Site icon آکادمی آمانج

سئو داخلی (on-page SEO) چیست؟+(چک لیست کامل)

سئو داخلی یا on-page seo چیست؟

سئو داخلی یا on-page SEO به مجموعه فعالیت ها و نکاتی می‌گویند که یک کارشناس سئو باید آن ها را درون سایت پیاده سازی و اجرا نماید.
به صورت کلی؛ بسیاری از اصول سئو داخلی سایت توسط متخصصان سئو و وبمسترها بررسی و در دسترس دیگر کارشناسان قرار گرفته و گوگل بسیاری از مواقع میزان تاثیر و اهمیت این فاکتورها را به صورت مستقیم اعلام نکرده است.
در ادامه به صورت کاملا کاربردی به ارائه چک لیست کاملی از اصول سئو داخلی سایت خواهیم پرداخت و نحوه اجرای هرکدام از این تکنیک ها را برای شما به صورت کامل شرح خواهم داد.

عنوان صفحه (Title tag)

تگ صفحه یا عنوان صفحه که در وردپرس نیز با H1 نمایش داده می‌شود در واقع یکی از بهترین سیگنال های داخلی است که گوگل نیز به آن اهمیت زیادی می‌دهد. در واقع خزنده های گوگل از طریق عنوان صفحه و تطبیق آن با محتوا، میتوانند به بررسی و به اصطلاح امتیازدهی به سایت یا مقاله شما بپردازند.
به صورت خلاصه به شما توصیه می‌کنم دو نکته اساسی را در H1 خود رعایت کنید:


 به شما توصیه می‌کنم برای حرفه ای شدن در عنوان نویسی، مقاله « چطور با عنوان نویسی سئو سایت خود را بهبود ببخشیم»  را مطالعه بفرمایید.»


تگ های بدنه (H2، H3 و…)

تگ های بدنه در اصل همان زیر عنوان هایی است که شما با یک جستجوی ساده می‌توانید در وب و البته همین مقاله آن ها را مشاهده کنید. تگ های محتوا یکی از بخش های مهم سئو داخلی و البته تولید محتوا است که اصول خود را دارد که اغلب به آن توجه نمی‌شود.

 

خب چطور تگ بدنه خود را بهینه انتخاب کنیم؟
در هدینگ های میانی خود سعی کنید از کلمات کلیدی کمکی و ثانویه ستفاده کنید، کلماتی که برای شما سرچ ارگانیک به ارمغان خواهد آورد. برای مثال اگر من در حال تدوین مقاله ای در حوزه سئو هستم با توجه به محتوای خودم از کلمات «آموزش سئو» و برفرض مثال «لینک سازی خارجی» (اگر به محتوا مرتبط بود) در زیر عنوان های خودم استفاده می‌کنم.

نکته : گوگل در گذشته اعلام کرده که وبسایت ها نباید بیشتر از یک H1 دریک آدرس (صفحه) داشته باشند ولی استفاده از تگ های بدنه به هر تعداد ایرادی ندارد.

 

برچسب (Meta tag)

برچسب یا متا تگ یکی از بخش هایی است که خیلی از سئوکارها متاسفانه درک درستی از آن نداشته و با برچسب گذاری غلط یه سایت خود پشت پا میزنند!
برچسب یا متا تگ که در ورد پرس نیز بخش مجزایی برای معرفی آن وجود دارد، در واقع راهنمای کاربران بوده و به آن ها کمک می‌کنند که در دسته های مختلف مقالات مرتبط را مطالعه کنند.

این موضوع را با یک مثال برای شما توضیح می‌دهم:
فرض کنید من مقاله ای در حوزه آموزش تخصصی سئو در سایت خودم بارگذاری کرده و آن را در دسته سئو به گوگل معرفی کرده ام. در این مقاله من به معرفی سئو، متدهای آموزشی سئو و همینطور تاثیر سئو بر دیجیتال مارکتینگ پرداخته و در مورد این موضوعات به صورت مختصر صحبت کرده ام.

از طرفی دیگر من در دسته دیجیتال مارکتینگ، در مورد سئو و دیجیتال مارکتینگ مقالاتی مختلفی منتشر کرده ام.

اگر من از یک برچسب مشترک، مثل سئو و بازاریابی دیجیتال استفاده کنم کاربر با کلیک این برچسب به ۵-۶ محتوا با مفهوم مشترک دسترسی خواهد داشت.

 

اشتباه متداول: بسیاری از سئوکارها و البته کارفرمایان به اشتباه تصور می‌کنند برچسب در واقع معرفی کلمه کلیدی به گوگل است! و با این تفکر چندین کلمه و حتی عبارات را به عنوان متا تگ به سایت خود اضافه می‌کنند.

نتیجه این اشتباه متداول: به وجود آمدن صدها و شاید هزاران صفحه زامبی که در سایت شما هیچ کاربردی نداشته و فقط بودجه خزش سایت شما را از بین می‌برد. از طرفی چون آن صفحات از نظر گوگل مستقل هستند ممکن است با مقاله یا صفحه اصلی شما وارد رقابت شده و رتبه صفحه هدف شما را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

 


به شما توصیه می‌کنم برای «آشنایی بیشتر با برچسب گذاری صحیح» و نحوه از بین بردن برچسب های اشتباه و صفحات زامبی مقاله مرتبط را مطالعه بفرمایید.


تگ توضیحات (Meta description)

تگ توضیحات یا متا دسکریپشن همانطور که در عکس زیر مشخص شده، در اصل توضیح مختصری است از آنچه قرار است کاربر در محتوا با آن مواجه شود.

خود گوگل در گذشته تاکید کرده که توضیحات متا به هیچ وجه اثری بر رتبه دهی و سئو سایت ندارد اما حقیقت این است که با تست A/B که هم بنده و هم بسیاری از متخصصان سئو انجام داده اند، مشخص شده است که توضیحات متا به شکل قابل قبولی بر سئوسایت تاثیر گذار است و جدا از آن، توضیح متا خوب می‌تواند نرخ کلیک شما را بهبود ببخشد.
ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که در توضیحات متا چه مطالبی را عنوان کنیم؟
در بخش متا دسکریپشن توصیه می‌کنم از کلمات کلیدی ثانویه و کمکی خود استفاده کنید و به شکلی جذاب و ترغیب کننده درون مایه محتوای خود را تبلیغ کنید.

چگالی کلمات

منظور از چگالی کلمات کلیدی میزان استفاده کلمات کلیدی در کل کلمات است.
در گذشته که الگوریتم های گوگل به هوشمندی الان نبود، اغلب کارشناسان سئو محتوای خود را غرق در کلمات کلیدی می‌کردند که به آن keyword stuffing میگویند. البته این روش بسیار مفید نیز بود و بسیاری از سایت ها با این روش رتبه های غیرقابل دسترسی در سرپ داشتند. اما پس از ورود الگوریتم پاندا این سایت ها با افت رتبه وحشتناک مواجه شدند، در نتیجه این روش کاملا منسوخ و البته خطرناک شد.

نکته: به شما توصیه می‌شود کلمه کلیدی اصلی، با چگالی ۱ درصد در محتوا به کار برده شود و کلمات کلیدی ثانویه و کمکی در کل متن ۱-۲ بار استفاده شود.

 

 

عکس ها

برای بارگذاری عکس ها در سایت به صورت کلی باید سه نکته مهم را رعایت کنید:

 

نکته: متن جایگزین تصویر بهتر است شامل کلمات کلیدی ثانویه و کمکی شما باشد.

لینک سازی داخلی

یکی از موضوعات بسیار مهمی که در بحث سئو داخلی با آن روبرو هستیم موضوع لینک سازی داخلی است. اما لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی داخلی در ساده ترین مثال دقیقا همین لینک هایی است که شما تا الان در این محتوا مشاهده کرده اید و از طریق آن به بخش های مختلف سایت (برای ارتقا دانش سئو) وصل شده اید.
این لینک ها جدا از بهبود تجربه کاربر که البته هدف اصلی گوگل می باشد، برای ربات های گوگل بسیار مهم اند. به شما توصیه می کنم «مقاله جامع لینک سازی داخلی» را مطالعه کرده و از تکنینک های کاربردی لینک سازی داخلی حتما در پروژه  های خود استفاده کنید.

دکمه های CTA

طراحی و قرار دادن دکمه های فراخوان یکی دیگر از مهم ترین بخش هایی است که در سئو داخلی سایت به آن باید توجه شود. این دکمه ها در اصلی نوعی لینک داخلی بوده و کاربر را برای انجام عملی خاص مثل (دانلود فایل، عضو شدن در خبرنامه، خرید و …) ترغیب می‌کند.
برای آشنایی بیشتر با «دکمه های CTA و طراحی و محتوا نویسی کاربردی» حتما این مقاله را مطالعه بفرمایید.

 

جمع بندی

این موارد جز مهم ترین اصول سئو داخلی می‌باشد که من سعی کردم در این مقاله علاوه بر معرفی آن، به بررسی و رعایت این اصول به صورت عملی بپردازم. بسیاری از اصول دیگر همچون بررسی و بهبود سرعت سایت، بارگذاری نقشه سایت، فعال سازی robot.txt، بهبود آدرس سایت ها، اسکیما و … نیز از اصول و نکات سئو داخلی می‌باشد که ما در «مقاله ۱۰ تکنیک سئو تکنیکال» به صورت کامل به این موضوعات پرداخته ایم.

امیدوارم از مطالعه این مقاله بهره برده باشید
علی سخا / آمانج آکادمی

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل