Site icon آکادمی آمانج

مهارت های ضروری برای یک طراح UX

مهارت های طراح ux

نقش طراح UX طی یک دهه گذشته رشد چشمگیری داشته است.
امروزه توضیحات شغلی طراحی UX کاملاً متفاوت از چیزیست که در سال ۲۰۰۹ عریف میشده، زمانی که اولین آیفون به تازگی ساخته شده بود!
شرکت های مختلف مسئولیت ها والزامات بسیار متفاوتی برای افرادی که تحت عنوان “طراح UX” استخدام می شوند ، دارند. بنابراین لازم است بدانید مهارتهای اصلی و مورد نیاز کسی که به عنوان طراح UX استخدام و مشغول به کار میشود چیست؟
در صورتی که می خواهید به یک طراح UX حرفه ای تبدیل شوید ، در این مقاله  مجموعه مهارت های مورد نیاز را که ترکیبی از مهارت های سخت (Hard Skills) و مهارت های نرم (Soft Skills) میباشند بررسی خواهیم نمود:

 

 

تقسیم بندی مهارت ها

مهارت های سخت، توانایی های قابل آموزش هستند و کمیت آن ها به سادگی قابل سنجش است.که معمولا در کلاس های درس، از طریق کتاب ها و سایر موارد آموزشی یا در حین کار در محل کار خود می آموزید، و مهارت های نرم همان مهارت‌های توسعه فردی هستند. مانند مهارت‌های ارتباطی، ویژگی‌های شخصی و ذاتی،توانایی مقابله با بحران‌های شغلی و … که برخلاف مهارت‌های سخت که آموختنی هستند، مهارت های نرم مانند احساسات و ادراک درونی افراد هستند و یادگیری این مهارت‌ها به‌ مراتب از مهارت‌های سخت، دشوارتر است.

 

مهارتهای نرم(Soft Skills)

 

1. کنجکاوی

طراحان UX باید نسبت به ناشناخته ها مشتاق و علاقه مند باشند.
ممکن است بپرسید ، “آیا کنجکاوی واقعاً یک مهارت است؟” ما بیشتر تمایل داریم به مهارت های نرم که به عنوان ویژگی های شخصی افراد میباشند از جمله کنجکاوی ، همدلی و تفکر انتقادی فکر کنیم تا صلاحیت ها و مهارت های کسب شده.اگر به طورذاتی کنجکاو هستید ، این فوق العاده است ! هرچند کنجکاوی نیز می تواند از طریق برخی اقدامات عمدی پرورش یابد.
می توانید کارهای روزمره ای را که به تقویت کنجکاوی و کشف ناشناخته ها به شما کمک می کنند ، امتحان کنید. مثلا گاهی از مسیری متفاوت به خانه و یا محل کار خود بروید . با عکس گرفتن از چیزی غیرمعمول ، به محیط خود توجه کنید.
گوش دادن فعال را تمرین کنید و در تعاملات روزانه خود راجع به مسائل و سؤالات علمی بی پاسخ صحبت کنید.

 

2. همدلی

طراحان UX باید نیازها و احساسات افراد دیگر را شناسایی و تشخیص دهند .انسان ها موجوداتی اجتماعی بوده و داشتن همدلی و هوش هیجانی مهارتهای مهمی در زندگی روزمره هر فرد میباشد.
همدلی در فرآیند طراحی UX از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا در تعریف هم طراحی UX یک رشته کاربرمحور میباشد و همدلی اولین گام در روش تفکر طراحی است و کمک میکند تا تصور بهتری ازموقعیت هایی که مردم در آن از چیزی استفاده خواهند کرد داشته باشیم و مسائلی که احتمالاً با آنها روبرو می شوند را بهتر پیش بینی کنیم .

 

3. یادگیری مداوم در طراحی UX

طراحان UX باید دائما در حال یادگیری باشند.طراحی یک رشته است که در آن هر روز چیزهای جدیدی برای یادگیری وجود دارد، از هر شخص و در هر پروژه ای … مهمتر از این ، این صنعت دائماً در حال تغییر و توسعه است و هروزه استانداردها ، قراردادها ، ابزارها ، سیستم عامل ها و دستگاه های جدید همچنان در صدر قرارمیگیرند .

 

در یک دهه گذشته ، کل صنعت طراحی دیجیتال ازطرح های رابط برای ماوس و صفحه کلید رایانه های معمولی ، به طراحی های کاربر محور برای تلفن های هوشمند مبتنی بر لمسی و ساعت های هوشمند تغییر جهت داده است.علاوه براین تغییرات محدودیت های فنی قبل ، انتظارات کاربران نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته است پس:

خود را با اصول UI آشنا کنید.
فرایند UX خلاق را بیاموزید.
مقالات طراحی را هر روز بخوانید.
 پروژه های جعلی طراحی کنید.
آخرین ابزار طراحی وب را بیاموزید.
از دوره های آموزش تجربه کاربری ما دیدن فرمایید.

پس شروع کنید و فراموش نکنید بخش مهمی از طراحی آموختن نحوه یادگیری است. این یعنی رفع ایرادات هر پروژه و تعامل با آن به عنوان فرصتی برای کشف رویکردهای جدید و تمرین حرفه ای شما میباشد.

 

4. تفکر انتقادی طراح UX

طراحان UX باید فرضیات را زیر سوال برده و مشکلات را به صورت عمیق تجزیه و تحلیل کنند.
تفکر انتقادی هم همانند کنجکاوی می تواند کم و بیش به طور ذاتی دررفتار افراد وجود داشته و یا از طریق تمرین این مهارت را تقویت کنیم.
برای مثال میتوانید پیش فرض یا پیش فرض های پنهان را در یک استدلال یا طرح پیشنهادی جستجو کنید. بپرسید که چرا چیزی اتفاق می افتد یا چرا ایجاد یک تغییر پیشنهاد شده است.
خطاها را دراستدلال ها شناسایی کنید و نقاط ضعف سیستم ها را پیدا کنید. چیزهایی که به نظرمی رسد بسیارساده یا بسیار پیچیده است را تجزیه و تحلیل کنید و ..

 

5- همکاری و ارتباطات

طراحان UX باید با بسیاری از ذینفعان از جمله کاربران ، مدیران محصول و توسعه دهندگان همکاری کنند.تقریباً هیچ جنبه ای از کار طراحان UX وجود ندارد که در آن همکاری نباشد.

 


هنگام انجام تحقیق و آزمایش کاربر ، باید جهت ایجاد اطلاعات باکیفیت در مورد نیازهای آنها ، با شرکت کنندگان همکاری نزدیکی داشته باشیم و اعتماد آنها را جلب کنیم.
به همین ترتیب ، هنگام کار بر روی راه حل های طراحی ، باید بتوانیم نیازهای تجاری مربوط را شناسایی کنیم و درک کنیم که کار ما چگونه به ایجاد یک محصول کمک میکند.
همه این ها نیازمند گفتگوهای مؤثر با مدیران محصول و سایر کارمندان ارشد است تا بتوانیم زمانی که یک پروژه لانچ میشود ، به طور کارآمدی جزییات عملکرد یک طرح را نشان دهیم و تیم های توسعه را با اطلاعاتی که نیاز دارند توانمند کنیم.

 


جهت آشنایی با آخرین ترند های طراحی UI/UX  میتوانید به مقاله ۸ ترند طراحی UI/UX در سال ۲۰۲۰ مراجعه نمایید.


 

 

مهارتهای سخت (Hard Skills)

 

1. Wireframing

طراحان UX به مهارت های Wireframing نیاز دارند.علی‌رغم اینکه Wireframing ساده به نظر می‌رسد، اما احتمال عالی یا ضعیف بودن آن وجود دارد. که بر روی نتیجهٔ نهایی طراحی تأثیر زیادی دارد.همچنین، Wireframing می‌تواند به‌عنوان مستندات محصول نیز استفاده شود؛ یعنی برای طراحانی که در حال ساخت اپلیکیشن یا وب‌سایت هستند، Wireframing را یک نوع راهنمایی در نظر بگیریم.
Wireframe ها طرح های خشن یا نسخه های مشخص شده از صفحه نمایش هستند. آنها در طراحی UX مهم هستند ، زیرا به ما امکان می دهند راه حل های ممکن برای طراحی با جزئیات دقیق را بدون سرمایه گذاری در وقت و تلاش زیاد بررسی کنیم.Wireframes در کل پروژه های طراحی دیجیتال استفاده می شود.

 

2. طراحی بصری و UI

طراحان UX به یک مهارت پایه در طراحی بصری و UI نیاز دارند.
مهارت های طراحی بصری خوب و طراحی front-end ، قبلاً به عنوان بخشی از مهارت های طراحی UX نبوده است.
اما زمان تغییر کرده است ، و اکثر شرکت های استخدام کنده طراح UX انتظار دارند که داوطلبان دارای یک پایه قوی از توانایی های بصری و طراحی UI باشند. 

 


مطالعه مقاله «چک لیستی برای بهبود UI محصولات شما» به شما عزیزان توصیه می شود.


 

3- نمونه سازی و آزمایش در طراحی UX

 

طراحان UX باید نمونه های اولیه ایجاد کرده و آزمایش کاربر را هدایت کنند.
طراحان UX غالبا مسئول ایجاد نمونه های اولیه ازمفاهیم محصول هستند که پس از آن با گروه های کاربران آزمایش می شوند.
سپس ، پس از انجام UI و کار طراحی  با اطمینان بالا ،نمونه اولیه و طرح های نهایی را آزمایش کرده و نظرات کاربران را درباره تجربه محصول جمع آوری می کنند.

 


مطالعه مقاله « اهمیت طراحی محصول در رابط کاربری» به شما عزیزان توصیه می شود.


 

4. تحقیق و تحلیل

طراحان UX باید از طریق ساختار ها و تحقیقات کمی و کیفی ، نیازهای کاربر و محصولات رقیب را بررسی کنند.بیشتر قدرت خلاقانه طراحان UX ناشی از پرسیدن سؤالات خوب است.
اگرچه شیوه های صنعتی برای انجام تحقیقات کاربر مانند مصاحبه ، پرسشنامه و مشاهده همچنان پابرجاست ، اما سودمندی یک تحقیق به مهارتهای تفکر انتقادی که درمهارت های نرم گفته میشود ، بستگی دارد.
مهمتر از همه ، تفکر انتقادی و دیگر مهارت های نرم در درک اینکه به چه اطلاعاتی نیاز دارید ، ضروری است ، و سپس طراحی سؤالاتی که به شما کمک می کند تا به جوابهای مفید برسید. در مرحله تحلیل ، تفکر انتقادی می تواند به درک آنچه داده ها به شما می گوید کمک کند.

 

5. سازماندهی اطلاعات (معماری اطلاعات)

طراحان UX باید بتوانند مجموعه های پیچیده ای از اطلاعات را در اولویت بندی و سازماندهی خود قرار دهند.هنگام ایجاد محصولات دیجیتال ، طراحان UX باید از دو منظر مدیریت پروژه و طراحی محصول ، اطلاعات را کنترل کنند.
درک چگونگی سازماندهی اطلاعات ، چیزی است که باعث می شود تفاوت بین یک منو جذاب و کارامد در یک برنامه ، و یا یک طراحی ناامید کننده و گمراه کننده از محصول ایجاد شود.

 

6. طراحی UX برای توسعه

طراحان UX باید درک کنند که چگونه می توانند طرح هایی را ایجاد کنند که با بهترین روش های توسعه همراه باشد.
طراحان UX نیازی به دانستن نحوه کدنویسی ندارند ، اما باید درک اساسی از کار برنامه نویسان داشته باشند. برنامه نویسی به آسانی به اندازه طراحی خلاقانه است – شاید بیشتر از آن- و توسعه دهندگان قصد دارند کدی اقتصادی ،، مدولار و کارآمد ایجاد کنند.حتی یک دانش پایه از HTML، CSS و Javascript برای طراحان می‌تواند در نمونه‌سازی (prototyping) یا طراحی تعاملی (interactiondesign) مفید باشد. در برخورد با رابط‌ها، مهارت‌های برنامه‌نویسی می‌تواند به طراحی ماژولار کمک کند.

 

 

 

 

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل