Site icon آکادمی آمانج

اشتباهات رایج در ریدایرکت که همه کارشناسان سئو باید بدانند

Redirect صفحات سایت یکی از مهم ترین فعالیت هایی است که کارشناسان سئو و طراحان سایت در طول انجام یک پروژه مجبور به انجام آن می شوند. گاهی به هدف اصلاح وگاهی به هدف بهبود عملکرد.
به طور مثال ممکن است امروز شما یک پست وبلاگ بگذارید که برای شما اهمیت بالایی دارد و ۶ ماه بعد به دلیل تغییر استراتژی، این صفحه ارزش خودش را از دست داده و صفحات دیگری اولویت پیدا کنند در این مواقع شما مجبورید برای جلوگیری از حذف پست قبلی خود و انتقال اعتبار آن از روش های مختلفی استفاده کنید که یکی از آن ها ریدایرکت می باشد.
گرچه خیلی از شما که در حال مطالعه این مقاله هستید می دانید ریدایرکت چیست اما من برای اینکه جامعیت این مقاله را حفظ کنم لازم می دانم تعریف مختصری از redirect خدمت شمت ارائه کنم. ریدایرکت یا تغیییر مسیر، راهی برای انتقال یک آدرس (URL) به آدرسی دیگر می باشد. به طور مثال فرض کنید شما برای یک محصول خود چندین صفحه به آدرس های زیر دارید:

example.com/products/widgets

example.com/products/blue-widgets

example.com/products/white-widgets

 

حال اگر شما دیگر قصد فروش این محصول را ندارید و یا میخواهید صفحات را باهم ادغام کنید می توانید از ریدایرکت برای این منظور استفاده کنید.
این کار به سازماندهی سایت شما کمک می کند و به شما کمک می کند تا نیرو و بودجه خود را بهینه کنید و به جای تمرکز بر روی چند صفحه نیروی خود را بر روی یک صفحه خاص بگذارید تا در مدت زمان کمتری به نتیجه بهتری برسید.
بدین منظور شما می توانید از انواع مختلف تغییر مسیر مثل redirect 301-redirect 302 – redirect 307 و redirect 308 استفاده کنید و با استفاده از آپدیت محتوایی، توضیحات متای جدید و… تغییر مسیر خود را بهینه کنید. هر نوع تغییر مسیری که شما استفاده کنید می تواند به شکلی برای ترافیک سایت شما مفید واقع شود و ترافیک و رتبه بندی سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابر این هنگام انجام ریدایرکت دقت داشته باشید تا مرتکب خطاهایی که در ادامه به شما معرفی می کنم، نشوید:

 


مطالعه مقاله «راهنمای جامع آشنایی و رفع پنالتی گوگل» به شما عزیزان توصیه می شود.


۱) ریدایرکت همه صفحات اضافه بر روی Home page

ریدایرکت انبوه بر روی صفحه اصلی به عنوان تلاشی برای رتبه گرفتن در برخی عبارات بیشتر از آن که برای سایت شما مفید باشد به زیرساخت ها و سئو سایت شما ضربه خواهد زد.
جان مولر، کارشناس ارشد گوگل، در این باره می گوید: ریدایرکت تعداد زیادی از صفحات قدیمی بر روی home page موجب از بین رفتن سیگنال محتواهای قبلی شده و در نهایت برای سایت شما ایجاد مشکل خواهد کرد و به عنوان یک چراغ قرمز برای خزنده های گوگل تلقی خواهد شد. گوگل همه آن سیگنال های مثبتی که از صفحات قدیمی شما گرفته را با ریدایرکت اشتباه شما از دست خواهد داد.

 

۲) Redirect loop

 

 

 

ریدایرکت لوپ یکی دیگر از خطاهای رایجی است که معمولا در سایت های بزرگ که صفحات و محصولات زیادی دارند، رخ می دهد.
منظور من از ریدایرکت لوپ چیزی مشابه آنچه در ادامه می بینید، می باشد:

Page 1 > Page 2 > Page 3 > Page 1

 

در این مدل redirect، کاربر از یک صفحه شروع کرده و پس از طی چند ریدایرکت که البته در سمت سرور رخ می داد، به صفحه اول باز می گردد. این البته همان مسیری است که خزنده نیز طی می کند و در نهایت ایجاد مشکل خواهد نمود.
نتیجه این اشتباه، آن است که صفحات اصلی که برای شما می تواند ترافیک خوبی ایجاد کند به طور کلی از دست خواهند رفت زیرا با خطای This webpage has a redirect loop مواجه خواهید شد.

 

۳) ساخت ریدایرکت به صورت زنجیره ای

 

 

 

اگر دوست دارید تجربه کاربری خود را به صورت کلی نابود کنید و رتبه وبسایت خودتان را کاهش دهید یکی از بهترین راه ها برای این کار کافی است زنجیره ای از ریدایرکت ها را ایجاد کرده و خزنده و کاربر را از صفحه ای به صفحه دیگر ببرید.
برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر دقت کنید:

 /about is redirected to /aboutus
 /aboutus is redirected to /ourcompany
 /ourcompany is redirected to /aboutourcompany

 

این کار علاوه بر کاهش سرعت سایت، نرخ پرش شما را نیز افزایش می دهد.

 

۳) عدم توجه به case sensitivity

این خطا را با مثال برای شما تشریح می کنم:
شما می توانید در صورت تمایل صفحه “about” یا “About” داشته باشید. چون که اگر شخصی آدرس اینترنتی شما را در مرورگر تایپ کند، به احتمال زیاد به خاطر نخواهد آورد که از چه حرفی استفاده کرده اید یا نه.
گرچه اکثر افراد URL را با حروف کوچک نگه می دارند.
البته که روش های زیادی برای ریدایرکت وجود دارد اما بسیاری از افراد از سرورهای htaccess در سرورهای Apache استفاده می کنند. استفاده از پارامتر “NC” هنگام استفاده از RewriteRule یکی از راه های کمک به از بین بردن مسائل حساس به حروف است.

به عنوان مثال ، می توانید صفحه زیر را بدون حساسیت کوچک با استفاده از موارد زیر تغییر مسیر دهید:


Redirect 301 /about http://www.domain.com/about-new [NC]

بنابر این اگر عبارت About، about توسط کاربر جستجو شود، تمامی این عبارات بدون هیچ مشکلی به صفحه اصلی شما ریدایرکت خواهند شد و کاربر با ارور 404 نخواهد شد.

 

۴) استفاده از ریدایرکت 302 به جای ریدایرکت 301

 

برخی از افرد متاسفانه از تفاوت بین ریدایرکت 301 و 302 آگاه نیستند!
چه زمانی از ریدایرکت 301 استفاد می کنیم؟
وقتی شما بخواهید اعتبار و ماهیت یک صفحه را تماما و به صورت دائم به یک صفحه دیگر منتقل کنید می بایست از ریدایرکت 301 استفاده کنید. با اینکار جایگاه SEO صفحه شما از بین نخواهد رفت و صرفا صفحه اولیه از لیست ایندکس موتورجستجو خارج خواهد شد و اعتبار آن به صفحه دوم منتقل خوهد شد.

چه زمانی ریدایرکت 302 انجام می دهیم؟

شما با انجام ریدایرکت 302 به گوگل این پیغام را می دهید:
سلام گوگل! من این صفحه را به صورت موقت به یک صفحه دیگر منتقل کردم و به زودی بازخواهم گشت. با اینکار شما اعتبار صفحه را منتقل نکرده اید و پیج رنک صفحه اولیه را حفظ کرده اید.

خب حالا باید چه کاری انجام دهید؟
اگر شما قصد دارید خیلی زود به صفحه اول خود برگردید از ریدایرکت 302 استفاده کنید ولی اگر می خواهید به صورت کلی صفحه ای از سایت خود را به صفحه دیگری منتقل کنید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

نکته مهم: اگر شما از تغییر 302 مدت زمانی طولانی استفاده کنید موتور جستجوگوگل ممکن است آن را ریدایرکت 301 تلقی کند.

 

۵) عدم رصد ریدایرکت ها

اگر یک سایت قدیمی دارید، صدها یا هزاران صفحه دارید یا با تعداد زیادی از متخصصان SEO کار کرده اید، باید پروتکل هایی دقیق برای پیگیری تغییرات سایت خود ایجاد کنید.
چرا؟
شما برای ردیابی تغییرات ایجاد شده به تعدادی معیار نیاز دارید تا بتوانید روند تغییرات سایت خود رصد کرده و تجزیه و تحلیل خود را بررسی کنید.
از آنجا که ریدایرکت را می توان در سطح صفحه یا سرور انجام داد پیگیری و رصد دوره ای این تغیییرات ضروری است.
ممکن است فایل htaccess خود را باز کنید، تغییر مسیر صفحه خاصی را مشاهده نکنید و فرض کنید که یکی از تغییرات در جای خود نیست.
ردیابی تغییر مسیرها به متخصصان سئو  کمک می کند تا از مشکلات رایج تغییر مسیر که می تواند بر ترافیک و درآمد سایت شما تأثیر بگذارد، کاملا آگاه باشند. همچنین شما باید پروتکل هایی داشته باشید که نیاز به آزمایش و تأیید همه تغییر مسیرهای جدید برای اطمینان از عملکرد صحیح آن ها دارد.

 

جمع بندی

ریدایرکت یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که به شکل موثر به شکل گیری و اصلاح جریان ترافیک سایت شما کمک می کند، در تمامی موارد‌، کنیبالیزیشن سایت شما را رفع می کند و رتبه سایت شما را تحت جستجوی کلمات خاص بهبود می بخشد. در این مقاله که راهنمای جامعی بر اشتباهات رایج در فرایند redirection بود من سعی کردم به طور جامع به بررسی این ابزار قدرتمند بپردازم و اشتباهات رایجی که معمولا در این روند انجام می شود را، برای شما گردآوری کنم.

منبع: وبسایت searchengine journal

مشاهده نسخه گرافیکی و کامل