در دنیای دیجیتال مارکتینگ، با مشکلاتی مختلفی روبرو خواهید شد. اما در مسیر پیشرفت، بسیاری از کسب و کارهای کوچک و نوپا، با چالش هایی روبرو هستند که مشاغل بزرگتر معمولا با آنها مواجه نمیشوند. مخصوصاً وقتی صحبت از برندسازی است.
معرفی یک برند به خودی خود به اندازه کافی دشوار است. اما سختی های این کار برای مشاغل کوچک و شرکت های نوپا، به دلیل محدودیت بودجه و محدودیت زمانی، می تواند حتی بیشتر چالش برانگیز باشد.
ما در این مطلب به شما خواهیم آموخت که مهم نیست شرکت شما چقدر کوچک باشد؛ اصلی ترین اقدام در برندسازی کسب و کارهای کوچک ایجاد یک برند به یاد ماندنی و ثابت قدم بودن است. این مهم است که در نظر بگیرید که مردم چگونه تجارت شما را درک می کنند. پس از معرفی یک هویت به یاد ماندنی، تلاش کنید این هویت را حفظ کرده و از آن به عنوان پایه ای برای کلیه ارتباطات و تبلیغات خود استفاده کنید؛ تا مخاطب هدف شما دائمآ آن را ببیند.
در این بخش چند استراتژی که کسب و کارهای کوچک و شرکتهای نوپا میتوانند برای ایجاد این هویتها از آنها استفاده کنند؛ مورد بررسی قرار میگیرد.
۶ استراتژی برندسازی کسب و کارهای کوچک
١. یک نام به یاد ماندنی انتخاب کنید
شما برای ایجاد “تآثیرگذاری اولیه” کمتر از ١٠ ثانیه زمان دارید. قطعآ نام کسب و کار شما بر آنچه بر ذهن مخاطب تآثیر میگذارد، نقش مهمی دارد. علاوه بر واضح بودن نام برند تجاری، آن را را آسان، مرتبط و به یاد ماندنی انتخاب کنید.
بهترین نام تجاری نامی است که کوتاه و آسان باشد. در حالت ایده آل، این یک کلمه دو بخشی بهترین انتخاب است؛ زیرا این کلمات به طور کلی توجه مخاطب هدف را جلب کرده به یاد ماندنی تر هستند.
نکته مهم دیگر این است که اغلب کسب و کارهای موفق طیف وسیعی از محصولات را ارائه می دهد. بنابراین نام تجاری شما نباید خیلی خاص باشد.
برای شروع کار:
• تمام نامهایی که شرایط بالا را دارند و به ذهنتان خطور میکنند را یادداشت کنید.
• لیستی از کلمات مترادف و مرتبط نیز تهیه کنید.
• نامهای پیشنهادی و کلمات مرتبط را در کنار یکدیگر امتحان کنید. (ممکن است برخی کلمات بی معنی و بلا استفاده باشند).
• به ترکیب کردن کلمات ادامه دهید تا در نهایت به نام ایده آل دست یابید.
٢. احساسات مخاطب خود را درگیر کنید
ایجاد یک واکنش عاطفی می تواند بر نحوه یادآوری هرچیز تأثیر بگذارد. برانگیختن احساسات مخاطب هدف، می تواند در تأثیرگذاری نام تجاری شما موثر بوده و به شما در برندسازی کمک کند.
سعی کنید با صدا، پیام و هویتی بسازید که باعث شود مخاطب شما به شکل عاطفی با کسب و کارتان ارتباط برقرار کند. روش انجام این امر در بین شرکتهاف متفاوت خواهد بود. یک برند ممکن است نوستالژیک باشد، در حالی که برند دیگری ممکن است جنبه سرگرمی داشته باشد.
٣. یک هویت بصری ایجاد کنید
انسان موجوداتی بصری هستند. لذا تلاش های برندسازی شما، باید در راستای در اولویت قرار دادن هویت بصری باشد. مانند انتخاب رنگهای مناسب در نام تجاری. رنگهای مختلف میتوانند پیامهای مختلفی را به ذهن مخاطبین شما منتقل کنند. به عنوان مثال، رنگ قرمز اغلب نشان دهنده اشتیاق است و می تواند توجه شما را به خود جلب کند. بنابراین میتواند انتخاب مناسبی برای برندهایی که می خواهند تصویری جسورانه ارائه دهند، باشد.
تایپوگرافی یکی دیگر از جنبه های مهم هویت بصری شماست. به عنوان مثال، تعدادی از فونتها معمولاً سنتیتر به نظر می رسند و برای چاپ مناسب تر هستند. از طرفی فونتهای دیگری هستندکه نمایی بازیگوشانه و غیررسمی داشته و خوانایی خوبی را برای صفحه نمایش های دیجیتال فراهم می کنند. این عوامل بصری را در نظر داشته باشید تا آرمی را طراحی کنید که نشانگر برند شماست.
۴. وب سایت خود را با هویت نام تجاری خود هماهنگ کنید
نزدیک به ٢ میلیارد نفر کالا و خدمات را بصورت آنلاین خریداری میکنند. این امر وب سایت شما را به یک فروشگاه مهم برای تجارت تبدیل می کند. هویت نام تجاری خود را از طریق وب سایت نیز منتقل کنید. همه فاکتورها اعم از طراحی، تصاویر، محتوا و غیره باید با صدا و هویت برند شما هماهنگ باشند.
این بدان معنی است که رنگ وب سایت شما باید با رنگ نام تجاری شما مطابقت داشته باشد. همچنین فونت که برای متن استفاده می شود باید با تایپوگرافی آرم برند هماهنگی داشته باشد. همچنین بسیار مهم است که شما به جنبه خوانایی نیز بپردازید. به عنوان مثال، اگر رنگ نام تجاری شما قرمز است، استفاده از پس زمینه قرمز خواندن را دشوار میسازد. در عوض می توانید از یک پس زمینه سفید یا یک رنگ مکمل دیگر استفاده کنید.
در مورد فونتها نیز دقت کنید. اگر فونت آرم شما تزئینی بوده و یا خواندن آن دشوار است، برای سایر بخشها از فونت های سادهتری استفاده کنید. از همه مهمتر، لحن نوشتار شما باید آنچه را که می خواهید مخاطبین از برند شما حس کنند، منعکس کند.
مطالعه مقالات زیر در حوزه استراتژی بازاریابی دیجیتال به شما توصیه می شود:
استراتژی بازاریابی دیجیتال چیست و چه اهمیتی دارد؟
پنج استراتژی بی نظیر بازاریابی B2C
۵. در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید
امروزه حضور گسترده در شبکههای اجتماعی به یک ضرورت در برندسازی تبدیل شده است. شبکههای اجتماعی می توانند یک بستر بسیار قدرتمند برای شناساندن برندتان به مخاطبین هدف باشد. با انتخاب پلتفرم (بستر) که مخاطبان هدف شما روی آن فعال هستند، شروع کنید.
هنگامی که بهترین بستر را برای شروع بازاریابی خود پیداکردید؛ زمان آن است که یک صفحه پروفایل برای شرکت خود تهیه کنید. تصاویر پروفایل را به شکلی انتخاب کنید که با هویت بصری برند شما مطابقت داشته باشد. حتی می توانید از لوگوی شرکت نیز استفاده کنید. مشابه وب سایت خود، از زبانی استفاده کنید که مطابق با صدای نام تجاری شما باشد.
۶. تبلیغات خود را با کسب و کارتان هماهنگ کنید
کسب و کارهای کوچک میبایست از طریق تبلیغات پولی شروع به برندسازی کنند. برای اطمینان از این که کمپین ها بازتاب درستی از برند شما باشند، پروموشنها و کانالهایی را انتخاب کنید که به شما در رسیدن به مخاطب هدف کمک کنند.
با تحقیق در مورد رفتار و اطلاعات دموگرافیک (جمعیتی) مخاطبینتان شروع کنید. اگر آنها در درجه اول از شبکههای اجتماعی استفاده می کنند، براین اساس می توانید ایده هایی را برای تبلیغاتی که باید اجرا کنید، ارائه دهید.
به عنوان مثال اگر نوجوانان را هدف قرار دادهاید، همکاری با یک اینفلوئنسر در شبکههای اجتماعی، ممکن است یکی از تبلیغات مؤثر باشد. به طور کلی، تبلیغات کلیکی برای بسیاری از کسب و کارهای تازه یک ضرورت است.
نتیجه گیری
این موارد برخی از راهکارهای مؤثر است که می توانند در برندسازی کسب و کارهای کوچک به شما کمک کنند. شاید ساخت یک برند با بودجه محدود غیرممکن به نظر برسد؛ اما به عنوان یک کارآفرین یا صاحب کسب وکارهای کوچک، شما می توانید تصمیم بگیرید که چگونه بودجه خود را مدیریت کرده تا هیچ هزینه اضافی بر شما اعمال نشود. این راهکارها می توانند در استفاده مناسب از بودجه برندسازی به شما کمک کنند.