Site icon آکادمی آمانج

راهنمای جامع آشنایی و رفع پنالتی گوگل

تشخیص و رفع پنالتی گوگل

از زمان تاسیس گوگل در سال ۱۹۹۸، ماموریت اصلی این شرکت ارائه بهترین نتیاج برای جستجوی کاربران بوده است، این کار با بررسی و آنالیز جستجوی کاربران بر اساس چندین معیار مختلف انجام میشد؛ یکی از مهم ترین این معیارها، تعداد دفعاتی است که این درخواست انجام شده و همچنین کلمات کلیدی آن جستجو، در محتوای یک وبسایت قرار گرفته بود.
بالطبع اگر این پرسش و این کلمات کلیدی به طور مکرر انجام میگرفت، وبسایت هایی که در پی رفع آن نیاز بودند رتبه های بالاتری دریافت می‌کردند.
میتوان گفت با این روش،‌ همه چیز در آرامش در حال پیشروی بود تا اینکه…
کسب و کارها دریافتند؛ رتبه های بالاتر در نتایج گوگل به میزان قابل توجهی می‌تواند اهداف مالی، آگاهی از برند، محبوبیت و … را بهبود ببخشد. و این آغاز جنگی بزرگ بود.

 

جنگ بر سر رتبه های گوگل

صاحبان مشاغل و کسب و کارهای مختلف در پی کسب رتبه های بالاتر در زمینه کاری خودشان بودند پس اقدام به پر کردن صفحات وبسایت خود با کلمات کلیدی، کلمات کلیدی مرتبط، کلمات پرسرچ و… کردند، تا بتوانند ترافیک بیشتری به سایت خودشان سرازیر کنند.
این کار بر ماموریت اصلی گوگل که بهبود نتایج جستجو بر اساس نیاز مخاطب بود تاثیر منفی گذاشت چرا که افراد سعی در فریب دادن الگوریتم های گوگل کردند.
و این آغاز جنگی بین گوگل با متخصصان و کارشناسان سئو شد.

 

به روز رسانی های گوگل

راه حل گوگل برای حل این مشکل اساسی، بروزرسانی الگوریتم های خودش به صورت دوره ای و البته ناگهانی بود.
این آپدیت ها اغلب در راستای بررسی محتوا و مناسب بودن آن برای کاربران بوده است.

نکته: از آخرین آپدیت ها می توان به آپدیت هسته اصلی گوگل در روز ۴ می ۲۰۲۰ اشاره کرد.

به عنوان مثال؛ گوگل اکنون کیفیت محتوا را از دامنه کلمات کلیدی مرتبط، تکرار کلمات کلیدی، درصد کپی بودن آن مطلب، نگارش، طول جملات و… را تماما میفهمد و بررسی میکند و همچنین به دنبال پیوند های غیر طبیعی که از وبسایت های دیگر به سایت ما روانه شده اند میگردد.
در این بین، معماری وبسایت در رقابت های سنگین تر برای دستیابی به رتبه های برتر بسیار بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که یک کاربر نباید برای رسیدن به خواسته خود ۱۰ بار کلیک کند!
به همین دلیل است که به روزرسانی های گوگل، در بهبود کیفیت نتایج جستجو بشدت تاثیر گذار بوده است.
مشکل بسیاری از وبمسترها، بازاریاب‌ها، وبلاگ نویسان و مشاغل آنلاین با این وجود، این است که آنها میتوانند هنوز هم توسط گوگل مجازات شوند. حتی اگر طبق خطوط قرمز گوگل حرکت کنند
این مجازات ها به راحی می‌توانند یک کسب و کار را فلج کرده و آن ها را از لیست نتایج جستجوی گوگل حذف کنند.

 


مطالعه مقالات زیر در حوزه سئو به شما عزیزان توصیه می‌شود:

دستور العمل جامع برچسب گذاری برای بهبود سئو سایت

راهنمای جامع تحقیق کلمات کلیدی برای بهبود سئو سایت


 

پنالتی یا جریمه گوگل چیست؟

مجازات گوگل به معنای این است که یک سایت، تحت تاثیر یک بروزرسانی گوگل دچار افت رتبه شود و یا به دلیل نقض قوانین راهنمای وبمستر، مجازات شود.
این تغییر و افت رتبه ها از طرف گوگل اغلب به طور واضح به شما توضیح داده نمی‌شود و می‌تواند به عوامل مختلفی وابسته باشد.
شما به عنوان یک وبمستر باید با همفکری با دیگر وبمسترها یا مطالعه مقالات سئوکارها و یا روش های دیگر، ماهیت یک بروزرسانی را متوجه شوید و وضعیت وبسایت خود را مطابق آن بهبود ببخشید.
در ادامه مدتی وقت بگذارید و به تحلیل آنچه اتفاق افتاده است بپردازید. بررسی کنید تا مطمئن شوید که تغییر رتبه شما دقیقا تحت تاثیر این آپدیت بوده است یا خیر!

یکی دیگر از دلایل پنالتی شدن سایت شما می‌تواند به دلیل این باشد که سایت شما یه صورت دستی جریمه شود، این بدان معنی است که سایت شما پس از علامت گذاری به دلیل عدم رعایت دستورالعمل ها و خطوط قرمز، احتمالاً توسط یک کارمند گوگل بررسی شده است. در حالی که این مجازات‌ها می توانند جدی و بسیار خطرناک باشند، شما می توانید آنها را به راحتی برطرف کنید، زیرا این اخطارها به صورت گزارشی در حساب سرچ کنسول شما ظاهر می شوند.

دلایل پنالتی وبسایت چیست؟

در ادامه به بررسی چند مورد از مهم ترین مواردی که سایت شما را ممکن است با خطر پنالتی شدن مواجه کند، آشنا می‌شویم:

۱) خرید بک لینک یا همان لینک خارجی

خرید بک لینک هم میتواند باعث افزایش رتبه گوگل به صورت سریع شود و هم به صورت عکس عمل کند که در این مواقع معمولا منجر به کاهش رتبه، حذف شدن از نتایج جستجو و در آخر پنالتی می شود.
رایج ترین لینک های خریدنی به بک لینک های سایت واید معروف هستند که در هدر، فوتر، ساید بار و یا بخشی از سایت لینک دهنده قرار میگیرند، این لینک های خارجی در تمامی صفحات سایت با یک انکر تکست تکرار شوند، این عامل باعث می شوند تا سایت شما به اندازه تعداد صفحات ایندکس شده وب سایت لینک دهنده با یک انکر تکست لینک دریافت کند.

۲) لینک های خروجی بیش از حد

اگر صفحه‌ای دارای لینک‌های خروجی بیش از حد معمول به سایتی دیگر را داشته باشد با افت رتبه مواجه می‌شود و اگر انکر تکست حاوی کلمه کلیدی باشد،‌کاهش رتبه بیشتر خواهد بود. بهتر است تا لینک‌های غیر مرتبط با صفحه مانند لینک‌های خروجی بخش نظرات، منابع یا… را به صورت نوفالو درج کنید.

۳) محتوای کپی

الگوریتم پاندا مسئول جریمه کردن سایت‌هایی است که روند تولید محتوا سایت آن‌ها به صورت کپی است، یا میزان نسبیت محتوای کپی شده داخل سایت از محتوا یونیک بیشتر است.
این الگوریتم یکی از قوی ترین و هوشمند ترین الگوریتم‌های گوگل است که البته متاسفانه به صورت کامل در زبان فارسی به اجرا در نمی‌آید.

۴) صفحات خطای ۴۰۴

بهتر است تا صفحات ۴۰۴ سایت را به صورت نو ایندکس قرار دهید چرا که اگر لینکی به صفحه‌ای حذف شده داشته باشید در صورت نو ایندکس بودن صفحه ۴۰۴، احتمال ایندکس شدن آن صفحه وجود دارد که این عامل خود باعث پدید آمدن محتوا بی‌ارزش و تکراری می‌شود.

۵) استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی

دوران استفاده مکرر از کلمه کلیدی در متن برای کسب رتبه بهتر، دیگر گذشته است!
طبق بروزرسانی هایی که در سال‌های اخیر انجام شده است، هر چه بیشتر کلمه کلیدی را در متن تکرار کنید رتبه صفحه در آن کلمه بیشتر کاهش می یابد.
به جای این کار بهتر است تا از کلمات کلیدی مرتبط به کلمه اصلی استفاده کنید. این کلمات را می توانید از طریق سرچ های مرتبط گوگل و ابزارهایی چون ahrefs، Moz و… استخراج کنید.

۶) استفاده از لینک های شکسته

وجود یک یا دو لینک شکسته غیر کارآمد در سایت می تواند طبیعی باشد اما اگر تعداد این لینک ها زیاد شود تبدیل به یک معضل برای کابران سایت می شود و این به دور از سیاست های گوگل است.

۷) ریدایرکت های غیر اصولی

استفاده کردن از ریدایرکت ۳۰۱ در بعضی شرایط باعث بهبود رتبه صفحه میزبان ریدایرکت می‌شود اما اگر این ۳ نکته رعایت نشود قطعا به وضعیت سایت آسیبی جدی می‌رسد، نکات به شرح زیر هستند:

ـ پس از ریدایرکت صفحه الف به صفحه ب حتما باید تمامی لینک هایی که از داخل به صفحه الف داده شده اند ویرایش شده و به صفحه ب داده شوند چرا که وجود هر گونه لینک ریدایرکت شده در داخل سایت باعث کاهش سرعت لود سایت و همچنین بودجه خزنده گوگل می شود، این دو عامل نیز تاثیر مستقیم منفی بر روی رتبه دارند.

ـ بیش ۷۰ تا ۸۰ درصد اتوریتی صفحه ریدایرکت شده به صفحه میزبان منتقل می شود اما دیگر قدرتی از صفحه الف به دیگر صفحه سایت داده نمی شود.

ـ برای ریدایرکت بهتر است فقط از نوع ۳۰۱ استفاده کنید و این نکته را هم حتما در نظر بگیرید که ریدایرکت کمتر، مساوی است با سایتی بهینه تر.
در استفاده از ریدایرکت ها تا حد ممکن وسواس به خرج دهید.

۸) مشکلات هاستینگ

سرعت بارگذاری سایت فاکتوری بسیار مهم است که تا حدی به کیفیت میزبانی سایت بستگی دارد، همچنین اگر هاست مورد استفاده، آپ‌تایم پایین‌تر از ۹۹ درصد داشته باشد باعث بروز ارور‌های متوالی خزنده‌های گوگل می‌شود که در نهایت منجر به کاهش رتبه و پدیدار شدن سرور ارور در پنل سرچ کنسول سایت می شود.

۹) وجود لینک مخفی

اگر در سایتتان لینک هایی دارید که به واسطه CSS از دید کاربر مخفی شده است بهتر است تا همین حالا آن را حذف یا قابل دیدن کنید. چرا که این به معنی دور زدن گوگل و برخلاف قوانین الگوریتم های آن می‌باشد.

۱۰) سرعت بارگزاری صفحات

سرعت لود جزو آن دسته از فاکتور هایی است که رسما توسط گوگل به عنوان یک فاکتور مهم در رتبه بندی اعلام شده است. در واقع می توان گفت دو فاکتور سرعت و موبایل فرندلی بودن مهم ترین عوامل بهبود سئو سایت در سال ۲۰۲۰ می‌باشند.

۱۱) هک شدن سایت

علت هک یک وبسایت، سوء استفاده است، حالا یا این سوء استفاده از طریق فیشینگ و دزدیدن اطلاعات کاربران باشد و یا استفاده از قدرت سایت برای انجام سئو کلاه سیاه نظیر: ریدایرکت صفحات و یا لینک های مخفی به سایت ها مورد خواست هکر، باشد.

۱۲) تبادل لینک

تبادل لینک در قالب نویسندگی یا حالت لینک صفحه به صفحه نمی تواند موجب پنالتی شود اما اگر به صورت عمده قرار بگیرد، باعث مشکوک شدن گوگل به سایت می شود
البته طبق تجربیات این دسته لینک‌ها توسط گوگل نادیده گرفته می‌شوند.

۱۳) Clocking

دور زدن کاربر و گوگل یا clocking یکی از روش‌های کلاه سیاه است که در آن کاربر به صفحه‌ای غیر از صفحه واقعی هدایت می‌شود و خزنده موتور جستجو به صفحه‌ای دیگر، خلاصه کنیم: در کلاکینگ کاربر یک محتوا و موتور جستجو، محتوایی دیگر را میبینند.

نحوه بازیابی

برای بیشتر مشاغل آنلاین ، ترافیک موتورهای جستجو بسیار مهم است ، اما دستیابی به رتبه های بالا در گوگل به آسانی مانند گذشته نیست. بنابراین ، بسیاری از جستجوگرها و بازاریاب ها روند ایجاد لینک را به حد متوسط سوق می دهند. در نتیجه ، بسیاری از وب سایت ها به دلیل نقض دستورالعمل های گوگل جریمه می شوند.
طبق گفته های مت کاتس ، بیش از چهارصد هزار اقدام دستی هر ماه توسط گوگل آغاز می شود و تعداد زیادی وب سایت دیگر توسط به روزرسانی های الگوریتمی مانند پنگوئن وپاندا جریمه می شوند.
جالب اینجاست که فقط حدود بیست هزار مدیر وب سایت هر ماه درخواست تجدید نظر را ارسال می کنند.
بنابراین، این بدان معنی است که تنها 5٪ وب سایت هایی که مجازات شده اند در تلاش هستند تا رتبه های خود را بازیابی کنند.

ابزارهای بررسی جریمه های گوگل

۱) گوگل وبمستر یا سرچ کنسول

این ابزار ساخته شده توسط گوگل، همۀ اطلاعات مهم مربوط به وب سایت را به شما نشان می دهد. اطلاعاتی مانند پیغام های مجازات، کاهش ترافیک وب سایت، خطاها و لینک های دریافتی و…

۲) Xenu Link Sleuth

این ابزار به شما اجازه می دهد که مشکلات وب سایت را شناسایی و بررسی کنید.
مشکلاتی مانند لینک های شکسته، صفحات خراب و دیگر مشکلاتی که سبب کاهش ترافیک وب سایت می شود.
همچنین این ابزار می تواند محتوای تکراری و محتوای بی کیفیت موجود در سایت ها را شناسایی کند که موضوع بسیار مهمی برای جلوگیری از اعمال مجازات الگوریتم پاندا نیز هست.

Ahrefs (۳

یک ابزار جستجوی لینک که می تواند فهرست کاملی از لینک های یک وب سایت را به همراه اطلاعات جانبی آن به شما ارائه دهد.
اطلاعاتی مانند چگالی لینک، سرعت انتقال لینک، متن تگ لینک ها و …
این ابزار در برطرف کردن مجازات الگوریتم پنگوئن نیز، بسیار کاربرد دارد.

نتیجه گیری

برای از بین بردن پنالتی و جریمه های گوگل ابتدا باید به بررسی آنچه که شما را مورد مجازات قرار داده است بپردازید، برای این کار می توانید از ابزارهای گفته شده در این مقاله استفاده کنید.
رفع پنالتی گوگل و بازگشت به جایگاه قبلی، متاسفانه کاری واقعا سخت و وقت گیر می‌باشد و خوشبختانه اغلب اوقات قابل انجام است.
مهمترین عامل جریمه شدن وبسایت ها، لینک سازی نامتعادل و غیر اصولی، خرید و فروش لینک، لینک گرفتن از وبسایت های نامعتبر و… می باشد.
به طور خلاصه، شما در قدم اول باید سعی کنید از پنالتی شدن پیشگیری کنید، برای این کار؛ پای بندی به اصول اولیه و اساسی سئو سایت و پیروی از روش های سئو کلاه سفید، شما را از درگیر شدن با این مسائل به شکل قابل توجهی دور نگه می‌دارد.

علی‌سخا/آکادمی آمانج

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل