// Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684')

۷ مرحله مهم در توسعه اپلیکیشن و مارکت آن

توسعه اپلیکیشن اندروید

در سال های اخیر دسترسی به اینترنت از تلفن همراه، نسبت به دسکتاپ افزایش یافته است. طبق آمار، بیش از ۷۷ درصد ازمردم، روزانه حداقل ۴ ساعت از دستگاه تلفن هوشمند خود استفاده می کنند. هر شخص به صورت متوسط روزانه از ۹ اپلیکیشن استفاده می‌کنند.
به همین دلیل توسعه اپلیکیشن، به دلیل کاربردها و مزایای بی حد و حصر آن ضروری است و بازار توسعه اپلیکیشن ها بازار مناسب و پردرآمدی است. اگر می خواهید از این بازار پر رقابت و جذاب عقب نمانید، حتما این مقاله از سری مقالات آموزش برنامه نویسی اندروید را مطالعه کنید.

 

توسعه اپلیکیشن (App development) چیست؟

توسعه اپلیکیشن، فرآیند ایجاد یک برنامه یا مجموعه ای از برنامه ها، برای انجام وظایف مختلف مورد نیاز یک کسب و کار است. اگر تلفن هوشمند یا تبلت دارید، احتمالاً از برخی برنامه های بازی، برنامه های پیام رسان یا حتی برنامه های مسیریابی استفاده کرده اید.
اپلیکیشن ها به کسب ‌و کارها کمک می‌ کنند تا فرآیند انجام کارها را خودکار کرده و کارایی آن ها را افزایش دهند. هر فرآیند ساخت اپلیکیشن مراحل مشابهی را دنبال می کند. در این مقاله به این مراحل اشاره خواهیم کرد.

 


بیشتر بخوانید : “۱۵ ابزار برتر توسعه اندروید


مرحله ۱: مرحله ایده سازی

اولین و مهم ترین مرحله در فرآیند توسعه اپلیکیشن اندروید، ایده سازی است. شما باید در مرحله ایده سازی، با استفاده از روش هایی مانند روش طوفان مغزی، سعی کنید ایده های جدید و ناب را مطرح کنید. بعد از طرح ایده ها، مرحله ارزیابی ایده است. باید بررسی کنید آیا ایده های شما قابل پیاده سازی هست؟ آیا رقبایتان قبل از شما درباره آن ایده ی خاص کار کرده اند؟ پیاده سازی این ایده چه مزایا و ویژگی هایی را به اپلیکیشن اضافه خواهد کرد؟
در این مرحله شما باید هدف از توسعه اپلیکیشن، و کاربرانی که پیش بینی می کنید از این اپلیکیشن استفاده می کنند، را مشخص کنید. به صورت کلی مرحله ایده سازی، مرحله ای پر از آزمون و خطاست. در این مرحله نیاز دارید تا به جزئیات توجه کنید تا بتوانید از تمام جنبه ها ایده خود را بررسی کنید.

 

مرحله ۲: تدوین استراتژی

استراتژی و ساختن یک ساختار پایه برای توسعه اپلیکیشن، گام بعدی در فرآیند توسعه اپلیکیشن اندروید است. برای تدوین استراتژی هدفمند و موفق، سعی کنید استراتژی رقبای خود را مطالعه و تجزیه و تحلیل و نکات مثبت و منفی آن ها را یادداشت کنید تا ویژگی هایی بهتر از آن ها را پیاده سازی کنید.

 

مرحله ۳: ایجاد یک طرح اولیه یا Wireframe

وایرفریم یا طرح اولیه یک گام اساسی در توسعه اپلیکیشن اندروید است. طرح یا نمونه اولیه ساختار اصلی برنامه، ظاهر آن، مسیر جریان صفحه و غیره را نمایش می دهد. وایرفریم‌ها نه تنها به شما کمک می ‌کنند تا با ساختاری شبیه نمونه اولیه، تصویر خاصی را از اپلیکیشن در ذهنتان بسازید، بلکه برای شناسایی مناطق چالش برانگیز نیز مفید هستند.

 

مرحله ۴: ارزیابی امکان سنجی فنی

داشتن دانش فنی عمیق در مورد الزامات سخت افزاری و نرم افزاری در طول توسعه برنامه اندروید ضروری است. بسیاری از محیط‌ های توسعه یکپارچه پیشرفته (IDE)، ابزارها، برنامه‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی وجود دارند که به توسعه‌دهندگان کمک می‌کنند تا برنامه اندروید را سریع‌تر و کارآمدتر توسعه دهند. برای مثال:

Android Studio: گوگل، استودیو اندروید را به عنوان IDE رسمی برای توسعه اپلیکیشن های اندروید ارائه کرده است. استودیو اندروید یک ابزار رایگان متن باز است که دارای ویژگی های مختلفی مانند ویرایش کد، اشکال زدایی، تست و غیره است. این به شما کمک می کند تا در مدت زمان کوتاهی اپلیکیشن های پویا و با کیفیت بالا بسازید.

زبان های برنامه نویسی: زبان برنامه نویسی جاوا، اصلی ترین زبان برنامه نویسی برای توسعه اپلیکیشن اندروید است. البته از سال 2017، گوگل اعلام کرده است که زبان کاتلین، زبان رسمی توسعه اندروید شده است. اگرچه انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای توسعه اپلیکیشن اندروید کاملا اختیاری است، اما زبان برنامه نویسی کاتلین نسبت به جاوا بسیار راحت تر و مفید تر خواهد بود.

 


بیشتر بخوانید : “زبان برنامه نویسی کاتلین چیست و چرا باید آن را بیاموزیم؟


 

مرحله ۵: طراحی رابط کاربری 

طراحی یک رابط کاربری یا UI جذاب برای توسعه اپلیکیشن اندروید بسیار ضروری است، از این رو استفاده از رنگ ها و گرافیک های صحیح و ساخت یک تم زیبا برای اپلیکیشن بسیار مهم است. رنگ ها کاربران را به خود جذب می کنند و آن ها را در استفاده از برنامه شما مشتاق می کند. دسترسی آسان و ناوبری مناسب به کاربران کمک می کند تا تجربه یکپارچه و خوبی از برنامه را داشته باشند.

 

توسعه اندروید

 

مرحله ۶: تست و آزمایش

تست کامل برنامه اندروید یکی از ملزومات توسعه برنامه اندروید است. قبل از ارسال برنامه به فروشگاه Google Play، لازم است برنامه شما بر اساس پارامترها و معیارهای مختلف آزمایش شود. برنامه شما باید در سناریوهای مختلف به خوبی عمل کند و عاری از هرگونه باگ یا خطای برنامه نویسی باشد. 

 

مرحله ۷: اجرا

پس از آزمایش اپلیکیشن و تأیید کارایی آن، برنامه برای ورود به Google Play Store و راه اندازی آماده است. گوگل، مجموعه ای از دستورالعمل ها برای انتشار اپلیکیشن در Google Play Store، دارد. در صورت رعایت شدن این قوانین و دستورالعمل ها توسط توسعه دهنده اندروید، اپلیکیشن برای دانلود در پلی استور قرار داده می شود. اما این مرحله پایان کار نیست! 

 

نکاتی درباره بازاریابی اپلیکیشن

باید بدانید که توسعه اپلیکیشن چیزی نیست که بتوانید آن را رها کنید. شما باید به طور مداوم بر میزان دانلود اپلیکیشن توسط کاربران و عملکرد کلی برنامه خود نظارت داشته باشید.  زمانی که اپلیکیشن شما به یک فروشگاه اپلیکیشن راه پیدا می کند، زمان آن است که بر بهبود بازاریابی اپلیکیشن خود متمرکز شوید.
شما می توانید با برقراری ارتباط با متخصصان و منتقدان حوزه فعالیت اپلیکیشن، از آن ها درخواست کنید تا درباره اپلیکیشن شما و ویژگی های آن صحبت کرده و نظرشان را مطرح کنند. همچنین می توانید دوره های آزمایشی رایگان یا حتی با درصدی تخفیف از قیمت معمول را به کاربران ارائه دهید. علاوه بر این، باید مطمئن شوید که در قسمت توضیحات اپلیکیشن در پلی استور یا استورهای دیگر دانلود اپلیکیشن، توضیح مختصر و مفیدی از آنچه برنامه شما انجام می دهد، بنویسید.
نکات مهمی که باید در نوشتن قسمت توضیحات یا About this app در پلی استور رعایت کنید، عبارتند از:

  • لحن متن در قسمت توضیحات اپلیکیشن باید برای تمامی کاربران در هر سطح از دانش فنی، قابل فهم و ساده باشد.
  • از نوشتن متن های بسیار طولانی وخسته کننده خودداری کنید.
  • مشخص کنید بازار هدف شما کیست.
  • در هر نسخه از آپدیت و توسعه اپلیکیشن، ویژگی های جدیدی را که به اپلیکیشن اضافه یا از آن حذف شده است را به صورت واضح و روشن مشخص کنید.

 

کلام آخر

استفاده از برنامه‌های کاربردی یا اپلیکیشن برای رشد کسب‌ و کارها، مدت زیادی نیست که رونق بسیاری داشته است، اما می توان گفت به سرعت در حال تبدیل شدن به یک اصل مهم در پیشرفت یک کسب و کار است. استفاده از اپلیکیشن ها در مشاغل مختلف، اعم از کوچک، متوسط یا بزرگ، کمک می کند تا در بازار پر رقابت امروز، باقی بمانند. توسعه اپلیکیشن هدفمند و استاندارد، باعث بهبود تجربه کاربری ، ایجاد کانال‌های درآمدی جدید، دسترسی به مشتریان و مخاطبان بیشتر می شود.

 

 

برای تهیه این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

theappineers.com

techtarget.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
نگین سعیدی

من نگین سعیدی هستم کارشناس سئو و تولیدمحتوا آکادمی آمانج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *