// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

دکمه CTA چیست؟ + (فرمول‌ طلائی نگارش محتوای دکمه فراخوان)

نگارش محتوای CTA

فراخوان برای عمل، دکمه فراخوان یا CTA) Call To Action)، یکی از بخش های بسیار مهم در طراحی وبسایت می‌باشد، چرا که هدف از طراحی وب، سئو سایت و برگزاری کمپین های تبلیغاتی آنلاین، تبدیل مشتری بالقوه به مشتری راغب در جهت پرورش و ترغیب کاربر به انجام یک عمل (action) می‌باشد.

نکته: برخی تصور می‌کنند این عمل باید حتما ثبت خرید باشد که این باور کاملا اشتباه است، تمام فرایند هایی که ما در وبسایت جهت جذب کاربر و جلب اعتماد و علاقه او مثل: دانلود فایل، عضو شدن در خبرنامه و … انجام می‌دهیم، نیاز به یک دکمه فراخوان دارد.

این دکمه های CTA به شکل قابل توجهی می‌تواند نرخ تبدیل مشتریان شما را افزایش داده و کسب و کار شما را به شکل قابل توجهی نسبت به رقبا پیشتاز کند. در این مقاله من قصد دارم به ارائه نکات و فرمول های مهم و کاربردی نوشتن دکمه CTA پرداخته و شما را از رموز این کار بسیار مهم آگاه سازم.

محتوای دکمه فراخوان

پیش نیازهای نوشتن CTA

برای ایجاد و نوشتن متن دکمه های فراخوان شما باید به نکات زیر بسیار توجه داشته باشید:

۱) تعیین هدف CTA

شما باید به شکلی واضح مشخص کنید که هدف شما از ساخت دکمه CTA چیست؟ انتخاب هدف مناسب شما را به بهترین شکل در انجام مراحل بعد، راهنمایی خواهد کرد. این اهداف می‌تواند شامل: دریافت اطلاعات تماس، برند سازی، ارائه هدیه به کاربر( مثل دانلود یک مقاله رایگان)، فروش و … باشد.

۲) جامعه هدف کسب و کار

فرض کنید شما فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی داشته و قصد دارید فروش آنلاین را نیز در در کسب و کار خود تجربه کنید. فرض کنید۷۰٪ جامعه هدف شما را خانم های بین ۲۰-۳۰ سال تشکیل داده و محصولات شما نیز به طور عمده نیازهای این قشر را برطرف می‌کند.
قطعا برای طراحی بخش اقدام به خرید سایت خود نیاز دارید این موضوع مهم را در نظر بگیرید و متن خود را به نحوی بنویسید که بیشترین اثر گذاری را بر مخاطبان اصلی شما داشته باشد.
چرا که:

مردم با احساساتشان خرید کرده و سپس آن را با منطق خود هماهنگ می‌کنند.

۳) پیش بینی مسیر حرکت

شما باید توانایی این را داشته باشید که مسیر حرکت کاربر از لحظه و ورود به سایت، استفاده از CTA های مختلف و در نهایت رسیدن به هدف اصلی خود را پیش بینی و بهینه ترین راه را برای بالا بردن نرخ کلیک فراخوان های خود انتخاب کنید.
به عنوان مثال در نمونه قبلی، شما قصد دارید مقاله ای در مورد بهترین راه جوان سازی پوست در وبسایت خود بارگذاری و محصول خود را به عنوان راه حلی مطمئن به کاربر معرفی کنید.

شما باید راه های رسیدن به این مقاله را با CTA های مختلف هموار کرده، سپس فراخوان معرفی محصول خود را با متن و رنگ مناسب در دید کاربر قرار دهید. پس از آن با یک CTA دیگر کاربر را به صفحه خرید محصول جذب کنید تا مشتری راغب شما به خرید محصول ترغیب شود.
با محاسبه نرخ تبدیل مسیر حرکت در بازه زمانی مشخص، شما قادر خواهید بود بهترین راه را برای بالا رفتن راندمان فراخوان های خود پیدا کنید.

CTA چیست ؟

فرمول های نوشتن بهترین CTA

در ادامه به بررسی بهترین فرمول  نگارش CTA به طور کامل خواهیم پرداخت، این فرمول راز موفقیت محتوا نویسی برای دکمه های CTA می‌باشد.

فرمول TPSC

T = Text
محتوای متن شما شاید مهم ترین بخش در تهیه یک فراخوان درجه یک می باشد. محتوای شما باید سه ویژگی مهم را دارا باشد:

  • ایجاد حس نیاز و فوریت در ذهن مخاطب
  • ارائه پیشنهادی که پتانسیل رد شدن نداشته باشد
  • کوتاه، واضح و مستقیم باشد

P=Placement
دکمه CTA شما هر چقدر هم که محتوای جذابی داشته باشد. بدون قرارگیری در محل مناسب نمی‌تواند نرخ تبدیل قابل توجهی را برای شما به ارمغان بیاورد. فراخوان به عمل باید در جایی به کار رود که مخاطب بدون هیچ تردیدی آن را حداقل برای یک بار ببیند.

نکته: استفاده از فضای سفید یکی از نکاتی است که بسیاری از وبسایت های فارسی آن را رعایت نمی‌کنند. فضای سفید و خالی، دکمه CTA شما را برجسته کرده و توجه را به سمت خودش جلب می کند.

S=Size
دکمه فراخوان شما باید اندازه منطقی و مشخصی داشته باشد، نه بزرگ باشد نه کوچک، درکنار محتواهای دیگر قابل تشخیص بوده و مخاطب را نسبت به خودش کنجکاو کند.

C=color
رنگ دکمه فراخوان باید جدا از رنگ زمینه باشد و تناسبی اندک با تم اصلی طراحی سایت شما داشته باشد تا از لحاظ رابط کاربری زیبایی خود را از دست ندهد.


مطالعه دو مقاله زیر برای درک بهتر تاثیر طراحی سایت بر سئو به شما عزیزان توصیه می شود:

تاثیر طراحی رابط کاربری برسئو سایت

رازهای استفاده از علائم بصری در طراحی سایت 


فرمول بالا بردن تاثیر CTA

نگارش یک محتوای خوب قبل از فراخوان، می‌تواند به شکل قابل توجهی تاثیرگذاری محتوای شما را بهبود ببخشد.
اما این محتوا چه ویژگی هایی باید داشته باشد:

  • برای مخاطب نیاز ایجاد کند و یا یک مشکل همیشگی را دوباره برای او مطرح کند
  • راه های متفاوت رفع این نیاز را بی اعتبار نشان دهد
  • خود را به عنوان راه حل و بهترین پاسخ در جهت رفع این نیاز معرفی کند

اگر دکمه فراخوان شما در حوزه فروش می‌باشد محتوا باید ویژگی های زیر را نیز دارا باشد:

  • ضمانت محصول را تضمین کند
  • قیمت و ارزش مشخصی داشته باشد
  • در صورت اقدام کاربر به اون هدیه ای کوچک عرضه کند
  • ریسک های معامله را کاهش دهد( بازگشت محصول، پیک و …)

فرمول RDA

R=Require
قبل از رسیدن به دکمه CTA کاربر را نسبت تمام بخش های نیاز موجود آگاه سازید.
D=Desire
مخاطب را به کلیک بر روی فراخوان به عمل خود علاقه مند کنید
A=Aquire
اقدامی که می‌خواهید کاربر انجام دهد را خیلی کوتاه و مفید پیش چشم او قرار دهید.

نکات تکمیلی

در این مقاله شما با تعریف CAT یا دکمه فراخوان به عمل آشنا شدید و نکات اصلی و کاربردی طراحی و نوشتن محتوای CTA را آموختید، به شما توصیه می‌کنم هنگام نوشتن محتوای دکمه فراخوان حتما فرمول های گفته شده را در خاطر داشته باشید و اما چند نکته تکمیلی و مهم:

  • محتوای خود را به صورت امری و مودبانه بنویسید.
  • از کلمات قدرتمند مثل رایگان، آخرین فرصت، بهترین و … استفاده کنید، این کلمات جدا از ایجاد حس کنجکاوی، حس از دست دادن یک فرصت را در مخاطب زنده می‌کند.
  • دکمه خود را بهینه سازی کنید تا در دستگاه های دیجیتال مختلف مثل PC، تلفن هوشمند و تبلت با سایز استاندارد نمایش داده شود.

و اما در آخر قبل از هرگونه اقدامی ایده خود را تحت عنوان A/B testing در اینترنت جستجو کنید تا با استفاده از تجربیات دیگران بتوانید میزان نرخ تبدیل دکمه فراخوان خود را بهبود ببخشید.

علی سخا / آکادمی آمانج

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
علی سخا

علی سخا هستم مدیر واحد خلاقیت آکادمی آمانج علاقه‌مند به دیجیتال مارکتینگ، ماشین لرنینگ و فلسفه اینجا مطالعات و تجربیات خودم در حوزه سئو، مارکتینگ و مدیریت با شما به اشتراک میگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *