(function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')
معرفی ۹ ابزار هوش مصنوعی برنامه‌ نویسی

  این مقاله را میتوانید در مدت زمان 5 دقیقه مطالعه کنید   منتشر شده در تاریخ: تیر ۱۰ام, ۱۴۰۲   آخرین بروزرسانی: تیر ۱۲ام, ۱۴۰۲


سؤالی که ممکن است در این روزها با آن زیاد مواجه شده باشید این است که آیا‌ می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی برنامه‌نویسی کرد؟ پاسخ این است که بله!

استفاده از ابزارهای برنامه‌ نویسی هوش مصنوعی ( AI coding tools) در حال تبدیل شدن به روش استاندارد کدنویسی برای بسیاری از برنامه‌نویسان است. در واقع، بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی در کدنویسی نه فقط امکان‌پذیر است، بلکه به طور قابل توجهی بهره‌وری و دقت را افزایش می‌دهد.

در این مقاله، پس از تعریف دقیق AI code، با برخی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای کدنویسی با کیفیت بالا آشنا خواهید شد.  

 


تنها کاربرد هوش مصنوعی در طراحی سایت انجام دادن بخش کدنویسی آن نیست. «طراحی سایت را به هوش مصنوعی بسپارید» را بخوانید تا با نقش و اهمیت هوش مصنوعی در طراحی وب کاملا آشنا شوید. 


 

معرفی  ۹ ابزار هوش مصنوعی برای برنامه‌ نویسی

کد هوش مصنوعی (AI CODE) کدی است که با ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی نوشته شده است. برنامه‌های هوش مصنوعی می‌توانند کدهای خودشان را بنویسند یا حتی یک زبان برنامه‌نویسی را به زبان دیگری ترجمه کنند. همچنین، اموری مانند کمک به تولید خودکار اسناد ( Documentation یا اسنادی که به عنوان راهنمای کدها مورد استفاده قرار می‌گیرند) و یافتن قطعه کدها (snippet) را نیز سریع‌تر انجام می‌دهند.

با این مقدمه، حال بیایید بر تعدادی از بهترین تولیدکننده‌های هوش مصنوعی کد مروری داشته باشیم.

 

۱. OpenAI Codex

OpenAI Codex برجسته‌ترین ابزار برنامه‌نویسی هوش مصنوعیِ در دسترس است. این ابزار بر‌اساس LLM‌های شرکت OpenAI (GPT-3 و GPT-4) ساخته شده و بر روی میلیاردها خط کد آموزش داده شده است. این ابزار بر بیش از دوازده زبان برنامه‌نویسی مسلط است.

LLM مخفف عبارت Large Language Models است که به مدل‌های زبانی بزرگ و پیشرفته اشاره دارد. این مدل‌ها برای پردازش و تولید متن به زبان طبیعی (یعنی زبان انسان‌ها) با استفاده از هوش مصنوعی و ماشین‌لرنینگ طراحی شده‌اند.

تفاوت این ابزار با دیگر ابزارهای هوش مصنوعی این است که کدنویس به معنای واقعی کلمه نیازی به کدنویسی ندارد. برنامه‌نویس چیزی را که می‌خواهد به زبان خودش و نه کدها می‌نویسد و ابزار آن را اجرا می‌کند. به تصاویر زیر نگاه کنید. برنامه‌نویس دستورات را در ابزار به زبان انگلیسی تایپ می‌کند. ابزار آن‌ها را به کد تبدیل و اجرا می‌کند. 

 

openai codex

 

openai codex

 

این ابزار برای مدتی در دسترس عموم قرار گرفت. اما چون مشکلات زیادی داشت و درواقع یک ابزار آزمایشی بود، OpenAI دسترسی به آن را بسیار محدود کرده است. 

 

۲. Copilot

Copilot از کدهایی استفاده‌ می‌کند که از طریق مخازن گیت‌هاب در دسترس عموم قرار گرفتند تا کاربران بتوانند به دیتاست‌های بزرگ دسترسی داشته باشند و کدی صحیح و قابل اجرا را به سرعت پیاده‌سازی کنند. این ابزار خطاهای موجود در کد را شناسایی می‌کند و تغییراتی را پیشنهاد می‌دهد. برنامه‌نویس با نصب یکی از افزونه‌های موجود در محیط برنامه‌نویسی مورد علاقه‌‌اش می‌تواند از GitHub Copilot استفاده کند.

این ابزار برای دانشجویان، معلمان و مدیران پروژه‌های متن‌بازِ پرطرفدار به صورت رایگان قابل دسترسی است. اما دیگران باید اشتراک آن را که بین ۱۰ تا ۱۹ دلار است خریداری کنند. 

 

۳. ChatGPT 

 ChatGPT یکی از محصولات شرکت OpenAI است که به دلیل قابلیت‌های خاصش بسیار محبوب شده است. ChatGPT با بهره‌گیری از ترانسفورمرها، قابلیت درک متن و پاسخ‌دهی به شکلی بسیار شبیه به انسان را دارد. این چت‌بات دارای دامنه پاسخ‌های گسترده‌ای است و حتی قادر به تولید کد نیز می‌باشد.

با این حال، همانند دیگر ابزارهای هوش مصنوعی، کد تولید شده با ChatGPT ممکن است دارای اشکالاتی باشد. درست عمل نکند و یا ممکن است شامل آسیب‌پذیری‌هایی باشد که باعث نفوذ هکرها به سیستم شود. همانطور که گفته شد، ابزارهای هوش مصنوعی هنوز ‌نمی‌توانند جایگزین انسان‌های برنامه‌نویس شوند. حتی اگر در افزایش سرعت فرآیندها بسیار توانمند باشند.

GPT-4 آخرین مدل هوش مصنوعی شرکت OpenAI، یک ابزار چند‌حالتی (multimodal) است. این ابزار در کارهای برنامه‌نویسی بسیار موفق عمل کرده است. قادر به درک و توضیح کد و نوشتن کد جدید است و از مدل‌های موجود در وظایف کدنویسی پایتون بهتر عمل می‌کند.  البته با وجود قابلیت‌ انجام وظایف پیچیده، کد تولید‌شده با آن محدودیت‌هایی مانند خطاهای استدلالی و آسیب‌پذیری‌های امنیتی دارد. 

هزینه استفاده از این چت‌بات رایگان است. در صورت تمایل به استفاده از GPT Plus می‌بایست ۲۰ دلار اشتراک پرداخت کرد.

 

 

۴. AlphaCode

AlphaCode یکی دیگر از تولیدکننده‌های کد مبتنی بر هوش مصنوعی است که تحت حمایت گوگل دیپ‌مایند قرار دارد. و به توسعه‌دهندگان امکان دسترسی به کد منبع (source code) از کتابخانه‌های زبان‌های مختلف را می‌دهد. با استفاده از AlphaCode، توسعه‌دهندگان می‌توانند از هزاران کتابخانه از پیش‌ساخته‌شده (pre-made libraries) بهره ببرند و با سرعت و سهولت از API‌های شخص ثالث استفاده کنند. AlphaCode هنوز برای عموم در دسترس نیست و فقط در دسترس بعضی استارتاپ‌ها قرار داده شده است. 

 

۵. Tabnine

Tabnine یک ابزار تکمیل کد AI است که از الگوریتم‌های یادگیری عمیق استفاده می‌کند تا به کاربران قابلیت‌های تکمیل کد هوشمند را ارائه ‌دهد. Tabnine زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی از جمله جاوا، پایتون، ++C و… را پشتیبانی می‌کند. این ابزار به صورت منبع‌باز در دسترس است و  شرکت‌های فناوری پیشرو مانند فیسبوک و گوگل از آن استفاده می‌‌کنند. پلن‌های پرداختی این ابزار از ۱۲ دلار در ماه برای هر نفر شروع می‌شود.

 


طراحی وبسایت فقط محدود به کدنویسی نمی‌شود. وبسایت‌ها باید کاربردی و زیبا باشد. «راهنمای کاربردی طراحی وبسایت زیبا (بخش اول)» را بخوانید تا با پروسه وب دیزاین آشنا شوید. 


 

۶. CodeT5

CodeT5 ابزاری است که با استفاده از هوش مصنوعی به تولید کد برای برنامه‌نویسان کمک می‌کند. این ابزار به صورت متن‌باز در دسترس است. یعنی کدهای منبع آن عموماً در دسترس برنامه‌نویسان قرار دارد و آن‌‌ها می‌توانند آن را برای پروژه‌های خود استفاده کنند. CodeT5 به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا به سرعت و با سهولت کدی قابل اعتماد و بدون باگ را برای پروژه‌های خود ایجاد کنند.

همچنین، این ابزار از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی مانند جاوا، پایتون و جاوااسکریپت پشتیبانی می‌کند. CodeT5 نسخه‌ی آنلاین و آفلاین دارد. نسخه‌ی آفلاین آن به منظور افزایش امنیت داده‌ها ارائه شده است. این ابزار به صورت رایگان قابل استفاده است.

 

 

۷. Polycoder

Polycoder  جایگزین متن‌باز برای OpenAI Codex است که به دوازده زبان برنامه‌نویسی بر روی یک پایگاه کد (codebase) 249 گیگابایتی آموزش داده شده است. کاربران با استفاده از Polycoder می‌توانند برای برنامه‌های وب، یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و دیگر کاربردها کد تولید کنند. Polycoder به دلیل توانایی‌اش در تولید سریع کد در بین برنامه‌نویسان معروف است.

Polycoder به صورت رایگان در دسترس است.

 

۸. Deepcode

Deepcode یک ابزار تجزیه و تحلیل کد هوشمند است که برای اجرا به یک سرور ابری متصل است. Deepcode به طور خودکار پایگاه کد (codebase) پروژه را اسکن و باگ‌ها و آسیب‌پذیری‌های محتمل را شناسایی می‌کند. این ابزار از زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی مانند جاوا، پایتون و جاوااسکریپت پشتیبانی می‌کند. Deepcode به دلیل تشخیص دقیق باگ‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

 

deepcodeai

deepcodeai

 

 

۹. WPCode

WPCode یک مولد کد وردپرس مبتنی بر هوش مصنوعی ‌می‌باشد که توسط شرکت Isotropic ساخته شده است. این ابزار هم برای برنامه‌نویسان و هم برای کاربران غیر‌حرفه‌ای وردپرس کارکرد دارد. و به آن‌ها امکان می‌دهد تا به سرعت قطعه کدهای بسیار باکیفیتی تولید کنند.

WPCode از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی مانند HTML، CSS، جاوا و پایتون پشتیبانی می‌کند. این ابزار مجهز به دستیاران هوش مصنوعی (AI assistant) است که به کاربران کمک می‌کند تا کد‌های خود را بهبود دهند. همچنین راه‌حل‌های بهتری برای مشکلات کدنویسی پیشنهاد‌ می‌کند. اشتراک این ابزار از  ۴۹ دلار شروع می‌شود. 

 

 

wpcode

 

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این مقاله به معرفی ۹ ابزار از ابزارهای هوش مصنوعی برتر و کاربردی  پرداختیم.  همانطور که ملاحظه کردید، ابزارهای هوش مصنوعی کدنویسی با ساده‌سازی فرآیند توسعه به توسعه‌دهندگان کمک‌ می‌کنند تا بهره‌وری خود را افزایش دهند. البته نقش برنامه‌نویسان نیز در استفاده و بهره بردن از این ابزارها بسیار حائز اهمیت است. 

 آنچه مسلم است این است که ابزارهای هوش مصنوعی برای کدنویسی هنوز نمی‌توانند جای انسان (برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده) را بگیرند. آن‌‌ها فقط کار برنامه‌نویس را تکمیل و بهینه می‌کنند. پس، اگر قصد دارید برنامه‌نویسی یاد بگیرید،‌ نگران نباشید. چون برای برنامه‌نویسان همچنان کار هست. آموزش طراحی و برنامه‌نویسی سایت را شروع کنید. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

دوره غیرحضوری طراحی و برنامه نویسی وبسایت

آموزش طراحی وبسایت به شیوه تخصصی و کاربردی با وردپرس

امروزه در هر زمینه ای دقت کنیم متوجه ورود اینترنت و تاثیر آن خواهیم شد. تعداد بسیار زیادی کسب و کار موفق دربستر اینترنت شکل گرفته است که یکی از مبانی اصلی این کسب کارها داشتن یک وبسایت کارا و موثر است. اگر کسب و کارها هرچه سریع تر نتوانند وارد اینترنت شوند قطعا محکوم به شکست خواهند بود در نتیجه امروزه داشتن یک وبسایت اینترنتی یکی از نیاز های اصلی هر کسب وکار و فعالیتی است. شما دو انتخاب پیش رو دارید، یا اینکه طراحی وبسایت خود را به دست دیگر افراد بسپارید و یا خودتان مطابق با نیازتان وبسایت دلخواهتان را طراحی و آماده کنید.
اکنون زمان آن است که شما وارد این دنیای جدید شوید. مرحله مرحله یک وبسایت را بشناسید و یادبگیرید چگونه میتوان یک وبسایت را طراحی کرد. حتی فراتر، یادبگیرید چگونه به عنوان یک متخصص حرفه ای طراحی وبسایت در بازار فعالیت کنید و از درآمد بالای این حرفه بهره مند شوید.
ادامه...

شاید به این مطالب نیز علاقه مند باشید.

۱۰ دلیل مهم برای داشتن وب‌سایت

۱۰ دلیل مهم برای داشتن وب‌سایت

در پایان سال ۲۰۱۱، حدود ۲۴۵ میلیون نفر (۸۰ درصد از جمعیت) در ایالات متحده بصورت آنلاین و حدود ۱۰٪ از کل دسترسی به وب سایت‌ها از طریق دستگاه های…

طراحی سایت با asp

چرا زبان برنامه نویسی ASP برای طراحی سایت مناسب است؟

شروع یک کسب و کار و به ویژه یک استارت آپ در بازار پر رقابت امروز، نیاز به پیروی از یک سری اصول و همچنین داشتن استراتژی‌های مشخص برای ورود…

اموزش کد نویسی سایت

۱۰ اشتباه رایج در html سایت که ممکن است مرتکب شویم!

در سال ۱۹۶۰ میلادی دولت ایالات متحده در پی ساخت شبکه‌ای گسترده و غیرقابل نفوذ از کامپیوترها برای وصول به اهداف تجاری سری خود بود؛ ۲۰ سال بعد، همزمان با…

0 0 رای
امتیازدهی به مقاله
دنبال کردن
با خبر کردن از
guest
0 دیدگاه
بازخورد داخلی
دیدن همه نظرات
تهران - نارمک، خیابان آیت، پلاک ۳۵۰، واحد۴

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

دوره غیرحضوری طراحی و برنامه نویسی وبسایت

آموزش طراحی وبسایت به شیوه تخصصی و کاربردی با وردپرس

امروزه در هر زمینه ای دقت کنیم متوجه ورود اینترنت و تاثیر آن خواهیم شد. تعداد بسیار زیادی کسب و کار موفق دربستر اینترنت شکل گرفته است که یکی از مبانی اصلی این کسب کارها داشتن یک وبسایت کارا و موثر است. اگر کسب و کارها هرچه سریع تر نتوانند وارد اینترنت شوند قطعا محکوم به شکست خواهند بود در نتیجه امروزه داشتن یک وبسایت اینترنتی یکی از نیاز های اصلی هر کسب وکار و فعالیتی است. شما دو انتخاب پیش رو دارید، یا اینکه طراحی وبسایت خود را به دست دیگر افراد بسپارید و یا خودتان مطابق با نیازتان وبسایت دلخواهتان را طراحی و آماده کنید.
اکنون زمان آن است که شما وارد این دنیای جدید شوید. مرحله مرحله یک وبسایت را بشناسید و یادبگیرید چگونه میتوان یک وبسایت را طراحی کرد. حتی فراتر، یادبگیرید چگونه به عنوان یک متخصص حرفه ای طراحی وبسایت در بازار فعالیت کنید و از درآمد بالای این حرفه بهره مند شوید.
ادامه...