// Add scroll event listener window.addEventListener('scroll', function() { // Check scroll position if (window.scrollY >= 40) { // Perform your desired action here (function (s, e, n, d, er) { s['Sender'] = er; s[er] = s[er] || function () { (s[er].q = s[er].q || []).push(arguments) }, s[er].l = 1 * new Date(); var a = e.createElement(n), m = e.getElementsByTagName(n)[0]; a.async = 1; a.src = d; m.parentNode.insertBefore(a, m) })(window, document, 'script', 'https://cdn.sender.net/accounts_resources/universal.js', 'sender'); sender('986212f6399684') // You can replace the console.log statement with your own code } });

آینده پایتون روشن است یا تیره؟

آینده پایتون

شاید در سال های گذشته کسی فکرش را هم نمی کرد که زبان برنامه نویسی پایتون که در سال ١٩٩١ راه اندازی شد، امروز و در سال ٢٠٢٢ تا این اندازه رشد کند. پایتون جزو معدود زبان های برنامه نویسی است که جای خود را در تمامی صنایع و حوزه ها باز کرده است. به خصوص با رشد سریع هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، جای هیچ تعجبی نیست که زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی دنیا در وب سایت های معتبر TIOBE و Stack Overflow انتخاب شده باشد.

با پررنگ شدن پایتون در زندگی امروزه ما، این سوال پیش می آید که آیا پایتون در آینده نیز همچنان به اندازه امروز، کاربردی و پرطرفدار خواهد بود یا خیر؟
در این مقاله از آمانج، سعی کردیم به طور کامل این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم که آینده برنامه نویسی پایتون چه خواهد بود؟

 


بیشتر بخوانید: “پایتون چیست؟ ۱۳ دلیلی که چرا باید آن را بیاموزید


مزایای پایتون

همان طور که گفتیم زبان برنامه نویسی پایتون از سال ١٩٩١ راه اندازی شده است. محبوبیت امروزه پایتون یک شبه اتفاق نیفتاده، بلکه پایتون از سالی که راه اندازی شد، تا به امروز مسیر تکامل و بلوغ را طی کرده است. با گذشت زمان پایتون توانسته یک جامعه گسترده ای از برنامه نویسان را جمع کند و نسخه های آن با گذشت زمان تکامل پیدا کرده اند. برای محبوبیت پایتون نمی توان به یک دلیل خاص اشاره کرد، بلکه محبوبیت پایتون نتیجه ی مجموعه ای از ویژگی های خاص این زبان برنامه نویسی است که در این بخش به آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

ساده و مبتدی پسند

کدهای زبان پایتون، ساده، قابل خواندن و نزدیک به زبان انگلیسی است. در نتیجه یادگیری و درک آن برای مبتدیان آسان تر است.

متن باز

متن باز بودن پایتون به این معنی است که می توان به صورت  آزادانه در آن تغییراتی را اعمال و یا اصلاح کرد.

پشتیبانی

برخی از زبان های برنامه نویسی مشکلات پشتیبانی دارند که برنامه نویسی را دشوار می کند. اما پایتون این مشکلات را ندارد.

مستقل از سیستم عامل

پایتون از سیستم عامل های مختلف پشتیبانی می کند. مک، لینوکس، ویندوز و… به طور کامل توسط این ابزار برنامه نویسی پشتیبانی می شوند.

بهبود کارایی

یکی از اصلی ترین مزایای سادگی پایتون این است که توسعه دهندگان به جای این که زمان زیادی را بر روی خواندن و فهم کدها بگذارند، بر روی حل مشکل تمرکز می کنند.

زبان تفسیری

پایتون یک زبان تفسیری است که به این معنی است که کدها را خط به خط اجرا می کند و در صورت بروز هر گونه خطایی، اجرا را متوقف می کند و خطای رخ داده را گزارش می دهد.

پشتیبانی از کتابخانه های گسترده

یکی از مزایای بزرگ پایتون که باعث گسترش استفاده از زبان پایتون شود، کتابخانه هایش است. مجموعه کتابخانه های استاندارد پایتون بسیار بزرگ است، شما می توانید تمام توابع مورد نیاز برای کار خود را پیدا کنید و لازم نیست به کتابخانه های خارجی وابسته باشید.

داینامیک تایپ

این ویژگی به این معناست که پایتون تا زمانی که کد را اجرا نکنیم نوع متغیر را نمی شناسد. بلکه در حین اجرا به طور خودکار نوع داده را تعیین می کند. در این صورت برنامه نویس نیازی به نگرانی بابت تعریف نوع متغیرها نخواهد داشت.

 

 

نقاط ضعف پایتون

همیشه در مقابل نقاط قوت، نقاط ضعفی هم وجود دارد.

سرعت کند

ما در قسمت قبل به این اشاره کردیم که پایتون یک زبان تفسیر شده و داینامیک تایپ است. اما اجرای خط به خط کد اغلب منجر به اجرای کند برنامه می شود. همچنین ماهیت پویا و داینامیک پایتون نیز روی سرعت اجرا تاثیر منفی می گذارد.

خطاهای زمان اجرا

داینامیک تایپ بودن پایتون همچنین می تواند باعث بروز خطاهای زمان اجرا شود، چرا که نوع داده یک متغیر می تواند در هر زمان تغییر کند.

استفاده حافظه

پایتون از مقدار زیادی حافظه استفاده می کند. در پروژه هایی که بهینه سازی حافظه در اولویت باشد، این موضوع می تواند یک نقطه ضعف محسوب شود.

ضعیف در محاسبات موبایل

همانطور که گفتیم پایتون کند است و به نسبت سایر زبان های برنامه نویسی به حافظه بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل از زبان پایتون نمی توان برای توسعه برنامه های موبایل استفاده کرد.

دسترسی به پایگاه داده

پایتون در دسترسی به پایگاه داده محدودیت دارد. در مقایسه با فناوری های محبوب مانند JDBC و ODBC، لایه دسترسی به پایگاه داده پایتون کمی ابتدایی است. به همین دلیل در پروژه های بزرگی که به تعامل با داده‌های قدیمی نیاز باشد، از پایتون استفاده نمی شود.

 

 

عوامل رشد پایتون 

شاید با خواندن نقاط ضعف پایتون کمی ازاین زبان برنامه نویسی ناامید شده باشید. اما یک سوال مهم وجود دارد: پایتون با وجود تمام انتقادها و نقاط ضعفی که دارد، چطور توانسته به این سرعت رشد کند و به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی دنیا انتخاب شود؟ چه عواملی باعث شده تا پایتون تا این اندازه محبوب باشد؟

اولین دلیل برای محبوبیت پایتون این است که رایگان است، از این رو معمولا اولین انتخاب برنامه نویسان برای انجام یک پروژه، پایتون خواهد بود. علاوه بر این به دلیل رشد مشاغل مرتبط به پایتون در دنیا مانند هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، علم داده و… طبیعی است که تقاضا برای یادگیری پایتون افزایش چشمگیری داشته باشد.  

دلیل بعدی این است که، پایتون یک زبان همه کاره است که تقریباً برای هر چیزی می توان از آن استفاده کرد. پایتون از آن زبان هایی است که بدون آن که بدانیم، در زندگی همه ما نقش مهمی دارد. برای مثال در دستگاه های تلفن همراه، موتورهای جستجو و بازی ها، علوم داده، اپلیکیشن ها، وب سایت ها  و بسیاری از موارد دیگر حضور دارد. همانطور که در نمودار زیر که از وب سایت StaclOverflow برداشته شده، مشاهده می کنید، زبان برنامه نویسی پایتون در حال رشد است.

 

نمودار محبوبیت پایتون در stackoverflow

 

شرکت های مختلف تلاش می کنند تا با جذب نیروی متخصص برنامه نویس پایتون، سرمایه گذاری کنند. با بررسی فرصت های شغلی موجود و مزان درآمد آن می توان گفت، چشم انداز شغلی بسیار خوبی در مشاغل مرتبط با برنامه نویسی پایتون وجود دارد. برخی از این مشاغل عبارتند از:

  • توسعه دهنده نرم افزار
  • توسعه دهنده پایتون
  • دانشمند داده
  • مهندس ماشین لرنینگ
  • مهندس DevOps
  • مدیر محصول

طبق آمار، در دنیا بیش از ١٠٠٠٠٠ فرصت شغلی صرفاً برای توسعه دهندگان نرم افزار پایتون با تجربه وجود دارد. Data Science یا علم داده که با پایتون پیاده سازی می شود، نیز آینده بسیار روشن و رو به رشدی دارد.
تمامی این موارد نشان می دهد که زبان برنامه نویسی پایتون به این زودی ها فراموش نخواهد شد.

 


بیشتر بخوانید: “راهنمای جامع بازارکار و درامد برنامه نویسی پایتون


نتیجه گیری

به سوال اول برگردیم. آینده پایتون چگونه خواهد بود؟
برای جمع بندی می توان گفت که زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل کاربردهای وسیعش تقریباً در همه جا استفاده می شود. بسیاری از اپلیکیشن ها و تکنولوژی هایی که ما در حال استفاده از آن هستیم و یا راجع به آن شنیده ایم، با پایتون پیاده سازی شده اند.

شاید بسیاری از افراد و برنامه نویسان انتقادهایی به زبان پایتون داشته باشند اما باید این واقعیت را پذیرفت که پایتون در آینده نیز حضور خواهد داشت و به این سادگی حذف نخواهد شد. در نتیجه این بهترین فرصت برای شماست تا با شرکت در دوره آموزش پایتون، کسب درآمد عالی در آینده را برای خود تضمین کنید.

 

برای تهیه این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:

esparkinfo.com

thenextweb.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

امتیازشو ثبت کنید

میانگین / 5. تعداد رای

اولین نفر شما امتیاز دهید

نوشته شده توسط
نگین سعیدی

من نگین سعیدی هستم کارشناس سئو و تولیدمحتوا آکادمی آمانج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *