Site icon آکادمی آمانج

چطور نرخ پرش یا بانس ریت وبسایت را کاهش دهیم؟(ده مرحله با توضیحات کامل)

کاهش نرخ پرش

پذیرش این موضوع که سایت شما دارای بانس ریت (bounce rate) بالایی است درست مانند آن است که به شما بگویند فرزند عزیزتان، بهترین کودک در حیاط مدرسه نیست؛ همانقدر ناراحت کننده!
مطمئنا شما پیش خود فکر می کنید چرا فرشته ی کوچک من به آن چیزی که شایسته آن بوده نرسیده است. اگر این مثال را فهمیدید وقت آن شده که وارد دنیای دیجیتال شویم و با هم بین اعداد و ارقام گوگل آنالیتیکس قدم بزنیم.
نرخ پرش یا بانس ریت همان داستان تلخی است که به شما می‌گوید سایت عزیز شما برخلاف آنچه که شما فکر می‌کنید آنقدرها هم در بین دیگران محبوب نیس! همانطور که هرچیزی در این دنیا ممکن است از دید یک نفر زیبا و از دید فرد دیگری زشت تلقی شود، موضوع bounce rate نیز به همان میزان شخصی و قطبی است.
برخی سایت ها ممکن است از بانس ریت ۸۰٪ راضی باشند و برخی دیگر بونس ریت ۲۰٪ را زیاد بدانند.

چه موضوعی موجب این تفاوت های بنیادی می‌شود؟ نوع کسب و کار شما
برای مثال سایت صرافی را در نظر بگیرید؛ وبسیات یک صرافی در ایران روزانه هزاران بار کلیک شده و هزاران بار دیگر سرچ می‌شود. فکر می‌کنید بانس ریت آن چه قدر است؟ بالای ۹۰٪! اما این بدان معنی است که سایت عملکرد بدی داشته و یا وبمستر و کارشناس سئو کار خودش را خوب بلد نیست؟ خیر. نوع کسب و کار موجب این نرخ پرش بالا بوده و این موضوع هیچ ایرادی ندارد!

پس قبل از مطالعه ادامه این مقاله به این موضوع فکر کنید که نوع تجارت و کسب و کار شما به شکلی ست که کاربر فقط برای چک کردن یک موضوع خاص به شما مراجعه کند یا اینکه سایت شما محتوا محور است و انتظار دارید کاربر بیاید که بماند.

لازم به ذکر است برخی از کارشناسان سئو عقیده دارند که نرخ پرش از موضوعاتی است که توسط الگوریتم رنک برین گوگل بررسی می‌شود و برهمین اساس بر بهینه سازی سایت تاثیر گذار است. (که البته باور بیجایی نیست!)

 


مطالعه مقاله « چطور از الگوریتم های گوگل جلوتر باشیم؟» را اکیدا به شما توصیه می‌کنم


یک یادداشت کوچک اما بسیار مهم: ایراد بزرگ نرخ پرش یا بانس ریت چیست؟

حتما در گوگل آنالیتیکس خود به عدد معروف time on page توجه کرده اید. ممکن است برخی ماه ها از رشد قابل توجه این عدد لذت برده و برخی اوقات از کاهش ناگهانی آن سرشکسته شده باشید.
اما ایراد این متریک گوگل آنالیتیکس چیست؟
time on page یک معیار تقریبی است نه دقیق، بدین معنا که این سنجه وقتی عدد درستی به شما می‌دهد که دو اکشن خاص را از کاربر دریافت کند. یکی کلیک ورود به سایت و دیگری کلیک خروج. ( که اغلب از طریق کلیک بر یک المان خاص، CTA و … می‌باشد.)

بنابر این اگر کاربر ۳۰ دقیقه در سایت شما بماند و محتوای ۸۰۰۰ کلمه ای شما را تا انتها بخواند و بدون هیچ اکشنی یا کلیک خروج، سایت شما را ببندد، شما مفتخر به دریافت یک بانس ریت هستید! (نرخ پرش همچنین برای session هایی است که کاربر بدون بستن صفحه مرورگر خود را می‌بندد و عدد bounce rate آنالیتیکس شما را به بالا هل می‌دهد!)


در نتیجه بسیاری از کارشناسان سئو و همچنین دیجیتال مارکتر ها به بهانه این نقص ذاتی و خطای بانس ریت، این موضوع را کلا رها می‌کنند و بیشتر به معیارهای مثل dwell time و scroll depth توجه می کنند، چرا که معتقدند نرخ پرش به هیچ عنوان عدد صادقی نیست.

اما من به عنوان یک کارشناس سئو به شما توصیه می‌کنم به هیچ وجه این عدد نامطمئن را دست کم نگیرید و اگر نرخ پرش فاجعه ای دارید یا نوسانات بانس ریت شما دیوانه وار است حتما و حتما این مقاله را مطالعه کنید.

در این مقاله من با بررسی ۱۰ نکته بسیار مهم برای کاهش نرخ پرش، به شما آموزش می‌دهم چطور صفحات خود را منسجم تر نگه دارید تا کاربر آن را در بین زمین و آسمان رها نکند و بونس ریت سایت شما را افزایش ندهد.

 

۱) زمان بارگذاری صفحه page load time را بهینه سازی کنید

بسیاری از وب مستر ها  فکر می‌‌کنند که نرخ پرش آن ها به این دلیل بالاست که آن ها محتوای قابل قبول و جذابی را برای کاربر ننوشته اند.
گرچه محتوا موضوع بسیار ارزشمند و مهمی است اما قبل از نشانه رفتن به سمت محتوا باید ببینیم آیا کاربر اصلا فرصت مطالعه داشته، یا سایت آنقدر آرام و آهسته لود شده که کاربر ترجیح داده از یک وبسایت دیگر استفاده کند!

در بین تمام مشکلاتی که یک وبسایت ممکن است داشته باشد به طور حتم موضوع لود و سرعت سایت مهم ترین موضوعی است که شما باید به رفع آن اهمیت داده و برای آن برنامه خاصی داشته باشید.
در واقع مهم نیست که محتوای سایت شما چقدر خوب یا بد است، واقعیت آن است که ۴۷٪ از کاربران انتظار دارند یک صفحه بین ۱ الی ۲ ثانیه بارگیری شود مگرنه شما را ترک خواهند کرد.
این موضوع به خصوص در دیوایس تلفن همراه بیش از پیش صدق می‌کند. طبق گزارشات radware فقط ۵۰۰ میلی ثانیه تاخیر در اتصال می تواند منجر به افزایش ۲۶٪ خروج و کاهش ۸ درصدی engagement کاربرد با سایت شما می‌شود.

درنتیجه قبل از هرگونه تغییر استراتژی محتوایی، از سرعت سایت و زمان بارگذاری محتوای خود اطمینان حاصل کنید.

 

۲) قالب بندی محتوا یک فاکتور مهم در کاهش بانس ریت!

همه ما در وب گردی های خود قطعا با کلیک بر روی برخی عناوین به یک دیوار ترسناک از محتوا برخورد کرده ایم. این موضوع به شخصه برای من راهی به جز خارج شدن از سایت باقی نمی‌گذارد، حتی اگر محتوا غنی و هوشمندانه باشد، نحوه ارائه یک محتوا بسیار موضوع مهمی است.

قالب بندی محتوا، رعایت قواعد نگارشی، استفاده از جلوه های بصری و … از مواردی است که حتی می‌تواند یک محتوای ضعیف را قوی جلوه دهد و کاربر را به مطالعه آن ترغیب کند.
در اصل فلسفه کار شما باید این باشد که کاربر تلاش کمتری برای فهم، مطالعه و … انجام دهد. کار کمتر کاربر به معنای افزایش راحتی کاربر،  بالا رفتن engagement و کاهش بانس ریت شما می باشد.

چطور با قالب بندی محتوا بونس ریت را کاهش دهیم؟

نکته: تعادل را حفظ کنید. برخی سایت ها به ازای هرچند جمله یک عکس بر روی سایت گذاشته  یا جملات خود را کوتاه کرده اند و به نوعی با اغراق در موارد فوق و با حسن نیت، از آنور بوم افتاده اند. توجه داشته باشید که این موضوع به اندازه بلوک های سنگین متن می‌تواند کاربر را آزار دهد.

 

 

۳) تبلیغات، سایدبار نرخ پرش شما را افزایش می‌دهد!

یکی از مواردی که نرخ پرش وسایت شما را به شکل قابل توجهی می‌تواند افزایش دهد، استفاده مکرر و اغراق آمیز از تبلیغات ساید بار و ارائه پیشنهادات به اصطلاح شگفت انگیز است. من نمی‌گویم این کار را به هیچ وجه انجام ندهید اما سعی کنید این پیشنهادات، واقعا سوپرایز کننده باشند. محتوا و تبلیغ ساید بار شما باید آنقدر با ارزش باشد که کاربر ترغیب شود بر روی آن کلیک کند.
البته لازم به ذکر است که در استفاده از سرویس های Bounce exchange کمی محتاط باشید. این سرویس ها به همان میزان که می‌توانند مفید باشند می‌توانند تمرکز کاربر را به راحتی از بین ببرند.
برای همین به شما توصیه می‌کنم در صورت استفاده از این سرویس ها اصلا عجله نکنید. بگذارید کاربر وارد محتوا شود چندین پاراگراف بخواند سپس از ساید بار خود برای ارائه پیشنهادات استفاده کنید.

 

۴) نرخ پرش را در مقابل time on site قرار دهید

همانطور که در مقدمه مقاله به این موضوع اشاره شد، تکیه کردن به عدد بانس ریت کار اشتباهی است از طرفی نادیده گرفتن این درصد هم اصلا عاقلانه نیست.
برای بررسی و آنالیز بهتر بانس ریت شما باید آن را همراه time on site و به طور موازی بررسی کنید.
با اینکار شما می‌توانید به راحتی متوجه شوید که ایا این نرخ پرش بالا به علت ساختار و محتوای نادرست کلی سایت است یا اینکه یک صفحه خاص، بار بانس ریت بالای سایت را دارد حمل می‌کند!

اگر معیار time on site شما معقول است اما نرخ پرش بالایی دارید به احتمال بالا محتوای شما از کیفیت مناسبی برخوردار نیست از طرفی دیگر اگر بانس ریت بالا و زمان حضور در سایت کم باشد شما باید استراتژی محتوا و ساختار خود را مجددا بازبینی کنید.

 

 

به عکس فوق دقت کنید.
در این شماتیک ساده میبینید که time on site سایت عدد قابل قبولی است اما این معیار به میزان زیادی به ۱ صفحه ما متکی بوده است.
حالا با بررسی جزئی تر آمار و درکنار هم قرار دادن نرخ پرش و زمان حضور در سایت متوجه می‌شویم که صفحه ۱ و۲ ما دارای محتوای جذابی نیست و همین موضوع موجب شده تا کاربرها به سرعت از صفحه ما خارج شوند و نرخ پرش را بالا ببرد.

 

۵) محتوای خود را به آنچه ادعا کرده اید نزدیک کنید

جدا از تمام مواردی که برای بهبود سرعت سایت و همچنین قالب بندی محتوا باید در نظر داشته باشید. ارتبا عنوان شما با محتوایی که به کاربر ارائه می دهید باید بیشترین و بالاترین هماهنگی را با هم داشته باشد.
منظور من چیست؟
برخی از کارشناسان سئو و تولید کنندگان محتوا برای اینکه بتوانند در مدت زمانی کمتری در یک کلمه کلیدی خاص رتبه بهتری بگیرند از عناوین جذاب و ترکیبات پر سرچ این کلمه برای در محتوا و بخش های مهم ساختار محتوایی خود استفاده می‌کنند و با اینکار سعی می‌کنند در موتور جستجو رتبه بهتری بگیرند اما موضوع این است که اگر محتوای شما دقیقا آن چیزی نباشد که ادعا کرده اید. شک نداشته باشید که با بهترین سرعت سایت و حرفه ای ترین قالب بندی هم نرخ پرش بالایی به خود هدیه داده اید!

توصیه من این است که اگر قصد دارید روی یک کلمه کلیدی خاص، هدف گذاری کنید باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که محتوای نوشته شده با عنوان و پرسش هایی که ممکن است در ذهن کاربر ایجاد شود کاملا همخوانی دارد.

برای درک بهتر این موضوع باید چند سوال خاص از خود بپرسید:
کاربر با جستجوی این کلمه در اصل دنبال چه چیزی است؟
چه سوالات دیگری ممکن است با جستجوی این کلمه در ذهنش ایجاد شود؟
من چطور می‌توانم به این سوالات پاسخ دهم؟
آیا او قصد خرید دارد؟ یا صرفا می‌‌خواهد اطلاعاتش را نسبت به یک موضوع خاص افزایش دهد؟
کاربر در کجای قیف بازاریابی قرار دارد؟
و ….

ترفند: برای نوشتن یک محتوای جذاب و در راستای رفع نیازهای کاربر به شما توصیه می‌‌کنم سوالاتی که حول کلمه اصلی شما ایجاد می‌شود را نوشته، آن ها را با یک ترتیب منطقی مرتب کنید و با پاسخ روشن به هر سوال، محتوایی جذاب و البته کاربردی بر روی سایت یا وبلاگ خود قرار دهید.

 

۶) یک CTA واضح در سایت قرار دهید

یکی از موضوعات مهم که هم به کاهش نرخ پرش و همچنین بالارفتن نرخ تبدیل شما کمک می‌کند، استفاده از دکمه فراخوان به عمل یا Call To Action است.
همیشه این موضوع را در ذهن داشته باشید که تمام کاربران پس از مطالعه یک مطلب، دیدن یک ویدئو و … می‌خواهد کاری انجام دهند. کاری که بیشترین سود را برای آنان داشته باشد و بتواند نیاز آن‌ها را رفع کند.
شما با یک نیاز سنجی دقیق و قرار دادن یک CTA جذاب می‌توانید کاربر را به آسانی به آنچه می‌خواهد نزدیک کرده و خودتان نیز به هدفی که دارید برسید.
یک معامله دو سر برد!

نکته: از CTA های متفاوت و زیاد استفاده نکنید. این که به کاربر آزادی عمل بدهید خیلی خوب است اما نه اینجا! شما باید کاربر را فقط به یک مسیر هدایت کنید. آزادی عمل دادن به کاربر در این مواقع معمولا نرخ تبدیل شما را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد. پس در تعداد و همچنین محتوای CTA کمی غیر منعطف باشید!

 


توصیه می‌کنم برای آشنایی بیشتر و بهینه سازی CTA خود حتما مقاله « دکمه CTA چیست (فرمول طلائی نگارش فراخوان به عمل) » را مطالعه بفرمایید.


۷) لینک سازی داخلی؛ به حد تعادل

بسیاری از وبمسترها و مارکترها طرفدار دو آتشه لینک سازی داخلی ( آن هم به صورت فله ای!) در محتوای خود هستند.
این موضوع گرچه می‌تواند بانس ریت شما را به شکل قابل توجهی کاهش دهد ( چراکه کاربر با کلیک بر تنها یک لینک بانس ریت را از سایت شما برمی‌دارد و زمان حضور در سایت برایش درج میشود.) اما این کار محتوای شما را خسته کننده و ضعیف جلوه خواهد داد.

به شما توصیه می‌کنم به جای لینک سازی ها داخلی وحشتناک صرفا چند لینک (با CTA درست) به محتواهای مرتبط، پرطرفدار و مهم خود بدهید. با اینکار نه تنها توانسته اید بانس ریت را کاهش دهید، بلکه می‌توانید با رفع نیاز کاربر، دیگر محتواهای ارزشمند خود را نیز به او نمایش دهید.

۸) صفحات محصول خود را به طور منظم بروزرسانی کنید

اگر شما در صفحات محصول اطلاعات جامع و زیادی از یک محصول ارائه دهید کاربر را غرق خواهید کرد. از طرفی اگر اطلاعات کمی قرار دهید کاربر شما را ضعیف می‌پندارد و چشم انداز شما را درک نخواهد کرد.
یکی از مهم ترین دلایلی که کاربران قیف فروش ما را طی نمی‌کنند، آماده نبودن آن‌‌ها برای خرید است. اما یکی دیگر از دلایلی که بشدت می‌تواند در خرید آن‌ها تاثیر گذار باشد این است که آن ها محتوایی با کیفیت و درست از محصول نمی‌بینند و ترجیه می‌دهند تا از یک سایت دیگر استفاده کنند.
پس باید چه کار کرد؟
اطلاعاتی که قصد دارید در مورد محصول ارائه دهید را به طور کامل دسته بندی کرده و اسم دسته ها را به کاربر نمایش دهید. با اینکار شما نه تنها صفحه مرتبی خواهید داشت، بلکه اطلاعات کاملی نیز ارائه داده و از طرفی کاربر را در محتوا غرق نخواهید کرد.

نکته۱: سعی کنید توضیحات محصول خود را بروزرسانی کنید مخصوصا اگر محصول شما رقابتی است.
نکته۲: لازم به ذکر است که به صورت کلی نرخ پرش صفحات محصول نسبت به باقی بخش های سایت بیشتر است. (البته این موضوع به ماهیت محصول و خدمات شما نیز کاملا بستگی دارد.)
با اینحال اگر بانس ریت سایت شما خیلی بالا بود به شما توصیه می کنم با A/B تست محتوا و المان های مختلف و تاثیر گذار صفحه محصول خود را تغییر دهید و با رصد آن، یک مورد یا تلفیقی از آن‌ها را برای کاهش بانس ریت و بهبود نرخ تبدیل استفاده کنید.

 

۹) قابلیت جستجو؛ راهکاری خوب برای کاهش نرخ پرش

یکی دیگر از مواردی که به کاهش نرخ پرش سایت شما کمک می‌کند بهینه سازی المان جستجو سایت است.
در این قسمت به ذکر چند مورد بسیار مهم بسنده می‌کنم.

 

۱۰) سایت خود را برای تلفن همراه بهینه سازی کنید

یکی دیگر از موضوعات فوق العاده مهمی که اغلب سایت ها هنوز هم نسبت به آن بی توجه هستند بحث Mobile friendly بودن سایت می‌باشد.
این موضوع فراتر از بحث بانس ریت در سئو سایت شما بشدت تاثیر گذار است. اگر سایت شما هنگام نمایش در تلفن همراه بهینه نباشد تقریبا تمام شانس شما برای رقابت در فضای دیجیتال از بین خواهد رفت.
چرا که نه تنها کرالر های گوگل وبسایت شما را در دیوایس تلفن همراه خزش می‌کنند بلکه بیش از ۸۰٪ جستجو ها در حال حاضر از طریق تلفن همراه انجام می‌شود.
پس بهتر است همین حالا دست به کار شوید!

 

جمع بندی

در این مقاله من سعی کردم به توضیح bounce rate یا نرخ پرش، ایرادات آن و استفاده از سنجه هایی که برای آنالیز بهتر این عدد باید به آن توجه کنید، به شما ده راه بسیار مهم که نرخ پرش شما را می‌تواند به شکل قابل توجهی کاهش دهد را آموزش دهم. کاهش بانس ریت به طور غیر مستقیم نشان دهنده سئو سایت شما می‌باشد، پس سعی کنید به عنوان یک متخصص سئو حتما موارد فوق را در کار خود جدی بگیرید.

لازم به ذکر است که هیچ کدام از این موارد در کاهش بانس ریت نسبت به دیگری ارجحیت بیشتری ندارند و شما با رعایت نکردن هر یک از این موارد تجربه کاربری خود را از بین برده و جدا از بالا بردن بانس ریت، به سئوی سایت خود ضربه می‌زنید. پس به شما توصیه می‌کنم که تمام این موارد را نه به چشم یک پیشنهاد بلکه به عنوان یک الزام بپذیرید.

 

مقاله فوق از سایت wordstream اقتباس شده است.

علی سخا / آکادمی آمانج

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل