زبان پایتون در سال 1991 توسط جوان 35 ساله ای به نام خیدوفن اختراع شد که زبانی با یادگیری آسان تر نسبت به زبان های دیگر مطرح شده است. هدف از توسعه این زبان همه منظوره بودن آن است در واقع به زبانی ساده تر میتوان گفت به منظور تحلیل داده تا ساخت بازی های کامپیوتری میشود از آن استفاده کرد.
بازار کار زبان پایتون خوب است و یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است البته میزان تسلط هم نقش مهمی در حقوق و مزایا دارد. کسانی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارند به زبان پایتون وابستگی بیشتری دارند.
زبان پایتون، زبانی سطح بالا و همه منظوره و دارای کدهای بسیار خوانا می باشد. همچنین دارای منحنی یادگیری ملایم تری نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی می باشد. python یک زبان شئی گرا، ساده، مفسری، پرتابل، open source، متناسب برای کارهای محاسباتی، علمی، مهندسی است.
زبان پایتون چیست؟
پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا تفسیر شده برای برنامه نویسی عمومی است. این زبان دارای یک فلسفه طراحی است که بر خواندن کد، به خصوص با استفاده از فضای خالی مهم استوار است. Python دارای یک سیستم نوع پویا و مدیریت حافظه خودکار است و پارادایم های چندگانه برنامه نویسی را پشتیبانی می کند. مفسر پایتون برای بسیاری از سیستم عامل ها در دسترس است. این زبان برنامه نویسی معمولا به عنوان یک زبان اسکریپت نویسی برای وب اپلیکیشن ها استفاده می شود به طوری که می تواند به شکل اتوماتیک بسیاری از تسک ها را انجام داده و برنامه نویسی را موثرتر نماید.
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
اولین و مهمترین ویژگی این زبان «آسانی و سادگی » آن است. این ویژگی آموزش پایتون را به یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب کسانی تبدیل کرده است که قصد دارند برای اولین بار به آموزش برنامه نویسی بپردازند. پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید و به سرعت کدنویسی را با آن شروع کنید. اما اشتباه نکنید، سادگی پایتون به معنای ضعیف بودن آن نیست، بلکه python یک زبان برنامه نویسی مفسری، چندمنظوره و سطح بالاست که از شی گرایی و برنامه نویسی ساختار یافته به طور کامل پشتیبانی می کند.
از این زبان برنامه نویسی به طور گسترده در دنیا استفاده میشود و برای آن فرقی نمی کند که هدف شما از استفاده آن ایجاد وب اپلیکیشن و برنامه نویسی دسکتاپ است و یا حتی برنامه نویسی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، این زبان به بهترین نحو از عهده تمام آن ها بر خواهد آمد و به جرات میتوان ادعا کرد که در دیگر زمینه های برنامه نویسی شما را تنها نخواهد گذاشت. برای اینکه بدانید که مهمترین ویژگی های پایتون چیست که آن را به چنین زبان قدرتمندی تبدیل کرده است، باید با ساختار آن آشنا شوید.
پایتون زبانی قدرتمند و منعطف است که ساختاری بسیار منظم و کدنویسی در آن بسیار راحت است. این زبان برنامه نویسی تمرکز زیادی روی خوانایی کدها دارد، به طوری که هر کسی میتواند به راحتی کدهای این زبان را بخواند و با آن ارتباط برقرار کند. همانطور که اشاره شد، پایتون از انواع روشهای برنامه نویسی مثل پروسهای، تابعی و البته شیء گرایی پشتیبانی میکند. همین مورد باعث شده که در پروژههای بزرگ و حساس روی پایتون حساب باز کنند.
مفسری بودن این زبان یعنی کدهای پایتون خط به خط توسط مفسر ترجمه میشوند. مفسر پایتون برای سیستم عامل های مختلف وجود دارد. وظیفه این مفسر تبدیل کدهای پایتون به زبان ماشین و سپس اجرای آن ها است. بسیاری از توزیعهای لینوکس به طور پیشفرض پایتون و مفسر آن را دارند و شما بدون نیاز به انجام هیچ اقدامی میتوانید کدنویسی را در این سیستم عامل شروع کنید. همچنین فایل نصبی نسخه ویندوز و سیستم عامل مک هم از سایت پایتون قابل دانلود است.
هر نرم افزار یا ابزار جدید که معرفی میشود، برای انتشار از یک پروانه یا مجوز (License) استفاده میکند. این مجوزها ماهیت برنامه را مشخص میکنند و به بقیه نشان میدهند که چطور باید از نرم افزار استفاده کرد. مثلا نرم افزارهای آزاد 4 سطح آزادی را به برنامه نویس تضمین میدهند و لایسنس GPL این چهار سطح را در خود جا داده است. ۴ سطح آزادی که نرم افزارهای آزاد باید از آن پیروی کنند عبارتند از:
- کاربران بتوانند نرم افزار را به هر منظوری استفاده کنند.
- کابران بتوانند نرم افزار را تغییر دهند و به سورس کد برنامه دسترسی داشته باشند.
- کاربران بتوانند یک نسخه از نرم افزار را بازنشر کنند.
- دیگر کاربران بتوانند نسخههای بازنشر شده را ویرایش کرده و دوباره انتشار دهند.
پایتون تحت پروانه اختصاصی خودش به نام PSFL یا Python Software Foundation License منتشر میشود. این مجوز کاملا مشابه مجوز GPL است، اما در بند چهارم سختگیری کمتری برای بازنشر نرم افزارها در نظر گرفته است.
به همین دلیل توسعه دهندگان به راحتی برای این زبان کتابخانه های زیادی طراحی کرده اند و به لطف آنها پایتون کتابخانههای مشهوری دارد که در توسعه و پیشرفت آن نقش مهمی ایفا کردند. این کتابخانهها بودند که پایتون را محبوبتر کرده و پای این زبان را به حوزههای مختلفی مثل طراحی سایت، طراحی اپلیکیشن، هوش مصنوعی و داده کاوی باز کردند.
برخی مزایای برنامه نویسی پایتون
- پایتون یک زبان عالی برای مبتدیهاست.
- با پایتون میتوانید درآمد خیلی بالایی داشته باشید.
- با پایتون میتوانید برنامههای تحت وب بسازید.
- پایتون، سریع و چالاک است.
- پایتون، امنیت خیلی بالایی دارد.
- از پایتون حتی برای کارهای علمی مثل یادگیری ماشین و هوشمصنوعی میتوانید استفاده کنید.
- پایتون، بسیار متنوع و انعطافپذیر است.
کابردهای زبان برنامه نویسی پایتون
- خودکارسازی برنامهها
- گسترش برنامههای تحت وب
- اسکریپت نویسی
- آنالیز اطلاعات
- توسعه اپلیکیشنهای تحت وب
از جمله فریم ورکهای محبوب پایتون میتوان به Django و Flask اشاره کرد.
درآمد برنامه نویس پایتون
بازار کار زبان پایتون برای همه کسانی که می خواهند یادگیری را شروع کنند مهم است.
مهم ترین مسئلهای که در مورد درآمد یک برنامه نویس پایتون وجود دارد این است که میزان تسلط برنامهنویس پایتون سبب میشود که درآمد او متغیر شود.
نه تنها در زبان برنامه نویسی پایتون این موضوع وجود دارد، بلکه در تمامی زبانهای دیگر برنامه نویسی باید تسلط کافی را داشته باشید تا حقوق دریافتی خوبی را نیز داشته باشید.
اگر بخواهیم یک جمعبندی کلی در مورد معیارهایی که بر روی حقوق برنامه نویس تاثیر میگذارد بکنیم میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
- پست سازمانی
- تجربهی کاری
- سابقهی کاری مرتبط
- میزان تخصص برنامه نویس پایتون
- محل زندگی
- زبان برنامهنویسی
با اینکه تسلط برنامه نویس پایتون، معیاری است که با توجه به آن به برنامه نویس حقوق و مزیایی داده میشود، عوامل دیگر نیز در میزان حقوق برنامه نویس پایتون نیز بی تاثیر نیست.
عواملی همچون: تحصیلات، محل کار، و میزان تجربه و سابقه کاری مرتبط و پستهای مربوطه در اندازهگیری دریافتی برنامه نویس پایتون نقش دارند.
شما برای اینکه به عنوان یک برنامه نویس و یک کارمند ساده، در یک شرکت شروع به کار کنید، حقوقی که کارفرما موظف است در اختیار شما قرار دهد چیزی بین 1 تا 3 میلیون تومان است. با این حال جالبتر از برنامه نویسی با پایتون، هک با پایتون است.
بازار کار پایتون در شرکت های معروف برای استخدام
محبوبیت و فراگیری برنامه نویسی پایتون سبب شده است که شرکتهای بزرگ تکنولوژی محور، و نیز نرمافزارهای معروف از زبان پایتون استفاده کنند. در ادامه این مطلب شما را با اپلیکیشن ها و نرم افزارهایی که از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند، آشنا می کنیم.
یوتیوب
یوتیوب روزانه چیزی برابر با 5 میلیارد بازدید روزانه دارد و میتوان گفت که یوتیوب جز پربازدیدترین وبسایتهای رو زمین محسوب میشود. دلیل اینکه یوتیوب از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده میکند این است که، پایتون سرعت بالا و قابل توجهی دارد و این زبان برنامه نویسی به راحتی قابل توسعه میباشد.
گوگل
باید در مورد این زبان برنامه گفت که، گوگل پایتون را به عنوان زبان برنامه نویسی رسمی در نظر دارد و از آغاز با پایتون همراه بوده است. در مورد دلایل استفادهی گوگل از پایتون، موارد زیر را میتوانیم ذکر نماییم
- توسعه ی پرسرعت
- مقیاس پذیری بالای پایتون
- عملکرد بسیار مناسب
این موارد دلایلی هستند که نه تنها گوگل بخاطر آن ها از پایتون استفاده میکند، بلکه به سبب این دلایل مدیریت سیستم نیز از زبان پایتون برای برنامه نویسیهای خود بهره می گیرد.
اینستاگرام
میلیونها نفر به راحتی با دانلود اینستاگرام اکانت شخصی خود را ایجاد کردهاند. شبکهی اجتماعی اینستاگرام بالغ بر 800 میلیون کاربر دارد و جز محبوبترین و پرکابردترین شبکههای اجتماعی دنیا است. شبکهی اجتماعی اینستاگرام از زبانهای برنامه نویسی بسیار زیادی استفاده میکند. با این حال قالب اصلی که اینستاگرام بر روی آن پیادهسازی شده است، زبان برنامه نویسی پایتون میباشد.
دراپ باکس
همانطور که میدانید، دراپ باکس یکی از معروفترین شرکت هایی است که هر برنامهنویسی میتوانید در صورت داشتن تخصص کافی در این شرکت فعالیت نماید. با این حال این شرکت، معروفترین شرکتی است که خدمات فضای ابری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
شما قطعا تجربهی اشتراک فایل در دارپ باکس را داشته اید. اما مهمتر از آن این موضوع است که دراپ باکس در ابتدای فعالیت خود، از برنامه نویسی پایتون استفاده کرده است.
جالبتر از آن این است که دراپ باکس هر دو سروری که دارا میباشد را با زبان پایتون برنامه نویسی کرده است. در ادامه نگاهی به مقاله ی حلقه تکرار for در پایتون نیز داشته باشیم.
بنیاگذار دراپ باکس (درو هیوستون) به دلایل زیر به زبان پایتون علاقه دارد:
- پایتون یک زبان برنامهنویسی ساده و بسیار قدرتمند است.
- برنامه نویسی پایتون بسیار با ظریف و انعطافپذیر میباشد.
بهترین روش های کسب درامد با پایتون
بهترین روشهای کسب درامد با پایتون کداماند؟ شما با چند مورد از روشهای کسب درامد با پایتون آشنایی دارید در این پروژه سعی میکنیم شما را با بهترین روشهای کسب درامد با پایتون آشنا کنیم که در ایران و سراسر دنیا برای انجام این کسب و کارها به برنامه نویسان پایتون احتیاج است.
درآمد با برنامه نویسی پایتون در دنیای اینترنت و وب
معمولا برای طراحی سایت از PHP یا ASP استفاده میشود اما پایتون نیز توانسته است در این زمینه جایگاه خود را به دست آورد زیرا تواناییهای دارد که میتواند کارها مربوط به دنیای وب و اینترنت را به خوبی انجام دهد. بزرگترین علتی که پایتون را برای این کارها مناسب دانستهاند این است که دارای فریم ورکهای مطرحی است که میتواند کار طراحی وب را با جذابیت بیشتر و به شکل پیشرفتهتری پیش ببرد.
کسب درامد از پایتون از طریق ساختن اپلیکیشن موبایل
همانطور که میدانید برای برنامه نویسی اندروید معمولا از کاتلین و جاوا استفاده میشود. این در حالی است که برای ساخت اپلیکیشنهای مختلف در گوشی موبایل لازم نیست حتما از این زبانها استفاده کنیم. برای مثال میتوانید با استفاده از فریم ورک Kivy در پایتون شروع به ساخت اپلیکیشن کنید.
پایتون در برنامه نویسی
یکی از کاربردهای پایتون که میتوان با آن کسب درامد کرد یاد گرفتن برنامه نویسی پایتون است که دارای کاربرد گستردهای بوده و برای مبتدیهای گزینه بسیار خوبی است در برخی کشورها پایتون به عنوان یک برنامه نویسی پایه ای برای کودکان آموزش داده میشود زیرا یادگیری آن بسیار راحتتر از سایر زبانهای برنامه نویسی است.
پایتون در ساخت بازی رایانه ای
در بیشتر کشورهای جهان بازیهای رایانهای به سطح بسیار پیشرفتهای رسیدهاند و یکی از منابع درامد هستند. برای ساخت برنامهها با هزینه کم معمولا از ترکیب برنامه C و موتور Unity استفاده میشد. اما امروزه پایتون نیز حرفهایی در این زمینه برای گفتن دارد. برای مثال یکی از کتابخانه به نام PyGame یا پایتون هماهنگی بسیار خوبی دارد و میتوان از ترکیب آن با پایتون برای ساخت بازیهای سبک استفاده کرد.
بهترین منابع یادگیری پایتون
اگر به برنامه نویسی علاقه دارید و آن را راهی برای کسب درامد می دانید میتوانید از اکنون شروع به یادگیری پایتون کنید. برای این کار میتوانید از کتاب Introduction to computation and programming using Python برای شروع یادگیری پایتون آغاز کنید که میتواند برای شما کمک کننده بسیار بزرگی باشد.
اگر با برنامه نویسی پایتون آشنا هستید میتوانید از سایت The Hitchhiker’s Guide to Pythonبرای افزایش تواناییهای خود در این زبان برنامه نویسی استفاده کنید. همچنین اگر میخواهید از منابع فارسی استفاده کنید، میتوانید از سایتهایی مانند فرادرس و یا مکتب خونه استفاده کرده و شروع به یاد گرفتن برنامه پایتون کنید. همچنین دورههایی وجود دارد که پایتون را به صورت مبتدی و حرفهای آموزش میدهد. شما میتوانید با توجه به نیاز خود در این دورهها ثبت نام کنید و از طریق آن شروع به یادگیری پایتون کنید.
برای یادگیری بیشتر زبان پایتون به مقاله “۱۵ کتابخانه پایتون که باید بیاموزید!” مراجعه کنید.
کسب درامد از پایتون در ایران و جهان
بر اساس اطلاعاتی که از طرف کشور آمریکا در سال اخیر متشر شده است مهندسان نرم افزار، برنامه نویسی و هوش مصنوعی که با نرم افزار پایتون کار میکنند در میان مشاغل با بهترین درامدها هستند. نمیتوان از کاربرد پایتون در جهان چشم پوشی کرد و تاثیر آن بر افزایش کسب و کارها و درامد مشاغل را در جهان نادیده گرفت.
بیشتر افرادی که میخواهند کار با برنامه نویسی پایتون را شروع کنند از وضعیت کسب درامد از پایتون در ایران میپرسند. درامد با برنامه نویسی پایتون در ایران نیز مانند کشورهای دیگر جهان بسیار خوب است و از مشاغل پردرامد به حساب می آید.
متاسفانه منبع رسمی برای درامد برنامه نویسان در ایران وجود ندارد اما بر اساس اطلاعاتی که از سایتهای کاریابی وجود دارد میتوان گفت برای یک برنامه نویس پایتون سطح خاصی وجود ندارد و بسته به کیفیت کار، سابقه کار، نوع پروژه و … متفاوت است. گاهی اوقات درامد مهندسانی که با پایتون کار میکنند از 8 تا 10 میلیون شروع شده و تا 25 میلیون تومان نیز افزایش مییابد.
پایتون یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در دنیا است. این زبان تفسیری و شیءگرا، برخلاف سایر زبانهای برنامهنویسی که از نشانهگذاری استفاده میکنند، از کلیدواژههای انگلیسی استفاده میکند و بنابراین، یادگیری آن بسیار آسان است. پایتون کاربردهای مختلفی شامل توسعهی وب، توسعهی بازی، کاربردهای علمی و آماری، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، توسعهی نرمافزار و … دارد. در سال ۲۰۲۰، میانگین درآمد جهانی برنامهنویسان پایتون، ۵۶ هزار و ۶۷۰ دلار آمریکا بوده است.
نتیجه گیری
زبان پایتون زبان برنامه نویسی شی گرا است. یادگیری پایتون تقریبا آسان بوده و کدهای خوانایی دارد، سعی کردیم در این مقاله به تعریف و توضیح مختصری از زبان پایتون و همچنین
بررسی بازار کار زبان پایتون بپردازیم البته توجه داشته باشید که امارها و اعداد گفته شده به طور میانگین بوده، در هر کسب و کار و مهارتی میزان تسلط، تجربه کاری و… حائز اهمیت است.
برای جمع بندی می توان گفت با توجه به پیشرفت روز افزون علم و فناوری و نیاز بازار کار به ای تی و تکنولوژی حتی اگر یک زبان برنامه نویسی هم یاد بگیرید بیکار نخواهید ماند.
در همین راستا اکادمی امانج سعی در برگزاری دوره های اموزشی برنامه نویسی، دیجیتال مارکتینگ، طراحی و … دارد.
کیمیا وحیدی