی و خدمات اجتماعی؛ اخبار در مورد موضوعات مهم مانند رویدادهای بین المللی، تجارت، سیاست، علوم و فناوری؛ و غیره
*بهخاطر داشته باشید که همه مقالات خبری لزوماً الگوریتم YMYL در نظر گرفته نمیشوند.
وبسایتهایی در گروه های مختلف افراد: اینها میتوانند وبسایتهایی با اطلاعات مربوط به گروههای اجتماعی خاص مانند ادیان، گروههای قومی، معلولیت، سن، ملیت، وضعیت جانباز، گرایش جنسی، جنسیت، هویت جنسیتی و موارد دیگر باشند.
وبسایتهایی مربوط به “تصمیمات بزرگ یا جنبههای مهم زندگی مردم میتواند جز الگوریتم YMYL در نظر گرفته شود، مانند تناسب اندام و تغذیه، اطلاعات مربوط به مسکن، انتخاب دانشگاه، یافتن شغل و غیره”.
معیار YMYL در سئوی وبسایت از جان و مال کاربران در مقابل محتوای نامعتبر محافظت میکند.
ارتباط بین معیار YMYL و E-A-T
E-A-T: تخصص ، اعتبار ، قابل اعتماد بودن یا کیفیت صفحه (PQ)
YMYL: پول یا زندگی شما
E-A-T مخفف سه کلمه تخصص، اعتبار و اعتمادپذیری است. این سه عبارت نشانگر تخصص فرد منتشر کننده محتوا و اعتبار و قابل اعتماد بودن وبسایتها است.گوگل همیشه تاکید میکند که محتوای عالی بسازید، بنابراین جای تعجب نیست که گوگل برای محتوای با کیفیت بالا ارزش قائل است.
بین آنچه را که گوگل محتوای با کیفیت در نظر میگیرد و آنچه در نتایج جستجو نشان داده میشود، رابطه روشنی وجود دارد.
E-A-T به نوعی در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل نقش دارد و به همین دلیل باید در استراتژی سئو مورد توجه قرار گیرد.
همچنین گوگل متذکر شد که E-A-T در انواع سایتها اعمال میشود (به عنوان مثال: وبسایتهای شایعات، وبسایتهای مد، وبسایتهای طنز، و انجمن و پرسش و پاسخ).
بنابراین گوگل با استفاده از E-A-T تا حد زیادی از امنیت و اعتبار وبسایتها مطلع است. این سیستم مکمل YMYL است و کمک زیادی به آن میکند، این دو در کنار هم ابزارهای موفقیت گوگل برای ارزیابی کیفیت و اعتبار محتوا و صفحات وبسایتها هستند.
در مقاله “E-A-T در سئو: مبارزهی گوگل با محتوای بیکیفیت” به صورت دقیقتر به این موضوع پرداخته شده است.
تخصص یا Expertise در YMYL
فرد بیمار هنگام مراجعه به پزشک می خواهد بداند که وی در زمینهی خود متخصص است یا خیر؟ همین مسئله برای هر کاربر گوگل نیز وجود دارد. زمانی که آنها به دنبال مشاور مالی میگردند، میخواهند بهترین مشاور مالی را پیدا کنند که در هزینههای آنها صرفهجویی شود یا هزینهای برای آنها نداشته باشد.
روشهای مختلفی برای به رخ کشیدن تخصص نویسنده در محتوای YMYL وجود دارد، اما همه اینها با انتشار مطالب شروع میشود. نویسنده محتوا باید محتوایی با کیفیت بالا ایجاد کند که متخصص بودن خود را در این زمینه نشان دهد. باید محتوایی نوشته شود که غنی از اطلاعات ارزشمند و قابل خواندن باشد.
نویسنده محتوا با منتشر کردن گواهینامهها و مجوزها و حتی آرم موسسات وابسته به خود میتواند تخصص خود را نشان دهد.
اعتبار یا authoritative در YMYL
متخصص بودن بسیار خوب است، اما این تنها آغاز کار است. وقتی سایر متخصصان یا تأثیرگذاران در حوزهی کاری شما، از شما به عنوان منبع اطلاعاتی نام میبرند یا وقتی نام شما (یا برند تجاری شما) با عناوین مرتبط مترادف میشود، شما فقط یک متخصص نیستید بلکه شما یک مرجع هستید.
برخی از KPI ها در مورد قضاوت درباره اعتبار وبسایت
• گرفتن لینک از وبسایتهای مرتبط و معتبر عامل بزرگی در مورد رتبهبندی وبسایتها است، مطمئناً بدون تأکید بر این موضوع نمیتوان در مورد هیچ چارچوبی برای موفقیت در سئو بحث کرد.
وقتی از پیوندها صحبت میکنیم، همه چیز در مورد ایجاد اعتبار دامنه وبسایت شما است. این بدان معنی است که ما به وبسایتهایی با اعتبار بالا نیاز داریم که مرتبط با حوزهی کاری شما باشد و به شما لینک داده باشد و هیچ تأییدی بهتر از این وجود ندارد که یک وبسایت بتواند از یک وبسایت معتبر لینک بگیرد.
• به اشتراک گذاشتن محتوای وبسایت شما به صورت گسترده، واقعی و مداوم در شبکههای اجتماعی
• ساختن نام تجاری به دلایل زیادی ایده خوبی است ، مهمتر از همه برای اعتبار سئوی وبسایت شما. میزان جستجوی برند شما معیار خوبی برای اندازهگیری نحوه عملکرد آن است.
اگر افراد بسیاری در جستجوی برند شما هستند، این خبر شگفت انگیزی است. اگر آنها در جستجوی نام تجاری شما با یک کلمه کلیدی مرتبط هستند، این حتی بسیار بهتر از آن است.
• داشتن یک صفحه ویکی پدیا برای نام تجاری خود و یا یکی از افراد شرکت شما نشانه بزرگی است که بیان میکند شما یک مرجع هستید. بهخاطر داشته باشید که داشتن یک صفحه در ویکی پدیا کار سادهای نیست، مگر اینکه یک شخص و یا یک برند شناخته شده و معتبر باشید. این موضوع در دستورالعملهای گوگل برای ارزیابی کیفیت محتوا قرار دارد، بنابراین موضوعی است که برای دستیابی به آن باید تلاش کنید.
نکات مهم و تاثیرگذار بر معیار YMYL
تولید محتوای با کیفیت: گوگل همواره به اهمیت محتوا تاکید بسیار داشته است. محتوای YMYL باید دارای یک هدف خاص باشد، نشاندهنده تخصص فرد نویسندهی محتوا باشد؛ جامع و مفید باشد به گونهای که نیاز مخاطب را برطرف کرده تا به وبسایت دیگری مراجعه نکند.
محتوا متمرکز بر روی موضوعات تازه: به عنوان مثال اگر ۳ سال پیش یک بلاگ پست در مورد مهمترین ابزارهای سئو منتشر شده، حال به دلیل بهروز شدن این ابزارها و اضافه یا حذف شدن تعدادی از آنها این محتوا باید بهروزرسانی شود. اگر محتوا هر ۶ ماه بهروزرسانی شود به احتمال قوی رتبهی خوبی را برای آن صفحه حفظ خواهد کرد.
ساخت یک سایت با کیفیت: یک سایت با طراحی قوی، امنیت بالا، با کمترین اشکالات، کمترین صفحات 404 و ساختار درست و اصولی در نسخه موبایل. بهینهسازی YMYL با کمترین محتوا در بخشهای: دربارهی ما، راهنمای سایت، صفحات NAP، سؤالات متداول و…
سئو داخلی: بهینه سازی YMYL با استفاده از کلمات کلیدی، متا داده، هدینگ تگها، انکر تکستها، استفاده از Bread crumb برای کمک به خزندههای گوگل
اضافه کردن اطلاعات نویسنده: در پایان هر محتوای YMYL اطلاعات نویسنده همراه با تصویر وی اضافه شود، این امر باعث اعتماد گوگل به محتوا و وبسایت ( افزایش E-A-T) میشود.
اطلاعات تماس: مانند شماره تماس و آدرس در دسترس و در معرض دید باشد تا خوانندگان محتوا مجبور به جستجوی اطلاعات تماس نباشند.
پیگیری نظرات منفی مخاطبان: با مخاطبینی که نظرات منفی ثبت کردهاند تماس گرفته شود و علت آن بررسی شود.
درج نظرات مثبت: نظرات مثبت مخاطبین و همکاران متخصص درج شود، این امر باعث اعتماد مخاطبین و ارزیابان کیفیت محتوای YMYL میشود.
ذکر منبع محتوا: حتی اگر نویسنده محتوا یک متخصص باشد، به منابع محتوا لینک داده شود، ذکر منبع یکی از عناصر مهم اعتبار بخشی به محتوا نزد گوگل است، همچنین باعث میشود تا مخاطبان از محتوای اصلی منابع نیز استفاده کنند.
استفاده از تیترهای مرتبط با موضوع: اگر تیترها با محتوای خود همخوانی نداشته باشند، ارزیابان کیفیت نسبت به محتوای صفحه دید بدی خواهند داشت و نزد گوگل نیز از اعتبار کمی برخوردار خواهند شد.
عدم استفاده از تبلیغات مکرر: استفاده از تبلیغات و پاپآپهای متعدد در تمام صفحات وبسایت باعث آزار مخاطب میشود و ماندگاری مخاطب در وبسایت را تحت تاثیر قرار میدهد.
جمع بندی
در این مقاله که از سری مقالات آموزش سئو آکادمی آمانج بود دریافتیم: گوگل سعی دارد تا محیطی امن برای کاربران ایجاد کند که از جستجو لذت ببرند و پاسخ پرسشهای خود را در بهترین شرایط ممکن پیدا کنند، بههمین خاطر محتوای YMYL را مطرح کرد، الگوریتم YMYL به دلیل ارتباط داشتن با زندگی و پول کاربران، به حدی نزد گوگل مهم هستند که اگر محتوای آنها در سطح مطلوبی نباشد گوگل آنها را جریمه خواهد کرد.
محتوای YMYLدر تلاش است تا اطمینان حاصل کند که از کاربران سو استفادهای صورت نمیگیرد و همه چیز در امنترین حالت ممکن به انجام میرسد. گوگل همچنین E-A-T را مکمل YMYL قرار داده تا هر دو در کنار هم کیفیت، اعتبار و امنیت محتوا و وبسایتها را ارزیابی کنند.
اگر وبسایت شما جز وبسایتهایی با محتوای YMYL قرار دارد با رعایت تمام قواعد و قوانینی که در مطلب بالا گفته شد، میتوانید اعتماد گوگل و کاربر را جلب کنید و جایگاه وبسایت خود را بهبود ببخشید.
منبع: بیشترین محتوای این مقاله از وبسایتهای ignitevisibility و raddinteractive و moz گرفته شده است.