Site icon آکادمی آمانج

آموزش جامع ساخت بک لینک های ارزشمند و رایگان برای سئو سایت [۲۰۲۴]

تصویر بنر تزئینی برای مطلب آموزشی باعنوان آموزش جامع ساخت بک لینک های ارزشمند و رایگان برای سئو سایت ۲۰۲۴

چرا آموزش ساخت بک لینک‌ در سئو سایت مهم‌ است؟ اصلا، بک لینک چیست؟ آیا بک لینک ساختنی است یا باید آن را از دیگر وبسایت‌ها گرفت؟ آیا می‌شود بک لینک خرید؟ گوگل خرید بک لینک را جریمه می‌کند؟ آیا راهی هست که بک لینک خرید ولی جریمه نشد؟ صاحبان وبسایت‌ها مخصوصا وبسایت‌های فروشگاهی تا چه ‌حد می‌توانند به تبلیغات و حرف‌های کارشناسان سئو اطمینان کنند و برای خریدن بک لینک هزینه کنند؟ کارشناسان سئو سایت چطور باید برای سایت بک‌ لینک‌های ارزشمند و معتبر بسازند؟

«برای سئو سایت باید بک لینک داشت.»

«اصلا نمی‌شود بدون خریدن بک لینک سایت را سئو کرد.»

«۱۵ سایت که به شما بک‌ لینک رایگان می‌دهند.»

«ما برای شما بک لینک‌های ارزان و دائمی می‌خریم.»

«چگونه بدون جریمه‌شدن بک لینک بخرید؟»

اگر با سئو سایت سروکار داشتید حتما یکی از آن جملات را شنیدید. بعضی از آن جملات درست هستند و بعضی دیگر غلط.

بک لینک‌ها (Backlinks) در سئو سایت مهم هستند. درحقیقت، موضوع اصلی سئو خارجی یا Off-page SEO  لینک سازی خارجی است. درست است که سایت برای رتبه‌گرفتن به بک لینک احتیاج دارد و درست است که بدون بک‌ لینک بسیار کند رشد خواهد کرد. اما هر بک‌ لینکی ارزشمند نیست.

بک‌ لینکی که به سئو سایت کمک می‌کند باید ویژگی‌هایی داشته باشد. یعنی موتورهای جستجو  (گوگل) بعضی بک‌ لینک‌ها را مهم و اثرگذار می‌بینند و بقیه را اصلا نمی‌پذیرند. موتورهای جستجو ممکن است سایتی را به‌خاطر گرفتن بعضی بک لینک‌ها جریمه کنند. 

با این وضع کارشناس سئو چه باید بکند؟ در این آموزش جامع، براساس منابع معتبر در سئو سایت پاسخ‌های درست و قابل‌اطمینان به تمامی سوالات طرح‌شده در این موضوع داده می‌شود. 

چطور بک لینک های ارزشمند و رایگان بسازیم؟ 

قبل‌از اینکه وارد بحث اصلی شویم باید چند نکته‌ی مهم را بگویم. در این آموزش به‌هیچ‌وجه درباره‌ی خرید بک لینک صحبت نمی‌شود. چون خریدن بک لینک خطرناک است و از تکنیک‌های سئو سیاه است. بعضی از این بک لینک‌ها موقت هستند و وقتی دیگر نباشند، به‌شدت به سایت و رتبه‌اش آسیب وارد می‌شود. گوگل الگوریتم پنگوئن را باهدف پیداکردن و جریمه‌کردن سایت‌هایی که بک لینک‌های غیرواقعی برای خودشان ساختند یا خریدند طراحی کرده است. 

گوگل بک لینک‌ها را به‌دقت زیرنظر می‌گیرد و  بالاخره می‌فهمد بک لینکی غیرطبیعی است و خریداری شده. آن‌وقت حتما سایت را جریمه می‌کند.  

علاوه‌بر خریدن بک لینک، تکنیک دیگری وجود دارد به‌‌نام  لینک‌سازی پی بی ان یا Private Blog Network. این تکنیک نیز سئو سیاه است و اصلا توصیه نمی‌شود. در این تکنیک کارشناس سئو چندین سایت یا وبلاگ دیگر را با نام‌های مختلف می‌سازد و محتواهایی در آن منتشر می‌کند. از این سایت‌ها یا وبلاگ‌ها به سایت اصلی لینک می‌دهد. بعضی کارشناسان سئو خیلی بااحتیاط و با ترفندهایی از این شبکه سازی استفاده می‌کنند. اما درهرحال باید بدانید که ریسک این کار بسیار بالاست.

آنچه درادامه به شما معرفی می‌شود راه‌هایی است برای ساختن بک لینک‌های طبیعی و رایگان و واقعی که گوگل آن‌ها را توصیه کرده است و این موتور جستجو را به شما و لینک‌سازی‌هایتان مشکوک نمی‌کند. تنها نکات مهم باقی مانده که باید گفته شود این است که بک لینک چیست و چرا مهم است. 

بک لینک چیست و چرا ساخت بک لینک در سئو سایت مهم است؟ 

تصور کنید شما فریلنسر سئو هستید. این مطلب را خواندید و به‌نظرتان بسیار آموزنده بود. تصمیم می‌گیرید در وبلاگ یا سایت یا فیس‌بوکتان درباره‌ی بک لینک مطلبی بنویسید. درآخر آن مطلب، لینک این محتوا را می‌گذارید. با این کار شما به این سایت بک لینک دادید. این محتوا و سایت هم از شما بک لینک گرفته. این بک لینک برای گوگل و این سایت بسیار ارزشمند است. چون کاربری واقعی و به‌طور طبیعی بک لینک را ساخته است. 

بک لینک‌ها درواقع نظر کاربران واقعی را درباره‌ی سایت و محتوایی به گوگل می‌گویند. به این دلیل مهم هستند. چون گوگل با بک لینک می‌فهمد که محتوایی برای کاربران مفید بوده و به سوالشان پاسخ داده و محتوایی است که می‌شود به آن اطمینان کرد. پس گوگل هم به آن رتبه‌ی بهتری می‌دهد. به‌همین‌دلیل است که گفته می‌شود هرچه بک لینک‌های سایتی بیشتر باشد، رتبه‌ی بهتری خواهد گرفت. 

بالاخره برویم سراغ اصل مطلب!

۱. با محتوای مرجع و راهنماهای تخصصی بک لینک بگیرید

این راه سخت و زمان‌بر است. اما نتیجه‌اش باورنکردنی است. شما باید درباره‌ی یکی از کلمات کلیدی سایتتان چنان محتوای جامع‌وکاملی بنویسید که نظیرش در سایت‌های رقیب و در هیچ‌کجای فضای مجازی نباشد. نام این محتوای جامع ممکن است راهنمای تخصصی یا راهنمای جامع باشد.

وقتی کلمه کلیدی را انتخاب کردید، آن را در گوگل سرچ کنید. محتواهای خط اول تا سوم را بررسی کنید. محتوایی بنویسید خیلی بهتر و جامع‌تر از آن محتواها. همه‌ی آن چیزهایی که در آن محتواها گفته نشده شما بگویید. بعد، که محتوای جامع را نوشتید و منتشر کردید، آن را در شبکه‌های اجتماعی پخش کنید. بگذارید کسانی‌که در آن حوزه فعالیت می‌کنند، محتوای شما را ببینند. 

۲. از سایت‌هایی که طرفدار محتوای شما هستند بک لینک بگیرید

بررسی کنید کدام سایت‌ها به کدام محتواهای شما لینک دادند. با این بررسی متوجه می‌شوید کدام نوع از محتوای شما پرطرفدارتر است. پس می‌توانید از آن نوع محتوا تولید کنید. در این‌مورد سرچ کنسول به شما کمک می‌کند.

از این ابزار می‌توانید گزارش Top Linking site  را به‌دست آورید. وقتی لیستی از سایت‌هایی که به شما بک لینک دادند داشته باشید، می‌توانید بررسی کنید آن سایت‌ها چه موضوعات مشترک دیگری با سایت شما دارند. درباره‌ی آن موضوعات نیز می‌توانید محتوا تولید کنید. 

۳. با تبادل لینک بک لینک بگیرید 

تصور کنید شما سایتی دارید که لوازم عکاسی می‌فروشد. سایتی آموزشی هم هست که دوره‌های عکاسی برگزار می‌کند. خب اگر شما در محتواهای خود به آن سایت لینک بدهید و او هم به شما، هر دو به‌همدیگر کمک کردید. این نوع تبادل لینک و همکاری میان سایت‌ها بسیار متداول است. شما برای پیداکردن سایت‌های معتبری که با حوزه‌ی کاری شما مرتبط هستند راه‌های زیادی دارید.

یک راه این است که می‌توانید سایت‌های افراد معروف در حوزه‌ی کاری خود را پیدا کنید؛ مثلا، سایت عکاسی معروف. او می‌تواند به سایت شما لینک دهد و شما هم می‌توانید به سایت او (عکس‌های او) لینک دهید. البته دقت کنید که نباید در این همکاری افراط کرد. چون لینک‌سازی مصنوعی می‌شود. 

۴. با استفاده از بک لینک‌های رقبا برای خود بک لینک بسازید

در سئو سایت، شما از سایت رقبای خود بسیار یاد می‌گیرید. سایت رقیب شما از چه سایت‌ها و وبلاگ‌هایی لینک گرفته؟ با کدام محتواهایش؟ با کدام کلمات کلیدی؟ با بررسی این موارد، شما هم می‌توانید بروید سراغ همان کلمات کلیدی و محتواها. فقط دقت کنید که همه‌ی بک‌ لینک‌ها به سایت رقیب باید دائمی باشند. اگر لینک موقت باشد، فایده‌ای ندارد. پس اول باید اعتبار منبع و نوع لینکی را که به رقیب داده است چک کنید. اساسا این قاعده‌ی کلی در بک لینک گرفتن نباید فراموش شود:

Look for websites that have high domain authority (DA). That’s because search engines consider links from high DA sites to be high-quality backlinks.

دنبال سایت‌هایی باشید که اعتبار دامنه‌ی بالایی دارند. چون موتورهای جستجو لینک‌هایی را که دامنه‌های معتبر می‌دهند، لینک‌های باکیفیت و ارزشمند می‌بینند.  

۵. با اینفوگرافی‌ها بک لینک بگیرید 

اینفوگرافی‌ها جذاب هستند. آن‌ها حجم زیادی از داده را ساده‌‌ و بصری‌شده دراختیار کاربران قرار می‌دهند. پس یادتان باشد، به تولید یک نوع محتوا ( فقط متنی) اکتفا نکنید. نیازی هم نیست چندین اینفوگرافی درست کنید. اگر یک اینفوگرافی جذاب و جامع که مرتبط با کلمه‌ کلیدی اصلی شماست درست کنید و در شبکه‌های اجتماعی هم بازنشرش دهید، کافی است و همین بک لینک‌های خوبی برای شما می‌گیرد.

نمونه‌ای که سایت wpbeginner ساخته عالی است. اینفوگرافی زیر بیش از ۷۰۰ بک لینک برای این سایت گرفته است. 

۶. با نوشتن برای دیگران (Guest Blogging/Guest Post) بک لینک بگیرید 

در بک لینک ساختن باید به‌دنبال فرصت‌های جدید و ساختن همکاری با سایت‌های معتبر در حوزه‌ی کاری سایت خودتان باشید. خیلی از سایت‌ها، مخصوصا فروشگاهی‌ها، به‌دنبال این هستند که مشتری‌هایشان (کاربران واقعی) برای محصولاتشان نظر (رضایت مشتری) بنویسند.

شما می‌توانید از این فرصت استفاده کنید. برای محصولاتی که مرتبط با حوزه‌ی کاری شما است نظر بنویسید و درعوض از آن سایت هم بک لینک به سایت خودتان بخواهید. کلا از کامنت‌گذاشتن برای مطالب مرتبط و مفید سایت‌های معتبر دیگر و نوشتن برای آن‌ها نباید غافل شد.

پست‌‌های مهمان فرصت دیگری برای این هستند که با نوشتن برای سایت‌ها یا وبلاگ‌های دیگر بشود بک لینک ساخت. بعضی سایت‌ها هستند که محتواهایشان را نویسندگان مختلف می‌نویسند، چیزی شبیه به ویرگول در فارسی و مدیوم در وب انگلیسی. این سایت‌ها معمولا اجازه می‌دهند که نویسندگان مهمان لینک هم در محتواهایشان بگذارند. 

۷. از پادکست‌ها، مصاحبه‌ها و فروم‌ها بک لینک بگیرید 

هرروز که می‌گذرد اهمیت محتوای صوتی و پادکست‌ها برای دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت بیشتر می‌شود. گوگل پادکست‌ها را نیز ایندکس می‌‌کند (ثبت می‌کند) و در نتایج جستجو‌ها به کاربران نشان می‌دهد. به همین دلیل است که نباید از سئو پادکست غافل شد.

وبسایت‌ها و کسانی‌که در حوزه‌ی کاری و تخصصی شما پادکست تولید می‌کنند شناسایی کنید. از آن‌ها بپرسید که چطور می‌توانید مهمان یکی از پادکست‌هایشان شوید یا چطور می‌شود در پادکستی که به یکی از محتواهای شما مرتبط است، شما را هم معرفی کنند و به سایت شما هم لینک دهند. حتی ممکن است بتوانید اسپانسر اپیزودی شوید (که البته این دیگر رایگان نیست). 

 

شاید شما درحوزه‌ی تخصصی خودتان حرفی برای گفتن دارید یا چیزی که می‌توانید معرفی کنید. مثلا دیجیتال مارکتر موفقی هستید. باید مجلات اینترنتی یا رسانه‌های خبری که اخبار فناوری و اینترنت را هم پوشش می‌دهند پیدا کنید. ببینید چه شرایطی دارند برای مصاحبه‌کردن و چه موضوعاتی برایشان جالب است. این هم مهم است که مطمئن شوید در مصاحبه یا پایان آن به سایت‌های دیگر لینک می‌دهند. 

لینک‌هایی که از انجمن‌های تخصصی و فروم‌ها به سایتی داده می‌شود از بهترین و معتبرترین بک لینک‌ها است. چون گوگل می‌داند این لینک‌ها را کاربران به سایتی می‌دهند. پیداکردن فروم‌ها سخت نیست. کافی است نام حوزه‌ای را که می‌خواهید به‌علاوه‌ی کلمه‌ی فروم در گوگل سرچ کنید. 

۸. با اینفلوئنسرها برای تولید محتوای ارزشمند همکاری کنید و بک لینک بگیرید

تولید محتوای ارزشمند است که بک لینک‌های طبیعی و ارزشمند برای وبسایت می‌سازد. در هر حوزه‌ای که هستید باید وبسایت خود را به مرجعی شناخته‌شده تبدیل کنید. تولید انواع راهنماهای تخصصی، اینفوگرافی‌ها، تبادل لینک با وبسایت‌های معتبر در حوزه کاری وبسایت، نوشتن در فروم‌ها و انجمن‌های تخصصی مرتبط، نوشتن برای وبسایت‌های مرجع دیگر و تولید پادکست؛ همه و همه برای این است که افراد علاقه‌مند به موضوعاتی که در وبسایت شما برای آن‌ها محتوا تولید شده و کالا یا خدمتی عرضه شده است، جذب وبسایت و نام برند شوند. 

هدف اصلی این است که کاربران واقعی با محتواهای وبسایت تعامل داشته باشند و آن را به دیگران معرفی کنند. بر همین اساس است که همکاری هدفمند برای تولید و انتشار محتوای دست‌اول با افراد معروف و شناخته‌شده یا اینفلوئنسرها در حوزه‌های تخصصی هم برای وبسایت و برند اعتبارآفرین است و هم سبب می‌شود تا به وبسایت بک لینک داده شود. 

تصور کنید شما کارشناس سئو سایت یک فروشگاه اینترنتی هستید که لوازم بهداشتی و آرایشی گیاهی و ارگانیک برای فروش عرضه می‌کند. چند متخصص (پزشک) پوست معتبر را پیدا کنید. دقت کنید که آنان باید معروف و خوش‌نام باشند و وبسایت داشته باشند یا در شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان اینفلوئنسر در این حوزه شناخته شده باشند. 

به آن‌ها پیشنهاد دهید که با همکاری هم چند ویدئو درباره‌ی فواید محصولات آرایشی ارگانیک برای پوست تولید کنید. وقتی ویدئوها تولید شد می‌توانید آن‌ها را در وبسایت‌ و شبکه‌های اجتماعی آن پزشکان منتشر و به وبسایت فروشگاه لینک دهید. طبیعی است که باید آن‌ها را در وبسایت و شبکه‌های اجتماعی خود نیز منتشر کنید و به وبسایت آن‌ها لینک دهید تا این همکاری برای آن‌ها هم مفید باشد. علاوه‌بر آن، می‌توانید آن محتواهای ویدئویی را در آپارات یا یوتیوب (فروشگاه) منتشر کنید و به وبسایت لینک دهید. 

قدرت اینفلو‌ئنسرها را که افراد متخصص و خوش‌نام در حوزه‌ی کاری خودشان محسوب می‌شوند و فقط اینفلوئنسرهای شبکه‌‌های مجازی نیستند، جدی بگیرید و با تولید محتوای ارزشمند و خلاقانه با همکاری آن‌ها برای وبسایت بک لینک‌های ارزشمند بسازید. البته، این نکته را هم باید درنظر داشت که ممکن است این روش رایگان و مجانی تمام نشود و مجبور باشید مبلغی را هم به اینفلوئنسرها پرداخت کنید.

۹. با تولید محتوای ارزشمند و جذاب در شبکه‌های اجتماعی بک‌لینک بگیرید 

همان‌طور که نباید قدرت اینفلوئنسرها را دست‌کم گرفت، نباید از ترافیک و بک لینک‌هایی که شبکه‌های اجتماعی برای وبسایت‌ها به‌ارمغان می‌آورند نیز غافل شد. بی‌شک، نقش و تاثیر شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت هر روز بیشتر می‌شود. گرچه تعاملات کاربران با محتوای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، که به آن سوشال سیگنال گفته می‌شود، از فاکتورهای رتبه‌بندی موتورهای جستجو نیست؛ موتورهای جستجو آن را مانند بک لینک نشانه‌ای از اعتماد کاربران به محتوا و مفیدبودنش می‌‌دانند. 

بنابراین، تعامل کاربران با محتواهای یک برند در شبکه‌‌های اجتماعی بر سئو سایت آن برند (وبسایت فروشگاهی) نیز تاثیر مثبت می‌گذارد. علاوه‌بر آن، شبکه‌‌های اجتماعی جایی برای لینک‌سازی است. یعنی می‌شود از آن شبکه‌‌ها به محتواهای وبسایت بک لینک داد. به تصویر زیر نگاه کنید. مقاله‌ای را در لینکدین می‌بینید که در انتهای آن از خوانندگان دعوت شده است تا برای خواندن نسخه‌ی کامل روی لینک کلیک کنند و به وبسایت بروند. 

در شبکه‌‌های اجتماعی مانند فیسبوک و لینکدین نیز انجمن‌های تخصصی در حوزه‌‌های مختلف فعالیت می‌کنند. راه دیگری برای بک لینک ساختن در این شبکه‌‌ها، انتشار محتوای ارزشمند، ترند و جذاب در این انجمن‌ها و لینک‌دادن در آن محتوا به وبسایت است.

پینترست شبکه اجتماعی دیگری است که از راه انتشار محتواهای تصویری و ویدئوهای کوتاه در آن می‌شود برای وبسایت بک‌لینک ساخت.

علاوه‌بر موارد ذکرشده که رایگان هستند، لینک‌سازی با کمک اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی، مخصوصا در اینستاگرام، راهی غیررایگان برای بک‌ لینک گرفتن از این شبکه‌ها برای وبسایت است. 

 جمع‌بندی و نتیجه‌گیری 

۱. بک لینک معتبر و ارزشمند ساختن کار سختی است. لینک‌سازی در سئو مثل کارهای دیگر نیازمند صبر و حوصله و وقت‌گذاشتن است. 

۲. قدم اول برای ساختن بک لینک‌های باکیفیت تولید محتوای خوب و هوشمندانه است.

۳. با تکنیک‌های سئو سیاه هم می‌شود بک لینک ساخت. می‌شود بک لینک خرید. ظاهرا بک لینک‌های دائمی هم می‌شود خرید. اما همیشه خطر جریمه‌شدن وجود دارد.

۴. بعضی‌ها نام این شیوه‌ها را  استراتژی‌های بک لینک ساختن می‌گذارند. اما درحقیقت همه‌ی آنچه در این آموزش معرفی شد فرصت‌هایی بود برای بک لینک ساختن. فرصت‌های دیگری هم وجود دارد. هرگز کسی نمی‌تواند لیست کاملی از این شیوه‌ها را بنویسد.

۵. کارشناس سئو همیشه باید، باتوجه به اصول بک لینک ساختن،  به‌دنبال راه‌‌های خلاقانه و فرصت‌های جدید  باشد.

۶. کارشناس سئو می‌تواند برای آنالیز بک لینک‌های سایت خودش و رقبا (درواقع بررسی‌کردن بک لینک‌های هر سایتی) از دو ابزار قدرتمند Semrush و  ahrefs استفاده کند. 

۷. از قدرت شبکه‌های اجتماعی و قدرت سیگنال این شبکه‌‌ها در سئو سایت نباید غافل شد. در شبکه‌های اجتماعی فرصت‌های متعددی برای بک لینک ساختن وجود دارد. مثلا، می‌توانید در یوتیوب کانال بسازید. محتوای ویدئویی تولید کنید و از یوتیوب بک لینک بگیرید. 

۸. دقت کنید که در هیچ‌کدام از شیوه‌های لینک‌سازی خارجی نباید افراط کرد. بک لینک‌ها باید متنوع باشند و  تاجای ممکن طبیعی و واقعی.  نباید اجازه دهید بک لینک‌ها مصنوعی به‌نظر برسند.

۹. از بک لینک ساختن در بحث لینک‌سازی خارجی، که از سرفصل‌های اصلی و مهم در آموزش سئو و تولید محتواست، مفصل صحبت می‌شود. 

 

برای نوشتن این محتوا از اطلاعات منابع زیر نیز کمک گرفته شده است: 

۱. monsterinsights.com 

۲. backlinko.com 

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل