آیا تصمیم گرفته اید که در حوزه توسعه اپلیکیشن اندروید فعالیت کنید؟ بسیار خوب! البته باید بدانید که تنها تصمیم کافی نیست، چراکه یادگیری برنامه نویسی اندروید می تواند بسیار پیچیده باشد. گاهی اوقات دقیقا مشخص نیست که برای آموزش برنامه نویسی اندروید باید از کجا باید شروع کرد! اولین سوال اساسی و مهمی که ایجاد می شود، انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای برنامه نویسی اندروید است.
پس پیشنهاد می کنیم، اگر شما هم در ابتدای مسیر هستید و سوالات زیادی در ذهن شماست که نیاز به یک پاسخ مناسب و قانع کننده دارد، این مقاله را مطالعه کنید.
آنچه در این نوشته خواهیم داشت
زبان های برنامه نویسی اندروید
قدم اول در توسعه اپلیکیشنهای اندروید، انتخاب زبان برنامهنویسی است. تفاوتهای بین زبانهای برنامهنویسی مختلف می توانند کمی پیچیده و ظریف باشند. اما چیزی که مهمتر از خود زبان است، ابزارهای متصل به آن زبان و قابلیتها و مقاصد اون ابزار است.
زبانهای رایجی که برای برنامهنویسی اندروید در نظر گرفته می شود عبارتند از:
- Java
- Kotlin
- ++C
- #C
- جاوا اسکریپت (PhoneGap)
جاوا
زمانی که موضوع بحث، توسعه اپلیکیشنهای اندروید باشد، جاوا یکی از گزینههای اصلی است. زبان جاوا در سال ۱۹۹۵ توسط Sun Microsystems انتشار پیدا کرد و از آن زمان تا امروز در بسیاری از اپلیکیشن ها استفاده شده است. تا قبل از معرفی کاتلین به عنوان زبان رسمی توسعه اپلیکیشن اندروید، جاوا دارای این جایگاه بود. اما با این حال، به دلیل شباهت زیاد کاتلین و جاوا، بسیاری از برنامه نویسان همچنان جاوا را به عنوان یک زبان برنامه نویسی جا افتاده می شناسند.
اگر در یادگیری جاوا نیاز به راهنمایی دارید به مقالهی جدیدترین روش یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اندروید (سال ۲۰۲۰) مراجعه کنید.
کاتلین
کاتلین مدتیست که به عنوان یک زبان رسمی برای توسعه اندروید توسط گوگل معرفی شده است. کاتلین مانند زبان جاوا، روی ماشین مجازی جاوا کار میکند. همچنین کدهای کاتلین کاملاً قابل جابه جایی با جاوا است. در عین حال کاتلین دارای سیستم سادهتری برای خواندن کدها دارد و همچنین خطاهایی مانند null point exceptions که یکی از مشکلات زبان جاوا است، در کاتلین وجود ندارد.
C++ / C
این زبان ها نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی توسعه اندروید کمتر انتخاب می شوند. Android Studio با استفاده از Android NDK (کیت توسعه بومی) پشتیبانی از کد C++/C را ارائه می دهد. این یعنی کد در دستگاه مجازی جاوا اجرا نمی شود، بلکه به صورت محلی روی دستگاه اجرا می شود و کنترل بیشتری بر مواردی مانند تخصیص حافظه را به برنامه نویس می دهد. برای برنامههای سنگین، مثل بازیهای سه بعدی، این به برنامه نویس این امکان را می دهد که بتواند بهترین عملکرد را دستگاه اندرویدی داشته باشد. علاوه بر این شما قادر خواهید بود از کتابخانه هایی که در C یا ++C نوشته شده است، استفاده کنید.
#C
#C توسط مایکروسافت با هدف ترکیب قدرت ++C و سهولت Visual basic ساخته شده است. همانطور که گفتیم، #C بسیار شبیه به جاوا عمل میکند. برای مثال درست مثل جاوا، #C هم دارای قابلیت بازیافت حافظه است، به این معنی که نیاز نیست نگران مشکلات مربوط به استفادهی نادرست از حافظه و تمیز کردن آن به صورت دستی را داشته باشید. همچنین اگر با یکی از این زبانها آشنا باشید، یادگیری زبان دیگر تا حد بسیار زیادی ساده خواهد بود.
(JavaScript (PhoneGap
PhoneGap برنامهای است که از Apache Cordova پشتیبانی میکند و در اصل به شما این امکان را می دهد تا اپلیکیشن هایی را با استفاده از همان کدی که معمولاً برای ایجاد یک وب سایت استفاده میشود ایجاد کرده و سپس از طریق وبویو (ابزاری که یک وبسایت را از طریق اپلیکیشن نمایش میدهد) نمایش داده میشود. PhoneGap مانند یک پل عمل می کند و به توسعه دهندگان امکان دسترسی به برخی ویژگی های اصلی تلفن یا تبلت مانند شتاب سنج یا دوربین را می دهد.
نتیجه گیری
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، گزینه های زیادی برای انتتخاب زبان برنامه نویسی توسعهی اپلیکیشن اندروید وجود دارد: از جاوا و کاتلین تا C# و جاوا اسکریپت. در این مقاله سعی کردیم تا ویژگی های هر زبان را بررسی کنیم. در نهایت انتخاب شما به هدف و میزان حساسیت کار شما بستگی دارد. اما با توجه به محبوبیت جاوا از گذشته تا امروز، و همچنین ورود پر قدرت زبان کاتلین به عرصه برنامه نویسی اندروید، می توان این طور نتیجه گرفت که گزینه های اصلی و البته پر رقابت در حوزه توسعه اپلیکیشن اندروید، جاوا و کاتلین هستند.
دوره غیرحضوری جامع برنامه نویسی تخصصی Java و Android
در یک دوره آموزشی به برنامه نویس اندروید تبدیل شوید.
اندروید (Android) یک سیستم عامل موبایل است که توسط شرکت گوگل توسعه داده می شود. امروزه android با داشتن بیش از یک میلیارد کاربر در دنیا سهم قابل توجهی از سیستم عامل های تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. در ایران نیز با توجه به جایگاهی که این سیستم عامل در بین مردم دارد هر روز بر استفاده کنندگان آن افزوده میشود.امروزه با ورود گوش های هوشمند در تمامی عرصه ها روز به روز استفاده از پتانسیل های این سیستم عامل بیشتر مورد تمرکز قرار میگیرد به نحوی که شرکت ها و استارت اپ های بزرگ سعی در راه اندازی انواع اپلیکیشن ها در غالب این سیستم ها دارند.
ادامه...