Site icon آکادمی آمانج

فریم ورک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

معرفی فریم ورک

اگر به تازگی وارد حوزه برنامه نویسی شده اید قطعا میدانید که برای طراحی سایت در پروژه هایتان و ساختن چیزی با استفاده از برنامه نویسی نیاز به کد نویسی دارید که فریم ورک در واقع محیطی را برای شما فراهم می کند که نیازی به کد نویسی اضافی نداشته باشید و تمرکزتان را روی کدنویسی قسمت های مخصوص از برنامه تان بگذارید در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم فریم ورک و مزایا و معایب آن آشنا کنیم.

 

فریم ورک چیست؟

فریم ورک یا چارچوب نرم افزاری ، بستری برای توسعه برنامه های نرم افزاری است . فریم ورک پایه و اساسی را فراهم می کند که توسعه دهندگان نرم افزار می توانند برای یک پلت فرم خاص، برنامه ایجاد کنند . به عنوان مثال ، یک فریم ورک ممکن است شامل کلاسها و توابع از پیش تعریف شده باشد که می تواند برای پردازش ورودی ، مدیریت دستگاههای سخت افزاری و تعامل با نرم افزار سیستم مورد استفاده قرار گیرد . این روند به ساده سازی کمک می کند زیرا برنامه نویسان هر بار که برنامه جدیدی را ایجاد می کنند نیاز به این ندارند که برای راه اندازی برنامه چرخ جدیدی ایجاد کنند با استفاده از فریم ورک دیگر نیازی به کد نویسی اضافی برای یک پروژه ندارید.

 

یک فریم ورک ممکن است شامل کتابخانه های کد، کامپایلر و سایر برنامه های مورد استفاده در فرایند توسعه نرم افزار باشد.
چندین نوع مختلف از چارچوب نرم افزار وجود دارد که بر روی سیستم عامل های ویندوز و اندروید و ios وmac os قابل اجراست نمونه های معروف شامل ActiveX و NET. برای توسعه ویندوز ، Cocoa برای Mac OS X ، Cocoa Touch برای iOS و Android Application Framework برای Android است.

 

در بسیاری از موارد ، یک فریم ورک نرم افزاری بطور محلی توسط یک سیستم عامل پشتیبانی می شود . به عنوان مثال ، برنامه ای که برای Android Application Framework نوشته شده است ، بدون نیاز به نصب سایر پرونده های اضافی در دستگاه Android اجرا می شود. با این حال ، برخی از برنامه ها برای اجرای نیاز به یک فریم ورک خاص دارند. به عنوان مثال ، یک برنامه ویندوز ممکن است به Microsoft .NET Framework 4.0 نیاز داشته باشد که روی همه دستگاه های ویندوز نصب نشده است به خصوص رایانه های شخصی که نسخه های قدیمی ویندوز را اجرا می کنند.

 

تفاوت بین کتابخانه و فریم ورک

برخی ممکن است فرض کنند که یک فریم ورک نرم افزاری مجموعه ای از کتابخانه ها است همانطور که کتابخانه ها مجموعه ای از روال های از پیش تدوین شده هستند. با این حال ، این موضوع درست نیست زیرا همه چارچوب های نرم افزار از کتابخانه ها استفاده نمی کنند یا به کتابخانه ها وابسته نیستند.

تفاوت کتابخانه با فریم ورک این است که فریم ورک کدهای اضافه شده توسط کاربر را فراخوانی می کند و تصمیم میگیرد کی و کجا از کد استفاده کند در مقابل این کد ،کتابخانه نرم افزار را فرا می خواند.

هنگامی که از یک فریم ورک PHP مانند Laravel استفاده می کنید ، رابطه معکوس می شود و بنابراین framework نرم افزار، کد برنامه نوشته شده در چارچوب را فرا می خواند که به این کار از نظر فنی وارونگی کنترل (IoC) گفته می شود.

انواع فریم ورک ها

فریم ورک ها به دو دسته front-end و back-end تقسیم می شوند،فریم ورک front-end یک چارچوب برای ساخت قسمت جلویی و ظاهر پروژه شما است و برای سمت کاربر استفاده می شود این روش معمولاً شامل روشی برای ساختار پرونده های شما (به عنوان مثال ، از طریق اجزای سازنده یا پیش پردازنده CSS) ، ایجاد درخواست های AJAX ، سبک دادن به اجزای خود و مرتبط کردن داده ها با عناصر DOM است ، برای مثال React JS ،Angular JS ،j Query،Ember.js فریم ورک های سمت کاربر هستند.

فریم ورک back end برای کد نویسی سمت سرور به توسعه دهنده کمک می کنند که کار را برای توسعه دهنده راحت و بی دردسر می کند،CakePHP،Laravel، Django، Ruby on Rails، Flask ،Phoenix ،Express ،Spring Boot از فریم ورک های backend هستند.

 

فریم ورک ها براساس زبان برنامه نویسی شان هم دسته بندی می شوند،

فریم ورک‌های زبان برنامه نویسی PHP برای طراحی سایت با زبان برنامه نویسی php شاملLaravel،Phalcon، Symphony، Yii،Codelgniter،CakePHP،Zend ،Kohana، FuelPHP فریم ورک‌های زبان جاوا Spring، Hibernate ،Java EE ،Struts، GWT فریم ورک‌های زبان جاوااسکریپت Angular، React ،Ember ،Backbone ،VueJS، Aurelia ،Polymer فریم ورک‌های زبان برنامه نویسی رابیRuby on Rails، Lotus،padrino،cuba،rack،sinatra،sorched،Grape فریم ورک‌های زبان برنامه نویسی پایتون Django، Flask، TurboGears Web2py، Pyramid،Bottle و… هستند.

 

مزایای فریم ورک

 

 

 

 

معایب فریم ورک

 

 

 

 

 

 

 

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم فریم ورک  آشنا کنیم همانطور که در این مقاله اشاره شد در کد نویسی و طراحی سایت باید به زبان برنامه نویسی و فریم ورک مناسب آن توجه کرد و از آنجا که فریم ورک ها توسط برنامه نویسان حرفه ای نوشته شده اند استفاده از فریم ورک ها بهتر از این است که وقتمان را برای کدنویسی تلف کنیم بنابراین مزایای فریم ورک بر معایب آن ارجحیت دارد.

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل