// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۹ سوال کلیدی در مصاحبه طراحی سایت

سوال کلیدی مصاحبه طراحی سایت

در این دنیای پر از رقابت پیداکردن شغلی که دوستش داریم کار سختی است. می‌شود ادعا کرد این سختی در دنیای شغل‌های دیجیتال، مثل طراحی سایت،‌سخت‌تر است. چون هم نیاز بازار برای چنین شغل‌هایی هرروز بیشتر می‌‌شود و هم رقابت میان متخصصان. اگر تازه‌کار باشید و بخواهید تازه وارد این بازار شوید که کارتان کمی سخت‌تر می‌شود.

فکرکنیدچندین سال زحمت کشیده‌اید ومهارتی راکسب کردید. مهارت شما طراحی وب‌سایت است. به کاری که می‌کنید علاقه دارید و دلتان می‌خواهد با شرکت‌های معتبر همکاری و پیشرفت کنید. اتفاقا، برای یکی از همین شرکت‌های معتبر رزومه‌فرستاده‌اید و برای مصاحبه استخدامی پذیرفته شده‌اید.

از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجید. البته ناگفته پیداست که استرس هم دارید. خوشحالید و مضطرب و نگران. اگر نتوانید به سوال‌های مصاحبه جواب بدهید چه؟ اصلا قرار است از شما چه چیزهایی بپرسند؟ اگر قبلا تجربه مصاحبه استخدامی طراحی سایت را داشته باشید، کمی آرام‌ترید؛ اما می‌دانید ممکن است سوالات جدیدی نیز از شما پرسیده شود.

اگر این اولین مصاحبه کاری شما برای شغل طراحی وب‌سایت است، دانستن اینکه قرار است چه سوالاتی را جواب بدهید کمک بزرگی برای اعصاب و روان و صدالبته آینده‌ی شغلی شما خواهد بود. بین شما و شغل رویایی‌تان فقط چند سوال فاصله است!

اصلا نگران نباشید. شما به‌راحتی می‌توانید هر مصاحبه‌‌ی استخدامی را، بعد از خواندن این مطلب، پشت سر بگذارید. اول کمی درباره‌ی اینکه وظایف طراح وب چیست و چه شرکت‌هایی به دنبال استخدام طراح وب‌سایت هستند صحبت می‌کنیم (بالاخره اینکه بدانید کجاها رزومه بفرستید مقدم بر مصاحبه است)، بعد می‌رویم سراغ سوالات و درآخر هم چند نکته‌ که حتما قبل و بعد از تمام مصاحبه‌های کاری به‌دردتان می‌خورد می‌گوییم و تمام.

 سوالات کلیدی در مصاحبه طراحی سایت

 قبل از  پرداختن به این ۱۰ سوال،  به ۲ سوال مهم دیگر باید جواب داد: اولا، طراح وب چه وظایفی دارد؟ دوما٬ کارفرمایان احتمالی طراح وب چه کسانی هستند؟ درپاسخ به سوال اول باید گفت که طراح وب‌سایت و برنامه‌نویس دو عنوان شغلی متفاوت هستند. شاید کارها و وظایف مشترکی داشته باشند، اما این دو کار مهارت‌های مختلفی نیاز دارند. خیلی خلاصه می‌شود گفت که طراح سایت کسی است که یک سایت یا صفحه را طراحی می‌کند و می‌سازد. مهم‌ترین نکته درباره‌ی طراحی وب سایت این است که طراح  عضوی از یک  تیم بزرگ‌تر است و باید درتعامل نزدیک با سایر افراد تیم پروژه‌ی طراحی سایت را پیش ببرد. 

درپاسخ به سوال دوم  باید گفت که طراحان وب هم می‌توانند به‌صورت Freelance پروژه بگیرند و هم ممکن است در شرکت‌های بزرگ طراحی سایت، شرکت‌های سازنده‌ی نرم‌افزارها، شرکت‌های مشاور فناوری اطلاعات و درکل هر کسب‌وکاری که با دنیای مجازی و دیجیتال سروکار دارد مشغول به‌کار شوند. در هر دوصورت، طراح سایت یک کارفرمایی دارد که باید برایش سایت طراحی کند.

این یعنی طراح وب باید نظر کارفرماهای مختلف را جلب کند تا کار را بگیرد. نظر کارفرما چطور جلب می‌شود؟ در مصاحبه‌ی استخدامی طراحی سایت.  از سوالات عمومی‌تر شروع می‌کنیم و به تخصصی‌ها می‌رسیم. 

۱. چرا طراحی سایت؟ از کجا و چطور طراحی سایت را شروع کردید؟ 

البته این سوالی است که اگر طراح سایت نبودید و برای شغل دیگری هم مصاحبه می‌کردید، معمولا پرسیده می‌شود. اهمیت پاسخی که به این سوال می‌دهید برای همکاری با شرکت‌های بزرگ و معتبر ، که احتمالا بلندمدت خواهد بود و نه پروژه‌ای، خیلی بیشتر است. مهم است که هدف شما از ورود به این حرفه چه بوده، آیا تحصیلات آکادمیک دارید یا نه دوره‌ی معتبری را گذرانده‌اید، چه مدت است که کار می‌‌کنید؟ همه‌ی این‌ها علاقه و جدیت شما را نشان می‌دهد. 

 

 

web design interview

 

۲. کدام سایت‌ها، وبلاگ‌ها و طراح‌‌های وب را دنبال می‌کنید؟ 

درواقع کسی که این سوال‌ را از شما می‌پرسد می‌خواهد بداند خودآموزی  و  به‌روزبودن  برای شما مهم است یا نه. حتما می‌دانید که شما در دنیایی کار می‌کنید که هرلحظه تحولات مختلفی را تجربه می‌کند و اگر بخواهید موفق شوید باید از این تحولات مطلع باشید. بنابراین، اگر تا الان با سایت‌ها، وبلاگ‌ها، طراحان وبِ تاثیرگذار (در ایران و جهان) و کتاب‌های مرجع در حوزه‌ی طراحی وب آشنایی نداشتید؛ همین الان بروید و تحقیق را شروع کنید.

 

۳. چگونه زمان خود را در پروژه‌های طراحی وب مدیریت می‌کنید؟ 

این سوال خیلی غیرمستقیم توانایی شما برای انجام‌دادن چند کار،  تحمل فشار و استرس کاری را هدف گرفته است. حتما می‌دانید که طراحان وب باید در مدت زمان معینی پروژه‌هایشان را تحویل دهند و غالبا هم روی بیش از یک پروژه کار می‌کنند. به‌همین دلیل، منظم‌یودن و  توانایی اولویت‌بندی‌کردن کارها و مراحلی که باید انجام شود برای طراحان وب حیاتی است. مدیریت زمان و توانایی تحمل‌کردن فشار کاری دو ویژگی‌ای است که طراحان وب باید داشته باشند. 

 

۴. اگر کارفرما از طرح شما خوشش نیاید یا از شما بخواهد تغییراتی در آن بدهید که به‌نظرتان ضروری نیست، عکس‌العمل شما چه خواهد بود؟ 

ممکن است دقیقا همین سوال از شما پرسیده نشود اما مطمئن باشید چیزی مشابه این سوال را از شما خواهند پرسید. مثلا این سوال که چگونه با  اختلاف‌نظرها با سایر اعضای تیم کنار می‌آیید؟  چرا این سوال مهم است و حتما به‌نوعی پرسیده می‌شود؟ چون توانایی شما در برقراری ارتباط موثر با صاحب کار یا پروژه از یک طرف و سایر اعضای تیم از طرف دیگر  تاثیر مستقیمی بر موفقیت هر پروژه‌‌ای دارد.

اختلاف‌نظر در هر مرحله از پروژه و کار تیمی پیش می‌آید. این مهم است که شما بتوانید هم  از کار خود دفاع کنید و هم نیازها  و نظرات صاحب پروژه را تامین کنید و هم  مانعی برای کار تیم نباشید.

 

 

سوالات مصاحبه استخدامی طراحی سایت

 

۵. با ترندهای امسال طراحی سایت آشنا هستید؟ به‌نظرتان کدام برای سایت ما مناسب‌تر است؟ 

از اینجا به بعد است که سوال‌های تخصصی شروع می‌شود. این سوال در اصل نظر تخصصی شما را جویا می‌شود. برای جواب‌دادن به این سوال باید از قبل تحقیق کرده باشید. باید چندین پاسخ احتمالی را آماده کرده باشید، صدالبته با دلیل. باید با دلیل بگویید چرا  این چند ترند طراحی سایت در سال ۲۰۲۱ برای این پروژه‌ی خاص یا این سایت خاص از همه مناسب‌تر‌ هستند. باید با پاسختان دانش و تسلط خود را نشان دهید. 

 

۶. اگر بخواهید از اول سایت ما را طراحی کنید، چه می‌کنید؟ 

سوال ۵ و ۶ به هم شبیه هستند.  شما شاید برای پروژه‌ای وظیفه داشته باشید تا وب‌سایتی را از اول بسازید یا روی وب‌سایتی کار کنید که دیگری قبلا طراحی کرده است. چه‌بسا طراح اول کلی هم خرابکاری کرده باشد و شما مجبور شوید آن خرابکاری‌ها را اصلاح کنید. فرض سوال ۶ دقیقا همین است. کارفرمای شما می‌خواهید با ذهنیت و نگاه شما آشنا شود. پاسخ شما به این سوال تا حد زیادی توانایی شما را در شناسایی نقص‌ها و حل‌کردن آن‌ها نشان می‌دهد. پس اگر وب‌سایتی وجود دارد و ازقبل طراحی شده، دقیق آن را بررسی کنید و با برنامه‌ای برای رفع‌کردن نقص‌ها در مصاحبه حاضر شوید. 

 

۷.  با UX در طراحی سایت آشنایی دارید؟

حتما می‌دانید که UX در طراحی وب‌سایت‌ها خیلی خیلی مهم است. شما در مقام طراح وب سایت مجبورید با طراح UX  در تعامل و تبادل نظر باشید. به‌همین دلیل بهتر است با اصول UX آشنا باشید و اگر خودتان این مهارت را دارید که چه بهتر. فقط مطمئن باشید نمونه‌کار خوبی برای نشان‌دادن توانایی‌های طراحی UX خود آماده دارید.

 

۸. به کدام زبان‌های برنامه‌نویسی مسلط هستید؟ 

شما خوب می‌دانید که باید بر دو زبان HTML و CSS مسلط باشید. پایه‌ی طراحی وب‌سایت‌ها با زبان HTML است. به‌همین دلیل بخشی از سوالات تخصصی در مصاحبه طراحی وب درباره‌ی کدنویسی به این زبان است. اگر بر سایر زبا‌ن‌ها مثل  JavaScript و  PHP  هم مسلط باشید که چه بهتر. برای پاسخ‌دادن به این سوال‌های تخصصی باید خیلی خوب خود را آماده کرده باشید. این سوالات تخصصی را نمی‌شود فهرست کرد چون متنوع و فراوان‌اند. مثلا شاید از شما پرسیده شود چطور می‌شود عکسی را به‌عنوان بک‌گراند یک صفحه‌ی وب قرار دهید یا اینکه چطور می‌شود طراحی وب واکنش‌گرا (Responsive design) داشت؟

 

web design interview

 

۹. بهترین سایتی که تا الان طراحی کردید و به آن افتخار می‌کنید کدام است، چرا؟

اگر طراح تازه‌کار نباشید،‌ حتما از شما خواسته می‌شود تا درباره‌ی پروژه‌های قبلی خود و چالش‌هایی که در آن‌ها تجربه کردید حرف بزنید. در پاسخ به همین سوالات است که تسلط شما بر پروسه‌ی طراحی سایت و مهارت‌های مختلف خودش را نشان می‌دهد. وقتی رزومه‌ی خود را آماده می‌کنید برای این بخش خیلی زمان بگذارید. بهترین طراحی‌هایتان را پررنگ کنید. خود را آماده کنید تا درباره‌ی آن بهترین طراحی و سختی‌هایش و چالش‌هایی که برای شما داشته حرف بزنید. 

اگر هم تازه‌کار هستید، اصلا نگران نباشید. هنوز مانده تا بهترین طراحی‌هایتان را انجام دهید.  شما تازه‌کارها به نکات و توصیه‌هایی که در بخش جمع‌بندی این مطلب نوشته شده خیلی خوب توجه کنید. 

 

 

جمع‌بندی 

حتما در مطالبی با موضوع مشابه این مطلب، خوانده‌اید که  پاسخ‌هایی به سوالات مصاحبه طراحی سایت داده شده است. اما در این مطلب و ذیل هر سوال پاسخ مشخصی را پیدا نمی‌کنید. می‌دانید چرا؟ چون پاسخ قطعی و درستی، مگر به سوالات تخصصی و مربوط به کدنویسی، وجود ندارد. پس چه باید کرد؟ چند توصیه‌ی زیر شاید کمکتان کند (مخصوصا اگر طراح وب تازه‌کار هستید):

اول، رزومه‌ای استاندارد و به‌روز داشته باشید. هر چه برای رزومه‌تان وقت بگذارید ضرر نمی‌کنید.

دوم، برای صفحه‌ی لینکداین خود وقت بگذارید و همیشه آن را به‌روز نگه‌ دارید. . طراحان معروف و تاثیرگذار دنیا را دنبال کنید. 

سوم، مهم نیست چند پروژه‌ی موفق دارید. مهم‌تر این است که عاشق طراحی وب باشید. مهم‌تر این است که این عشق و شوق را به کارتان و مهارتتان به کارفرما نشان دهید. 

چهارم،قبل از مصاحبه تا می‌توانید درباره‌ی کارفرما و شرکتی که می‌خواهید در آن استخدام شوید تحقیق کنید. درباره‌ی طراحانی که با آن‌ها کار می‌کنند و پروژه‌هایشان اطلاعات جمع کنید تا بفهمید دنبال چه طراح وبی برای تیمشان می‌گردند.

پنجم، آرام باشید. حتی اگر در چند مصاحبه قبول نشدید، دنیا به آخر نمی‌رسد. دست از تلاش‌کردن برندارید.

ششم،  برای ساختن رزومه‌ی حرفه‌ای  kickresume  نمونه‌‌های خوبی دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. 

هفتم، برای بیشتر دانستن درباره‌ی سوال‌های تخصصی carrer.guru99  را بخوانید. 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
مهدیه اسماعیلی

مهدیه اسماعیلی هستم، دانشجوی برتر دوره متخصص سئوی آمانج، علاقه‌مند به نوشتن و سئو و دنیایی که گوگل قرار است خلق کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *