وقتی ما، به عنوان یک کارشناس سئو، قصد داریم پروپوزال سئو یا همان سئو پلن خود را به کارفرما ارائه دهیم و یا یک پروژه جدید قبول کنیم باید دید نسبتا جامعی نسبت به کسب و کار و برندهایی که با ما رقابت میکنند داشته باشیم.
برای اینکه شما بتوانید به خط یک گوگل برسید باید علاوه بر فعالیتهایی که به صورت on page و یا off page بر روی سایت انجام میدهید رقبا را نیز به طور کامل تحت نظر داشته باشید، مخصوصا در حوزهها و کلمات رقابتی که هزینه کار معمولا بالاتر و زمان رسیدن به صفحه یک و رتبههای بالا سختتر است.
اگرچه راهنماها (Guidelines) و اصول کلی سئو تغییر اساسی در این سالها نداشته است، اما الگوریتمها بیش از ۵۰۰ بار در سال از سوی گوگل آپدیت میشوند، حضور و تکامل دائمی الگوریتمهایی نظیر knowledge graph، hummingbird، rank brain و BERT و … سئو را از گذشته سختتر، فنیتر و ظریفتر کردهاند. با این اوصاف، بررسی سایتهایی که دارند در یک حوزه خاص با شما رقابت میکنند میتواند شما را به درک بهتری نسبت به الگوریتمهای گوگل نیز برساند.
مطالعه مقاله «چطور از الگوریتم های گوگل جلوتر باشیم؟» به شما توصیه می شود.
در ابتداییترین سطح، بررسی یک سایت در سطح وب به سه صورت باید انجام بپذیرد:
- تکنولوژی
- محتوا
- لینک سازی
در این مقاله من قصد دارم هر یک از این معیارها را که شما باید در بررسی سایت خود با رقبا در نظر بگیرید به صورت کامل تشریح کرده و ترفندهای هر یک را خدمت شما ارائه کنم.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
تکنولوژی سایت رقبا
هدف هر طراح سایت این است که وبسایتی که طراحی میکند ساختاردرستی داشته باشد، کدها بهینه شده باشند و همچنین برای خزش رباتهای گوگل آماده باشند. برای اینکه شما بتوانید یک سایت استاندارد طراحی کنید یا باید خودتان طراحی سایت را برعهده بگیرید و یا اینکه آن را برونسپاری کنید.
از آنجایی که پیداکردن طراح سایت حرفهای که با قیمت مناسب بتواند ایده شما را به طور کامل اجرا کند کار نسبتا سختی است به شما توصیه میکنم این مرحله از فرایند را «اگر به آن علاقه دارید» خودتان برعهده بگیرید و یا با گذراندن دوره طراحی سایت و یا مطالعه مقالات طراحی سایت خودتان را به روز نگه دارید تا متوجه جزئیات و بخشهای پنهان کار شوید و با پیشنهادات سازنده روند اجرای پروژه را به آن چیزی که در ذهن دارید نزدیک کنید.
و اما در بحث آنالیز فنی سایت به شما توصیه میکنم موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:
- Analytics and tracking
- Widgets
- E-commerce
- Frameworks
- CDN
- Mapping
- Mobile
- Payment
- A/V Media
- CMS
- JS libraries & functions
- Advertising
- Verified links
SSL Certificates - Web hosting providers
- Name servers
- Email hosting providers
- Web servers
- Operating systems & servers
- Syndication techniques
- Webmaster registration
معماری وب سایت
بررسی معماری سایت خود و رقبا یکی از مهمترین بخشهای آنالیز سایت است. شما با این کار میتوانید صفحههای اصلی، صفحههای زیرشاخه، گپهای محتوایی، صفحات محصول و … را به ترتیب اهمیت، اولویتبندی و شناسایی کنید. این دقیقا همان کاری است که نقشه سایت، برای شما و البته موتور جستجو انجام میدهد.
چندین ابزار مفید برای بررسی و انجام این کار وجو دارد اما توصیه من به شما استفاده از نرم افزار رایگان Xenu Link Sleuth است.
Core web vitals
Core web vital در پنجم می سال ۲۰۲۰ توسط گوگل معرفی و طبق آن معیارهای نسبتا جدیدی توسط گوگل به دولوپرها و کارشناسان سئو ارائه شد.
اما چرا نسبتا جدید؟ به دلیل آنکه این معیارها مدت زیادی است که توجه گوگل را به خود جلب کرده است و تقریبا تمام توسعه دهندگان از اهمیت آن باخبر بودند. اما با اعلام رسمی گوگل و همچنین آپدیت وبسایتهای بررسی سئو تکنیکال مانند Light house گوگل، این موضوع به شکل کامل علنی شد.
اما چهارچوب این آپدیت هسته حیاتی گوگل چیست؟ چه معیارهایی بیش از پیش اهمیت یافته اند؟ به عنوان یک کارشناس سئو چطور سایت خود را طبق این معیارها بهبود ببخشیم و از چه ابزارهایی برای سنجش آن استفاده کنیم؟
برای پرسش به این سوالات و همچنین آموزش چند ترفند سئو برای بهبود core web vitals و بهبود سرعت سایت، حتما مقاله «core web vitals» را مطالعه بفرمایید.
بررسی محتوا
تهیه لیستی از تمام کلمات کلیدی که قصد رشد در آن را دارید همچنان یک کار مهم و تلقی میشود. چرا که سنگ بنای استراتژی محتوایی شما در کل فرایند پروژه به طور کامل به این موضوع بستگی دارد.
قبل از آنکه آنالیز کلمات کلیدی سایت خودتان را شروع کنید، شروع به آنالیز دقیق ۵ تا از رقبای خود کنید.
تمام کلمات کلیدی اصلی، فرعی، ثانویه . لانگ تیل آنها را استخراج کنید و کلمات کلیدی مشترک را با یک ضریب خاص در لیستی دیگر ذخیره کنید. (این کلمات احتمالا سازنده بخش قابل توجهی از کلمات کلیدی سایت شما خواهد بود.) برای اینکار هم به شما توصیه میکنم از سایت ahrefs استفاده کنید.
Ahrefs با داشتن یک دیتابیس قوی (تقریبا از تمامی بیزینسها) به شما میگوید که سایت موردنظر در چه کلمهای چه رتبهای دارد، کدام کلمات بیشترین ترافیک را برای آنها به ارمغان آورده است، حجم سرچ ماهیانه کلمات چه قدر است، در چه کلماتی رقبا رتبه دارند و شما نه! و اطلاعات بسیار ارزشمند دیگری را نیز به طور کامل در اختیار شما قرار میدهد.
نکته: اکانت ahrefs فقط نسخه پرمیوم دارد و برای استفاده از آن باید حق اشتراک ماهانه یا سالانه داشته باشید.
One page SEO
گرچه با تکامل الگوریتم Knowledge graph برخی معیارها از اهمیت بالایی که در گذشته داشتند کمی دور شدند اما هنوز بسیاری از این معیارها و موارد مهم نقش بسیار تاثیرگذاری بر رتبه بندی سایت شما خواهند داشت. برای اینکه سایت خود را در این موارد بتوانید با رقبا مقایسه کنید به شما توصیه میکنم از ابزار SEO books free webpage similarity comparison tool استفاده کنید.
این ابزار سایت شما را در موارد زیر با رقبا مقایسه خواهد کرد:
- عنوان صفحه
- توضیحات متا
- کلمات کلیدی
- تعداد محتوا
- عبارات کلیدی لانگ تیل
تجزیه و تحلیل بک لینکها
بررسی بک لینکهای رقبا کاری درست و در عین حال خطرناک است!
از چه نظر؟
اکثر افرادی با تجربهای که در حوزه سئو فعالیت میکنند میدانند که نباید از سئو خارجی و لینکهای خارجی رقبا پیروی کنند. اینکار به احتمال زیاد سایت شما را با مشکل روبرو خواهد کرد. چرا که سایت رقیب هم وبمستر و کارشناس سئویی دارد و قطعاً منتظر ننشستهاند تا شما زحماتش را یکجا کپی کنید و احتمالا به موفقیت برسید!
برای همین به هیچ وجه از لینکسازی رقبا کپی نکنید. ولی با آنالیز دقیق لینکها سایتهایی که میتوانید در آنها لینک سازی کنید را پیدا کنید. حتما تک تک سایتهای مقصد را با چک لیست بک لینک خود چک کنید و پس از آن با ساخت یک لیست جامع، سایتهایی که برای لینک سازی مناسب هستند را گزینش کرده و با یک برنامه بلند مدت اقدام به لینک سازی کنید.
برای آنایز سئو خارجی رقبا هم تنها و تنها ابزاری که به نظر من بسیار خوب و بی نقص اطلاعات ارزشمندی به شما ارائه میکند ahrefs است.
«مقاله استراتژی لینک سازی مطالعه شود»
نتیجهگیری
رقابت در حوزه سئو بسیار بالاست. در نتیجه اگر مسئولیت سئو یک وب سایت به عهده شماست، بدانید و آگاه باشید که بدون آنالیز سایتهای رقیب، نمیتوانید انتظار موفقیت چندانی داشته باشید. برای آنالیز سئو یک وب سایت، همنطور که در دوره آموزش سئو به شما عزیزان آموزش داده خواهد شد، باید بتوانید با استفاده از ابزارهای مختلف، وب سایت رقبا را از سه نظر محتوا، سئو داخلی و استراتژی سئو خارجی و لینک سازی آنالیز و بررسی کنید. در نهایت با استخراج نکتههایی از آن، بتوانید استراتژی کنونی خود را تغییر یا بهبود دهید.
منبع: وبسایت seojournal
کمپ آموزش جامع سئو تخصصی
آموزش سئو
همواره یکی از مشکلاتی که طراحان سایت و شرکت ها با آن دست و پنجه نرم میکنند فروش و بازدید کم سایتشان است. یکی از دلایل اصلی دیده شدن سایتها و فروش بالای آن بهبود رتبه سایت در گوگل است که به این کار سئو گویند. و موفقیت هرکسی در کسب و کار اینترنتی، وابسته به دانش سئو و بهینه سازی وب سایت است.
همواره همه موسسات و شرکت ها ، در عصر امروزی به وب سایتی برای معرفی خدمات و محصولات خود نیاز دارند . که توسط طراحان سایت و برنامه نویسان این عمل انجام می شود. اما این پایان کار نیست . این خدمات و محصولات برای دیده شدن و فروش باید در گوگل و سایر موتور های جستجو دیده شوند که انجام این کار به عهده سئو است .
ادامه...